Gå til innhold
Hundesonen.no

Lavkarbo


Marthe
 Share

Recommended Posts

Edit: ellers har jeg tittet litt i nettbutikken til Kinsavik, og prisene var igunnen ikke så ille som jeg hadde trodd. Noen tips til hva som er lurt å ha i skapet? :)

Det der så jo nesten godt ut :o

Noen som har prøvd det?

Jeg lever vist stortsett ett lavkarbo liv skjønner jeg jo mer jeg leser om lavkarbo. Jeg har bare en dto svakhet: chips og cola (eller det var to store svakhter det :lol:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 311
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Og da skjønner ikke jeg helt dette styret, jeg, for akkurat dette greier man vel med helt normalt kosthold også? Jeg tror de aller aller fleste hadde oppnådd de samme resultatene ved bare å droppe all

Det er mulig, men for min egen del (som jeg jo kun kan snakke for) så har det gjort en vesentlig forskjell å kutte ut brød, pasta, ris og poteter. Jeg har mye mer energi, er ikke oppblåst, og vekta gå

Jeg hopper masse innlegg, men tenkte bare å informere (mest TonjeM) om at kolesterolverdiene mine har gått ned fra ganske så høye til innenfor referanseområdene. Det med masse mettet fett i kosten og

Frokostrundstykker

1 dl sesamfrø

0,5 dl solsikkekjerner

0,5 dl kruskakli

0,3 dl linfrø

2 dl revet ost

4 egg

1 ss fiberhusk

0,5 ts salt

1 ts bakepulver

2 ts nigellafrø (kan utelates)

evt. valmuefrø eller sesamfrø til pynt

________________________________________________________________

Mal sesamfrø og solsikkekjerner i en blender. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.

Visp sammen eggene og bland dem i røra. La røra stå i noen minutter. Dersom røra ikke er tykk nok, kan du blande litt mer kruskakli i den for å få den tykkere.

Form røra til passe store rundstykker. Jeg synes det er lettest å gjøre dette med en spiseskje som er dyppet i vann.

Strø evt. pynt på rundstykkene og stek dem på 180 grader i 15-20 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som har prøvd lavkarbo (altså, ordentlig prøvd, og ikke bare gjort det halvveis) som hadde dårlig erfaring med det?

Jepp. Følte meg veldig ekkel og tung i kroppen, null energi, og gikk opp i vekt. (Prøvde vel i 3-4 uker eller noe). Fungerer mye bedre med karbohydrater i kosten. Har en "halvveis" lavkarbo for tiden, lite pasta/poteter, men spiser vanlig grovt brød hver dag, og koser meg med noe godt i helgene. Fungerer mye bedre for meg, og energien er tilbake :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som har prøvd lavkarbo (altså, ordentlig prøvd, og ikke bare gjort det halvveis) som hadde dårlig erfaring med det?

Jeg prøvde for 1 1/2 år siden. Veldig streng diett. Mistet energi, orket nesten ikke stå opp for å reise på hundetrening etter 5 dager på kuren. Dette var da dag 6 på morgenen. Kollega av meg som rapportere om økt energi på både seg selv og mannen i huset.

Men jeg tror jeg har forklaringen på hvorfor det slo dårlig ut for meg. Jeg har fjernet galleblæra, ergo så har ikke kroppen min mulighet til å "lage" en buffer med galle til fordøyelsen. Så når jeg fikk en brå overgang så klarte ikke kroppen "vinne" ut nok av energien i forhold til tidligere.

Jeg nærmer meg ett mer karbofritt kosthold nå. Prøver å kutte ut brød i første omgang. Bruker "pippip brød" med masse frø og slik. Og kutte ut sjokolade og godteri. Brus har jeg kuttet ut for lenge siden. Har kanskje skjeiet ut 2 ganger på ett halvår når det gjelder brus.

Jeg er ikke der at jeg har kuttet mer enda. Men trapper mer forsiktig ned på karbo, slik at jeg ikke havner der jeg var forje gang. Rett på Statoil og kjøpte hveteboller.. :lol:

Jeg tror ikke jeg kommer til å bli fanatisk å telle karbohydrater og slik, men har tro på at dersom det blir mindre av det så er det uansett sunnere enn mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøvde for 1 1/2 år siden. Veldig streng diett. Mistet energi, orket nesten ikke stå opp for å reise på hundetrening etter 5 dager på kuren. Dette var da dag 6 på morgenen. Kollega av meg som rapportere om økt energi på både seg selv og mannen i huset.

