Gå til innhold
Hundesonen.no

Yngvild Dahl Brenna

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Yngvild Dahl Brenna

  1. Jeg har en 1,5 år gammel border collie som jeg har trent til at jeg kan konkurrere i rallylydighet med. Nå skal jeg på stevne i mai, men hunden er veldig reaktiv! Hun blir lett stresset, og bikker da over og bjeffer, knurrer og småbiter i beina mine. Dette er jo ikke så heldig i ringen, men jeg tror kanskje hun hadde fungert best om hun fikk starte helt først slik at hun ikke rekker å bli like stresset. Hun utagerer på andre hunder, og liker ikke fremmede. Så jeg tror nok hun hadde hatt godt av å starte så tidlig som mulig så det kanskje ikke er så mange andre hunder rundt. Er dette noe jeg kan sende forespørsel om til arrangør? Eller vil dem ikke ta noe hensyn til dette?
  2. Jeg har en border collie på rett over 1 år som dessverre ikke er vant til barn. Fikk henne under corona, og jeg har ikke så mange barn i min omgangskrets. Etter at samfunnet kom tilbake til sin normale hverdag, hender det at jeg møter barn. Dette fungerer rimelig dårlig da hunden bjeffer barna opp i ansiktet. Hun har ikke forsøkt å bite dem, men er veldig ubehagelig at hun står og bjeffer rett foran barna. Hvordan kan jeg vende henne til barn? Har vært hos en venninne som har tre barn, og sist gang stod barna på innsiden av et vindu mens hunden min stod på utsiden. De første to minuttene bjeffet hun voldsomt mot vinduet og barna, men etterhvert turte hun og gå helt opptil vinduet for å hente godbiter. Hun virket også mer avslappet. I dag kom jeg også på besøk hos noen der det var et barn. Hunden løper mot barnet og bjeffer. Valgte å binde henne fast, og da bjeffer hun mot barnet (særlig når barnet er i full aktivitet, som de er mesteparten av tiden!). Hunden bjeffer også mot fremmede folk, men dette går som regel bra om man overser henne og lar henne komme til personene. Taktikken med overseing fungerer jo på voksne, men vanskelig å forklare til et barn dessverre. Har også merket et skille på hvor gamle barna er. Små, aktive barn på under 10 år er "verst", mens en rolig 11-åring går f.eks helt fint. Noen som har noen tips? Det er ikke hyggelig at hun holder på sånn som dette, og jeg er også bekymret for at om jeg en gang i fremtiden får barn og hunden er aggressiv mot barn.
  3. Hei ? har en border collie på straks 9mnder som gjeter biler og sykler. Hvordan er beste måten å trene dette bort på? (Har hørt så mange forskjellige metoder!) 1. si nei 2. avlede med å kaste godbiter i grøfta eller lignende 3. sitte noen minutter og observere og belønne hver gang hunden kun ser og ikke gjeter kom gjerne med råd! er litt rådvill angående dette. Hatt 2 border collier tidligere, og ingen av disse har oppført seg sånn.
  4. Har en border collie valp/unghund på 7 måneder som fortsatt biter/napper en del. Biter på hendene under lek/kos (når hun blir overivrig) og også når hun ikke får viljen sin. Ute på tur kan hun bite i beina, hoppe opp og bite i jakker, knurre og bjeffe. Dette skjer også dersom hun kjeder seg (nå sist på kurs da alle skulle sitte i en ring og vente på neste øvelse. da knurret, beit og bjeffet hun ganske kraftig på meg). Jeg er litt rådvill på hva jeg skal gjøre for å få bort dette. Har forsøkt å si "nei" strengt, og av og til fungerer det til en viss grad. Har også forsøkt å avlede henne med en annen kommando (eller en leke/godbit), noe som fungerer i 10 sek før hun er på igjen. I det siste har jeg rost henne veldig når vi kan leke/kose uten biting, men usikker på om hun skjønner tegningen. Er det noen som har noen tips til hvordan jeg kan få bort dette?
