Gå til innhold
Hundesonen.no

Valg av bilbur


Pixie
 Share

Recommended Posts

Så... hvilke merker er det som er "skikkelige" av bilburene? Tenker solide bur til å stroppe fast i bagasjerom. Artfex, Hercules, Variocage, Kela-bur? Alu-consult? Hva er din favoritt og hvorfor?

Og hvor stort bør det være? Han er ca 40 cm lang fra hale til nakkerot, lett 80 cm lang når han strekker seg ut (målt når han sover). Han vokser fortsatt. Må være komfortabelt nok til at han kan slappe av når turen tar 6-7 timer (stopper selvsagt flere gnager, men likevel).

Utstyrsjungel!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt Variocage, og var veldig fornøyd. Men nå skal jeg ha dobbeltbur, og buret skal sitte midt i bilen, så kommer til å gå for spesiallaget fra Kela. Tenker jeg får utnyttet plassen bedre med et slikt et når jeg skal ha to stk, og buret på tvers av kjøreretningen. Kjenner også at jeg egentlig foretrekker litt mindre "sprinkler" enn Variocage har, siden jeg har så mye greier rundt buret som er greit at ikke kommer inn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 minutter siden, Pixie skrev:

Så... hvilke merker er det som er "skikkelige" av bilburene? Tenker solide bur til å stroppe fast i bagasjerom. Artfex, Hercules, Variocage, Kela-bur? Alu-consult? Hva er din favoritt og hvorfor?

Og hvor stort bør det være? Han er ca 40 cm lang fra hale til nakkerot, lett 80 cm lang når han strekker seg ut (målt når han sover). Han vokser fortsatt. Må være komfortabelt nok til at han kan slappe av når turen tar 6-7 timer (stopper selvsagt flere gnager, men likevel).

Utstyrsjungel!

Har kelabur og er fornøyd med de. De fungerer som de skal og bråker ikke og ikke minst har de en hyggelig pris i tillegg til at de skreddersyr mål og ønsker :) 

Å ligge utstrakt å slappe av når man kjører fungerer jo gjerne dårlig uansett fordi de flyttes rundt inne i buret når det er svinger, akselereres, bremses osv, det beste er etter min oppfatning at de har litt støtte i buret og at det ikke er optimalt at de kan ligge helt utstrekt i alle retninger når man kjører. Motsatt blir det selvsagt en ulempe om man er mye på hundetrening eller har hunden mye i bilen ellers, da er det jo selvsagt en fordel med mest mulig plass. Samtidig så skal de ikke måtte brettes dobbelt inne i buret heller, så en grei mellomting er fint. 

Mine(malle og hollender på hhv 24 og 26 kg) på ca 60 i ryggen, pluss litt ekstra for hodet og nakke og mankehøyde rundt 60 cm, pluss litt om de skal kunne stå oppreist med hodet i en behagelig posisjon, har 90 dypt og 65 bredt(hver) og rundt 75 høyt (tror jeg). De kunne godt ha hatt litt breiere, og jeg skulle ønske jeg tok i litt mer når jeg bestilte, men var litt redd for at det ikke skulle gå inn i bagasjerommet. De ligger fint der både mens vi kjører og ellers, aldri sett ut til å ha det ubehagelig eller være missfornøyd på noe vis, men det er ikke en plass jeg er komfortabel med å ha de over veldig lang tid uten at de får strekke litt på seg i mellom. 5 cm ekstra på hver i bredde så hadde det nok vært rimelig perfekt. Når jeg bare hadde mallen hadde jeg et større bur og det var selvsagt fint når det var trening eller hunden av annen årsak måtte vente i bilen, men hun lå mye uroligere å måtte "jobbe" mer under kjøring. 

Ellers tror jeg ikke det er så veldig stor forskjell i praksis på de fleste burene som er lagd for bilkjøring, så det blir nok greit uansett hva man velger :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt Herkules, Kela og Variocage, egentlig vært fornøyd med alle sammen. Litt dårlig ventilasjon i Herkulesen siden veggene er så tette, synes det tok lang tid før den kalde lufta fra AC nådde dit på varme sommerdager. 

Kela er ekstremt SOLID fikk jeg inntrykk av. Noe som er greit å ha i bakhodet om man har unger som sitter i baksetet rett foran buret til hunden. Ved en påkjørsel bakfra kan buret bli kjørt inn i ryggen til de som sitter foran, der eks. Variocagen skal komprimere seg isteden. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har variocage og er veldig fornøyd med det. Elsker dørene som er lettere å åpne på 3G enn på 2G. Og så står de opp med pumpe slik at de ikke med uhell kan klappe igjen.

Av rent praktiske ting så liker jeg at:

  1. de er justerbare i dybden. Bytter man bil har man mulighet til å justere det i dybden.
  2. De kombrimeres under kollisjon som Blomst skrev. Mye tryggere for de som sitter i setene foran.
  3. Det er nødluke bak. Blir bakluka klemt fast kan man få ut hundene en alternativ vei.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
Akkurat nå, Pixie skrev:

Regner med dere syns jeg spør mye dumt, men here goes:

Vil dette buret være stort nok for han som er 40 lang/høy og 10 kg og vil vokse minst 5 cm til det neste halvåret?

Tja. Jeg tror det er den størrelsen jeg har, og der får jeg fint plass til to små cavalier-frøkner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...