Gå til innhold
Hundesonen.no

Tråden for tegning


Mirai
 Share

Recommended Posts

  • Svar 1.6k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Denne tråden har jeg ikke sett før! Jeg liker også å tegne!!  Nå er det riktignok en liten stund siden sist, nærmer seg vel snart året for siste tegningen.. Tidsklemma. Men skal snart sette igang igje

Tegnegleden er for meg utrolig givende. Ekstra mye når andre gleder seg over tegnearbeidet mitt. Jeg er så heldig å få tegne mange forskjellige motiv på bestilling, men det jeg liker absolutt best å t

Denne tråden er jo dau! Her er en tegning jeg tegna til broshan, som drømmer om vorsteh Referansebilde fra vom og hundemat:

Posted Images

Jeg driver ikke med sånn tegnebrettgreier, det blir for komplisert for meg, holder meg til blyanttegning:

amstaff-a3-01.jpg?w=370&h=

Her er amstaffen, Nemi, til L8 L, her inne :)

Det der, var utrolig vakkert rett og slett:)

Dere er utrolig flinke her inne.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk et veldig stort tegneoppdrag som jeg har drevet med de siste ukene. Og for meg, som omtrent aldri tegner bakgrunner, så har det virkelig vært en utfordring, men føler jeg begynner å få til noe nå.

Jeg kan ikke vise hele bildet riktig enda, det er til en kampanje for et firma, men kanskje dere har litt konstruktiv kritikk å gi av det jeg har strevet mest med?

Ha i bakhodet at dette er ikke "hovedgreia" i tegningen, det skal bare vise at det er ute i naturen.

Natur.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes det var fint jeg Cams! Fin dybde med bruk av fargene på fjell, fin skog. Litt mer detaljer på skogen kanskje, og mer tekstur på gress, men hvis det ikke er så viktig så er det jo greit. Skyene var kule! Det plager meg litt at de to skyene i midten er så sentrert. Kunne kanskje vært litt mer til høyre. Ellers liker jeg stilen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser bra ut hittil! Vanskelig å gi noe mer kommentar om det skal være andre ting over, som du sier, antar det endelige resultatet blir annerledes :) Gjør jo det samme selv om det skal være en bakgrunn i et bilde, bruker ikke to uker på bakgrunnen om det uansett er noe annet som skal være i fokus.

Jeg troooor vannkanten til venstre i bildet trenger litt pirk, for den ser litt rar ut sånn perspektivsmessig sammenlignet med de andre elementene i bildet. Kan hende det eneste som mangler er litt skygge og lys!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for både kritikk og ros! :)

Det med skyene så jeg egentlig ikke før nå, så det skal jeg få ordnet på! Helt enig at det ser feil ut!

Vannkanten til venstre er det helt klart noe "rart" med, men jeg er litt usikker på hvordan få det til å se bra ut.. mulig jeg skaper en slags strand der også. Vi får se.

Ellers tror jeg ikke mer tekstur på gresset er nødvendig, men jeg skal vurdere det når jeg har fått unna det viktigste. Se hvor "lei" jeg er etterpå av småpirk, hehehe :P

Må absolutt øve meg mer på skygge og kontraster iallefall.. vanskelige greier..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vannkanten til venstre er det helt klart noe "rart" med, men jeg er litt usikker på hvordan få det til å se bra ut.. mulig jeg skaper en slags strand der også. Vi får se.

Du vil nok få et mye riktigere perspektiv om du lager de horisontale linjene i vannet rette. (vannrette - vann går ikke oppover, slik det ser ut på bildet ditt;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Dere er bare så sinnsykt flinke altså :)

Jeg har fått litt tegnekick i det siste, er så gøy når det skjer, for det går så lang tid mellom hver gang. Jeg satt og skulle lese til en prøve, men ble så lei at jeg begynte å skrible litt med penn, så etter et bilde. Så ble det ganske okei, og jeg fikk helt dilla på å tegne med penn! Blir liksom litt grovere, men likevel ganske stilig syntes jeg. Og så var det ikke så veeeldig vanskelig. Legger bildene ut i den rekkefølgen jeg tegnet dem i - fordi jeg syns man ser en slags utvikling, hver tegning er bedre enn den forrige syntes jeg. Begynte med å ikke tegne skisse på forhånd, noe som resulterte i litt spisse snuter på noen.

Denne tegnet jeg da jeg egentlig skulle lese til en prøve. Så etter et bilde, syntes den ble ganske ok :) Bare synd jeg tegnet på linjert papir. Det begynte jo ikke som noe seriøst da jeg satt der.