Men jeg tror jeg har forklaringen på hvorfor det slo dårlig ut for meg. Jeg har fjernet galleblæra, ergo så har ikke kroppen min mulighet til å "lage" en buffer med galle til fordøyelsen. Så når jeg fikk en brå overgang så klarte ikke kroppen "vinne" ut nok av energien i forhold til tidligere.

Jeg nærmer meg ett mer karbofritt kosthold nå. Prøver å kutte ut brød i første omgang. Bruker "pippip brød" med masse frø og slik. Og kutte ut sjokolade og godteri. Brus har jeg kuttet ut for lenge siden. Har kanskje skjeiet ut 2 ganger på ett halvår når det gjelder brus.

Jeg er ikke der at jeg har kuttet mer enda. Men trapper mer forsiktig ned på karbo, slik at jeg ikke havner der jeg var forje gang. Rett på Statoil og kjøpte hveteboller.. :lol:

Jeg tror ikke jeg kommer til å bli fanatisk å telle karbohydrater og slik, men har tro på at dersom det blir mindre av det så er det uansett sunnere enn mye.

Jeg hører fra mange og leser om at om du starter RETT over på lavkarbo vil du få en uke 10 dager hvor du føler deg slapp og dårlig energi etc før kroppen stabiliserer seg.

Mens derimot foreslår de fleste bøkene å trappe ned, noe jeg og Thorstein gjør nå. Trappe ned og spise mer og mer karb fritt. Har ikke fått noen bivirkninger enda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har startet rett over på lavkarbo uten tilvenning. Hadde litt vondt i hodet i går, litt mindre trykk i dag. I tillegg merker jeg umiddelbart at jeg er mindre oppblåst. Satser på at det har gått seg til innen jeg begynner på jobb neste onsdag :)

Jeg har alltid startet cold turkey. Opplever det samme som deg, slapp og litt hodeverk i en dag eller to. Så kommer godfølelsen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Gubben og jeg kommer til å kjøre full lavkarbo snart. Lurer på om noen kan svare på hvor billig det er prismessig? Vi er halvveis fattige studenter så vi har ikke allverdens penger liksom :P

Ellers har vi funnet noen oppskrifter som virker som gode erstattere for brød hvert fall! Lapper :D Det kommer til å bli lagd mye for å si det sånn :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandelmel pizzabunn (klarer ikke svampete bunner som smaker egg..)

2 dl revet ost

3 egg

2 ts salt

2 ts fiberhusk

100-150 gram mandelmel

oregano

1 ts bakepulver

ca 2 dl vann (litt forsiktig med vannet)

Når du skal få pizzadeigen ut på bakepapiret, så ha vann på fingrene så er den superlett å få utover bakearket, ellers blir det kliss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har planer om å begynne med lightvariant av lavkarbo etter fadderuka (sikkert like greit? :lol: ). Mest fordi jeg håper det kan gi meg mer energi i hverdagen, men noen kilo ned er sikkert ikke så dumt det heller ;) Lurte på om noen sitter på noen tips til enkle tiltak for å komme i gang å holde seg der?

Jeg er fra før ikke spesielt glad i poteter, pasta og ris (de 2 sistnevnte er i såfall fullkorn om jeg spiser det), og spiser mye grønnsaker og rent kjøtt.

Men jeg er alt, alt for glad i hvetebakst og godis - så skulle gjerne hatt noen tips på den delen.

Tror frokost/mellommåltider er mitt største problem - ikke spesielt glad i cottagecheese, tunfisk eller fisk så det er liksom uaktuelt. Oppfinnsomheten er heller ikke den beste...

Setter veldig stor pris på tips til enkle tips for å komme i gang og inn i gode vaner - så får vi heller ta den videre etterhvert. Mer opptatt av å klare å holde den over tid enn å kjære ekstremt i få uker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har planer om å begynne med lightvariant av lavkarbo etter fadderuka (sikkert like greit? :lol: ). Mest fordi jeg håper det kan gi meg mer energi i hverdagen, men noen kilo ned er sikkert ikke så dumt det heller ;) Lurte på om noen sitter på noen tips til enkle tiltak for å komme i gang å holde seg der?

