Gå til innhold
Hundesonen.no

Lavkarbo


Marthe
 Share

Recommended Posts

Edit: ellers har jeg tittet litt i nettbutikken til Kinsavik, og prisene var igunnen ikke så ille som jeg hadde trodd. Noen tips til hva som er lurt å ha i skapet? :)

Det der så jo nesten godt ut :o

Noen som har prøvd det?

Jeg lever vist stortsett ett lavkarbo liv skjønner jeg jo mer jeg leser om lavkarbo. Jeg har bare en dto svakhet: chips og cola (eller det var to store svakhter det :lol:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 311
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Og da skjønner ikke jeg helt dette styret, jeg, for akkurat dette greier man vel med helt normalt kosthold også? Jeg tror de aller aller fleste hadde oppnådd de samme resultatene ved bare å droppe all

Det er mulig, men for min egen del (som jeg jo kun kan snakke for) så har det gjort en vesentlig forskjell å kutte ut brød, pasta, ris og poteter. Jeg har mye mer energi, er ikke oppblåst, og vekta gå

Jeg hopper masse innlegg, men tenkte bare å informere (mest TonjeM) om at kolesterolverdiene mine har gått ned fra ganske så høye til innenfor referanseområdene. Det med masse mettet fett i kosten og

Frokostrundstykker

1 dl sesamfrø

0,5 dl solsikkekjerner

0,5 dl kruskakli

0,3 dl linfrø

2 dl revet ost

4 egg

1 ss fiberhusk

0,5 ts salt

1 ts bakepulver

2 ts nigellafrø (kan utelates)

evt. valmuefrø eller sesamfrø til pynt

________________________________________________________________

Mal sesamfrø og solsikkekjerner i en blender. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.

Visp sammen eggene og bland dem i røra. La røra stå i noen minutter. Dersom røra ikke er tykk nok, kan du blande litt mer kruskakli i den for å få den tykkere.

Form røra til passe store rundstykker. Jeg synes det er lettest å gjøre dette med en spiseskje som er dyppet i vann.

Strø evt. pynt på rundstykkene og stek dem på 180 grader i 15-20 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som har prøvd lavkarbo (altså, ordentlig prøvd, og ikke bare gjort det halvveis) som hadde dårlig erfaring med det?

Jepp. Følte meg veldig ekkel og tung i kroppen, null energi, og gikk opp i vekt. (Prøvde vel i 3-4 uker eller noe). Fungerer mye bedre med karbohydrater i kosten. Har en "halvveis" lavkarbo for tiden, lite pasta/poteter, men spiser vanlig grovt brød hver dag, og koser meg med noe godt i helgene. Fungerer mye bedre for meg, og energien er tilbake :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som har prøvd lavkarbo (altså, ordentlig prøvd, og ikke bare gjort det halvveis) som hadde dårlig erfaring med det?

Jeg prøvde for 1 1/2 år siden. Veldig streng diett. Mistet energi, orket nesten ikke stå opp for å reise på hundetrening etter 5 dager på kuren. Dette var da dag 6 på morgenen. Kollega av meg som rapportere om økt energi på både seg selv og mannen i huset.

Men jeg tror jeg har forklaringen på hvorfor det slo dårlig ut for meg. Jeg har fjernet galleblæra, ergo så har ikke kroppen min mulighet til å "lage" en buffer med galle til fordøyelsen. Så når jeg fikk en brå overgang så klarte ikke kroppen "vinne" ut nok av energien i forhold til tidligere.

Jeg nærmer meg ett mer karbofritt kosthold nå. Prøver å kutte ut brød i første omgang. Bruker "pippip brød" med masse frø og slik. Og kutte ut sjokolade og godteri. Brus har jeg kuttet ut for lenge siden. Har kanskje skjeiet ut 2 ganger på ett halvår når det gjelder brus.

