Jump to content
Hundesonen.no

Sjelden hunderase


Recommended Posts

Jeg har enda ikke kommet på noen sjeldne raser som jeg liker (bortsett fra min egen da 😇). Jeg kjenner noen som har hund av sjeldne raser, men det er ikke raser jeg vil ha. Som F.eks Sarlooos wolfhound. Flott, men nei takk.
Det er nok gode grunner til at enkelte raser er sjeldne. 
 

Men jeg er veldig nysgjerrig på hvilke sjeldne raser andre liker 😁

Edited by Rufs
Link to post
Share on other sites
1 time siden, Debbie skrev:

Porcelaine har alltid vært min drømmerase, men skal aldri ha det.

Kom over en annonse på Finn nylig med den rasen. 

 

Hmm. Saarloos Wolfhound er jo utrolig fin, for den ligner på en ulv. Irsk Vannspaniel, vet ikke helt hvorfor. Blå/Picardie Spaniel for jeg liker utseende på stående fuglehunder. 

Link to post
Share on other sites

Min egen rase, basenji.

For meg var det en typisk "drømmerase jeg aldri skal ha" type ting, rett og slett fordi det er mange skrekkhistorier ute å går. Den hørtes alt for sær og krevende ut, men man skal aldri si aldri. Så dere som tenker at dere aldri kommer til å få rasen dere liker fordi den er for sær...ikke frist sjebenen! 

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Native American Indian Dog.
 

Yakutisk Laika (en del av de er ikke noe fine, men noen av de er helt ekstremt fine!!)

British Timber Dog. Ganske ny rase.

Tamaskan.

Beauceron. Sjelden i Norge isf.

Alaskan Klee Kai. Har sett noen i Norge da.

Link to post
Share on other sites
 • 7 months later...

Jeg ser både Beauceron og Irsk Vannspaniel er nevnt i tråden, det er veldig gøy - har hatt begge. 

Irsk Vannspaniel med et "uhell", og Beauceron for å prøve et friskere alternativ til Dobermann, som jeg også har hatt tidligere.

De er flotte hunder alle, Irsk Vannspaniel var en stor tulling og veldig rar. Dere vet når Frodo tar på seg ringen i Ringenes Herre, og havnet i ett paralellunivers. Sånn var han hele tiden.

Beauceron er en stor klovn som er vanskelig å motivere, mye egne meninger og vil gjøre det hun vil gjøre. Vil være ferdig å trene når hun vil være ferdig. Bjeffer når hun synes hun har gjort øvelser "bra nok" og bør være ferdig.

Dobermann er fortsatt favoritt og i trening var hun mer av typen: vi gjør alt du vil gjøre, all day, every day.

 • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Jeg «oppdaget» nylig lapsk vallhund. Og utseendemessig er de helt fantastisk fine (jeg liker ikke masse pels 😉). Flotte farger, passelig med pels, og passelig høyde.

Men ellers vet jeg lite om de, og har til gode å treffe en. Skulle gjerne visst mer om denne rasen. Da om gemytt og helse. For fine er de! ❤️

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Rufs said:

Jeg «oppdaget» nylig lapsk vallhund. Og utseendemessig er de helt fantastisk fine (jeg liker ikke masse pels 😉). Flotte farger, passelig med pels, og passelig høyde.

Men ellers vet jeg lite om de, og har til gode å treffe en. Skulle gjerne visst mer om denne rasen. Da om gemytt og helse. For fine er de! ❤️

En av mine drømmeraser. Bare... røyting, og lyd... De er jo brukshunder og krever en del aktivitet, mer enn de andre lapphundene. Men generelt friske og stødige hunder, tøffe gjeterhunder med mye kapasitet og (egen)vilje. Og lyd. Og pels. Nevnte jeg bjeffing og røyting?

