Gå til innhold
Hundesonen.no

Når det er kaldt..


AquilaWaiting
 Share

Recommended Posts

Nå viser temperaturen 21,5 minus ute og det er,surprise surprise, iskaldt ute. Bikkja har god pels,og synes ikke det er noe kaldt ute. Jeg hiver også av og til sokker på ho.

Jeg har mild astma og kjenner det veldig godt når jeg går ut og det er rundt 20 minus. Så turene våre når det er 20 minus blir heller mange,men i gjengjeld blir det få minutter.

Så hva gjør du når graderstokken viser rundt 20 minus? Kjører på som før eller tar det rolig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har også slitt med astma når jeg var yngre, da kunne jeg ikke være ute i det hele tatt når det var fryktelig kaldt.

Har ikke symtomer på astma den dag i dag, men innbiller meg kanskje at jeg enda har litt ekstra "problemer" når det blir fryktelig kaldt ute, iallefall frister det ikke her å være ute på lengre turer da uansett, men blir jo selvsagt tuslerunder.

Har heldigvis en hund som takler rolige dager helt supert, men finner heller på litt koselige ting innendørs for alle, serier/filmer, peiskos, kakao osv til oss tobente, og hunden får fryst kong, litt triksetrening innendørs som han synes er veldig kult (ikke alltid han har "tid" ute til dette), gjemmer godbiter inne i forskjellige små og store esker osv. Så får man dagene til å gå selv på de verste vinterdagene, så her er det iallefall rolig da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har det enda ikke vært så kaldt hær i vinter, men da vi hadde kuldeperiode klarte jeg ikke å kjøre på som før fordi det blir iiiiis kaldt og puste inn lufta ute, pluss at jeg ikke har noen gode vintersko som holder meg varm på beina i slik kulde. Bikkja synes også det er alt for kaldt, selv om hun har bra pels, så det blir heller flere og kortere turer. Når det var den verste kuldeperioden i forfjor vinter så lå bikkja på rygg i snøen med alle beina til værs, selv med sokker på. Hvis hun var opp å sprang så ble det halting gansk fort på labbene, så det var det bare å gi opp. Så hun trives heller ikke ut når det blir sånn iiiiise kaldt, da vill hun heller være inne. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bare kledd på meg og holdt et ganske vanvittig tempo utendørs for at verken jeg eller bikkjene skal stoppe opp og fryse. Mine fryser ikke når de er i full pels, men det kan bli kaldt på potene, derav tempoet. :P Dessuten er det ikke noe som er kulere enn snø, visstnok. Jeg likte ikke vinter før jeg fikk jentene. :heart:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg drar på meg varmedressen, samelua og vottene mine og lar bikkja kose seg gløgg ihjel med trynet langt ned i snøen og med raptuser herfra og til månen.

Han elsker snø og kulde, og jeg elsker å se på hvor glad han blir. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær! :w00t:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

OT: Hva er samelue?

20 stive, da frister dundyna mest, og jeg har en firfoting som selv med potesokker og varmedress foretrekker å tisse/bæsje fort og fortere enn fortest og så inn under dundyna.

Samelue er vel egentlig disse røde, sameluene, men jeg kaller lua mi for samelue. Det er navnet dens :P Det er sånn type lue med flapper ved ørene og pels som holder varmen i 40 minus. Ligner på denne :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samelue er vel egentlig disse røde, sameluene, men jeg kaller lua mi for samelue. Det er navnet dens :P Det er sånn type lue med flapper ved ørene og pels som holder varmen i 40 minus. Ligner på denne :)

Det er ingen samelue, det er ei bjørnefitte:)

Når det er skikkelig kaldt (heldigvis ikke så langt denne vinteren) får hundene dekken på, jeg kler på meg lag på lag og vi er ute max 45 minutter (snakker her -20 og kaldere).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei,det står ikke på hunden. Ho synes snø og 20 minus er lykken på jord! Jeg? Not so much..

Heldigvis har jeg alltid vært glad i vinteren. Men lungene og pusten min er ikke like glad i den. Heldigvis hjelper det å kle godt på seg.

Jaja,vinteren i Nord-Norge har sin sjarm :rofl:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg drar på meg varmedressen, samelua og vottene mine og lar bikkja kose seg gløgg ihjel med trynet langt ned i snøen og med raptuser herfra og til månen.

Han elsker snø og kulde, og jeg elsker å se på hvor glad han blir. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær! :w00t:

Kan ikke annet enn å sitere denne - sånn har vi det her og :) Eller.. Med vannhunden vel og merke. Mini snur i døra om det er for kaldt. Maks en halvtime ute av gangen på henne sålenge det er minusgrader :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er en av de som mener at hunder har godt sv dager med lite aktivitet. Lider jeg på turen så blir den ikke lang for å si det sånn...

Trodde jeg endelig hadde fått meg en hund som var like frysepinne som meg, men neida... Går seg varm henne, det gjør ikke jeg * brrr*

-20 hadde blitt maks 10 min tur her i gården :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi går ikke langturer når det er kaldt, mest fordi jeg har to som blir fort kalde, og skal vi gå langt så må de gå endel i bånde i starten og slutten og da blir gutta kalde. Men får løpe og kose seg ute så mye de vil uansett da, inn i "skogen" til hestene og løpe til de stuper og så hive de inn før de blir kalde. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
    • Synes dere de er fine?
    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...