Jeg er ikke der at jeg har kuttet mer enda. Men trapper mer forsiktig ned på karbo, slik at jeg ikke havner der jeg var forje gang. Rett på Statoil og kjøpte hveteboller.. :lol:

Jeg tror ikke jeg kommer til å bli fanatisk å telle karbohydrater og slik, men har tro på at dersom det blir mindre av det så er det uansett sunnere enn mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøvde for 1 1/2 år siden. Veldig streng diett. Mistet energi, orket nesten ikke stå opp for å reise på hundetrening etter 5 dager på kuren. Dette var da dag 6 på morgenen. Kollega av meg som rapportere om økt energi på både seg selv og mannen i huset.

Men jeg tror jeg har forklaringen på hvorfor det slo dårlig ut for meg. Jeg har fjernet galleblæra, ergo så har ikke kroppen min mulighet til å "lage" en buffer med galle til fordøyelsen. Så når jeg fikk en brå overgang så klarte ikke kroppen "vinne" ut nok av energien i forhold til tidligere.

Jeg nærmer meg ett mer karbofritt kosthold nå. Prøver å kutte ut brød i første omgang. Bruker "pippip brød" med masse frø og slik. Og kutte ut sjokolade og godteri. Brus har jeg kuttet ut for lenge siden. Har kanskje skjeiet ut 2 ganger på ett halvår når det gjelder brus.

Jeg er ikke der at jeg har kuttet mer enda. Men trapper mer forsiktig ned på karbo, slik at jeg ikke havner der jeg var forje gang. Rett på Statoil og kjøpte hveteboller.. :lol:

Jeg tror ikke jeg kommer til å bli fanatisk å telle karbohydrater og slik, men har tro på at dersom det blir mindre av det så er det uansett sunnere enn mye.

Jeg hører fra mange og leser om at om du starter RETT over på lavkarbo vil du få en uke 10 dager hvor du føler deg slapp og dårlig energi etc før kroppen stabiliserer seg.

Mens derimot foreslår de fleste bøkene å trappe ned, noe jeg og Thorstein gjør nå. Trappe ned og spise mer og mer karb fritt. Har ikke fått noen bivirkninger enda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har startet rett over på lavkarbo uten tilvenning. Hadde litt vondt i hodet i går, litt mindre trykk i dag. I tillegg merker jeg umiddelbart at jeg er mindre oppblåst. Satser på at det har gått seg til innen jeg begynner på jobb neste onsdag :)

Jeg har alltid startet cold turkey. Opplever det samme som deg, slapp og litt hodeverk i en dag eller to. Så kommer godfølelsen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Gubben og jeg kommer til å kjøre full lavkarbo snart. Lurer på om noen kan svare på hvor billig det er prismessig? Vi er halvveis fattige studenter så vi har ikke allverdens penger liksom :P

Ellers har vi funnet noen oppskrifter som virker som gode erstattere for brød hvert fall! Lapper :D Det kommer til å bli lagd mye for å si det sånn :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandelmel pizzabunn (klarer ikke svampete bunner som smaker egg..)

2 dl revet ost

3 egg

2 ts salt

2 ts fiberhusk

100-150 gram mandelmel

oregano

1 ts bakepulver

ca 2 dl vann (litt forsiktig med vannet)

Når du skal få pizzadeigen ut på bakepapiret, så ha vann på fingrene så er den superlett å få utover bakearket, ellers blir det kliss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har planer om å begynne med lightvariant av lavkarbo etter fadderuka (sikkert like greit? :lol: ). Mest fordi jeg håper det kan gi meg mer energi i hverdagen, men noen kilo ned er sikkert ikke så dumt det heller ;) Lurte på om noen sitter på noen tips til enkle tiltak for å komme i gang å holde seg der?

Jeg er fra før ikke spesielt glad i poteter, pasta og ris (de 2 sistnevnte er i såfall fullkorn om jeg spiser det), og spiser mye grønnsaker og rent kjøtt.

Men jeg er alt, alt for glad i hvetebakst og godis - så skulle gjerne hatt noen tips på den delen.

Tror frokost/mellommåltider er mitt største problem - ikke spesielt glad i cottagecheese, tunfisk eller fisk så det er liksom uaktuelt. Oppfinnsomheten er heller ikke den beste...

