Jump to content
Hundesonen.no

Janca

Medlemmer
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Janca

 • Rank
  Nykommer
 1. Takk for svar. Men jeg har begynt å gå tur med andre sin hund da jeg ikke har tid å ha egen. Jeg må jo liksom nekte den mye fordi de løper etter andre hunder, de skal angripe biler, de kan hoppe etter folk om de kommer for nær. Hva skal jeg gjøre liksom? Jeg er ikke redd for hunden egentlig, for den er ikke aggressiv. Men jeg er redd for paranoide folk. Jeg vet at folk kan gjøre en situasjon til noe større enn den egt er. Så jeg er mest redd for at noen skal klikke på meg eller anmelde for noe. Så jeg må dra henne mot meg eller si nei hver gang. Dette har også eier sagt at jeg skal såklart.
 2. Hunder må jo gå i bånd pga deres egen sikkerhet (de kan jo løpe etter hva som helst) og kommandoene består seg mye av «nei» «kom her» osv. Fordi de bjeffer etter andre hunder, vi må passe på de pga folk som blir redde når de kommer mot dem osv. Synes ikke hunder dette er litt kjipt? Jeg synes jeg hører folk hele tiden si «nei» «kom her!» «rolig»
 3. Jeg leser noe som heter Blue Bay Shepherd. De er visst under utvikling enda. De skal likne sort ulv, men kunne brukes som familiehund. Lurer bare hvordan de skal få det til.
 4. Av alt kunne jeg tenkt meg ulvehund. Blanding av alaskan malamute og kanadisk ulv. Som White Fang i Ulvehunden. Eller andre som ser ut som ulv. Men de er vel ikke lov i Norge og vet sånne hunder kan være vanskelig å oppdra. Jeg har ikke livsstilen til å ha en. Ikke hund i det hele tatt. Litt mer realistisk sett, Tervueren! Schæfer, Hvit Gjeterhund eller husky. Av små hunder liker jeg alaskan Klee Kai og amerikansk eskimo.
 5. Og hvordan vet folk hvilke hunder som skal krysses for å få rasen som de vil?
 6. Skulle jeg hatt en liten hund noen gang, så er dette en av de jeg ville valgt! Bilde er fra Google.
 7. Finner ikke så mye om de på nett, og lurer på om dette er en rase som egentlig eksisterer lenger? Er det noen i Norge som har det? De ser veldig forskjellige ut. Noen ligner veldig ulv, mens andre er mer border collie aktige.
 8. Takk. Ei venninne hadde schæfer når hun var liten. Jeg vet at den ble avlivet pga noe kløe. Vet du hvilken sykdom dette er?
 9. Har alltid visst at schæfere har mye helseproblemer og mange har gitt opp rasen pga det. Men jeg kjenner folk som også har friske. Er det slik at om man passer på hvilken oppdretter man skaffer fra så går det bra?
 10. Tervueren! Synes de er så fine og det har vært min favoritt hund mange år. Hvit gjeterhund. Også helt ekstremt fine! Schæfer. Alt som ligner ulv. Blanding av alaskan malamute og ulv (som Jed i White Fang/Ulvehunden filmen). Tamaskan, British Timberdog, Native American Indian Dog. Laika. Pyreneer. Maremma. Australia mountain dog (den som ligner Leonberger).
 11. Janca

  Sjelden hunderase

  Native American Indian Dog. Yakutisk Laika (en del av de er ikke noe fine, men noen av de er helt ekstremt fine!!) British Timber Dog. Ganske ny rase. Tamaskan. Beauceron. Sjelden i Norge isf. Alaskan Klee Kai. Har sett noen i Norge da.
 12. Har ikke hund selv, men ble med fordi jeg hele livet har hatt interesse for hund. Fint med et slik forum der man kan spørre folk med mer erfaring :)
×
×
 • Create New...