Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/24/18 in all areas

 1. 8 points
  Iraia finner stadig nye metoder for å tigge.
 2. 6 points
  Det har rett og slett blitt mange flere raser å velge i mellom. På 80 og 90 tallet var det Schäfer, rottis, riesen, retriever og dobermann som gjaldt om man skulle drive med hundesport i Norge. Men hundesportene har også endret seg. Skulle man drive med hundesport i den samme tiden var det bruks eller LP. Nå har det kommet mange flere grener innen hundesport og hundesporter er blitt mer vanlig for alle raser. Med mer åpne grenser dukket det også opp mange flere raser og velge i og belgiske fårehunder, kelpie, bc kom på banen og ble populære som konkurransehunder først på 90 tallet. Som schäferhundeier og oppdretter virker det ikke som schäferhunden har blitt veldig mye mindre populær som brukshund. Det oppdrettes og selges fortsatt mye schäferhund til bruks, IPO, redning og tjeneste. Rasen har i mine øyne blitt mindre populær som familiehund og utstillings hund. En ser en vanvittig sterk nedgang i deltagere på utstilling på de siste 20 årene bl.a.
 3. 5 points
  Jeg lager håndlagde halsbånd og andre småting av lær for salg. Kan lage mye på bestilling og legger ut noe etterhvert som jeg har noe ferdig. Gobiter av kanin og frittgående kylling blir lagt ut når jeg har noe. Ta gjerne kontakt om det er noe spesielt du ønsker eller lurer på. Hjemelaget halsbånd: mørkebrunt, 2,5mm tykt lær, ca 3,5 cm bredt. 38-45 cm. Veldig mykt og godt, og blir enda mykere ved bruk. 250,- Myntholder - pouch. 2,5 mm tykt mørkebrunt skinn. Kan åpnes i begge ender. 150,- Eventuell frakt kommer i tillegg.
 4. 3 points
  Det er utrolig vanskelig å svare på egentlig. Hadde hunden "bare" hatt irritable bowl syndrome, så ja, da synes jeg kanskje det hadde vært litt drastisk å avlive, kanskje. Så lenge hunden kan ha det greit. Men med alt det andre den sliter med i tillegg, så synes jeg ikke det er rart dere vurderer det. Om hunden ikke kan få godbiter, vil det være mye vanskeligere å jobbe med problemene i tillegg. For å si det sånn, hadde noe jeg kjenner fortalt det du forteller og sagt de ville avlive, så hadde jeg støttet de i den. Jeg hadde ikke tenkt det var slemme eiere som "ikke gadd mer". Det er vel det beste svaret jeg kan gi. Til syvende og sist er det deres valg. Dere må vurdere hundens livskvalitet. Ingen andre kan det, dere kjenner hunden best. Lykke til!
 5. 2 points
  Jeg tror forsvareren sikter til IPO-trening i Norge. Enten har han missforstått, eller så skjer det mye ulovlig trening rundt om(det kan jo så klart være). IPO er underlagt NKK, og kan trenes med hunder som er FCI-registrert, har utløst C-lisens(til bitearbeid), er tilknyttet en klubb i NKK og der eier har RIK-grunnkurs og figurant har figurantutdannelse.
 6. 2 points
  Faller alltid tilbake til Gjensidige. Kjapp med oppgjør ved skade, og får lett tak i kundebehandler ved behov.
 7. 1 point
  Gjensidige Vi har forsikret alt der, utenom dyrene. De er hos Agria
 8. 1 point
 9. 1 point
  Jeg tenker at hvis det disse er dømt for praktiserer ukentlig i Norge, så er det helt på sin plass om de som så praktiserer bekymrer seg, og jeg håper de har grunn til det. Altså, at de blir rettsforfulgt og råtner sin tid i fengsel, de også
 10. 1 point
  2024? Det er så lenge til at jeg nesten kan være med selv om jeg venter på valp nå
 11. 1 point
  Masse god bedring til søte Minion
 12. 1 point
  Minion er trøtt og groggy, men hun hadde blødd igjennom bandasjen hun fikk hos veterinær, og den hadde i tillegg sklidd ned. Så da måtte jeg fjerne alt og ta på nytt. Koios sier han har fått for lite oppmerksomhet de siste dagene. Edit: Røntgenbildene av lungene var fine, og blodprøven viste ingen tegn til koaguleringsproblemer.
