Jump to content
Hundesonen.no

Eriksen89

Medlemmer
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

About Eriksen89

 • Rank
  Nykommer
 • Birthday 10/13/1989

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Border Collie/ Australian Shepherd

Recent Profile Visitors

827 profile views
 1. Sånn er Charlie stort sett rundt barna no, både ute og inne. Sjølvsagt skjer det at fristelsen kan bli for stor, og han vil leike med 3 åringen som leker kapteinsabeltann i sofaen. Men han har heldigvis komt seg mykje :-)
 2. Her har det skjedd mykje siste døgnet! ?? Charlie er fortsatt ei håndfull, og han vil nok vere det framover. Han har ingen "avknapp" og er høgt gira heile dagen. Vi har diverse utfordringar, men han kan stort sett vere laus ute ilag med ungane på 1 og 3 år. Begynne 3 åringen å springe, så kan fristelsen bli stor, og han henger seg på. Han er begynt å skjønne at det får en konsekvens når han feks hopper på 3 åringen og han faller i bakken, begynner da som oftast å gråte, og da legger Charlie seg automatisk ned og ser ganske på skyldig ut.. Vi er i gang med kvalpekurs, og instru
 3. Takk for alle svar! Det skjer når vi er ute i aktivitet, og når han er gira. Så henger nok sammen med stress ja.
 4. Han er veldig krevande, men det har han vore frå dag 1. Blir lett stressa og tar av for ingen ting, henger i beina våres ute, og riverbarna overende ? Må ha endel timeout innimellom, fordi han ikkje klarer å roe seg. Når eg observerte dette i dag, så var han på altanen å leika med ein litt stor leike. Eg veit av erfaring frå tidligare kvalp at dei er krevende, men han her tar seriøst kaka ?
 5. Hei! Eg har ein kvalp som er født 26.11.16. Den siste tida har eg registrert at han rir litt, han kan henge seg fast både på beina våres, men også prøve å ri på leikane sine. Er dette normal oppførsel no, og evt korleis reagere på det?
 6. Hei! Takk som spørr! :-) Vi holder ut, for å seie det slik ?? Han er ei håndfull, og eg må ærlig seie at eg ofte ikkje veit mi arme råd ? Han hopper på barna, jager katten og bjeffer på sauene og hestane.. Men han er jo bare kvalp, og vi må vel rekne med at det er slik ei stund.. Men når kan en begynne å sjå forbedring? Får han sjans, så holder han på ute slik som han har gjort heile tida, men hopping og biting på 3 åringen. Han hopper jo oppetter kjøkkenbenk og kjøkkenbord, på jakt etter mat. Da seie vi "nei" og tar han bestemt ned igjen, men dette vil liksom ikkje inn.. Vi skal på kva
 7. Min valp på 4 mnd spiser tørrfôr dårlig. I går kjøpte eg ei provit vom og lam på fk. Er det innafor å blande litt i tørrfôret? Og skal det gies som det er? Har ingen erfaring med denne typen for.
 8. Takk for svar :-) Han er no blitt litt eldre, 15 uker gammal. Innendørs er ikkje problemet med biting fullt så stort lenger, men det er mykje fordi vi har delt av stua, så han får rett og slett ikkje anledning til det. Utendørs er det fortsatt like ille som tidligare, og da spesielt mot 3 åringen. I dag har han vert heilt tullerusk, og hengt i leggen min når vi har vore ute, men det var nok eit unntak håper eg. Men det er en ny ting eg lure litt på. Når vi sitter i sofaen, der han ikkje har tilgong, så setter han seg ned, eller springer langs grinda å bjeffer å bjeffer.. Samme om eg sitt
 9. Innendørs har vi grid, som deler av slik at hunden ikkje kan komme i sofaen der gutten oppholder seg mest. Blir bare teksas om hunden kommer inn og blanda seg i leiken til gutten. Men takk for mange tips og råd. Vanskelig å sjå sjølv kva som må gjerast. Har hatt kvalp før, for 6 år siden, men det dukker opp mange nye problemstillinger med barn i hus samtidig.
 10. Takk! Eg veit ikkje ka eg skulle gjort uten dokke som tar de tida til å svare ei litt fortvila kvalpe"mor" :-) Eg trudde barneoppdragelse skulle vere tøft, men kvalpen tek kaka. Då blir det bånd ute heile tida, og ingen mulighet for å jage sønnen min laus. Eg skal helle vere nær, men hunden i bånd, og bli enda flinkare til å avverge ein slik leik for kvalpen før han tek ut.
 11. Takk for konstruktive tips og råd. Det handla vel ikkje om at eg nødvendigvis må ha med ut barn og hund samtidig, eg har vel gjort det i god tru om å prøve å få bukt med problemet, noko som har vore vanskelig å få til, vertfall laus. Fra no av skal eg ha sele og langline, og ha med leike ut. Samtidig strø godbiter på plena, så han kan vere opptatt av det, forhåpentligvis samtidig som ungen leker. Å holde barn og valp adskilt ( tenker du permanent, eller når vi er ute?) kan innimellom vere vanskelig.. Vi skal på kvalpekurs, problemet er at det ikkje starter før i april ?
 12. Det kan absolutt vere ei løsning eg må ta i bruk. For vi kan ikkje ha det slik HEILE tida, innimellom er ok, rett og slett fordi han må trene på at det ikkje er lov.
 13. Har bånd innimellom, rett og slett fordi at guttungen skal få fred til å leike seg uten å bli revet overende. Så viss det kan vere ei akseptabel løsning med bånd, trur eg at eg må bruke det oftere. (viss det er ok å "oversjå" problemet med leikinga/jaktinga av ungen?) Kan dette vere noko han vil vokse av seg, når han ikkje får mulighet til å ha det moro med å leike med ungen? Men må samtidig spørre om noko anngåande bånd på "tur". Vi går feks for å hente post, eller berre rusla 20-30 meter, og han henge omtrent uavbrutt i båndet, knurra å drar. Har prøvd å oversjå, bare stoppe opp
 14. Hei! Valpen vår på 12 uker er heilt vill etter å fange/bite 3 åringen vår, og det tar heilt av når vi er utendørs. Han er ofte laus, for å få springe rundt, men det er heilt håplaus når vi er ute heile familien sammen. Legger ved en video, kanskje nokon har tips? Når eg skal prøve å roe han, smett han berre unna.
 15. Har vel prøvd sidan vi fekk han i hus, for snart 4 uker siden. Han er ikkje tynn
×
×
 • Create New...