Gå til innhold
Hundesonen.no

Presenter sonen


Rødhette&Ulven
 Share

Recommended Posts

Grattis med sonifisering Rødhette :w00t: .

Synes selv det er ett helt annet miljø her enn det jeg er vant til, og virker som det er mye internt.

Ta ett eksempel, når noen svarer i en tråd så kan de plutselig skrive feks: ikke sant Heidi.

Scrolle oppover, ingen heter Heidi til brukernavn, og da er man like langt, skjønner ingenting.

Ellers så synes jeg forumet i seg selv er koselig, man får fort hjelp hvis man spør, men det virker som det er mange uskrevne regler

( kanskje en ide å skrive de ned så nye medlemmer kan finne ut av de).

Også synes jeg alle er så opptatt av at sonen er så snilt, kan være det har vært spesielt her i det siste, men Så snilt syns jeg ikke det er, koselig ja, men oversnilt...nja

Nei, det er ikke bare snilt, takk gud for det :lol:

Da hadde jeg forsvunnet relativt fort, jeg liker direkte tilbakemeldinger. Så lenge de er saklige :P

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 58
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror det er veldig viktig det du sier der Pippin, ikke prøv så hardt! Les, lær, spør og grav, fortell, lær bort. Om noen ber deg om å gi flere detaljer, gjør det. Om noen ber om dokumentasjon,

Trenger du hundepass stiller sonen opp. Er du trist stiller sonen opp. Hvisker du at du kanskje kunne tenkt deg en undulat, sitter du brått med to stk. Trenger du sjåfør stiller sonen opp. Skal d

Jeg har ikke vært her så lenge, men innbiller meg at jeg er en del av gjengen. Er jeg ikke det så ikke si noe!

Også synes jeg alle er så opptatt av at sonen er så snilt, kan være det har vært spesielt her i det siste, men SÅ snilt syns jeg ikke det er, koselig ja, men oversnilt...nja

Det har nok ganske bestemt med de siste ukenes bruduljer og gjøre, en motvekt. For så snille kozemoze dulledikke er vi da helt klart ikke :lol: Her kan det krangles på sak så fillene fyker i en tråd, og i en annen er kranlefantene gode venner og vel forlikte - nettopp fordi man går på sak og ikke på person.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har nok ganske bestemt med de siste ukenes bruduljer og gjøre, en motvekt. For så snille kozemoze dulledikke er vi da helt klart ikke :lol: Her kan det krangles på sak så fillene fyker i en tråd, og i en annen er kranlefantene gode venner og vel forlikte - nettopp fordi man går på sak og ikke på person.

Hørtes flott ut :) Vil jo gjerne lære og diskutere (sak) Kozemozing er ikke den store greia mi, og liker godt at man skiller sak og person, og fra tråd til tråd :D Og at man får hjelp her inne er helt klart, det har jeg fått allerede og er storfornøyd :)

Så takk sonen for NILIF tips :D

Edit: feil smiley

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes selv det er ett helt annet miljø her enn det jeg er vant til, og virker som det er mye internt.

Ta ett eksempel, når noen svarer i en tråd så kan de plutselig skrive feks: ikke sant Heidi.

Scrolle oppover, ingen heter Heidi til brukernavn, og da er man like langt, skjønner ingenting.

Det syntes jeg faktisk er en uting, og er noe jeg forstår hender litt i Akkurat nå-tråden, da den ER intern, men i andre tråder bør folk holde seg til nick. Nettopp fordi ikke alle vet hva man heter på ordentlig.

Det er jo greit om personen f.eks. Kaja-T&A, da skjønner man dersom noen skriver Kaja, eller meg selv som ofte blir kalt SiriE, men igjen, det sier seg selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser at det nevnes at mye virker internt og klikkete.. men så har det seg slik at henger man rundt her lenge nok, så lærer man de andre og kjenne. Man behøver faktisk ikke å ha møtt noen IRL eller trent sammen med noen for å føle det altså.. Og det gir litt pussige situasjoner når man så treffer på soniser IRL.

Nå skal jeg være små intern her men for å demonstrere poenget. Ifjor møtte jeg IRL en sonis som jeg kun har sett på bilder her på sonen , men som jeg synes jeg "kjenner" allikevel. På daværende tidspunkt hadde det aldri vært noe bilde av meg på sonen. Men jeg så nå henne og styrtet frem uberglad (veldig veldig hyggelig artig person hun..) og hilste og pludret i vei. Og hun stakkar, ante jo ikke hvem jeg var, hun så bare denne hypervennlige innpåslitne kjerringa som skulle egle seg innpå henne (men hun hentet seg fort inn, kjapp i tankegangen der). Og det er litt typisk tror jeg, etterhvert blir man veldig kjent på nettet sånn at når man møter noen i virkeligheten, så er det som man har kjent dem siden tidenes morgen.. men det er jo litt rart også da. Man kjenner mange men aner ikke hvordan de ser ut, hva slags dialekt, hvordan stemmene deres lyder osv.

