Gå til innhold
Hundesonen.no

Kjøtt- og beintråden, pluss annet snacks - har du sett no' billig?


Bananen
 Share

Recommended Posts

Vet veldig lite om dette, noen som kan svare på hvordan det er å suplere med fisk? f.eks laks? Fant billig laksefilet på butikken i dag, og det gikk ned på høykant, men hvor stor næringsverdi gir det hunden?

Filet er ikke fullgodt, det bør helst være bein også (og innmat), men det funker fint som variasjon/tillegg til annet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 128
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jo, det gjør man så lenge det er rått

Spar har rå, ukrydret kyllingsnacks til 10 kroner kiloen. 2,2 kilo frossen pakke fra Prior.

Muskler som i "ja, du vet"?

Hum, dette er interessant. Rart mye forskjellig man hører, men det gjelder jo definitivt menneskeføde også!

Noen anbefaler f.eks max ett griseøre i uka, men det virker jo litt absurd når man leser denne tråden :-)

Jeg har alltid hørt at det er risiko med bein med tanke på at spisse biter kan gi indre skader eller kork i tarmen?

Er det ikke problemer med overgang fra tørrfor mage til å spise rått kjøtt og bein?

+ hva er holbarheten på kyllingkjøtt i små terninger som er halvtørket. Jeg hadde en uke i kjøleskap da syntes jeg det luktet litt, eh, annerledes..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hum, dette er interessant. Rart mye forskjellig man hører, men det gjelder jo definitivt menneskeføde også!

Noen anbefaler f.eks max ett griseøre i uka, men det virker jo litt absurd når man leser denne tråden :-)

Jeg har alltid hørt at det er risiko med bein med tanke på at spisse biter kan gi indre skader eller kork i tarmen?

Er det ikke problemer med overgang fra tørrfor mage til å spise rått kjøtt og bein?

+ hva er holbarheten på kyllingkjøtt i små terninger som er halvtørket. Jeg hadde en uke i kjøleskap da syntes jeg det luktet litt, eh, annerledes..

Saken med griseøre er at det bare er hud, stort sett kun protein, og ikke noe næringsrikt. Men er ikke farlig å gi det oftere enn en gang i uken, så sant magen til hunden tåler det (jeg har erfart løs mage med mye bein av trykket hud og griseører, men jeg har en som fort blir litt løs om det er noe annet enn rå kjøttbein i kosten hans).

Rå bein knuses, svelges, og løser seg opp i magen. En og annen gang har jeg sett beinbiter i andre enden, jeg har til og med opplevd en hund som er litt hard i magen, og da kan små beinbiter være vondt å få ut. Men det er ikke noe farlig.

Du kan oppleve hard mage når du går fra tørt til rått, men over tid vil du merke at det du tror er hard mage bare er slik det skal være. Fast avføring som ikke lukter, i stedet for den illeluktende gjørmen som stort sett kommer ut når hunden får tørrfor. En fryd å plukke opp! :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Jeg går til min lokale slakter og får en bærepose bein gratis om gangen (kunne nok fått mer men har ikke plass i frysen) di beina vi får der er 100% ubehandlet pluss det er enda deilige kjøttrester ijen på di. Er nok favoritt snækse her i gården ja, pluss det er jo kjempe bra for tenner:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går til min lokale slakter og får en bærepose bein gratis om gangen (kunne nok fått mer men har ikke plass i frysen) di beina vi får der er 100% ubehandlet pluss det er enda deilige kjøttrester ijen på di. Er nok favoritt snækse her i gården ja, pluss det er jo kjempe bra for tenner:)

Lurer på hvor man finner en "lokal" slakter her i Vestfold?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer på hvor man finner en "lokal" slakter her i Vestfold?

Jeg er ikke så kjent i Vestfold akkurat bor i Rogaland selv hehe :) men dit jeg drar ligger i samme kommune som jeg bor i bare 2 bygder borte tar vel 15min me bil kanskje. Dette er en slakter som har vert der i alle år og ikke en "kjede" men ser ikke for meg at det er umulig og finne et sted i alle fylker i Norge.

Jeg spurte en gang hva det var som gjore at di ga bort disse beina og svare var så simpelt at det blir sendt videre viss ingen vil ha dem og dette må slakteren selv betale en ganske stiv pris for og sende tilbake og da valgte heller di og gi dem bort til feks oss hunde eiere:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 weeks later...

Oppskrift på tunfisksnacks:

1 boks tunfisk (i olje eller vann)

1 egg

Nok mel til du får en seig deig du kan kjevle

(Olje - hvis du velger tunfisk med vann)

Smør/rull utover på et bakebrett med bakepapir på, så tykt eller tynt du vil ha det. Et tips er å legge en ball med deig på bakepapir, og et nytt ark oppå, og så kjevle ut/gni ut med hendene deigen - så slipper du kliss! Jeg pleier å kjøre ca halv cm. Del opp i ruter eller strimler, bak i ovnen på 175 grader i ca 10-15 min til de er gylne - tørre utenpå og myke inni (eller helt tørre, da er holdbarheten bedre).

Oppbevares i fryser eller kjøleskap, eller en liten porsjon på kjøkkenbenken i noen dager.

Obs! Dyret kan legge på seg hvis det får for mange *snakker av erfaring*. Hvetemel er vel ikke megagunstig for hunder, men snacks er jo snacks!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Nope :) 100% naturlige, rå, med skinn, uten tilsetninger står det på pakken :)

Nix, de er naturelle :)

Takk for svar! :)

Har bommet på den før nemlig, kjøpt pakker som sa "naturell" på forsiden. Også oppdaget når jeg leste innholdsfortegnelsen senere at de var tilsatt saltlake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...