Jump to content
Hundesonen.no

DNA-testing


Recommended Posts

DNA-test for nattblindhet (RPE65) - Laboklin (spytt) og Optigen (blod) (husker ikke pris).
DNA-profil - Laboklin på den ene og en lab i Spania for den andre - begge spyttprøver (husker fortsatt ikke pris, men den spanske var nok vesentlig lavere i pris enn Laboklin). 

Link to comment
Share on other sites

Har selv brukt Laboklin/Optigen for CEA/CH, CL, TNS og IGS. Undret på om der var noen andre anerkjente laber som kunne vært hakket billigere? :) 

Optigen har selvsagt pakketilbud, men CEA/CH er ‘dyrt’. Må ha CEA/CH, TNS og helst også MDR1, kunne i tillegg vært morro å fått en status på B-lokus, border collie.

Noen som har prøvd seg på DNA-profil gjennom typ MyDogDNA eller andre (som husker navnet :lol:)?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har testet via Embark. Relativt dyr test $179, men første gang får man rabatt på $20 om du kontakter dem. 
Da fikk jeg testa for en haug med helse, også CEA, MDR1, i tillegg farge (E, K, A, D, B). TNS er jeg ikke sikker på, siden jeg ikke har BC.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 timer siden, Justisia skrev:

Jeg har testet via Embark. Relativt dyr test $179, men første gang får man rabatt på $20 om du kontakter dem. 
Da fikk jeg testa for en haug med helse, også CEA, MDR1, i tillegg farge (E, K, A, D, B). TNS er jeg ikke sikker på, siden jeg ikke har BC.

Full DNA-profil da?

Skal titte om de har tilgjengelig TNS, det er den viktigste for vår del, ettersom farfar er bærer :) 

Var det forøvrig dem du hadde fått BB på en brun hund av? 

Edited by maysofie
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...