Og det er så moro med nye som kommer, og er her, og blir "sonifisert", har kjent dem siden tidenes morgen også..

Jeg kan takke sonen for min lille kelpie-øyensten.. og oppdretteren hans er på sonen, det var takket være hennes beskrivelse av sine små ekorn underveis som gjorde at jeg fikk øynene opp for kelpie. Så det har følger å være her!

Selv er jeg sånn innimellom aktiv, diskuterer noen ganger og noen ganger ikke. Følger dog alltid med, og AN tråden må jeg bare sjekke daglig.

I det siste har det vært litt ubehag her, akkurat som det ideelle demokrati, så blir man sårbar for slike som vil, eller kanskje ikke mener det men gjør det allikevel, lager kvalm.

Kunnskapsnivået her er enormt, og det gjelder ikke bare hund, man kan spørre om allverdens her og stortsett får man ikke bare svar, men riktige svar også! Går uttapå Wikipedia så det griner her.

Her får man et nettverk, man kan dra på utstilling og treffe soniser.. eller kjenne dem igjen på hundene deres (er ikke så mange jeg vet hvordan ser ut..) Vanvittig hyggelig sted sonen altså!

edit: rettet føler til følger

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes Sonen virker veldig seriøs, Bortsett fra "det vi ikke behøver å rippe opp i" fra de seneste ukene, så er det ikke mye krangel. Det er også et veldig godt "språk", jeg mener at man for det meste svarer høflig og greit.

Det underforumet jeg synes virker mest "klikkete", er faktisk "avl og oppdrett". Men det er kanskje naturlig siden oppdrettere vel har mye med hverandre å gjøre ellers også, som utstilinger, treff, finne egnede partnere til sine hunder o.s.v.

Jeg er mest aktiv i fotoforumet, det er helt topp for meg. Enkelt og oversiktlig og mange erfarne å få svar av. Er ganske aktiv med kamera selv. Og istedetfor et spesiaforum for foto så er Sonens fotoforum helt passe avansert.

Holder forøvrig en knapp på ignoreringsmetoden overfor forumtroll.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kom hit for et års tid siden, og forsvant omtrent like fort :D

Fant vel ikke helt "plassen min" fort nok...

Var da helt ny i forumverdenen.

Jeg tror jeg kan finne på å trives godt her NÅ :) mye fordi jeg er mindre "hårsår" nå enn da?

Litt mere laid back kanskje :)

Liker at det er mulig å poste bilder her (det er utrolig mange flinke fotografer her inne *misunnelig*), og at det virker som om folk streber etter å gi gode og saklige svar.

Jeg er her for å lære mer, for jeg har enormt mye mer å lære!

Synes det er spesielt interessant å lese om andres erfaringer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For min del er Sonen er sted der jeg lærer utrolig mye. Ikke at jeg sluker alt rått, for det er nettopp det som er så kjekt med nettforum: man får et innblikk i de forskjellige uenighetene som er om hundetrening, hundehold, etc og kan lettere gjøre seg opp en mening selv. Utallige linker til kilder gir også utrolig mye kunnskap. I tillegg er det som det blir nevnt her kjekt å se andre hunder i bildeforum, presentasjoner av nye hundeeiere, etc, etc.

I tillegg var sonen helt uvurderlig når vi satt med en aggressiv hund, ganske uten kontakt med andre enn en og annen adferdsterapeut og sånn. Uten sonen hadde vi nok enten sitti med fillebikkja enda eller følt oss totalt mislykka og uten hund (i stede kjøpte vi ny med en gang). Og det er spesielt i sånne situasjoner det er kjekt med et forum der folk bryr seg og ikke minst: man får ærlige meninger.

I tillegg merker jeg at jeg for min del får et myye bredere nettverk av mennesker i hundeverden. Tips om kommende kurs, info om uoffisielle stevner, etc.

Ellers synes jeg det er helt glimrende at jeg nå har barnevakt på søndag av en sonis mens jeg selv hilser på det nyeste tilskuddet i familien. Kjempekjekt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror det er veldig viktig det du sier der Pippin, ikke prøv så hardt!

Les, lær, spør og grav, fortell, lær bort. Om noen ber deg om å gi flere detaljer, gjør det. Om noen ber om dokumentasjon, gjør det (det er lov å si at du poster det senere, du har det ikke tilgjengelig akkurat nå). Sier noen at det var bra, nyttig, lærerikt, flott ta det til deg :)

Som ny kan det være en fordel å gå inn og lese tråder som er både ett og to år gamle, da ser du hvilket tonefall som brukes av div soniser og kan slippe unna sjokket av et direkte spørsmål, svar eller sleivspark. Tonen kan bli røff, ingen tvil om det, men det er ikke farlig ;)

