Jump to content
Hundesonen.no

For


tm100001

Recommended Posts

Hei!

Jeg bare lurer på hvilket for du bruker, og hvorfor du bruker det foret..? :P

Selv bruker jeg Purina Pro Plan, fordi hundene mine har blank pels, og fin mage osv. :):P

Det er ikke meningen at noen skal kritisere hverandre eller noe sånt, fikk bare så lyst å høre andre hundefolks meninger :D

Edit: Hvor mye koster forene?

Edit2: PPP koster vel 500-600,- for 15 kg?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 59
 • Created
 • Last Reply

Bruker Royal Canin Maxi Junior

Var dette oppdretter brukte, og da fortsatte jeg bare med det. Ser heller ingen tegn til at jeg burde bytte, så da blir det nok dette fôret fremover og. Han får bare tørrfôr.

Kan jeg bare få legge til et spørsmål? Er interressert i hvor mye ting koster jeg, så hadde vært litt fint om folk skrev det og? ;)

En sekk med RC Maxi jr koster iallefall ca 580, 14 kilo

Akkurat nå varer det ca en måned, 500 gr om dagen... kunne godt tenkt meg å finne noe billigere. (men like bra)

Link to comment
Share on other sites

Forer Blecando light. Veldig fornøyd, både jeg og hunden. Hadde litt problemer med at hun spydde ofte når hun fikk eukanuba, og labb likte hun ikke noe særlig, og gidder ikke dratil vetrinær hver gang jeg skal ha for.

7,5 kg Belcando koster 319,- Levert på døren. Blir billigere om man kjøper flere sekker i slengen, men med liten hund klarer det seg fint med 1 sekk i slengen for oss.

Link to comment
Share on other sites

Tulla får Vom og Hundemat (V&H) 25 (den med fisk altså). Koster 260 for 20 kg. 20 kg varer i tre-fire mnd.

Aynï får V&H valpefôr. Koster ca 150 for 10 halvkilospølser. 5 kg varer i ca 2 mnd.

I tillegg får de annet snask, som skikkelig kjøtt (biff, inde- og ytrefilèt, kjøttdeig, kyllingfilèt, osv, dette er gratis). Planlegger å gå over til mer variert råfôring, og da blir alt annet enn den V&H de evt får, gratis. ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg forer med v&h ellers så går det i hills vetrinær for. Han spiser ikke tørrfor alene. Så jeg blander halvt om halvt :wub:

Betaler 17kr for pr pølse på ett kg.

Får 1 kr rabatt pr pølse om jeg kjøper 20 kg.. 1,20 ca kjøper jeg 30 kg.. osv

Link to comment
Share on other sites

Hjemme gir jeg vom&hundemat nr 33 med litt tørrfor oppi. Hun er med på jobb og får lunsj der. Da gir jeg Eukanuba puppy og en tredjedels boks med våtforet som heter Cesar. Bruker Eukanuba for det er det samme lillesøster bruker på sin hund (den er her mye) og bikkja mi synes det smaker godt. Hun får boksemat for ellers gidder hu ikke spise tørrforet.

Betaler 160 kr for 10x0,5 kg pølser med vom (holder en mnd ca) og veit ikke hvor mye jeg gir for tørrforet. Kjøper 3 kg av gangen og det holder 2-3 mnd.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte Hills adult large breed til min tante i dag, den kostet 630 kr.

Min får mat fra V&H, vi kjøper pølser da vi ikke har stor lagringsplass. Tyve kg koster 400 kr. Pelsen blir blank og han er i godt hold. Slipper også denne fisingen :icon_confused:

Link to comment
Share on other sites

Slafsen går nå på V&H, + litt annet kjøttmat når jeg har tilgang på det.

Kjøper fra produsenten, og spleiser sammen med en del andre så vi kommer over 200 kg. Da blir prisen veldig grei, 1500,- for 200 kg, 7,50 per kg. Innmari fornøyd både med foret og prisen!

Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

jeg forer Vorstehhunden på Sportsmanns pride professional formula og det er etter for avtalen som Norges jeger og fisker forbund har. Er bare på andre sekken men det ser ut til å virke bra.

