Gå til innhold
Hundesonen.no

Flexi for og imot ?


newbie75
 Share

Recommended Posts

18 hours ago, Wildlife said:

Vurderer også flexi med bredt bånd 8 m langt. Men finner bare opp til 50 kg. Tipper han veier rundt 47 kanskje.

Har veldig lyst å prøve dette til rusleturer hvor han kan gå å vase litt og i skogen hvor  han godt kan ha litt lengre enn 2 meter. Sporline synes jeg er stress. 

Eneste utfordinga jeg ser for meg er i møte med sauer eller andre hunder. Ved andre hunder får jeg han som regel noenlunde greit forbi hvis jeg pusher på han. Han har så lyst å hilse. 

Det holder det, de er sterke. De har også XL for hunder over 50 kg, men de er sikkert litt tunge og uhåndterlige http://canineconcepts.co.uk/en/retractable-leads/2745-flexi-giant-retracting-tape-leads.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi skulle aldri ha flexi, men nå bruker vi nesten bare det til begge våre. Ingen av de er spesielt gode på innkalling, de surrer rundt, kan ikke gå pent i bånd osv. Likevel passer flexi oss fint fordi de da får en viss frihet. Vi går som regel kun i skogen der vi sjeldent møter andre da. Dersom vi møter andre trekkes hundene helt inntil oss. De får aldri gå bort til hverken mennesker eller dyr, så er litt uenig i at hunder må være veloppdragne for å gå i flexi. Går vi der det er flere andre holdes de i kort line. Mye lettere med flexi enn vanlig bånd da det er så lett å dra inn flexien.

Det er sjeldent de surrer lina rundt beina sine, men det hender de gjør det på oss. Er derfor glad vi valgte flat og ikke rund line :) 

Jeg går også ofte alene med begge i flexi og synes det går helt fint :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker kun flexi på tur, og aldri opplevd verken skader eller andre uheldige episoder som skyldes flexibruk. Det er mulig å bruke flexi fornuftig, men det hjelper nok å ha en lydig hund samt vite hvor stoppknappen er. Nå går vi svært sjelden tur langs veien, men jeg slipper selvsagt ikke hunden ut på 8 meter på steder det kjører biler, og heller ikke i passeringer. Nå veien min hund bare 6 kilo, mulig jeg hadde vurdert flexi annerledes med en større hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går med to hunder i fleksi. Stor stas :D Begge går fint i bånd og ingen av dem drar. Da funker det gull. Hadde aldri brukt det på en hund som bykser og peiser på når man går - til det mener jeg flexi ikke er egnet. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 13.8.2016 at 10:59 AM, Shlush skrev:

Har to flexiliner selv, brukes kun til morgen og kveldslufting :-) flexi er ok for enkelte, ikke ok for andre. Det kommer an på eieren ;-)

Veldig enig i det du sier!

Her jeg bor er det en eldre herre i elektrisk rullestol som bruker flexiline på bikkja si.  Problemet er at bikkja er utagerende mot andre hunder og han klarer ikke å snelle hunden inn til seg.  Så vi stopper på god avstand og prøver å finne et sted å stå slik at flexilina ikke når oss.  Det er jaggu ikke enkelt når den er 10 meter ute og vi ikke har steder å "flykte".  For det hjelper jo ikke at jeg holder min hund tett inntil så lenge flexibikkja fritt kan angripe oss....  Det har faktisk hendt at rullestolen nesten har velta for bikkja er så sterk.

Personlig liker jeg overhodet ikke flexiline; da foretrekker jeg sele og langline hvis jeg er i skogen eller veier som er nokså lite besøkt.  Langs vei der jeg treffer folk er det vanlig leiebånd som gjelder.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Felix bruker flexi så og si hver dag. På morgenlufting og på turer i skogen. Nå i ferien har jeg også gått med tre hunder på noen turer hvorav to i flexi. Funka mye bedre enn jeg hadde trodd. Båndet er det ingenting i veien med og de fleste greier å bruke det helt fint, det er ikke hjernekirurgi akkurat. De som ikke greier å bruke det er såpass få at vi klarer å gå utenom de, ikke noe stress.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hender jeg bruker flexi om jeg kun går tur med Gira. Med flere hunder samtidig synes jeg det blir kluss.

Behagelig å holde i, og Gira kan gå litt mer fritt. Hun hører dog etter, og sier jeg "vent" så venter hun til jeg er nærmere henne, og sier jeg "stå" så står hun til jeg kommer bort til henne. Jeg tar båndet helt inn om det er uoversiktlig der vi går, samt tundt svinger. 

Liker at det snurrer seg inn, så slipper man bånd under beina og magen til hunden. 

Men ja, man må definitivt bruke det riktig. Truffet flere folk som bare lar hunden løpe som den vil i flexi. Bort til andre hunder, ut i bilveien osv. Da blir det farlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • De fant vel SM hos det meste av småraser i Finland (og i Nederland, der mener jeg de droppa hele prosjektet fordi de ikke fant noen raser som var "gode nok" for en utkrysning). Men såvidt jeg har skjønt er SM multigenetisk, sånn at det uansett vil være positivt å få inn nytt avlsmateriale. En ny hund ligger uansett litt frem i tid for min del (forhåpentligvis, det blir ikke så lenge hun jeg har nå fortsatt er her), så dra krysser jeg fingrene for at de er kommer litt videre mtp. helse  
    • «Rette tidspunkt» eksisterer nesten aldri. Det er alltid gode grunner til å gjøre noe og til å la være. Å skaffe en hund kommer til å være kjempeslitsom, utrolig artig, lærerik, givende og en utfordring for deg som person og dere som par. Dere har gjort de refleksjonene og ønsker å legge til rette livsstilen deres. Det kommer uansett til å dukke opp et eller annet, stort eller lite man aldri kan forberede seg på. Det er sånn livet er. Jeg kommer selv fra en ikke-hundeglad familie og fikk høre det samme selv helt frem til jeg var 30. ikke la ypotetiske fremtidige sydenturer, studier i utlandet eller «hva om dere slår opp» stanse dere fra å gjøre noe som helst.    hilsen nylig hundeeier som er superstolt over sitt valg 👏
    • Den blandingen kunne jeg nok også ha sett for meg om jeg skulle hatt litt mindre hund, om det ble gjort riktig fra et sånt prosjekt, men leste at SM ligger til engelsk cocker også fant man ut siden denne innkryssingen er testet i Finland? Ellers kan jeg ikke svare på det du spør om.
    • Har fått høre at vi er unge og "binder" oss fast ved å gå til anskaffelse av hund. Så klart blir en mer stengt. Men vi har ikke behov for å reise masse, og dit vi reiser kan vi jo ta med hunden. Både jeg og samboeren min er veldig hjemmekjære, og reiser for det meste innenlands, med unntak en Danmarkstur i året. Vi har jo allerede katt, så da blir vi vel "stengt" på grunn av den også da...🤷‍♀️
    • Nei, du kan nok ikke få championat (med mindre de registreres som renraset slik det er snakk om over), men du kan få mellomtitler vet jeg ihvertfall.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...