Jeg er fra før ikke spesielt glad i poteter, pasta og ris (de 2 sistnevnte er i såfall fullkorn om jeg spiser det), og spiser mye grønnsaker og rent kjøtt.

Men jeg er alt, alt for glad i hvetebakst og godis - så skulle gjerne hatt noen tips på den delen.

Tror frokost/mellommåltider er mitt største problem - ikke spesielt glad i cottagecheese, tunfisk eller fisk så det er liksom uaktuelt. Oppfinnsomheten er heller ikke den beste...

Setter veldig stor pris på tips til enkle tips for å komme i gang og inn i gode vaner - så får vi heller ta den videre etterhvert. Mer opptatt av å klare å holde den over tid enn å kjære ekstremt i få uker.

Jeg har begynt å lage lavkarbobrød, overraskende godt faktisk! :lol:

(Oppskrift på side 3)

Jeg er på ingen måte "hysterisk", men skal pga problemer med nakke prøve å unngå mest mulig gluten og med litt planlegging så går den biten relativt greit.

Til frokost og mellommåltid går det endel salater i ymse varianter, jeg har i litt kylling, bogskinke eller kokt egg og bacon :)

Endret av *mokken*
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har levd på LCHF i snart 2 år. Har gått ned endel kg og er bare så glad for at jeg la om til dette kostholdet. Har i mange år slitt med Fibromyalgi, med mye hodepine, muskel smerter osv. Men etter at jeg la om kostholdet er hodepinen nesten borte og smertene er mye mindre :) Kroppen fungerer aller best med veldig lite karbo- helt ned i 5-10 gram om dagen, men det er egentlgi litt lite, så nå ligger jeg på 20 gram om dagen. Og det fungerer veldig bra. Har nå veldig lite søthunger (noe som jeg slet mye med før ;) ) og humør og energi er på topp :D

Har en favoritt oppskrift på boller- Skikkelig gode !

Rundstykker ca 11 stk

4 egg

1 boks creme fraiche original( Du kan sikkert bruke litt mindre, om du vil ha mindre karbohydrater)

2 ss olivenolje

30 g fiberhusk

30 g fiberrik kruskakli

50 g mandelmel

20 g solsikkekjerner( males)

10 g gresskarkjerner( males

2 ts bakepulver

1- 1,5 ts salt

Sett ovnen på 180 grader. 25-30 min

Start med å male solsikkekjerner og gresskarkjerner

Bland alt det våte først (kakk egg, creme f og olje)

Bland det tørre inni det våte og avslutt med bakepulveret. Rør dette godt sammen, det vil etterhvert bli veldig tungt å røre med sleiven. Da kan du ta opp litt og litt av deigen og forme dem slik du ønsker. Om de ikke er så lette å forme la deigen hvile i 1-2 minutter til den blir lett å jobbe med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pizzadeig av blomkålsris:

Til hver kopp med blomkålsris, et egg og en kopp revet ost. Bland til en røre. Til en stor pizza 2-3 av hver. Litt salt og noen pepperkvern. Forvarm ovn til 225 grader og fordel røra utover en plate. Strø litt urter over, oregano, basilikum og persille feks. Litt revet parmesan om du er glad i det. Stek til den har fått litt skorpe.

Putt på tomatsaus og valgfritt fyll (helst ikke for tungt) og topp med ost. Stek til osten er gylden. Nom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hodepinen er borte, bare et svakt trykk i tinningen igjen. Godfølelsen kommer sigende nå :ahappy:

Men jeg kjøpte knekkebrød på butikken i dag - de "rundstykkene" av frø sleit jeg skikkelig med å få i meg. Disse knekkebrødene har 5 karber pr stk, men som en reserveløsning funker det vel. Skal prøve meg på egne knekkebrød med en oppskrift jeg fant, håper de er bedre enn de rundstykkene...

