Gå til innhold
Hundesonen.no

Syverud

Medlemmer
  • Innholdsteller

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Syverud

  • Bursdag 01/01/1980

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Bosted
    Ås
  • Hunderase
    Blandings, Tibetansk Terrier
  • Mine dyr
    Tibetansk Terrier tispe 5 år, og Lab-mix født 2013

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Syverud's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

68

Nettsamfunnsomdømme

  1. hihi, ler godt av denne tråden!
  2. her er masse tips. http://dogmantics.com/free-video-list/reactivity-and-barking/ kort sagt; hvis du vet at hunden bjeffer i en bestemt situasjon så kan du introdusere situasjonen "på nytt" ved å gå langsomt frem og gi belønning (godbit/ros/lek/klapp/oppmerksomhet) for at hunden IKKE bjeffer. Når det gjelder løpestreng så kan dere f.eks tilbringe tid sammen på stedet hunden står bunden uten å binde den. Gjør noe hyggelig. Ingen bjeffing= belønning øk så utfordringen med å binde den, og bevege deg langsomt lengre unna - over flere økter. Begynner bjeffingen så må du et hakk tilbake. Det er ikke noe enkelt knep akkurat, snarere ganske mye jobb.
  3. Hum, dette er interessant. Rart mye forskjellig man hører, men det gjelder jo definitivt menneskeføde også! Noen anbefaler f.eks max ett griseøre i uka, men det virker jo litt absurd når man leser denne tråden :-) Jeg har alltid hørt at det er risiko med bein med tanke på at spisse biter kan gi indre skader eller kork i tarmen? Er det ikke problemer med overgang fra tørrfor mage til å spise rått kjøtt og bein? + hva er holbarheten på kyllingkjøtt i små terninger som er halvtørket. Jeg hadde en uke i kjøleskap da syntes jeg det luktet litt, eh, annerledes..
  4. Høres heldigvis ut som han har havnet i et godt hjem. Dere får helt sikkert orden på problemene! Spennende om du kommer med oppdateringer på hvordan det går
  5. Det var godt skrevet synes jeg, og treffer nok spikeren på hodet når det gjelder min og flere sin situasjon. Dog, det må sies at jeg sikkert kan kategoriseres som en halv hundenerd som kjenner til sjekkliste punktene du nevner. Før kjøp googlet jeg DH flere ganger uten å finne for mye snusk, således tjener denne tråden en høyere hensikt. Som sagt, jeg ville definitivt betenkt kjøpet hadde jeg lest denne tråden først. Så hvordan navigerer man oppdretter jungelen? Alle påstår å ha friske hunder. Selv er jeg preget av familiens GR som kom fra en utmerket oppdretter, med stamtavle lengre enn kongen og alle papirer i orden. Det var kreft, forkalkninger og HD. En stor belastning for familien og ikke minst hunden, som var døden nær under operasjon, for tidlig pensjonist, pleietrengende, medisinert og definitivt frarøvet fult utbytte av livet. Pluss, betimelig fokus i media på rasehunden i dyp havsnød. Under slike forhold risikerer man at folk velger noe nytt og uprøvet fremfor det problembefengte etablerte. Til sammenligning har jeg kjøpt bil nylig, og uten å ha det minste kunnskap om denslags kan man allikevel føle seg noenlunde trygg på å ha gjort et ok kjøp. Det er så mange man kan spørre om råd, men først og fremst pga objektive instanser som servicehefte, EU-kontroll, naf-test osv. De fleste på hundesonen har sikkert førstehåndskunnskap om, eller et nettverk som kan peke til, de gode oppdrettere her i landet. For resten blir det et sjansespill. Som er et stort problem jeg ikke har noen løsning på.. Ps, det hadde vært interessant om noen kunne lage en 10 på topp -liste over friskeste hunderaser.
  6. Nei, si det du. Jeg vet ikke om jeg har gjort det. Bruk sitat funksjonen og kjeft i vei, ingen grunn til å ty til retoriske spørsmål.
  7. Ja det var trivelig Når det gjelder størrelser så er jeg enig, men uhell kan skje og ingen lærer så mye av det. Har hatt liten hund selv og vet at de ofte leker best med andre små
  8. Hadde tenkt til å holde kjeft i denne tråden, men har problemer med å la være. Please, jeg prøver å forstå, ikke å provosere. Vær glad, tenk på alle doodles som DH ikke får solgt pga denne tråden! Helt enig Heh, jeg vet ikke hva det betyr engang. Men du har rett; pelsen må stelles på noen av de. EDIT, topic avsporing
  9. Syverud

    treff?

    wow... ok, peace out
  10. Syverud

    treff?

    Ikke noe treff på DH-nurket? Pokker, jeg skulle fått meg rasehund.
  11. Jeg vil gjerne komme! Men Orbit er ganske mye større enn deres valper og temmelig ivrig. Jeg gjør gjerne et forsøk, og bare avbryter hvis det ikke blir noen fin lek. Hvis det er ok? Hun er 14 uker og ca 12 kg
  12. Det er ikke min tråd, men siden jeg har skapt litt kontrovers her så vil jeg takke for mange bra innlegg. Jeg har et annet syn på DH nå, helt klart. Hadde jeg lest dette før jeg kjøpte så, ja, tviler på om jeg ville kjøpt hund der.
  13. Ditt største ankepunkt kan nok tilbakevises. Du kan si mye om DH, men planløs er ikke avlen. Og de garanterer for helsesjekk, og jeg vil tro de har lett for å dokumentere det også. Sorry dette blir ren svada. Det er max to kull på fôrtispene. Og de har omfattende dokumentasjon, jeg vet ikke hva som skal til for å overbevise deg, men de driver ikke innavl på hunder som ikke er friske. er du sprø..
  14. Godt argument. Jo, det kunne absolutt blitt Puddel på meg. Det er tilfeldigvis ikke noen oppdretter i nærheten. Det var et stort pluss for meg at jeg har kunnet besøke DH så ofte. Så for å ta dette med blandingshund (som jeg føler ulmer i bunn her). Jeg er klar over at det er en myte at blandingshunder er friskere. Den lumske recessive arven.. Det er mange som reagerer på fullpris for blandingshund. Men hunder bør ikke selges billig uansett, det vil bare føre til mange useriøse kjøp hvis prisen i det minste ikke forplikter. Og alle raser starter ett sted. Er det en møkkahund helt til noen med et pennestrøk godkjenner den? Slikt fremstår som det komplette idioti for min del. Og når man ser på enkelte raser, hvis defekt og upraktisk anatomi er totalt iøynefallende, allikevel premieres så er ikke selve begrepet renraset noe positivt for meg. Jeg synes det er supert at det kommer nye raser så lenge de er innenfor 'normalen' anatomisk!
×
×
  • Opprett ny...