Setter veldig stor pris på tips til enkle tips for å komme i gang og inn i gode vaner - så får vi heller ta den videre etterhvert. Mer opptatt av å klare å holde den over tid enn å kjære ekstremt i få uker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har planer om å begynne med lightvariant av lavkarbo etter fadderuka (sikkert like greit? :lol: ). Mest fordi jeg håper det kan gi meg mer energi i hverdagen, men noen kilo ned er sikkert ikke så dumt det heller ;) Lurte på om noen sitter på noen tips til enkle tiltak for å komme i gang å holde seg der?

Jeg er fra før ikke spesielt glad i poteter, pasta og ris (de 2 sistnevnte er i såfall fullkorn om jeg spiser det), og spiser mye grønnsaker og rent kjøtt.

Men jeg er alt, alt for glad i hvetebakst og godis - så skulle gjerne hatt noen tips på den delen.

Tror frokost/mellommåltider er mitt største problem - ikke spesielt glad i cottagecheese, tunfisk eller fisk så det er liksom uaktuelt. Oppfinnsomheten er heller ikke den beste...

Setter veldig stor pris på tips til enkle tips for å komme i gang og inn i gode vaner - så får vi heller ta den videre etterhvert. Mer opptatt av å klare å holde den over tid enn å kjære ekstremt i få uker.

Jeg har begynt å lage lavkarbobrød, overraskende godt faktisk! :lol:

(Oppskrift på side 3)

Jeg er på ingen måte "hysterisk", men skal pga problemer med nakke prøve å unngå mest mulig gluten og med litt planlegging så går den biten relativt greit.

Til frokost og mellommåltid går det endel salater i ymse varianter, jeg har i litt kylling, bogskinke eller kokt egg og bacon :)

Endret av *mokken*
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har levd på LCHF i snart 2 år. Har gått ned endel kg og er bare så glad for at jeg la om til dette kostholdet. Har i mange år slitt med Fibromyalgi, med mye hodepine, muskel smerter osv. Men etter at jeg la om kostholdet er hodepinen nesten borte og smertene er mye mindre :) Kroppen fungerer aller best med veldig lite karbo- helt ned i 5-10 gram om dagen, men det er egentlgi litt lite, så nå ligger jeg på 20 gram om dagen. Og det fungerer veldig bra. Har nå veldig lite søthunger (noe som jeg slet mye med før ;) ) og humør og energi er på topp :D

Har en favoritt oppskrift på boller- Skikkelig gode !

Rundstykker ca 11 stk

4 egg

1 boks creme fraiche original( Du kan sikkert bruke litt mindre, om du vil ha mindre karbohydrater)

2 ss olivenolje

30 g fiberhusk

30 g fiberrik kruskakli

50 g mandelmel

20 g solsikkekjerner( males)

10 g gresskarkjerner( males

2 ts bakepulver

1- 1,5 ts salt

Sett ovnen på 180 grader. 25-30 min

Start med å male solsikkekjerner og gresskarkjerner

Bland alt det våte først (kakk egg, creme f og olje)

Bland det tørre inni det våte og avslutt med bakepulveret. Rør dette godt sammen, det vil etterhvert bli veldig tungt å røre med sleiven. Da kan du ta opp litt og litt av deigen og forme dem slik du ønsker. Om de ikke er så lette å forme la deigen hvile i 1-2 minutter til den blir lett å jobbe med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pizzadeig av blomkålsris:

Til hver kopp med blomkålsris, et egg og en kopp revet ost. Bland til en røre. Til en stor pizza 2-3 av hver. Litt salt og noen pepperkvern. Forvarm ovn til 225 grader og fordel røra utover en plate. Strø litt urter over, oregano, basilikum og persille feks. Litt revet parmesan om du er glad i det. Stek til den har fått litt skorpe.

Putt på tomatsaus og valgfritt fyll (helst ikke for tungt) og topp med ost. Stek til osten er gylden. Nom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hodepinen er borte, bare et svakt trykk i tinningen igjen. Godfølelsen kommer sigende nå :ahappy:

Men jeg kjøpte knekkebrød på butikken i dag - de "rundstykkene" av frø sleit jeg skikkelig med å få i meg. Disse knekkebrødene har 5 karber pr stk, men som en reserveløsning funker det vel. Skal prøve meg på egne knekkebrød med en oppskrift jeg fant, håper de er bedre enn de rundstykkene...

