Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet
38 minutter siden, Line skrev:

Det er slike dager du har ferdig middag i fryseren for!

Jupp, nå har jeg 12-14 middager i fryseren. I dag klarte jeg både å pønske ut middag og å lage en forenklet versjon, så jeg sparer det i fryseren til en ordentlig energiløs dag. 

  • Like 2
  • Svar 3.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Skrevet

@SFX fordelen med å steke kjøttet på lavere temperatur er at det blir saftigere, men ingen krise med 200 heller :D

Store kjøttstykker(skinkestek med ben, feks) steker jeg ofte på 150 grader og lar det stå leeenge :P

  • Like 1
Skrevet

Tilbake til hverdagen etter fire dager med ferdig 2 retter, sponset av støveren...

I dag ble det rådyr ytre, med fennikel, løk, ovnsstekte poteter og fløtesaus.

I morgen blir det pølsegryte, må jo bruke opp helgens bålmat...

  • Like 2
Skrevet

Gårsdagens middag ble ytrefilét av hjort (som jeg stekte alt for lenge... den ble tørr faktisk), honningglasserte rotgrønnsaker (som strengt tatt bare ble kvalmende), potetmos og stekt sopp. Det var også en tabbe å bytte ut viltsaus med creme fraiche, for dette ble bare den mest tragiske middagen jeg har laget på lenge :o Spaghetti med smeltet smør er jo en gourmetrett sammenlignet med dette... 

I dag blir det rester, og jeg vurderer å bare skjære opp kjøttet og lage gryte av det hele. Da blir det i det minste litt mindre tørt... 

Skrevet
8 timer siden, Pringlen skrev:

Tilbake til hverdagen etter fire dager med ferdig 2 retter, sponset av støveren...

I dag ble det rådyr ytre, med fennikel, løk, ovnsstekte poteter og fløtesaus.

I morgen blir det pølsegryte, må jo bruke opp helgens bålmat...

Jeg må seriøst flytte inn hos dere! :drool:

Skrevet

I går hadde vi også ytrefilet av rådyr men med fløtepoteter og stekte grønnsaker (gulrot, asparges, brokkoli, pastinakk og litt hvitløk) ved siden av. Holdt på å spise meg ihjel! :P 

Idag vet jeg ikke helt, enten hjemmelaga fiskekaker eller et eller annet med kverna elgkjøtt. 

 

Skrevet
Just now, Stine said:

Det var det eller en skål med frokostblanding :lol: Jeg skal på butikken i morra! :icon_redface:

Karbonadesmørbrød er jo i utgangspunktet en grei middag det, men det var noe med måten du la det frem på hehe

  • Like 1
Skrevet
3 minutter siden, Line skrev:

Karbonadesmørbrød er jo i utgangspunktet en grei middag det, men det var noe med måten du la det frem på hehe

Det var liksom ingen høydare :lol: Hadde jeg hatt speilegg så hadde det vært i en helt annen liga! 

Skrevet
11 timer siden, Siri skrev:

Gårsdagens middag ble ytrefilét av hjort (som jeg stekte alt for lenge... den ble tørr faktisk), honningglasserte rotgrønnsaker (som strengt tatt bare ble kvalmende), potetmos og stekt sopp. Det var også en tabbe å bytte ut viltsaus med creme fraiche, for dette ble bare den mest tragiske middagen jeg har laget på lenge :o Spaghetti med smeltet smør er jo en gourmetrett sammenlignet med dette... 

I dag blir det rester, og jeg vurderer å bare skjære opp kjøttet og lage gryte av det hele. Da blir det i det minste litt mindre tørt... 

Den gryta ble jo en høydare... om jeg bare hadde greid å lage hurtigrisen på korrekt måte... How hard can it be liksom? *himle*. Neida, så... det er kanskje ikke helt min greide, dette med matlaging for tida :aww: 

Skrevet
Just now, Siri said:

Den gryta ble jo en høydare... om jeg bare hadde greid å lage hurtigrisen på korrekt måte... How hard can it be liksom? *himle*. Neida, så... det er kanskje ikke helt min greide, dette med matlaging for tida :aww: 

Hurtigris?! :lol: Det går jo knapt an å få til godt uansett hva man gjør med den :P 

  • Like 2
Skrevet
Akkurat nå, Line skrev:

Hurtigris?! :lol: Det går jo knapt an å få til godt uansett hva man gjør med den :P 

Leste "hurtig gris" og kunne ikke skjønne hvorfor det var vanskeligere å lage enn vanlig gris.

Skrevet
3 minutter siden, Line skrev:

Hurtigris?! :lol: Det går jo knapt an å få til godt uansett hva man gjør med den :P 

Joda, god nok til nødmat når man ikke gidder å fikse ordentlig ris... men pakken sa 1,5 dl vann - det burde stått 2 dl vann.. kanskje de hadde bytta om mengde ris og vann :aww: 

Akkurat nå, Tommy skrev:

Leste "hurtig gris" og kunne ikke skjønne hvorfor det var vanskeligere å lage enn vanlig gris.

:lol: 

Skrevet
Just now, Tommy said:

Leste "hurtig gris" og kunne ikke skjønne hvorfor det var vanskeligere å lage enn vanlig gris.

Blodtrimma gris er seigere vel :aww: 

Du @Siri, den unnskyldningen holder ikke når det tar hele 10 minutter å fikse skikkelig ris altså :lol: 

Skrevet
Akkurat nå, Line skrev:

Du @Siri, den unnskyldningen holder ikke når det tar hele 10 minutter å fikse skikkelig ris altså :lol: 

Da lager ikke du skikkelig ris altså... det tar minst 5-8 min å koke opp vannet, så skal risen koke i 17 min (om man har skikkelig ris vel og merke :aww:). Da er du straks oppe i min 22 min... :aww: Dagens middag tok meg 15 min :aww: 

Skrevet
Just now, Siri said:

Da lager ikke du skikkelig ris altså... det tar minst 5-8 min å koke opp vannet, så skal risen koke i 17 min (om man har skikkelig ris vel og merke :aww:). Da er du straks oppe i min 22 min... :aww: Dagens middag tok meg 15 min :aww: 

Hele 7 minutter mindre - med dårlig ris :lol: 

Forøvrig så korter man da inn på koketiden ved å koke opp vannet i vannkoker først :P 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...