Gå til innhold
Hundesonen.no

Hermes

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3,229
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Alt skrevet av Hermes

  1. Ble det tatt et valg her? Gammel tråd Jeg er vernepleier, og jobber daglig som veileder på saker i skole og barnevern, samt noe foreldreveiledning. Jobber tett med lærere og andre rundt elever med lærevansker eller andre utfordringer (ofte atferdsproblematikk). Har praksis og annen erfaring fra bolig med utviklingshemmede, psykiatri, videregående skole og spesialisthelsetjenesten (Habiliteringstjenesten i Oppland). Og sykehjem, men det nevner jeg sjelden, for det må jeg innrømme var dønn kjedelig (all respekt til de som jobber med det!). Formelt sett er det nok flere videreutdanninger for sykepleier (altså videretudanninger som er forbeholdt sykepleiere), men vernepleiere har en annen kompetanse som jeg mener savnes på flere arenaer. Kanskje spesielt i skolen. Det handler om et syn på læring som er et litt annet enn det pedagogene som oftest jobber etter, og etter mitt syn et mer optimistisk syn på hva som kan læres, uavhengig av hvem det gjelder. (Våre metoder gjelder alle mennesker, ikke bare mennesker med utviklingshemming eller autisme!) Jeg tar selv videreutdanning (master) i læringspsykologi/atferdsanalyse, og kommer nok til å spisse min kompetanse opp mot læring generelt. På sikt vil jeg jobbe mest med med barn med lærevansker. Et alternativ er å ta pedagogikk etter jeg er ferdig med masteren, og jobbe i skolen. Jeg håper å se flere miljøterapeuter i skolen i fremtiden, behovet er stort!
  2. Får prøve noe slikt. Jeg har såpass lette hunder, som fort slutter å dra om det blir litt rykk motsatt, noe det gjerne blir med magebelte (om jeg skal sparke litt selv også, og ikke bare la hundene dra), så tror jeg ønsker en annen løsning enn magebelte (men skal teste det, ser absolutt fordelen i forhold til evt uhell).
  3. Hvordan fester dere line på sparken? Jeg tenkte å kjøpe spark med sånne plastski nå. Syns den til kickbike er altfor dyr (og ikke spesielt fin), dessuten er jo de tradisjonelle sparkstøttingene litt mer funksjonelle. EDIT: Og 36 mm ski er kanskje greit nok, trenger ikke bredere om sparken i hovedsak brukes langs brøytet gangvei?
  4. Jeg syns det enkleste er en enkel gassbrenner. Jeg bruker som ligner på denne. Også kjøper du et enkelt sett med det du trenger av kjeler. Husk gass. Ved mye vind/storm trenger du noe litt mer fancy. Jeg bruker bare bestikk både til å lage og spise maten, tar ikke med noe ekstra utstyr. Bruker turskål som med litt flat bunn til både fat og skål.
  5. Aldri trent på dette, men tenker noe slikt: 1. Legg leken på gulvet/bakken. Sett en fot på den. La hunden gjøre som den vil. "Bra!" og godbit for all ønsket atferd. Koble dette med ønsket kommando, for eksempel "La være!". Når mestret godt nok (la oss si 8 av 10 ganger), fortsett til neste trinn. 2. Legg leken på gulvet/bakken, like ved foten. Gi kommando. Ros og godbit ved ønsket atferd. Tråkk på leken om hunden går etter leken. Når mestret godt nok, fortsett til neste trinn. Mestrer ikke hunden, gå tilbake til trinn 1. 3. Kast leken på gulvet/bakken en meter foran deg. Gi kommando. Ros og godbit ved ønsket atferd. Tråkk på leken om hunden går etter den (evt. ha den i en tråd, og trekk den til deg, men har du hund med jaktinstinkt kan dette være forsterkende). Når mestret godt nok, kan du generalisere ferdigheten til andre leker, godbiter, mat, osv. Jeg tenker det kan være smart å trene "Vær så god" samtidig, så hunden lærer forskjell på "Vær så god" og "La være!".
  6. Jeg skjønte ikke hvorfor kona absolutt skulle ha whippet da vi først skaffet hund i 2010. Men det skjønte jeg fort, og jeg var pådriver til at det ble en nr. 2.
  7. Vet ikke om akkurat denne typen (som jeg ikke har prøvd, og ikke sett nærmere på), men det meste av Provit kan du vel også fullfore på. Men, ja, helt innenfor å blande i tørrforet, og trolig sunt og bra for hunden din. Jeg antar disse også er frosne, som andre produkter fra Provit og Vom og hundemat? Jeg kjøper Vom og hundemat sine, og tiner de akkurat nok til at jeg klarer å kutte i litt mindre biter. Kan også tines helt, lettere å blande sammen med tørrfor da, hvis du ønsker det.
  8. Hermes og Floki var ute og sprelte litt med seks andre whippets forrige uke. Det fine med whippets er at det er null stress å slippe 8 hunder som ikke kjenner hverandre - 6 hannhunder og 2 tisper - uten at det blir noe trøbbel og rør. Flere bilder her. Og dere kan følge med på våre sprell her (eller i denne tråden).
