Jump to content
Hundesonen.no

Sende forespørsel til arrangør om startoppsett? rallylydighet


Recommended Posts

Jeg har en 1,5 år gammel border collie som jeg har trent til at jeg kan konkurrere i rallylydighet med.

Nå skal jeg på stevne i mai, men hunden er veldig reaktiv! Hun blir lett stresset, og bikker da over og bjeffer, knurrer og småbiter i beina mine. Dette er jo ikke så heldig i ringen, men jeg tror kanskje hun hadde fungert best om hun fikk starte helt først slik at hun ikke rekker å bli like stresset. Hun utagerer på andre hunder, og liker ikke fremmede. Så jeg tror nok hun hadde hatt godt av å starte så tidlig som mulig så det kanskje ikke er så mange andre hunder rundt. Er dette noe jeg kan sende forespørsel om til arrangør? Eller vil dem ikke ta noe hensyn til dette?

 

Link to post
Share on other sites

Det kan du godt gjøre, men for meg høres det ikke ut som at hunden din da er elt klar for å starte enda? De lave klassene er det også flest deltakere i, så med mindre du bor veldig usentralt så må du regne med at det er en del hunder og folk allerede før start i første klasse, særlig om det er to ringer.

Det beste for hunden din mener jeg er å få bedre selvtillig og trygghet rundt andre hunder før hun skal prestere på en stevneplass. Jeg regner med dette er noe dere jobber med på trening/klubb? Jeg ville jobbet målrettet med ro og kontakt rundt andre hunder på trening, og så på stevner, før jeg ville startet selv i det hele tatt. Hvis du vet at hunden blir så stresset at det bikker over så blir det ingen god erfaring i ringen for henne.

Noen arrangører tar hensyn, andre ikke, men det er ihvertfall bare å spørre.

 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Denne hunden ville jeg ikke tatt med på et stevne som deltager, på lenge enda. Du må nok jobbe mye med den for å gjøre den trygg og rolig i slike settinger, og jeg ville søkt hjelp hvis jeg var deg. Den er ennå en unghund, så det er ingen grunn til å forhaste seg med konkurransedeltagelse. Lykke til.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
11 hours ago, maysofie said:

Å sortere på startlister til hundens fordel trodde jeg ikke de hadde lov til, uavhengig av sport?

Jeg kan ikke huske at det står noe om det i noe reglement som gjelder rally så lenge jeg har vært arrangør eller dommer ihvertfall. Og terskelen for å ta hensyn i rally er ganske lav. Man flytter jo på løpetispene, f.eks., det er jo også av hensyn til alle.

Link to post
Share on other sites

Nå er det lenge siden jeg konkurrerte, men da mener jeg arrangøren strakk seg ganske langt for å tilrettelegge. Rally er (var?) jo en lavterskelaktivitet som skulle være tilgjengelig for "alle".

Link to post
Share on other sites

Personlig hadde jeg gitt hunden ett år til, så blir hunden mer moden, forhåpentligvis mer trygg, du får trent mer på problemene dere har, og du blir også bedre kjent med hunden. Og dere blir da mest sannsynlig mye mer klare for å starte 😊 

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Både polarhund og fuglehund passer nok ypperlig ja.Jeg har min 3 fuglehund nå og jakter ikke. Vi er veldig aktive på mosjons fronten hele året og veldig herlig med så sprek hund☺️Hun jeg har nå er ikke noe krevende sånn egentlig hun har ikke noe forhold til ordet ute/gå tur har fra vært valp hatt ekstremt høy dørstokkmil og må,nærmest løftes ute😆 Bor i liten leilighet uten hage,sentralt med med stor vinduskarm hun ligger i hele tiden titter på livet i gata. Klart,har hun ikke fått så mye mosjon sim hun gjør har hun muligens vært mere krevende da.    Alle mine 3 har vært/ er fryktelig rolig inne,kan bli med bort på besøk/ute i alle miljø og slå seg helt til ro av seg selv (burfritt hundehold(kjører ikke bil) Ukentlig blir vi stoppet av fremmede som lurer på om det virkelig er en fuglehund siden er så rolig. Da sier jeg at hun er ikke så rolig som det her alltid vi gå turer med magebelte og trekksele sydd på mål. Særlig i skogen under båndtvangen er det «fluer» i hodet pga alt dyrelivet hun lukter så det løser vi med sykkle fin mosjon og lettere for meg enn gå med hun i bånd.    Er mye løs i skogen fra 2 oktober-april da. Lykke til med rasevalget!     
  • Med tanke på hva problemstillingen i artikkelen (den faktiske vitenskapelige artikkelen, ikke den publisert på forskning.no) er så er vel et litteraturstudie absolutt passende. Jeg synes de har gjort en godt balansert vurdering uten å ha lest mer enn noen få abstracts fra noen av de mest siterte kildene.  Hva synes du skulle stått i konklusjonen? Jeg synes det er en ok+ konklusjon ut i fra de funnene de gjorde og ikke minst type studie. De svarer på problemstillingen og beskriver også begrensningene for studiet i artikkelen godt.  Når det gjelder Forskning.no sin artikkel så ser jeg heller ikke noe direkte feil der. Det er en populærvitenskaplig artikkel som har fokus på det "viktigste"/mest relevante som kommer frem, og det er ikke veldig lett å presenter forskning på den måten uten å måtte ta ut viktige detaljer (snakker av erfaring) fordi det skal kunne leses og forstås av almenheten.
  • Som hovedregel slettes ikke tråder eller innlegg som er deler av diskusjoner, med mindre det bryter med retningslinjene. Hvis det bryter med retningslinjene kan du bruke rapporteringsfunksjonen i høyre hjørne av innlegget, så vil en moderator se på det.
  • Forklar situasjonen slik du har gjort her og satt opp en spleis, be om pengedonasjoner. Jeg er vanligvis veldig imot dette fordi jeg tenker man burde ha tenkt igjennom utgifter før anskaffelse av hund, men her kan jeg ikke si annet enn at du har gjort alt RIKTIG.  Jeg er sikker på at du vil få hjelp om du forklarer det slik som her. 
  • Flexibånd er supert. Er glad for at trådstarter utfordret fordommene flexibånd har.  (Og ordet "kjerringjojo" er så morsomt at det kommer jeg nok til å ta med meg videre) Den eneste bruken av flexibånd som jeg ser litt skjevt på er når folk ikke følger med på hunden. Jeg ville heller aldri brukt fleksibånd på en hund over 10kg, flexibånd er ofte lange og hunden kan ofte komme opp i stor fart før man rekker å stoppe båndet, og da er rykket ganske så smertefullt!   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...