Gå til innhold
Hundesonen.no

Tips til aktivisering om vinter med lite snø


Djervekvinnen
 Share

Recommended Posts

Chanti begynner å bli litt tykk. Det har vært litt mindre aktivitet de siste månedene pga vær/føre. Samboer trimmer vanligvis henne med saccvogn, sykkel og ganske mye jogging. Men så ble det vinter og speilglatt på veiene så da utgår alt dette. Om vinteren er han aktiv skigåer og hunden trekker mye på ski, men problemet i år er at det er så lite snø. Ikke nok til å gå på ski. Derfor har det kun blitt gåturer. Det har vært litt ekkelt å gå i marka pga manglende tele i jorda og snøen oppå så det er tungt å gå mange steder, så det har ikke blitt de lengste turene opp i marka heller.

Så noen som har tips til aktivisering? Sånn type mosjonering. Noen som har erfaring med brodder til jogging? Samboer var litt skeptisk til det pga dempingen (han må ha god demping)

Vi har ikke råd til anskaffelse av nye produkter ala tredemølle. (det hadde jo vært midt i blinken)

Hun ble sterilisert for ett år siden, og jeg har hørt at mange hunder blir tykkere rundt om året etter sterilisering/kastrering, noen som vet?

Hun kan ikke få mindre mat enn hun får, det er minimum.

Hvordan mosjonerer dere hundene ved slike forhold?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Springe på jordet med andre hunder, trekke dekk, bære kløv, starte med agility, sykle i veibanen (om det er bart der) blir jo litt elastning, men trenger jo ikke dra opp tempo mer enn nødvendig, dra på fjellet (om det er snø der) i helgene og selvfølgelig gi mindre mat mens det er dårlige treningsforhold :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går tur i snøen.. Vi gikk 1,3 mil i dypsnø på lørdag, steike vi var slitne alle tre. Det er både muskel-, koordinasjons- og kondisjonbyggende, rene kinderegget :)

Kløving gir hunden mer arbeid, selv om det bare er en gåtur.

Trekke dekk/kjetting/tømmer.

Longere på stranda/et jorde? Ja, man kan longere en hund, akkurat som en hest.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trene HTM eller freestyle triks. inne i stua og bruke leke som belønning. Personlig har jeg jukset. Her er det alltid mye snø og jeg har en innendørs gymsal til free disposisjon :-)

Ikke så veldig mye fysisk trening for hunden i det. ;)

Men hvor har du gymsal? Er det sånn man kanskje kan få leie også, eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips :) Ser ut til at man bare må ta beina fatt. Det dumme er at når hun er løs er det det ikke så mye futt i henne. Hun bare lusker rundt for å finne noe å spise på. Med andre hunder er det Nitro hun er sammen med og hun har helt gitt opp å løpe sammen med han. Feks jogg og sykkel tvinges hun til trening, så det er ypperlig. Spark er livsfarlig, da hun har kunn ett gir og det er full peis :P Kløven er for liten, så da må jeg få tak i ny, men det er god tilleggstrening. Brukte det mye på min forrige.

Hadde vært litt interessant å sett logeringstrening på hund. Hvordan få fart på den? Pisk? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åja ja sånnt hadde fungert supert. :) Har noe lignende hengende i ett tre utenfor her, og der blir hun gjerne hengende. Kanskje ta henne med alene på stranda og finne frem ballkasteren. Hun elsker jo det, men bare synd hun tygger ballene istykker med en gang :/

Men kanskje prøve å konstruere en slags stang med en fille i enden og så sveive den rundt :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åja ja sånnt hadde fungert supert. :) Har noe lignende hengende i ett tre utenfor her, og der blir hun gjerne hengende. Kanskje ta henne med alene på stranda og finne frem ballkasteren. Hun elsker jo det, men bare synd hun tygger ballene istykker med en gang :/

Men kanskje prøve å konstruere en slags stang med en fille i enden og så sveive den rundt :D

Kong med pipelyd er favoritten her og den tåler mye tygging :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

flirtpole er helt genial sløv hundetrening, haha.. jeg bruker det masse selv. og da kan du jo bruke forkjellige ting på enden som "bytte". det beste er kanskje biteskinn eller en liten bitepølse.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg trener for tiden minner kanskje litt på longerings trening. Men jeg kan ikke love at det passer for dere. Jeg trener løping rundt en sirkel laget av kjegler. Man starter det med å klikke inn kjeglene som target. hunden går fra kjegle til kjegle. Det klikkes ved hver kjegle og hunden får da selvfølgelig belønning på utsiden av kjeglen ved klikk. Hunden som trener dette elsker å løpe hun har nå kommet så langt at hun løper minst et par tre fire fem runder for hvert klikk, men vi har også holdt på med dette en måneds tid. Det blir mye løping og omsider kan jeg nå stå på midten av sirkelen. Men hunden må selvfølgelig få godbiter eventuelt forkuler for slik trening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei sonen!  År 5 uten hund. Nå er jeg lei. Har vært innom de fleste rasene (altså vurdert) og har over gjennomsnittet (nerde) kunnskap om raser, men allikevel sliter jeg litt med å lande. Kanskje dere kan hjelpe?  Springer eller Sheltie. Meeennnnn. Springer: redd pelsstell men skjønner at man kan klippe den I sportsklipp uten å barbere eller ødelegge pels.  Sheltie: hater bjeffing, ser på fb gruppene at 9/10 sliter med unødvendig bjeffing og at de ikke egner seg I ymse sport grunnet lyd...   Hva skal jeg med hund?  Familie hund som jeg kan trene med og dra på kurs/seminar med. Lære mer hands on, har masse bok kunnskap men mangler litt hundespråk forståelse og hvordan løse problemer. Går turer i fjell og skog. Er mye ute og diller med barna.  Jeg har stor familie, 2 små barn, 1 stort. Mye barn innom på besøk.  Kom gjerne med andre forslag, men har vært igjennom alle rasene og slått de fra meg av forskjellige årsaker. Hjertet mitt vil en ny bruksschæfer tispe men hjerna sier nei  
    • Jeg er tispemennenske, og trives mye bedre med tisper enn hannhunder.  Men jeg oppfatter ofte hannhunder som mer kosete, og lojale.  De er ofte "dummere" enn tispene synes jeg.. Skal ha tispe denne gangen også. 
    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...