 13. 1 point
  Herregud, dette var jo verste dagen for mobilen min til å være teit! Jeg syns det tok veldig mange timer uten å høre noe fra de, de hadde jo lovt å holde meg oppdatert underveis. Så jeg prøver å ringe til klinikken, og mobilen min "nettverk feilet". Huh? Hva skjer? Prøver igjen, og det samme skjer da også. Prøver å ringe søsteren min, nope, da også. Så da måtte jeg restarte mobilen, og jeg aner jo ikke hvor mange timer den har holdt på sånn. Fikk tilslutt ringt til klinikken, og de hadde allerede forsøkt å ringe meg noen ganger. MEN MINION ER VÅKEN! Og tydeligvis veldig klar til å gå hjem! Veldig misfornøyd med å være oppstallet på klinikken. De fjernet en massiv klump med koagulert blod, og mistenker at svulsten gjemmer seg inni der, så hele klumpen sendes inn for videre undersøkelse, de var også veldig sikre på at de fikk stoppet alle blødninger! Så da burde foten hennes bli bedre i løpet av de neste dagene! Vi må vente en uke til vi finner ut om svulsten er godartet eller ikke, hvis de ikke finner noen svulst inni der så aner de ikke hva i all verden som foregår med Minion. For dette er ikke normalt. Det skal ikke bare blø i nesten en uke uten grunn. Det burde finne svulsten altså, den var veldig lett å kjenne når ikke albuen var sprekkferdig med blod.
 14. 1 point
  ... Og jeg tror dette ofte går motsatt vei også, at folk som ikke liker å skrive gjerne ikke svarer på mail, men foretrekker telefonsamtaler. Både på hundefronten og gjennom jobb så har jeg kontakter hvor jeg vet at jeg må bruke mail for å få kontakt, mens andre må jeg ringe fordi de ellers aldri svarer. Har ikke noe med om folk er positivt eller negativt innstilt den som tar kontakt, folk er bare forskjellig skrudd sammen Så om jeg var i trådstarters situasjon, hadde jeg ventet en ukes tid og så forsøkt en telefon. Da bør det ikke oppfattes som mas iallefall
 15. 1 point
  Jeg er sååå glad for at jeg meldte meg på mellomgruppe trening i klubben vår! Vi får så masse hjelp fra 3 helt ulike instruktører, med sine ulike syn på ting og ting de ser som vi kanskje kan prøve ut annerledes. Det er helt fantastisk! I går hadde vi en bane som ved første øyekast så ganske grei ut. Ingen store utfordringer tenkte jeg. En blind tunnel inngang, men det har vi fått på konkurranse før og det gikk greit, uten at vi har trent på det. Det gikk fint på første forsøk på treningen også, men etter det, ikke så bra Så vi tok en liten baklengskjeding der og trente litt moment der. Etterpå var det en liten triksing mellom 2 hinder som jeg hadde briefet ganske fort og gæli mens alle andre hadde stått lenge og fundert på den. Det var ikke så fort og gæli å gjøre som jeg hadde tenkt. Jeg slet skikkelig med å få inn føringen i kroppen min, og jeg gjorde ting jeg ikke trodde jeg gjorde. Så jeg fikk noen til å filme det, og nå som jeg ser filmen skjønner jeg så godt hva jeg burde gjøre Vi avsluttet med en helt enkel motivasjonsbane som bare gikk rundt i en sirkel for å få hundene opp litt etter at alle hadde slitt med den svingen.
 16. 1 point
  https://i.imgur.com/IFo8sdd.png https://i.imgur.com/r4GR6LJ.png Hvis tallene ser rare ut, så er det fordi det var noen år hvor den ene rasen hadde ingen valper, mens den andre hadde valper. For en sjelden rase i Norge! https://i.imgur.com/1ns7AaH.png Går visst ned de óg Jeg bruker statistikkprogrammet R til å lage grafer R <3 https://i.imgur.com/TQ5SifZ.png Det er ikke så lenge siden de først kom til Norge, ser det ut som? https://i.imgur.com/Nfz8UYY.png Sammenlignet den med Engelsk springer spaniel også. https://i.imgur.com/IHnLpOs.png Jeg lurer på om noe av årsaken til at raser skyter til værs, daler ned etterpå og stabiliserer seg er nettopp fordi de har blitt så populære, og hatt en del avl uten vett, og når alle nye helseproblemer som dukker opp blir kjente, så faller det nedover. Jeg lurer på om f.eks Golden begynte å dale nedover i populæritet en stund etter at det ble så "inn" med en hvit golden retriever, pga. helseplager som kom med fargefokuset i avl. Det kan også være fordi raser, som med moteklær, faser ut og blir "so last year" og at nå er det "siste skrik" som gjelder... https://i.imgur.com/CvYEwlO.png
 17. 1 point
  Det er så gøy at du oppdaterer oss enda De er blitt en skikkelig fin gjeng som voksne også de der! Talisa
 18. 1 point
  I dag hadde vi cup i klubben. Tidi gjorde en veldig god jobb syns jeg Hoppløpet. Hun var noe seinere noen plasser i forhold til hva jeg var forberedt på. Noen store svinger. Vi fikk feil på slalomen. Noen ganger føler jeg hun går så fort at hun faller ut av rytmen og derfor misser hun de siste 2 pinnene. Vi må også jobbe mer med at jeg kan gå ved siden av henne slik at jeg kan ligge foran henne. Ellers fornøyd med løpet! Haha, legg merke til første hinder! Hun satser kjempe tidlig, men klarer å redde seg selv inn og river ikke! Flink hund Vi startet agility også bare for treningen sin skyld. Vi har gått veldig lite baner med felthinder, så jeg forstår at hun stusser på hvordan hun skal utføre de i banen. Hun tar ikke møne feltet ned som på trening sist, men dette må vi bare trene på samtidig som vi trener løpende stige i sommer tenker jeg. Stigen gikk jo overhode ikke, og det er ikke overraskende, da vi ikke har trent på den på nesten 1 år. Hun hopper blankt over stigefeltet Fornøyd med at hun faktisk tok slalomen etter en liten betekning Den ene vegringen på hopphinderet var min feil, jeg hadde briefet at jeg skulle følge henne mer opp der, men jeg glemte meg i banen, og da vegret hun som jeg tenkte hun ville gjøre om jeg ikke følgte henne opp der.
