Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Har ikke hatt så mye tid til å henge her i det siste så jeg får ikke med meg alt som skrives i AN. 

Men nå observerer jeg at det bedrives naturlig matauk på sonen og tenker at det er lurt å samle det i egen tråd? 

Selv har vi spist mye brennesle de siste årene og vi har lært oss 5 sopptyper.  

Men jeg vil gjerne ha tips om TRYGGE spiselige blomster og planter ( gjerne med oppskrifter ) og hva er denne gransirupen?  

Er det noen som har boka Norges spiselige planter og bær? 

Har lurt på å kjøpe den. 

  • Like 6
Skrevet

Jeg har nettopp kjøpt den boka @Mud. Man finner jo som regel alt man trenger på nett, men jeg liker sånne flotte bøker. Merket meg at geitrams kan brukes som asparges og at smaken ikke er så ulik, det har jeg lyst til å prøve. Ellers har jeg en amerikansk venn, en typisk plantefreak, sjekk Stephen Barstow, han har skrevet bøker om spiselige planter og har over tusen ulike "edimentals" i egen hage. Han synes det er så snålt at vi her i Norge ikke spiser strutsevinge, det er en høyt skattet gourmetgrønnsak mange andre steder.

  • Like 1
Skrevet

Svigermor har boken "Gratis mat", og der står det mye spennende. Så kan anbefale den :) 

Vi har laget løvetannsirupp og granskuddsirup, ja også har vi laget neslesuppe. 

Løvetannsirupen er ganske sterk smak på (mye smak), mens granskudd sirupen er mildere. 

Brukte oppskrifte på løvetannsirup fra boken (Gratis mat) og oppskrift på granskuddsirup fra NRK sin nettside. 

http://www.nrk.no/mat/granskuddsirup-1.11055695

 

Fikk tips om at granskuddsirup var noe de med bjørkealergi kunne reagere på, så det er kanskje noe man kan være ops på. 

  • Like 1
Skrevet
18 minutter siden, Snoffe skrev:

Svigermor har boken "Gratis mat", og der står det mye spennende. Så kan anbefale den :) 

Vi har laget løvetannsirupp og granskuddsirup, ja også har vi laget neslesuppe. 

Løvetannsirupen er ganske sterk smak på (mye smak), mens granskudd sirupen er mildere. 

Brukte oppskrifte på løvetannsirup fra boken (Gratis mat) og oppskrift på granskuddsirup fra NRK sin nettside. 

http://www.nrk.no/mat/granskuddsirup-1.11055695

 

Fikk tips om at granskuddsirup var noe de med bjørkealergi kunne reagere på, så det er kanskje noe man kan være ops på. 

Hva bruker man granskuddsirup til? Det er masse granskudd nå. 

 

Edit: åpne linken ja..

Skrevet

Spennende tråd! Jeg skal tappe bjørkesevje og tenker drikke den som den er. Om det blir mye hadde det vært spennende å prøve og lage sirup av den og ha i bakverk. 

  • Like 1
Skrevet
4 timer siden, Mud skrev:

Hva bruker man granskuddsirup til? Det er masse granskudd nå. 

 

Edit: åpne linken ja..

Du fikk vel svar når du åpner linken :P

Men jeg tenker å bruke det på pannekaker, is og til ost og kjeks :)

  • Like 1
Skrevet
5 timer siden, Mud skrev:

Jeg og kidden skal på tur og plukke nesle tirsdag. 

Er det noen andre planter vi bør plukke med oss? 

Sjekk om dere finner strutsevinge, men vær sikker på at det er den dere finner. De er ulik andre bregner ved at sporene ikke sitter bak på bladene men på egne plantedeler. Skal være veldig god, for eksempel smørdampet. Vokser i leirholdig jord ved bekker og elver.

  • Like 1
Skrevet
7 timer siden, Symra&Pippin skrev:

Jeg har nettopp kjøpt den boka @Mud. Man finner jo som regel alt man trenger på nett, men jeg liker sånne flotte bøker. Merket meg at geitrams kan brukes som asparges og at smaken ikke er så ulik, det har jeg lyst til å prøve. Ellers har jeg en amerikansk venn, en typisk plantefreak, sjekk Stephen Barstow, han har skrevet bøker om spiselige planter og har over tusen ulike "edimentals" i egen hage. Han synes det er så snålt at vi her i Norge ikke spiser strutsevinge, det er en høyt skattet gourmetgrønnsak mange andre steder.

 

Mange andre steder? :P  Så vidt jeg klarer å google meg fram, er krølleskuddene øverst sett på som en delikatesse i deler av Amerika (litt som at det finnes Amish people i deler av Amerika), samt finnes det noe Japansk interesse for planten. Jeg tenkte shit goddamn, her har man gått glipp av noe, men ble litt skuffa når det var så isolert. Kanskje det var å overselge det litt å kalle deler av Amerika + deler av Japan som "mange andre steder"? :P

Skrevet
6 timer siden, Symra&Pippin skrev:

Sjekk om dere finner strutsevinge, men vær sikker på at det er den dere finner. De er ulik andre bregner ved at sporene ikke sitter bak på bladene men på egne plantedeler. Skal være veldig god, for eksempel smørdampet. Vokser i leirholdig jord ved bekker og elver.