2a9pt9z.jpg

Så tegnet jeg denne like etter:

28i7ocg.jpg

Øyet til en knølhval. Jeg har en ting for hvaler, blir så ufattelig facinert av dem, og det ER noe vakkert men litt skummelt med øyenene dems. Så intelligente, og litt menneskeaktige. Og litt skumle, da de ser litt monsteraktige ut, hehe :)

Så satte jeg meg ned for å tegne hunden til en venninne. Denne ble jeg veldig fornøyd med, selvom snuten ble altfor spiss i forhold til sånn det var på bildet jeg så etter. Bildet var av en valp, med ltit sånn lubben valpesnute, men den ble spiss og voksenaktig på tegningen ;) Gjorde ikke så veldig mye siden dachsene har sånn smalt snuteparti.

vo5s7t.jpg

Venninnen min ble glad for den :)

Så tegnet jeg denne dagen etter, valpen til ei annen venninne, hun ble og veldig glad. Tegnet etter valpebilde her og, hvor snutepartiet ble for smalt her og, menmen.

2ewpm2t.jpg

Så fikk jeg rammet inn de to og gitt i gave :) Kjempegøy å kunne gi noe man selv har laget i gave!

Så tegnet jeg hunden til hun jeg bor med. Denne var vanskelig, ikke lett med bart og skjegg og så ltie kontraster i fargene, og at den er så lys. Syntes ikke den ble like god som de andre, menmen, ble fornøyd likevel! Hun ble også glad :)

2qs89hz.jpg

SÅ tegnet jeg hunden til en annen venninne, en dunker.

11ce836.jpg

Så la jeg ut disse i en hundegruppe på facebook, og flere spurte om jeg kunne tegne hunden dems :o Ble helt overveldet jeg. Prøvde meg hvertfall, denne er en jeg skal sende. Denne fikk også litt for spisst snuteparti, menmen, hun som skal ha den likte den.

a59co1.jpg

Hun spør hva jeg skal ha for den..., Jeg aaaner ikke, hva pleier man å ta for sånt? Føler meg liksom ikke sååå god at jeg kan ta penger for det, men likevel, brukte jo tid på den, og kjenner jo ikke personen som skal ha den personlig. Men liksom når jeg ser deres tegninger her føler jeg meg som amatør i forhold.

Forrige uke døde den andre hunden til hun som eier dunkeren. Det var familiens hund da, ble nesten 13 år gammel. Så jeg bestemte meg for å tegne den og, en pointer. Denne gangen tegnet jeg først en skisse med blyant før jeg begynte med penn, noe som var en god idé, da denne ble mye bedre med tanke på proporsjoner. Ikke for spiss snute her ;) Ble veldig fornøyd med denne, gleder meg til å høre hva hun syns om den. Så da får hun bursdags-trøstegave i ett, en av denne og dunkeren.

344qgeq.jpg

Det er vel de hundene jeg har tegnet til nå. Syns det er skikkelig gøy. Prøvde meg på noe annet her om dagen, en kjempegod kompis hadde bursdag igår, så jeg tegnet en presang til han som jeg rammet inn. Er ikke superfornøyd med denne, men den ble helt ok... Vanskelig med skygge og sånn. Og bildet jeg tegnet etter var litt vanskelig. Fant et bilde på nettet. Han ble glad da :)

25g5f9v.jpg

Jeg er litt ny i realistisk tegning, er ikke så lenge siden jeg oppdaget at jeg faktisk kan litt. Men jeg er fornøyd med det jeg har laget i forhold til at jeg har gjort det så lite. Så dette vil jeg definitivt fortsette med, er jo bare sånn man blir flinkere :) Vil gjerne bli så flinke som dere her inne altså.

  • Like 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Orca: Du kan fint ta 200,- og oppover for de, litt ettersom hvor store de er, hvor lang tid du bruker osv. Jeg tror det fleste ville gjerne betalt f. eks 250-350 for en A4 tegning av hunden sin som de kan ramme inn.

Kanskje vurdere å spraye på ett eller annet så de beholder fargen litt lenger og ikke blir blasse :)

Mitt beste råd er kanskje å ikke undervurdere det du gjør og ikke prise deg ned i gjørma.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk! :D

IW, var vel noe i den duren jeg tenkte :) Er tegnet på A3ark. Litt ulik str på de. Sitter rundt 1-3 timer med dem, eller, husker ikke, har ikke tatt tiden. Har dataen oppe mens jeg tegner, så vanskelig å ta tiden da jeg sitter på FB og sånn samtidig ;)

Tenkte noe 200-250. Frakt i tillegg da?

