Gå til innhold
Hundesonen.no

Liker hunder bedre sin egen rase enn andre raser?


bikkjene
 Share

Recommended Posts

Jeg var på ett sted med mange hunder. En hunderase hund gikk rett bort til en annen hunderase av samme rase og da sa eieren at hunden hennes plukker ut de av samme rase og liker de best og å leke med de og å snuse på de. Jeg synes det var kult fordi jeg har aldri tenkt på dette. Noen andre som også har hunder som gjør sånn? Hvordan klarer hundene å vite forskjell på hunderaser? Lukter de forskjell på egen rase og en annen rase?

Merker hunder at hunden selv ser sånn ut og de andre hunderaser ser annerledes ut? Feks. merker hunden min som har mye pels foran øynene sine at hun har det men ikke andre hunder hun leker eller møter? Legger de merke til utseende? Eller bare til lukt? Jeg lurer bare på morroskyld :))

Sikkert vanskelig å vite da og blir nok mest synsing, men morro alikevell :))

Endret av IW
forbedret emnetittel
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trur ikke min er så veldig bevvist på akkurat det med raser når han skal velge lekekamerat. Men det er nok noe i at "like barn leker best". Han vil ha en lekekamerat som kan jage han og er ikke så fryktelig glad i brytekamper. Så han finner ganske kjapt noen som vil leke med han på hans premisser, ellers går han bare og snuser i bakken ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er sikkert noe med hva de har vokst opp sammen med, altså at de kjenner igjen hunder som ligner på mor/søsken/andre hunder oppdretter hadde? Lundii liker ihvertfall veldig godt salukier og italienske mynder, som hun jo har vokst opp sammen med, samt etnahunder. Og også pudler, som hun jo har vokst opp sammen med etter hun flyttet til meg. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hermes leker helt klart best med whippeter og andre mynder. De har likt språk og leker på lik måte (løpe, løpe, løpe). Det er en del andre raser han gjerne løper med også, men det blir ikke like "synkront" som jeg har sett han løpe sammen med andre whippeter.

Per i dag syns jeg han sliter mest å leke med gjeterhunder. De har en tendens til å stirre på en måte han ikke liker, dessuten vil de ofte stoppe/styre løpingen hans. Terriere leker han godt med, tror det er noe med intensiteten, samt at han er godt vant til terriere. En del andre raser og typer virker han å være mer nøytral ovenfor.

Nå er han generelt veldig sosial og vil gjerne leke med og hilse på alle han treffer.

Utover det syns jeg det er viktig å sosialisere med forskjellige raser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tindra leker godt med alle slags raser,men noen kan bli altfor voldsomme som feks bull terrier,men ser hun en sheltie eller aussie(som hun har vokst opp sammen med) er vesla helt bananas.Hun leker også veldig godt med andre collier.

Arla som er lundehund passer ikke til og leke med alle da andre hunder fort missforstår hennes språk desverre er det ikke så mange lundehunder og leke med rundt omkring..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er overbevist om at hundene er gedigne rasister, ja! Men da i forhold til hva de er vokst opp sammen med - ikke hvordan de nødvendigvis er selv.

Hadde skye terriere - de elsket beardiser, men syntes skyer var ganske intetsigende..

Moxy, boston terrieren min, elsker alle beardiser, men synes bostoner og franske bulldoger er noen rare skapninger som hun virkelig ikke forstår seg på helt.. Blir nesten litt "sint" på dem når de snøfter og snorker slik som henne selv... HA HA HA

Susanne

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er overbevist om at hundene er gedigne rasister, ja! Men da i forhold til hva de er vokst opp sammen med - ikke hvordan de nødvendigvis er selv.

Jo, er enig med deg der. Kuma er skeptisk til nakenhunder, mistenker at det er fordi de vi har truffet har vært sure gneldrebikkjer som har singla han ut som hatobjekt. Så han holder seg unna de så godt det lar seg gjøre. På den annen side så elsker han mopser selv om de ikke er av det raskeste slaget :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Elwira bryr seg ikke noe mer om golden retrievere enn de fleste andre raser, men hun ELSKER malamuter. Når vi ser en malamute er hun veldig fornøyd, og vil hilse på med en stor iver. Mayah er igrunn glad i alle hunder, men kan reagere med å være skeptisk og redd på større, voldsomme hunder uansett rase.