Har lyst, men den ser litt skummel ut :P

 

Skrevet
12 timer siden, Mud skrev:

Hva bruker man granskuddsirup til? Det er masse granskudd nå. 

 

Edit: åpne linken ja..

Den er veldig god å bruke i viltgryte også.

  • Like 1
Skrevet
8 timer siden, Symra&Pippin skrev:

Sjekk om dere finner strutsevinge, men vær sikker på at det er den dere finner. De er ulik andre bregner ved at sporene ikke sitter bak på bladene men på egne plantedeler. Skal være veldig god, for eksempel smørdampet. Vokser i leirholdig jord ved bekker og elver.

På Østlandet er det for sent å plukke nå. Har ikke prøvd selv, men har skjønt at de er gode når de enda er skudd ikke har "utfoldet seg".

Kjenner for øvrig og har jobbet med ene forfatteren (eller fortografen?) til den boka.

Brennesle-pesto er veldig godt!

  • Like 1
Skrevet
10 timer siden, Kangerlussuaq skrev:

 

Mange andre steder? :P  Så vidt jeg klarer å google meg fram, er krølleskuddene øverst sett på som en delikatesse i deler av Amerika (litt som at det finnes Amish people i deler av Amerika), samt finnes det noe Japansk interesse for planten. Jeg tenkte shit goddamn, her har man gått glipp av noe, men ble litt skuffa når det var så isolert. Kanskje det var å overselge det litt å kalle deler av Amerika + deler av Japan som "mange andre steder"? :P

Jeg siterte bare Stephen B jeg, har ikke sjekket forholdene selv. :)

 

Skrevet
4 timer siden, tmp skrev:

 

Brennesle-pesto er veldig godt!

Forveller du først eller bruker du de rå?

52 minutter siden, Lillekrapyl skrev:

Ramsløkpesto er også veldig godt. :)

 

 

Det kan diskuteres :lol:

Vi har alltid ramsløkpesto i kjøleskapet. Svigermor plukker hvert år også lager hun masse så vi også få, til gubbens glede (og min fortvilelse :P

Guest Christine
Skrevet
På 29. mai 2016 at 7:45 PM, Poter skrev:

Spennende tråd! Jeg skal tappe bjørkesevje og tenker drikke den som den er. Om det blir mye hadde det vært spennende å prøve og lage sirup av den og ha i bakverk. 

Vi samlet sevje på skolen og brukte det i boller og lapper, samt laget is med det. Smakte godt :) 

Skrevet

Ser på en hagegruppe på fb så er det flere som anbefaler pesto av skallerkål. Tydeligvis flere enn oss som har sånt ugress i hagen... :P

Skrevet

Kjøpte boken Gratis Mat på Norli i går. Den var på tilbud til 149 kr og inneholdt 100 oppskrifter på alt fra skogsvåruller til tangsuppe.  Spennende! 

  • Like 3
  • 2 weeks later...
Skrevet
29 minutter siden, Pringlen skrev:

Da kan jeg på det sterkeste anbefale å lage granskuddspesto. Det er skikkelig godt :)

Vi har lagd granskuddsirup og det er visst verdens beste på pannekaker.  Jeg liker ikke pannekaker så jeg har ikke fått smakt annet enn en prøveteskje enda. 

Det er nok mest noe for barna i huset uansett,  jeg liker ikke søtmat.  

Granskuddpesto må vi prøve neste år, sesongen er vel litt på hell på Østlandet nå :(

Skrevet
27 minutter siden, Mud skrev:

Vi har lagd granskuddsirup og det er visst verdens beste på pannekaker.  Jeg liker ikke pannekaker så jeg har ikke fått smakt annet enn en prøveteskje enda. 

Det er nok mest noe for barna i huset uansett,  jeg liker ikke søtmat.  

Granskuddpesto må vi prøve neste år, sesongen er vel litt på hell på Østlandet nå :(

Det varierer veldig fra tre til tre, fant jeg ut. De fleste er jo nesten ferdig granbar, men fant et par stykker hvor skuddene er helt feske og små. Og så fikk jeg akkurat et tips om at granskuddgelé skal være skikkelig godt til viltkjøtt. Får prøve å lage det også, da :)

  • Like 1
Skrevet
På 8. juni 2016 at 3:38 PM, Pringlen skrev:

Det varierer veldig fra tre til tre, fant jeg ut. De fleste er jo nesten ferdig granbar, men fant et par stykker hvor skuddene er helt feske og små. Og så fikk jeg akkurat et tips om at granskuddgelé skal være skikkelig godt til viltkjøtt. Får prøve å lage det også, da :)

Har du oppskriften til granskuddgelé? 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...