Hvordan er det med vaniljekesam forresten, er det tillatt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gleder meg til å komme 100% igang. vi spiser lavkarbo middag, dvs biff, bernaise og sellerirot fries - NAM!

og jeg prøver å lage frokost eller lunsj

men jeg venter til siste nådestøt til etter fadderuka, ikke at jeg drikker mye etc men det var mye middag og lunsj og ting servert gratis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hodepinen er borte, bare et svakt trykk i tinningen igjen. Godfølelsen kommer sigende nå :ahappy:

Deilig. :)

Men jeg kjøpte knekkebrød på butikken i dag - de "rundstykkene" av frø sleit jeg skikkelig med å få i meg. Disse knekkebrødene har 5 karber pr stk, men som en reserveløsning funker det vel. Skal prøve meg på egne knekkebrød med en oppskrift jeg fant, håper de er bedre enn de rundstykkene...

Har du på mengder av godt og fett pålegg så slipper man vel unna med et knekkebrød kanskje?

Hvordan er det med vaniljekesam forresten, er det tillatt?

5% sukker ser jeg. Og nesten 8 karber. Så det spørs jo hvor lavt du ønsker å ligge.

Mange liker å putte friske bær i creme fraische til frokost.

Og for dere som vil ha chips, så er bacongull lovlig lavkarbosnacks. ;)

Og ostechips. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg så det nå Mari, men det er snakk om en skje eller to sammen med litt bær som en liten snack så det tåler jeg. I alle fall på dager hvor jeg spiser lite karber til lunsj/middag (jeg spiser ikke frokost).