  5. Ja, jeg får se an videre. Hun spiser godbiter og har tyggeleker. Jeg er dyrepleier, så føler jeg burde vite "bedre", men man blir alltid bekymret for disse små skapningene. Jeg venter litt og ser om oppførselen går tilbake til normalen. Den startet for en ukes tid siden.
  6. Hei Har en valp på 4,5mnder som er midt i tannfellingen. Fra jeg fikk henne har jeg syntes hun sover for "lite" enn hva som er anbefalt. Nå derimot synes jeg hun sover mye mer enn hun pleier. Hun har ikke så mye matlyst heller. Før stod hun og bjeffet for å få maten servert, kastet seg over maten og den var borte på 5 min. Har ikke endret matvanene hennes (bortsett fra å gå fra 4 til 3 måltider pr dag). Hun får bløtet tørrfôr og vom. Er det vanlig at valper endrer seg sånn under tannfellingen? Jeg har sett hun har fått permanente fortenner, og har også funnet to melketann-jeksler som er mistet. Så hun er ikke ferdig med tannfelling.
  7. Jeg har en 8,5 uker gammel border collie valp som til stadighet får helt raptus! Hun hopper, bjeffer, knurrer og biter på meg. Har forsøkt å forholde meg rolig, men da virker det som hun blir enda mer hyper. Har også prøvd å gi henne en tyggeleke som hun kan være hyper med i stedet for meg. Dette går bra i ca 30 sek før hun får piraya-blikket og hopper på meg igjen. Hun luftes ofte og jeg trener litt på sitt, ligg osv. for å få gjort mental trening. Jeg har nå satt opp en grind slik at det er et avgrenset område hvor hun skal kunne slappe av (i stedet for bur). Jeg startet idag med å forsøke ro-trening i dette området, men er veldig usikker på om jeg gjør det riktig. Vil ikke gjøre ting verre. Jeg satte henne inne på området og satte meg selv i sofaen 2m bortenfor hvor hun kunne se meg. Jeg la inn teppe, tyggeleke og vannskål. Hun ble hysterisk, og hylte og pep mye. Dette skjønner jeg er helt normalt. Da jeg så hun begynte å bli litt sliten satte jeg meg på utsiden av grinden (altså, nærmere henne), og etter noen minutter la hun seg ned for å sove. Jeg ønsket å lukke opp døra slik at når hun våknet ville døren være åpen. Problemet er at hun sover så lett at når jeg da forsøkte så forsiktig jeg kunne å åpne grinden lydløst våknet hun og gikk ut. Hun la seg til å sove et annet sted, men sover nå :) Vil denne ro-treningen fungere når hun da våkner når jeg åpner grinden og går ut og legger seg et annet sted? Hun har jo startet avslapningen innenfor grinden, så jeg krysser fingrene for at hun skjønner tegningen etterhvert. Noen synspunkter på om jeg gjør det riktig? Eller om noen har noen andre gode tips?
  8. Hei Noen her som har gått dyrlegesekretær-utdanningen hos fagsenteret? Hvordan er det med jobbmuligheter etter studie? Andre erfaringer? Jeg har allerede bachelor i design, men sliter med jobb. Har også fagskoleutdanning innen regnskap, så tenkte sekretær-yrket vil gjøre at jeg stiller sterkere i og med at jeg har regnskap?
  9. Jeg har ikke gode nok karakterer til å komme inn på dyrepleier i Norge, og har et høyt studielån allerede, så å ta utdanningen i Danmark (som koster 165 000) blir nok litt i meste laget ift. økonomi. Men jeg har lyst til å jobbe med dyr
  10. Noen her som har Gått dyrlegesekretær utdanningen ved fagsenteret? Erfaringer? Er det lett å få jobb? Hva er evt lønnen?
×
×
  • Opprett ny...