Hvordan er det med vaniljekesam forresten, er det tillatt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gleder meg til å komme 100% igang. vi spiser lavkarbo middag, dvs biff, bernaise og sellerirot fries - NAM!

og jeg prøver å lage frokost eller lunsj

men jeg venter til siste nådestøt til etter fadderuka, ikke at jeg drikker mye etc men det var mye middag og lunsj og ting servert gratis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hodepinen er borte, bare et svakt trykk i tinningen igjen. Godfølelsen kommer sigende nå :ahappy:

Deilig. :)

Men jeg kjøpte knekkebrød på butikken i dag - de "rundstykkene" av frø sleit jeg skikkelig med å få i meg. Disse knekkebrødene har 5 karber pr stk, men som en reserveløsning funker det vel. Skal prøve meg på egne knekkebrød med en oppskrift jeg fant, håper de er bedre enn de rundstykkene...

Har du på mengder av godt og fett pålegg så slipper man vel unna med et knekkebrød kanskje?

Hvordan er det med vaniljekesam forresten, er det tillatt?

5% sukker ser jeg. Og nesten 8 karber. Så det spørs jo hvor lavt du ønsker å ligge.

Mange liker å putte friske bær i creme fraische til frokost.

Og for dere som vil ha chips, så er bacongull lovlig lavkarbosnacks. ;)

Og ostechips. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg så det nå Mari, men det er snakk om en skje eller to sammen med litt bær som en liten snack så det tåler jeg. I alle fall på dager hvor jeg spiser lite karber til lunsj/middag (jeg spiser ikke frokost).