Men det jeg merker er at jeg spiser mye mindre i mengde, når jeg spiser kraftig mat istedenfor masse ris og pasta! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Noterer en nydelig dag med no stress. Virker som lysterapi, magnesium og lakseolje begynner virke. Ble bekymret da han begynte trekke i selen i forrigårs. Han har gått så naturlig pent i bånd hele tiden, som om programvaren var preinstallert da han kom ut av esken. I forrigårs begynte han plutselig trekke med viten og vilje. Flaks da, at vi hadde en privattime i går.  Hjemmeleksen vi fikk, med metoden for å reinforce krav om å holde seg bak skotuppene mine, den er litt i konflikt med stress-ned-prosjektet vårt, fordi Ede går høyt i stress når hans autonomitet blir utfordret. Peser og får virkelig vondt av det. Å bli stilt absolutte krav til er noe annet for ham å forholde seg til enn å bli tilbudt frivillige oppgaver mot god betaling.  Fordi jeg måtte ta en selvstendig avgjørelse i hva jeg oppfatter som et dilemma: belaste det nevroendokrine stressystemet ved å kreve disiplin i halsbånd, eller prioritere stress-ned-prosjektet, så valgte jeg utsette hjemmeleksene og gå rolig tur med "ikke trekke" og "ikke gå i veien for meg" som eneste krav, og så være veldig bevisst på å bare belønne når han selvstendig gjør de riktige valgene uten å bli bedt, uten godbit i hånda eller hånda i lomma.  Jeg har nemlig ikke nok erfaring til å føle meg sikker på å klare gjennomføre hjemmeleksene fra privattimen alene uten å forårsake mer stress på det endokrine systemet hans enn godt er.  Det viste seg å være en god vurdering. Foruten noen få barnlige byks av glede som i korte øyeblikk strammet båndet mer enn akseptabelt, så var Ede SÅ flink og rooolig og grei hele veien. Naturlig slak line. Når han vimser bytter han i de aller fleste tilfellene side bak meg. Kun noen få uakseptable avskjæringer rett foran meg, og de kom helt på slutten av turen, tett på hverandre, antakelig fordi han er sliten og i bakhodet husker at det der var måten å få bli plukket opp i bæreslynge på. Han velger å gå pent og pyntelig på min venstre side mesteparten av tiden, uten å forvente belønning for det. Det går nå an å hale tiden ganske lenge uten at det stresser ham når han selv velger å gå fot for å se om det kommer en utbetaling. Selv hjemveien gikk rolig og avslappet. Først 10 meter fra porten hjemme kom første stressutbrudd med trekking. Gladstress de siste meterne av en timelang spasertur i mitt tempo. En klar forbedring. Han ble skuffa og såret av grensesettingen de siste meterne, for det virket helt sykt autoritært og tyrannisk og uten mål og mening for ham å bli hindret i å gladbykse gjennom porten og døren, inn til godis og myk og varm seng, men han tok det til seg at kravet "ikke trekk" gjelder de siste meterne av turen også. Ingen raptus da vi kom inn heller. Det var en milepæl. Bare la seg rolig og pyntelig til å sove. Perfect day. ..og det er før vi har fått noen CBD i posten.  Vi fikk forøvrig mail om å huske båndtvang fra i dag. Det har Edeward tydeligvis fått med seg.  Snudde seg utålmodig mot lykkeland mens muttern fomlet med kamera:   Oppdaget at muttern begikk en kriminell handling!! Reiste seg og kom inn hver gang muttern forsøkte gå lenger unna enn båndlengden for å få tatt et godt bilde. Her har han til slutt gitt opp å få muttern på rett kjøl og bare håper hun får tatt det ***** bildet før han svimer av i bekymring for å bli tatt og få et kriminelt rulleblad. Genetikk er ingen spøk. Ede identifiserer seg som sikkerhetspersonell og tjenestehund, og han tar de oppgavene alvorlig.   
    • Ja ikke den største oppfinnelsen 😂 Men kanskje noen hadde erfaringer å komme med; kanskje de elsker det kanskje hunden ble dårlig i magen på det. Kanskje det er bløtere enn annen v&h, kanskje noen opplever å måtte fôre dobbelt så mye på det som på en annen variant. Kanskje noen var superfornøyd og andre missfornøyd. I want to know it all 😂
    • Det finnes alltid unntak, men det bør aldri være grunnlag for anbefaling av en rase. Vil man helst ikke ha lyd/røyting/whatever så velger man en rase som vanligvis ikke har tendensene til det. Oppdragelse, trening og miljø kan påvirke, men genetikken kan ikke overstyres. Lyd på riesen er ingen overraskelse for meg, det er jo en hund med mye driv.
    • Er en del med god helse og super mentalitet også? Vår golden var på ingen måte taus, han bjeffet forholdsvis mye. Cavalieren vår var helt ekstremt gneldrete med vakt som sin selvpålagte hovedoppgave. Mest savage villdyr jakt-, vakt- og trekkhund jeg har hatt. Understimulert.  Ingen lyd på finsk lapphund og chihuahua, som begge fikk over gjennomsnittet med oppmerksomhet og stimuli. Begge rasene kjent som gneldrebikkjer, begge individene så og si tause, i motsetning til de to kjent for å være verdens enkleste og greieste, som i bunn og grunn var veldig hundete hund på mange måter, bl.a. ressursforsvar. Såfremt en skal trene og aktivisere hunden er oppdragelse og aktivisering vel så viktig som rase og genetikk, tror jeg. En golden som kjeder seg er ingen plysjhund, den vil bjeffe og ødelegge ting. En spisshund som får tilfredsstilt behov og blir trent trenger verken lage lyd eller ugagn. Kan lyd handle vel så mye om hvordan ulike raser blir valgt av ulike typer hundeeiere til ulike typer hundehold? Hvilke raser vil ikke bli gneldrebikkjer om en ofte og lenge av gangen plasserer dem i en kjedelig hundegård alene, hvor de kan se/høre/lukte forbipasserende? En gjenganger med små, såkalte gneldrebikkjer av selskapsraser er at eierne verken forstår dem eller trener dem, og så retter det seg når de får hjelp til å tolke hunden og interaktere bedre med den.  Jeg har forøvrig hatt store problemer med LYD på riesenvalpen jeg har nå (ikke en rase for trådstarter). Ikke noe jeg forventet, og er pga generelt konsensus om bjefferaser usikker på om det er genetisk lyd eller om det i hovedsak er miljøpåvirkning fra den individuelle mammaen. Fra mitt eget anekdotiske erfaringsgrunnlag tror jeg egentlig det siste. Det har tatt to mnd å bli kvitt problemet hjemme, ved å forstå mer av hva han vil når det kommer lyd, og hvordan respondere på det. Ikke super lystbetont oppgave å jobbe med, for jeg forventet ikke det problemet.  Den personlige efaringen min er altså at rase is like a box of individuals i litt større grad enn mange andre mener.
    • En del lyd og dårlig helse og mentalitet på dem.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...