Elwira liker ikke mynder, dachs, border collier eller hunder med bart. Hun godtar dem, men vil helst ikke hilse eller se på de (untatt dachsen, de vil hu smake litt på ..).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Casper og vil ha lekekamerater som kan jage ham. Gjør de ikke det blir det egentlig ganske kjedelig lek, han er ikke så interessert i å løpe etter andre hunder. Brytekamp er og gøy, men ser at han helst vil bli jaget, mens han har noe i munnen.

Casper skulle fått lekt med Blaze, han digger å løpe etter andre hunder.

Felix er generelt dårlig på lek, så hos han er det mynder/whippser som gjelder dersom han leker med noen. Blaze tror jeg leker med de fleste, men han liker godt å være med å løpe etter den andre hunden. Kanskje ikke så rart siden han er oppvokst med whippet :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Chessea er krølle-elsker. Det er helt åpenbart og tydelig at hun tiltrekkes av portiser og liknende hunder! Hun blir rett og slett happy i møte med sine rase-frender. :D Hun har hverken vokst opp med eller vært veldig mye sammen med andre portiser kontra andre raser, men det er ikke tvil om hva hun liker best.

Også er det morsomt å se at hun kjenner igjen søsknene sine på et vis. De har en kjemi ingen andre hunder kan erstatte, selv om de ser hverandre så sjelden som en gang i året! De kjenner hverandre igjen på lang avstand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frøken hater retrievere, de er altfor bomsete og klumsete sier hun, eier ikke manerer.. Samme med vannhunder :aww: Collier og sheltier derimot, de er helt på linje med henne og hun elsker den høfligheten de har :) Andre papilloner er også kule å leke med! Border collier og den WK'en hun kjenner er også veldig greie :)

Grumpy går definitivt både dårligst og best sammen med andre border collier, spørs helt hvem border collien er. Noen vil han være ufin med, mens andre er greie, mens andre vil han smiske seg ihjel med (og han er absolutt ikke GLAD når han smisker).. Men det er ingen hunder han leker så bra med som andre border collier (kanskje untatt en, en foxterriertispe som han synes er dritkul). Ellers har han ikke så mange preferanser på hvilke raser han liker/ikke liker, går mest på enkeltindivider :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Merker det på min hund, ikke akkurat rase-messig, men at han absolutt foretrekker hunder på sin egen størrelse er det ikke tvil om!

Av en eller annen grunn har han vært fullstendig frelst i 2 Jack russell terrier-tisper han har møtt på, aldri sett på maken til styr som han flørtet! :drool: Ingen av disse tispene skulle ha løpetid ifølge eieren, og aldri opplevd at han har reagert slik på noen andre tisper enn disse to JRT'ene, merkelig, skulle tro det var akkurat "hans smak" av tisper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har passet en Dverg Snaucher i en uke og han er sur på det meste.Jeg ble derfor veldig overasket over at han går kjempe fint overens med samme rase;))

Mi er vokst opp med forrige hundem min(Engelsk Setter) og hun blir den dag i veldig glad når møter en Engelsk Setter;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(untatt dachsen, de vil hu smake litt på ..).

Altså,hallooo! De ser jo ut som gode pølser,klart man vil smake på! :lol:

Det står faktisk i beskrivelsen av Dachsen,at de kan være rasistiske av seg,og heller velge sine egne :)

Merker at hun leker godt med andre av samme rase. De har liksom samme måte å leke på.

Generelt liker hun ihvertfall hunder som ikke er for store og hardhendte. Og det er bare greit for meg,for da slipper jeg å være så redd for ryggen hennes under lek :innocent:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg også er overbevist om at det handler om hva slags raser de er vant til, framfor hva slags rase de er registrert som. Om en er aktiv i raseklubben på treff, har venner med samme rase og henger mest med rasefrender vil jo hunden bli vant til den type hund - både fasong og språk.

X'en blir innmari lykkelig når hun ser engelsk springer spaniels, og tror at det må være Norma eller Orry, som hun har lekt, trent og gått mye tur med. Men når hun kommer nærme nok, innser hun at nope, det var noen andre.

Hun er også veldig glad i langhårede collies, etter mange playdates i valpetiden med Mikkel - men også der skiller hun på Mikkel og collie når de kommer nærme nok.

Foenix er foreløpig happy for alle hunder hun ser - men hun reagerer ekstra mye når hun treffer artsfrenden Gross og schäferhannen Arok, som er to av få eksterne hunder hun hadde noe forhold til allerede i valpekassa. De er fineste onklene, de!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...