Men det jeg merker er at jeg spiser mye mindre i mengde, når jeg spiser kraftig mat istedenfor masse ris og pasta! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Utallige? Hvor mange hunder har blitt avlivet i Norge etter anmeldelser de siste 10 årene? Jeg antar det finnes klar statistikk på dette?
    • "Vi" er to uavhengige personer, se brevet jeg linket til for våre fulle navn, som selv ikke har hatt noen hendelser med egne hunder eller hunder jeg har hatt for trening før omplassering. Vi har kun fulgt sakene fra sidelinjen, for min del fra rundt 2010, og har gjennomgått vedtak og dokumentasjoner vi har fått fra hundeierne. Jeg skulle virkelig ønske at det var slik som du tror, men sånn er det dessverre ikke. Det er derfor vi har valgt å engasjere oss for bak dette finner man utallige døde hunder og ruinerte hundeeiere som har mistet alt de eide hvor de prøvde å redde livet til hunden sin som betydde alt for dem, men alene har de ikke hatt en sjanse mot maktapparatet som overkjørte dem på en skremmende kynisk og ulovlig måte. Hvis du har Facebook, jeg er ikke der, så er det en gruppe Hund hjelper hund hvor flere av sakene er omtalt. En hund Tonic som var i bånd hvor en unge kom løpende og tråkket ham på poten, Tonic glefset og det ble et rift i buksa til gutten, Tonic ble avlivet. Luna sitter på kennel nå hvor eier kjemper i retten, en nabo påsto Luna lagde et lite blåmerke på ham, men det finnes ingen bevis. En annen hund, Rex i bånd som forsvarte seg selv mot en løs hund som bet den, begge hundene ble skadet, men Rex ble avlivet fordi han var størst. Huskyen Luk, også i bånd, slåss med en annen hannhund og der ble Luk avlivet fordi politiet trodde en husky er større enn en tervueren. Sistnevnte hendelse har jeg beskrevet i en kommentar under dette innlegget publisert i avisa Nordlys. Saken om Milo beskrives i selve innlegget og i brevet til justisministeren. I denne videoen er Luk, Luna og Milo.
    • Hvem er "vi" i denne saken? Det har vært flere avlivingssaker de siste årene, og mange som kjemper mot. Enkelte av sakene har virket ganske urimelige, men uten å ha førstehåndskjennskap til situasjonen og saksbehandlingen så er det vanskelig å si hva som er riktig. Politiet har rutiner for dette, og jeg vil tro at det langt oftere er tilfelle at slike saker blir henlagt, enn at en hund avlives. Både på grunn av kapasitet, bevissituasjon og fakta. En avliving foretas ikke normalt etter vurdering av en enkelt saksbehandler og om de har en god eller dårlig dag. Politiet har hundekyndige folk der minst to ulike vurderer en hund før et slikt vedtak. Jeg er sikker på at noen som kjenner systemet bedre enn meg kan beskrive prosessen fra anmeldelse til potensiell avliving av hund. Likevel er politiet også mennesker med ulike meninger og motivasjoner og systemet kan svikte.  Jeg har vært på forumet her en del år nå, og kan ikke huske at noen her har fått hunden sin avlivet etter anmeldelse, selv om noen har vært borti uheldige tilfeller med bitt. Men flere av sakene som har vært i media har selvfølgelig vært diskutert her også.
    • Jeg ønsker å høre om hundeeiere her på forumet har opplevd å få sin hund avlivet etter uhell hvor saken ble anmeldt til politiet? Uansett, dette er viktig informasjon om du ikke har opplevd det - enda. Vi har fulgt en del slike saker over mange år og er sjokkerte over hvor små hendelser som skal til, et lite rift i et klesplagg eller et lite blåmerke, hunden blir omtrent alltid dømt til døden selv om den har opptrådt helt normalt i gitte situasjoner. Gjengangeren i sakene er at politi og rettsvesen helt uten kompetanse på hund bryter hundeloven, forvaltningsloven og dyrevelferdsloven for å gå til slike drastiske skritt. Nå har vi sett så mye urett er blitt begått at vi har valgt å skrive brev til justisministeren, der har vi tatt for oss den siste saken hvor hunden Milo skal avlives selv om han sto fastbundet i et bånd på ca. en meter og uten fluktmulighet bet han en unge. Det finnes sprikende forklaringer på hendelsen, men felles for de to vitnene som ble avhørt er at hundens handlinger ikke kan betegnes som uprovosert, og det var ikke flere bitt eller skadeomfang som oppfyller kravet til betydelig skade. Andre tiltak skal da etter loven prøves først, men politiet går rett til avliving som de nesten helt uten unntak gjør uansett foranledning og skadeomfang. Et fåtall, kan telles på en hånd, har hatt flaks og truffet en menneskelig saksbehandler eller noen som kan litt om normal hundeatferd, men sånn skal det ikke være at hundens liv avgjøres av hvilket politidistrikt som får saken. Brev til Justis- og beredskapsminister Astri Aas-Hansen ligger her: Vi krever at politi og rettsvesen følger loven Vil du forebygge at din hund blir neste offer for offentlig maktmisbruk anbefales det på det sterkeste å underskrive brevet. Alle kan være uheldige og neste gang er det kanskje deg og din hund det gjelder, men da er ingen der som vil kunne gjøre noe for dette er siste mulighet for å få stanset denne praksisen. Alt annet er prøvd.
    • Ja - det har nok vært lite struktur på tilværelsen på landet.  Han er svært lite interessert i lek. Har prøvd diverse leker, biteleker og dra-leker - men han skjønner ikke poenget. Apportering er også null interessant. Har tydeligvis ikke vært aktivisert med dette tidligere. Oppdaget i går kveld at jeg kan fremprovosere "krypingen" hans også hvis jeg bare står og jogger på stedet innendørs. Så det er noe med hoppingen/løpe-bevegelsen som gjør han redd eller usikker. Har ikke forsøkt med ball - men har noen tennisballer liggende - så skal prøve ut neste gang vi går ut. Hva angår turområder - så varierer jeg turene i helgene - da er det tid å kjøre til ulike steder  - mens i hverdagen blir det nok ofte litt de samme stiene siden jeg bor i skogkanten.   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...