Link to comment
Share on other sites

Etter ett år på labb byttet vi for kort tid siden over til Royal canin sitt setter for, rett og slett fordi dette var enklere å få tak i. Han har fungert utmerket på begge fôrene, men ser ut til å ta opp mer av det fôret han får nå.

Prisen på labb er 420 kr for 20 kg, Royal Canin koster det 595 kr for 12 kg... Svindyrt spør du meg , så jeg liker denne tråden. Kanskje jeg kan finne noe billigere man kan få på døren?

Dyret får også v&h, ligger på 200 g nå og kommer vel opp i det dobbelte iløpet av vinteren.

Link to comment
Share on other sites

Chessea får 70% V&H/Norwegian polar og 30% Royal canin hver dag :icon_confused: Det hender også at vi kutter ut Royal Canin'en eller at hun bare spiser det, men tørrfôrinntaket regulerer hun selv (står framme). V&H eller NP får hun etter tur på kvelden/ettermiddagen. Det er veldig greit at hun regulerer torrfôret selv, siden hun helst vil spise når det passer for henne - greit for meg.

Vi har brukt denne kombinasjonen hele Chesseas liv, og er veldig fornøyde med det.

Prisen på labb er 420 kr for 20 kg, Royal Canin koster det 595 kr for 12 kg... Svindyrt spør du meg , så jeg liker denne tråden. Kanskje jeg kan finne noe billigere man kan få på døren?

Siden LABB er rettet veldig mot å gi hunden metthetsfølelse (vomfyll), er det ikke sikkert prisen blir så ille dyr. Det kommer an på hvor lenge hver sekk varer i forhold til daglig anbefalt mengde.

Link to comment
Share on other sites

Forer Royal Canin Medium på familiehunden.. det koster ca. 500kr for 12kg. Dette liker han godt, og han er egentlig ikke noen storspiser.

Men på min egen hund planlegger jeg å bruke AvoDerm, det koster 149kr for en 2kg sekk, men er billigere hvis du kjøper større sekk (ligger vel på samme prisklasse som RC). Vil komme tilbake med rapport angående hvor bra det er.

Link to comment
Share on other sites

V&H veksler mellom valpeforet, storfevom og kylling. Skal etterhvert prøve de andre variantene og for å se hva som funker best.

Prisen er 15kr pr pølse + 60kr i levering, da får jeg dem på døra. Gull verd for meg som ikke har bil.

Link to comment
Share on other sites

ProPlan Puppy til valpekull og "mor", vanlig PP Adult (varierer mellom kylling, lam og laks) på de 4 andre voksne. Betaler i underkant av 600,- for 20 kilo (samt får 1 av 6 sekker gratis) med storbrukeravtale.

Uten valpene og moren spiser de 4 andre ca 15 kg på en mnd.

V&H kylling fås i tillegg, ofte som "snadder" i maten, men mor til valpekullet fikk mere av dette når hun var litt småspist etter valpingen. Kjøpes i pølser av 0,5 kg til 15,- pr stk. Har ikke fryser til masse, så det passer utmerket med å kjøpe bare 4-5 kilo av gangen.

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Her föres det normalt med RC Medium adult.

Jeg betaler ca 420,- for en 15kg sekk. Jeg er oppdretter medlem og får 25% rabatt av butikk pris. Dem bruker 1,5-2mnd på å spise en slik sekk.

Fra i morgen av går Blaze over på RC Starter föret som jeg betalte 480,- for 10kg sekk (ikke rabatt).

Link to comment
Share on other sites

Guu bedre så dyrt det er med tørt :shocked:

Jeg har ikke fòret med det på mange år, men husker ikke at det var sååå dyrt.

Fòrer bare med rått; V&H som basis og i tillegg masse snadder man kjøper og får gjennom venner og bekjente + diverse tilbud rundt omkring i butikker, og allikevel tror jeg at jeg kommer jeg billigere ut enn om jeg skulle ha fòret tørt.

Har kjøpt en egen fryser til hundene, tror det er en 200 liter, så da er det alltid plass når man kommer over noe snaskens :D

Og de er alltid like spente når jeg dypdykker nedider: "hva får vi til middag nå montro" ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...