  9. Forøvrig, heng noen lette kjettinger på dekket, så ligger det mer stabilt.
  10. Har ikke gått med dekk enda med hundene (kun på meg selv). Var mer bare tanken at det er lite friksjon i å trekke kjetting på en brøytet snødekt vei (går man i terreng, med litt snø, blir det noe helt annet). Dekket gir litt mer friksjon, og dermed mer motstand.
  11. Ja, er nok dragsele + pinnedel. Har ikke hentet den enda, var innom og bestilte forrige uke. Foreløpig har jeg kun trukket litt lett med en nomesele fra Bjørkis, som Hemes har brukt tidligere.
  12. Jeg gjør samme med minstemann her. Har bestilt kombisele med pinnedel fra Seleverkstedet. De syr ikke WP-seler lenger, men om lillegutt skal trene hardere og mer intensivt (noe jeg tviler på), så blir det WP-sele på sikt. Tenker kombisele med pinnedel fungerer ypperlig til kjettingtrekk.
  13. Vår første whippet vokste opp i Bergen. Ikke noe problem. Han gikk løs på byfjellene, og i de skogene hvor det ikke var beitedyr (har fått litt mer respekt for den generelle båndtvangen senere, ikke fordi jeg har erfart at han jager dyr, men fordi jeg skjønner poenget med loven). Vi gikk turer på Løvstakken de mest folksomme søndager, og whippeten kunne fint gå løs. Opplever det vanskeligere her jeg bor nå, da det går beitedyr overalt, og de gjerne tas inn langt ut på høsten. Du har nok et poeng. Samtidig så var en av de jeg ofte gikk tur med i Bergen salukieier, og han gikk gjerne løs med to salukier hvor enn han nå gikk tur. Men det kan fint tilrettelegges for å mosjonere hund i bånd også, og det bør selvsagt være utgangspunktet, som du er inne på.
  14. Nå på vinteren, er det jo ikke mye motstand, om hundene trekker langs brøytede veier. Jeg merker selv at jeg må gå motbakker og/eller ut i terrenget for å få litt motstand. Å trekke langs sti/i terrenget vår, sommer og høst er ypperlig. Vinterstid kan kanskje trekk av dekk eller noe som gir litt mer motstand, være mer effektivt.
  15. Har smakt det før. Det smaker ikke så fryktelig mye i seg selv. I hvert fall ikke det jeg smakte. Så handler nok mest om å tenke nytt om det. Men positiv til det som proteinkilde til hundene også.
  16. Bare til å selge det inn som billig og enkelt, så går det rett hjem til det norske folk
  17. Høres lurt ut! Må gjerne satse på det som menneskefôr også.
  18. Opp! Lillegutt skal snart begynne litt styrketrening, ved siden av all tur og løping han får. Begynner med trekking av kjettinger i første omgang, og går videre til kløv når han er fullt utvokst.
  19. Jeg er fortsatt aktiv med langdistanseløping. Det ble ikke noe konkurranse i 2016, da jeg hadde litt lite overskudd med ny fulltidsjobb og deltidsstudier, men tror nok det blir et løp eller to eller tre i år. Har blitt utfordret til Besseggløpet i juni, og tenker jeg melder meg til Hornindal rundt i juli. I tillegg har jeg meldt på kona på halv distanse på Blefjells beste, og det er vel ikke uaktuelt at jeg selv løper full distanse. Treningen består, som alltid, av mye rolig løping og hiking i terreng, med og uten hundene.
  20. Han gikk tilbake til oppdretteren sin for et par år siden.
  21. Takk! Ja, vi har tenkt på mye rart, men det endte med whippet igjen etter en periode med kun Hermes i hus. Vi tenkte først Loke, men så endte det av en eller annen grunn opp med Floki i stedet. Kanskje fordi jeg så litt for mange episoder med Vikings akkurat da vi kjøpte valp? Takk! En svært aktiv krabat (lillebror) og en skikkelig latsapp som kun er opptatt av å sove og å spise (storebror). Men storebror var ganske lik lillebror en gang i tiden, han også.
  22. Når far driver med litt arbeid på kvelden, så er det viktig å ligge mest mulig klint oppi...
  23. Vi er ikke fryktelig mye på Hundesonen lenger, annet enn å luske litt i kulissene av og til. Hermes fikk seg en ny lillebror i sommeren, whippeten Flóki, som snart fyller 11 måneder. Hermes har selv rukket å fylle 6 år og 10 måneder, så han begynner jo å bli en godt voksen mann. Vi går og løper og tusler og leker fortsatt rundt omkring på Hadeland.
  24. En vanlig mandagskveld: Du lurer på hvor hundene er blitt av, titter ut vinduet, og ser de tar seiersrunder på hestejordet til naboen. Kompostgrinder er ikke alltid hinder nok...
  25. Normalt spiser ikke hunder geiter? Hm... har visst fôret hundene mine unormalt.
×
×
  • Opprett ny...