Hva kan jeg spraye dem med? Kulepenn sitter vel ganske godt det eller?

Akkurat det samme sa mamma, hun driver og lager keramikk som hun selger. Hun insisterte på 300, men det syns jeg var litt mye. Hun sa at man aldri bør selge det for for lite... Men samtidig, føler meg så overlegen når jeg setter en pris på det liksom! Er ikke vandt til slikt ;) Men uansett er jo dette en fin begynnelse da! Regner med jeg blir flinkere etterhvert, jeg ser jo jeg har en utvikling på bare disse få tegningene her. Fra Dachsen til pointeren feks. Syns pointeren ble veldig mye bedre, pluss den er større.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tar 1500,- per portrett, UTEN frakt. :) Jeg portretterer mennesker da og sitter gjerne en uke per tegning.

Kjøp fixativ-spray og spray tegningen i flere omganger tynne lag før du putter i noe konvolutt osv, så slipper du at den blir ødelagt. Og lurt å ha noe stivt oppi sammen med komvolutten om du skal sende, ikke sjeldent konvolutter blir brettet i postgang og da er det jo gjort.. :no: :no:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tar 1500,- per portrett, UTEN frakt. :) Jeg portretterer mennesker da og sitter gjerne en uke per tegning.

Kjøp fixativ-spray og spray tegningen i flere omganger tynne lag før du putter i noe konvolutt osv, så slipper du at den blir ødelagt. Og lurt å ha noe stivt oppi sammen med komvolutten om du skal sende, ikke sjeldent konvolutter blir brettet i postgang og da er det jo gjort.. :no: :no:

Hehe du er nok mer viderekommen enn meg :) En uke sitter jeg ikke akkurat, hehe. Mennesker tar jeg senere :P Vanskelig! Har aldri vært i nærheten av å kunne tegne mennesker :P

Hvor får man kjøpt sånn spray?

Men trenger jeg seriøst det på pennetegninger?

Tenkte å sende dem i sånn rør jeg... Stoler ikke på posten når det gjelder konvolutt, de hadde jo ikke noe skikkelig der jeg kunne ha det i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe du er nok mer viderekommen enn meg :) En uke sitter jeg ikke akkurat, hehe. Mennesker tar jeg senere :P Vanskelig! Har aldri vært i nærheten av å kunne tegne mennesker :P

Hvor får man kjøpt sånn spray?

Men trenger jeg seriøst det på pennetegninger?

Tenkte å sende dem i sånn rør jeg... Stoler ikke på posten når det gjelder konvolutt, de hadde jo ikke noe skikkelig der jeg kunne ha det i.

Åh, var det penn, jeg trodde det var blyant. :D Da trenger du ikke fixativ, kommer sikkert bare til å løse opp blekket og ødelegge tegningen.

For øvrig får man fixativ på hobbyforretninger av alle slag, for dem som tegner i blyant. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har forresten laget meg tråd på Conceptart sin del for skissebøker. Legger ut ting jeg "øver på" der, altså ikke typiske store ferdige tegninger og sånt, men mer grunnleggende ting jeg ikke kan en dritt om :)

Ta gjerne en titt. Det finnes mange helt fantastiske skissebøker der også som kan ta litt motet fra en, men :P

http://www.conceptart.org/forums/showthread.php?t=232817

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Øver på farger, så begynner med svarthvitt fordi det er enklere, man trenger kun fokusere på nyanser og ikke forskjellige farger på skygger, lys, bouncelight og alskens vanskelige greier.

Så alt her er gjort på frihånd med å plukke farger og tegne strektegningen, har sett etter annet bilde da :)

vp2q.jpg

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har egentlig blitt litt demotivert med tegnelekene etter at jeg brukte tegnebrettet til Carl. Nå kan man liksom ikke tegne uten det! :o

Enig! :lol: For meg er det HELT umulig å tenke at man skal tegne med musa.. Haha! Aldri i verden :P Du får kjøpe deg ett du også da! :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fysj, tegner ikke på pc uten brett, men ser heller ikke poenget, du har ikke trykksensitivitet og det er jo et helt annet verktøy enn en penn som er innstilt til å være børste, blyant, penn, maling ettersom man velger :P

Kan jo tegne med blyant da ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...