Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

I dag blir det tandoori-kylling med ris og nanbrød. :ahappy: Jeg har fått øynene opp for indisk mat, men foreløpig er jeg redd for å prøve noe annet enn ferdige sauser blandet med kylling og ris ved siden av. Hvis noen har oppskrifter/tips, setter jeg pris på det! :)

Namnam! Indisk er kjempegodt, spesielt tandori. Det er en av mine favoritter :)

I dag blir det Toros mexicanske gryte med kyllingkjøttdeig. Tilsetter en boks med røde bønner, en liten hermetikkboks med tomatpure, en liten boks ananasbiter inkl juicen, fire opphakkede fedd hvitløk, en halv opphakket rødløk og en solid dæsj med chilipulver og fire hele piripiri. Rasper masse parmesan over, nam nam :)

Det spiste Sandra og jeg på fredag også, så vet du det :P

Pinnekjøtt og kålrabistappe :D

Pinnekjøtt har jeg aldri lært meg å like... Men kålrabistappe er kjempedigg!

I dag skal jeg ha kjedelig Fjorland, fordi jeg har igjen fra helgen hvor jeg trodde det lønte seg å ha noe superenkelt tilgjengelig. Men etter Ingvilds tandoritips så blir det det til helgen kjenner jeg :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Hehe, i går spiste jeg noe så himla ekkelt at jeg vurderte å ta bilde av det og legge ut her.

3 kyllingfileter med en liten kjele bernaisesaus (altså hele Knorr-posen). Masse krydder. Nesten en halv kg med smør (jeg kan nærmest føle konturene av smørblokka inni magen min i dag), og fordi det blei for flytende, måtte jeg lage litt couscous i tillegg. Snakker om murstein, fytti katta. :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant denne på nett, den skal jeg lage i dag:

Ingredienser:

300 g torsk (fersk eller tint fisk fra frysedisken)

1 rødløk i båter

1 stor gulrot i lange staver

½ purre i biter

1/2 brokkoli delt i små buketter

1/2 pk sukkerterter

1/2 rød paprika - strimlet

1 boks hermetiske tomater

1/2 dl grønnsak- eller fiskebuljong

1/2 finhakket rød chili (fjern frø)

1 fedd finhakket hvitløk

1 dl matfløte

2-3 ss lettrømme

1 ts basilikum

Noen dråper saft fra en sitron

Olje, salt og sitronpepper

Server med poteter eller ris til.

Fremgangsmåte:

Her skal alt i én kjele! Skjær først opp løken og fres den i kjelen i olivenolje. Ha i gulrøtter, purre og paprika og la det surre med noen minutter til.

Ha i hvitløk og chili og fres raskt. Så tilsettes tomatboks, buljong, salt, sitronpepper og basilikum. La det få småkoke i ca 10 min. (Sett evt på poteter i mens).

Rør inn fløte og rømme. Del fisken i passe store biter, og ha den og brokkolien over i gryta. La alt putre i 5 min til, og så vender du forsiktig inn sukkererter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går grillet vi, to sommerkoteletter, to kalkunmedaljonger. Fullkornsris og salat + en bakt løk. Nam. I dag skulle vi egentlig hatt kyllingsalat, men det blir lasagne hos svigers istedet. Sutrer litt over det, men da blir det kyllingsalat i morgen heller! Lørdag blir det laks med kokte poteter og grønnsaker bakt i ovn, og søndag hjemmelagde kjøttkaker med alt det tilbehøret som skal være til. Nam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går spiste jeg middag på Shell på vei til siste kurskveld - baconpølse i brød, cola og troika.

Men så kom jeg til pappa 2330 for å være her noen dager, og da hadde han middagen klar, søte pappa'n min! Så da ble det svenske köttbullar, potetstappe, brun saus og grønnsaker.

I dag har vi hatt koteletter, kålstuing, poteter og bretagne kyllingsaus - min favorittsaus!

Og i morgen skal vi trolig ha pannekaker og masse bacon til.

