Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Guest Yellow

Tikka masala igjen i dag, med kyllingfileter denne gangen, grønnsaker, en skvett rømme og ris.

I morgen blir det pastarett som jeg ikke har laget før, men som blir slik:

Freset hvitløk og finhakket løk i pannen med olje, en neve amreikansk grønnsaksblanding (erter, mais og gulerot i små terninger), og kyllingfilet(er) kuttet i strimler. Krydret med det man selv ønsker, selv skal jeg bruke hvitløk+chilipulver, litt paprikapulver og en dasj pepper. Tilsett matfløte og la det putre litt.

Serveres med pastarør. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lammekoteletter med potet, grønnsaker og kålstuing fikk jeg servert i dag :) I morgen skal jeg lage kyllingfilet med en god salat og ris til. Kutter opp kyllingen og steker den med tikka masala-krydder og hvitløk, namnam!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
Guest Yellow

I dag ble det kjøttboller med ris-salat og hjemmelaget Tzatziki. :)

Det du trenger (til 2 personer):

Kjøttboller ("Farmen" fra Rimi er faktisk veldig gode, eller lag fra bunn).

Ris (bruker du Boil-in-bag så kun 1 pose).

1 pose sukkererter.

1 rød paprika.

1/2 isbergsalat.

Til Tzatziki:

1 beger matyoghurt.

1/2 agurk.

1 hvitløk.

Olivenolje.

Salt og pepper.

Press 3 båter hvitløk inn i yoghurten, kutt en halv agurk i små biter og tilsett, ca. en stor teskje med olivenolje. Smak til med salt og pepper. Bland godt sammen og la det stå i kjøleskapet minimum en halvtime før servering.

Kok risen, og stek kjøttbollene. Når de er ferdig stekt, sett de av på tallerken.

Fres så oppkuttet sukkererter og paprika i tynne strimler raskt i pannen (skal bare varmes), og tilsett så den ferdigkokte risen og bland inn kjøttbollene.

Kutt isbergsalat og bland det sammen på tallerkenen.

Serveres med tzatziki over, og det ble godt. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag ble det posesuppe fra Toro, kremet blomkål og brokkoli. Med rundstykker ved siden av. Ikke akkurat luksus, men er lat om dagen og orker ikke lage middag hver dag etter lange dager på skolen. Dessuten tømmer vi skapene for mat om dagen. Penger spart :D

I går laget jeg en veldig god tomatsaus med løk, basilikum, chili, hvitløk og tomatpure. Til den hadde jeg byggris, sambo spaghetti, og pølsebiter av kylling og kalkun, også rester. Tomatsausen var skikkelig nam! :D

Og tzatziki da. Det er digg, det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag skal jeg ha stekt torskeloin (høres så fancy ut) med Lofoten fiskesaus og potet- og gulrotmos. Det samme skal jeg ha i morgen. På lørdag blir det tikka masala-kylling med ris og rømme, og så det samme igjen på søndag. Enmannshusholdning er ikke alltid like gøy. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag, taco! En evig klassiker og sunt er det også. Bruker mager kesam i stedet for rømme, ikke ost og fullkornswrap. Ellers tomat, mais, salatblanding og rødløk. Liker :D

Dessuten - hjemmelaget tacokrydder. Mye sunnere enn pose og minst like godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
Guest Yellow

Dagens middag blir i dag kyllingsalat av: Kyllingfileter, isbergsalat, perletomater, purreløk, rød paprika, mais (og fullkornspasta til min samboer) med litt rømmedressing.

I morgen skal jeg prøve ut denne oppskriften av basilikumkylling. :)

På søndag blir det fullkornpasta, kjøttdeig stekt med paprika, mais, løk og tomatsaus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Tirsdagen ble det salat med "alt" oppi (agurk, avocado, cherrytomater, fetaost ++++)

På onsdag kjørte vi første middagen sin vi flyttet i ny leilighet - blomkålsuppe

Torsdagen ble det taco

Fredagen skinke, ost og broccoli pai

I går var det lasagne med salat og hvitløksbaguetter.

I dag tror jeg det blir pairester :D (Super studentmat, er jo så lett å ta med seg et stykke på skolen som lunsj også!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøttkaker med potetmos. Potetmosen min er veldig god, men ikke akkurat sunn. Revet muscatnøtt, meierismør, litt salt og kremfløte moses med nykokte, varme poteter.

Til dessert: Mango- og vannmelonbiter med bringebær og blåbær strødd over. Droppet vaniljesausen fordi jeg brukte fløte i potetmosen. Nok er nok, liksom :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Potetmosen min er veldig god, men ikke akkurat sunn. Revet muscatnøtt, meierismør, litt salt og kremfløte moses med nykokte, varme poteter.

Høres akkurat ut som min potetmos det der :D. Supergod - også jeg som aldri har likt hjemmelaget potetmos før jeg begynte å lage den selv nå i vinter :).

I dag ble det karrigryte med kyllingbiter og peanøtter - litt sånn "man tager hva man haver"-middag:

- To kyllingfileter delt i småbiter, stekt i panne med grillkrydder

- En hakket løk frest gylden i smør

- Ca 3 dl vann helles over og kokes opp sammen med en kyllingbuljongterning

- Krydres med masse karri og litt pepper og Aromatkrydder

Dette får koke litt inn før fløte helles over og kokes opp.

Peanøtter tilsettes på slutten av koketida.

Serveres med Jasminris :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...