 19. 1 point
  Kunne du tatt alle belgerne også?
 20. 1 point
  Golden er med i retriever-figuren lenger nede. Her har du Jack Russell terrier: https://i.imgur.com/Qxq0e92.png Jeg fant ikke amerikansk bulldog i rase-dataene. Kan de ha et alternative navn? Jeg prøvde også "american bulldog". Pinscher-figur: https://i.imgur.com/wlRpQ8h.png Du har helt rett i at de steg i antall og sank igjen - men ser ikke ut som pinscher tok over. Jeg slang inn dobermann av egen nysgjerrighet. Værsegod, airedale terrer: https://i.imgur.com/aNStJoS.png De har hatt en skikkelig nedgang siden 80-tallet! Her får du en sammenligning av de 3 eksplosjonsrasene - staffordshire bull terrier, chihuahua og whippet i samme graf med samme skala: https://i.imgur.com/GPigcya.png Værsegod, et panel med alle retrievere (det er så mange at det blir lite hensiktsmessig med alle linjene i samme figur): https://i.imgur.com/Vth2a2m.png Golden har virkelig dalt i populæritet. Var jeg ikke klar over. Totalt antall valper i Norge i perioden 1980 - 2018: https://i.imgur.com/NRigBLm.png Sakte men sikkert en stigning, med et dypp på 90-tallet. Siberian husky figur: https://i.imgur.com/rjnInXL.png Ser ut som du har ganske så rett! Ånden var over meg: https://i.imgur.com/GTAOfhf.png Norske raser (si ifra hvis jeg mangler en): https://i.imgur.com/Jsr6Fyk.png Litt vanskelig å sammenligne de andre rasene på samme skala som må til for å vise de ekstreme antallene til Norsk elghund grå. I figuren under tok jeg ut Norsk elghund grå slik at man kan lettere se trendene: https://i.imgur.com/GuLM4oV.png Litt lettere å se her at buhund har hatt en skikkelig topp rundt 2001. Litt av et fall for dunker. Men det ser ut som elghund sort er kanskje på vei opp.
 21. 1 point
  Gratulerer med dagen, Norge!🇧🇻️🎉Håper alle får en flott nasjonaldag, uansett om den blir feiret i skogen med hundeeiernes tradisjonelle "skogsbunad", eller med tog, korpsmusikk og is🍦😋
 22. 1 point
  Ønsker meg flere italienere Kanskje en spennende import? Blir nok en italiener til innen 2022 i alle fall. Hadde også vært artig med en prosjekthund til. Eller puddel. Eller stor mynde
 23. 1 point
  I forrige uke hilste jeg på Theo og eieren hans igjen Jeg ser at flere av valpene helt klart har arvet neseskaftet til mammaen sin, men stort sett synes jeg å kunne se både Moltres og Rene i samtlige av valpene De utvikler seg alle i en god retning, selv om jeg skulle likt å sett mer av Renes snuteparti. De er jevne og fine, og guttene har begynt å legge seg mer ut i kroppen og også vokse litt mer inn. De er litt lange i ryggen, men det kommer jo ikke som noen bombe for meg når både Rene og Moltres har litt lengde. Alt i alt er de en fin og trivelig gjeng med godt temperament. De er trygge, nysgjerrige og glade, og er alle supersosiale, så jeg føler at denne kombinasjonen virkelig ga mye av det jeg savner i Moltres i settinger med nye folk og jeg må si at jeg oppriktig gleder meg til å følge utviklingen videre og ser fram i mot å kunne se hvordan de ligger an når helsetester og MH-er står for tur. Sunlily's Fire And Blood "Theo" 9 mnd
 24. 1 point
  Sunlily's A Taste Of Glory "Talisa" nesten 9 mnd
 25. 0 points
  Tror nok doodle har tatt over for veldig mye golden og lab. Synes det er det folk i stor grad kjøper seg om de skal ha en familiehund nå til dags.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×