 • Haha 2
Link to post
Share on other sites

Taigan har fascinert meg siden jeg først hørte om dem. Kan dog svært lite om dem. 
Alaskan Klee Kai vurderte jeg seriøst en periode, men de utgikk. 
Samme med Kai Ken, flotte hunder, men ikke det jeg ønsker i en hund akkurat nå. 
Thai ridgeback synes jeg er flotte spesielt de sorte eller grå, men det blir for urhund med vokt for meg. Hadde jeg derimot bodd der og hatt behov for en vokter er jeg ikke i tvil. 
Div ulvehunder er også bare helt fantastisk flotte, men ikke noe jeg ville hatt i hus. De er ikke for meg. 
Mudi var også oppe til vurdering for meg, men det blir for mye lyd for meg. 
Lagotto Romagnolo er høyt på lista mi om allergien min blir ille. (Bank i bordet, håper jeg slipper det)

Sikkert flere der ute jeg ikke kommer på i farten, men dette er i hvert fall noen jeg har bitt meg merke i. 

Link to post
Share on other sites

Ordentlig sjeldne raser har jeg erfaringsmessig skjønt at det gjerne er en grunn til at de er det. Flere jeg har hatt interesse for som jeg har skjønt ikke er noe for meg når jeg har blitt kjent med noen individer. Men selvsagt mange raser jeg synes er tiltalende utseendemessig, men er jo væremåten man må like og trives med, det får man ikke et ordentlig inntrykk av når man ikke kjenner individer av rasen.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Egenerfaring eller bevis. Nei, men det er forskjell på å stole på hva andre har sagt, og det å gjenta det videre på et offentlig forum. En oppdretter er først og fremst en privatperson som driver med hobbyvirksomhet. Navnet er oppført sammen med kennelen, så du anklager en navngitt person for dyremishandling og den andre for svindel. Da skal man være sikker i sin sak ut i fra egenerfaringer eller bevis, spesielt siden oppdretter ikke er her for å forsvare seg. Nå går jeg ut i fra at det du sier er beviselig dersom det er mulig å gjenkjenne hundene på bildet (uten at jeg har sjekket.) Da er det igjen noe annet.
  • Hovawart er en stor vokter/gjeter og brukshund som absolutt bør brukes aktivt i hundesport. De kan ha vokt og passe på hus, bil, eier osv. Det er en liten rase i Norge. Selv om langhåret collie opprinnelig er en gjeterhund er det få (om noen) som brukes aktivt lengre, og de er mer avlet og egnet som familiehunder. De er gjerne med på det meste, men krevet ikke på langt nær like mye som hoffen. Det er en ganske stor rase i Norge med en del variasjon på størrelse, helse og gemytt innen rasen. Hvis du vurderer en av rasene så anbefaler jeg deg å sjekke nettsidene til raseklubbene og oppdrettere og få litt inntrykk av dem. Det er veldig stor forskjell på dem, så avhengig av hva du ønsker i en hund så vil nok den ene peke seg ut framfor den andre.
  • Hva er forskjellen mellom Hovawart og Langhåret collie?
  • Nei, men å si "har hørt" betyr så mye. Eller å påstå at noen er useriøse uten å si noe om hvorfor. Om man ikke kan vise til noe dokumenterbart eller egne erfaringer så har man ingen grunn til å tro at det er noe annet enn ondsinnede rykter. For det er definitivt folk som setter ut den type rykter og beskyldninger uten grunnlag, for å ødelegge for andre. Dessverre.
  • Så man skal altså bare stole på egenerfaringer mener du? Innehaver av kennel lønnelappen/pawforia ble 100% sikkert fratatt (nesten) alle hundene sine. Dette er hennes hunder, som begge er omplassert. Hunden til venstre heter Lønnelappen Bihto, han går det ikke an å ta feil av. https://www.nrk.no/rogaland/stadig-fleire-bekymrar-seg-for-andre-sine-kjaeledyr-1.14494559 hun har/hadde også en pågående sak hos mattilsynet i år, og hun fortsetter å avle og lure seg rundt NKKs smutthull. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...