Jeg er sååååå mett, og det er sååååå godt å spise skikkelig mat for noen dager :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehmm.. Jeg har da hatt gourmetmat i dag, nemlig prior ostegrill av kylling og kalkun med speltlompe. Sånn er det når innlevering av semesteroppgaven nærmer seg - rask mat er gull verdt!

Om det var godt? Ikke sånn spesielt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God gammeldags kjøttsuppe her! Kokte en bit høyrygg av storfe (som Dagros heter så fint når hun blir mat), gulrøtter, hvitkål, kålrot, løk, sellerirot, selleristang, purre, blomkål, buljongterninger og masse hakket frisk persille på toppen. Mer enn nok suppe igjen til i morgen også! :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I kveld blir det mexicansk salat her i huset, altså: Tortillachips med tacokrydret kjøttdeig toppet med ost, samt frist salat rundt, toppet med rømmedressing, guacomole (feilstavet kanskje, men NAM! :whistle: ) og salsa. NAMNAM - det er fredag! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God gammeldags kjøttsuppe her! Kokte en bit høyrygg av storfe (som Dagros heter så fint når hun blir mat), gulrøtter, hvitkål, kålrot, løk, sellerirot, selleristang, purre, blomkål, buljongterninger og masse hakket frisk persille på toppen. Mer enn nok suppe igjen til i morgen også! :ahappy:

Å, nå fikk jeg skikkelig lyst på kjøttsupper som mamma laget den - med auka og perra (kjøttboller og melboller).

I dag var menyen følgende:

Fiskepinner og potetbåter med maldonsalt og nykvernet pepper - stekt i ovnen, samt smørdampet brokkoli. Servert sammen med gulrotstrimler og minitomater - og en "liten" dæsj remulade :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri? Hvordan lager du melboller?

Husker jeg spiste det som barn, men husker ikke hvordan de lages.. Det er vel ikke bare mel og vann?

Jeg husker ikke sånn mål da (det tar jeg alltid på feelingen), men blander egg, mel, vann, salt og pepper og blander til en sånn halvseig masse - også legger man dem i kokende, saltet vann med ei teskje eller noe. Når de flyter opp er de sånn ca ferdigkokt :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg husker ikke sånn mål da (det tar jeg alltid på feelingen), men blander egg, mel, vann, salt og pepper og blander til en sånn halvseig masse - også legger man dem i kokende, saltet vann med ei teskje eller noe. Når de flyter opp er de sånn ca ferdigkokt :).

Sånne brukte moren min også å lage. Og alle med beardis har smakt kjøttsuppa til en viss mann i beardismiljøet, han bruker å lage en kjempekasserolle full, komplett med melboller på utstillinger. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånne brukte moren min også å lage. Og alle med beardis har smakt kjøttsuppa til en viss mann i beardismiljøet, han bruker å lage en kjempekasserolle full, komplett med melboller på utstillinger. :ahappy:

Å, en sånn mann skulle man hatt rundt ringen i dag også :). Jeg har aldri fått mine boller til å smake helt som dem mamma laget - jeg gadd jo aldri å følge med på det DEN gangen liksom - så jeg har på en måte komponert mine egne :). De smaker godt da :D.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
    • Ser at det er nesten 6 år siden noen har skrevet her, men jeg prøver likevel:  Har et par spørsmål om whippet som jeg lurer på. 1) Leser her og der at det er veldig lett at de får overflatiske skader på kroppen, pga av full fart under "fri leik". Hvordan er det å kombinere tur  i typisk norsk skog med en løs whippet?  2) Whippet har jo jaktlyst. Er det mange som har erfaring med at naboens katt har fått en ublid skjebne? 3) Når det gjelder jaktlyst; er det helt "på trynet" å sette munnkurv på en whippet som skal få rase fra seg i fritt løp? Bare noen spørsmål fra en som har whippet på lista over "hunder jeg kanskje kunne tenkte med, når den hunden jeg har nå rusler til de evige jaktmarker"...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...