Kunnskapsmengden her inne er ENORM, og de mange som vrir og vrenger hjernen sin til alles beste gjør dette forumet til noe helt unikt! Det er ikke uten grunn at man kan poste et spørsmål til SonenOrakelet, og man får svar. Korrekte svar! (det er vel bare et spm fra Margrete (ang ulv??) som ikke har blitt besvart, ellers er det alltid noen som vet :) Og her kommer man igjen innom det med å dokumentere/ha kildeanvisninger, man lærer etter kort stund hvem man skal spørre om man vil vite/lære om a, b, c, x, y, z. Om de ikke har svaret selv, vet de hvor svaret finnes :yes:

I tillegg er vi et herlig minisamfunn som kan krangle så busta fyker, men som stiller opp for hverandre i tykt og tynt, både via tastaturet og irl. For som et samfunn er det ikke den ting vi ikke har vært igjennom og som vi ikke kan relatere til.. Enten det er misbruk, sykdom, angrep, bryllup, fødsel, kjærlighetssorg, arbeidsledighet, eksamen, søke drømmejobben, ferien som gikk dit høna sparker, og ferien som var så bra at du grein når du reiste hjem. "Vi" har vært der, og vet akkurat hvordan du har det. "Vi" gir deg støtte, en hjelpende hånd, trøst, en oppstrammer, et spark i baken, låner deg bilen, passer hunden din, sender deg en anonym gave i posten, deler vår overflod, deler vår siste femøring, skryter, roser, kjefter, korrigerer og klemmer. Masse masse sonenklemmer!

Dette er sonen for meg i nøtteskall :):heart:

Sonen er hva du vil det skal være. Det kan være et rent diskusjonsforum, det er bare å holde seg unna alt mulig det, og akkurat nå tråden.

Akkurat nå tråden er (Nesten flaut å innrømme det!) en stor del av hverdagen min. Man kommer nær på mennesker, og følger dem igjennom alt.

Forøvrig så er sonen ekstremt vanedannende og avhengende... Min bedre/verre halvdel (Alt etter dagshumøret :D ) mutrer ofte "Skal du dele det på sonen nå". Får han var det vanskelig i begynnelsen å akseptere at jeg brukte så mye tid og energi på dette forumet, det var rett og slett litt merkelig- Men han forstod ganske raskt at det var mer enn et forum, det er et nettverk. (Han synes enda det var merkelig å sende avgårde en pakke saus til en annen sonis :lol: Eller sende blomster på bursdagen til noen som trenger det... ) Sonen rører meg ofte til tårer, latterutbrudd og det som er :) Iår har jeg vært medlem i... 7 år (grøss) og har hatt uten tvil mine ups and downs her. Men menneske her inne er med deg igjennom det, gir deg en klem eller en spark bak - Alt etter hva man trenger! Jeg hadde ikke klart meg igjennom denne flyttingen opp til Nord uten sonen til å holde motivasjonen og motet oppe, eller for litt siden når jeg fant ut litt ting som jeg ikke ville finne ut av!

:flowers::hug: til hele sonen som forum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Da kryper jeg inn her 🤣 ikke bare en men 2,5 🤣 Planen var og beholde forhund. Det har jeg gjort🤣  Men jeg har å beholdt deleie hund. Men jagu så ble det igjen en hannhund hjemme å 🤣 jeg skulle aldri ha hannhund igjen. Men Hektor ble unntaket 🤣 Hils på Hektor - 13 uker ❤️
    • Det kan jo hende det finnes oppdrettere på sheltie som har linjer med mindre lyd? 😊 Eller som er bevist på det og tar hensyn til det. Tenker også at mentalitet kanskje har litt og si. En trygg hund har kanskje høyere terskel for å bjeffe enn en litt usikker hund ( Kommer jo seff an på settingen da, men) 
    • Men det er mange hunder av rase med mye lyd i som bjeffer utrolig mye " for de er sånn" . Og ganske mange av de hundene er veldig stressa. Og er på " jobb" hele tiden. Jeg trodde ikke han her skulle bli så stille, hadde ikke mål om null bjeffing.  Bare at han skulle lære at tomte grensa, er den du kan passe på. Gården har egen vakthund, så den trenger ikke vi å passe på o.s.v. Så fikk jeg litt ekstra i gjenn, han kommer løpende til oss når han vil "si ifra" om ting ute..
    • Det går an å jobbe med. Det er noe det sies for alle raser med mye lyd. Men man kan ikke trene bort noe som hunden er genetisk disponert for og avlet for over generasjoner. En kombinasjon av heldig med individ og målrettet trening fra start kan nok kontrollere og begrense bjeffingen, men jeg ville aldri kjøpt en bjefferase med det som forutsetning. Generelt sett bør man ikke anskaffe raser med egenskaper man ikke kan/vil leve med og satse på å "trene de bort" eller "jobbe med", selv om det i noen tilfeller er mulig.
    • Er bjeffing det eneste du syns er negativt for sheltie? For det går det ann å jobbe med. Har veldig inntrykk av at bjeffing blir forsøkt ignoret. Jeg har en ganske reaktiv sheltiegutt på straks to år, som nå bjeffer når han blir redd eller når andre hunder bjeffer i passering.  Men jeg har fått mye kjeft fra andre for at jeg " belønner" bjeffing.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...