Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor kjøpe ordentlig kylling, egg etc?


Mud
 Share

Recommended Posts

34 minutter siden, Mud skrev:

Jepp, det er et fåtall,  men det er ingen grunn for at bøndene skal bli fornærmet på de som faktisk gjør det. 

Jeg kjøper ikke billig kjøtt for å ikke støte bonden liksom. Og det lever jeg godt med kjenner jeg .  

Nei, all økologisk landbruk er ikke like bra. Frittgående høner med 20 stk per kvadrat har det neppe bra. Jeg kjøper ikke sånne egg.  

Det er derfor jeg ønsker å kjøpe privat av de som driver et  mer naturlig landbruk.  De finnes. 

Nei, det er fint med forbrukere som er bevisste.. Det som derimot er fornærmende er at det høres som at den gjengse bonde driter i dyrevelferd.. 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 95
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dere vet det er ordentlig bønder som lager ordentlig egg selv om det solgt i butikken?   Samme som kjøttet.. Det kommer faktisk fra ordentlige dyr..

Jeg har tilbakevist gyldigheten av din påstand om at "dyr som mistrives er dårlig butikk.. ". Det er et flust av eksempler innenfor mat og pelsproduksjon på at dette ikke stemmer, jeg har tatt for m

Javel.   Men siden kylling og kjøtt er en forsvinnende liten del av vårt budsjett og vi er veldig opptatt av dyrevelferd er det ikke bønders såre følelser som avgjør hvor vi handler.   At ky

24 minutter siden, Krutsi skrev:

Nei, det er fint med forbrukere som er bevisste.. Det som derimot er fornærmende er at det høres som at den gjengse bonde driter i dyrevelferd.. 

Jeg har aldri påstått at den gjengse bonde driter i dyrevelferd.  Overhodet ikke. 

Jeg har hengt mer i fjøs enn de fleste  (jeg har en medfødt svakhet for spesielt kuer og griser :P Jeg fikk tilmed "egen" ku av en bonde ), og jeg VET at de fleste bønder gjør så godt de kan innenfor de økonomiske rammene de har. 

MEN, jeg velger allikevel å bruke tid og penger på å finne kjøtt og egg som er produsert på en mest mulig naturlig måte, både med tanke på dyrevelferd og smak. Kyllingen fra prior smaker ikke kylling. Det gjør ikke eggene heller. 

Man smaker også veldig god forskjell på kjøtt fra griser som har kost seg  ute  og den billige i kjøttdisken. Veldig.  Man skulle nesten ikke tro det var samme dyr...

 

@Pringlen : jeg forstår ikke helt hva du vil frem til? Jo, det er en forskjell på feks Landkylling fra Stangekylling og vanlig kylling fra Prior. Både i vekst , fóring og lysforhold . 

Den forskjellen utgjør mye i både smak og dyrevelferd.  

Men aller helst ville jeg kjøpt helt vanlig høner eller haner som har hakket rundt på tunet som de gjorde på den ene gården ved der jeg vokste opp :aww: 

Jeg var livredd for hanen forøvrig *grøsse* Onde kreet... 

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg trodde Ross  308/ rowan  var det samme jeg...

Jeg fikk mitt ferskeste egget ever i dag. Det ble lagt mens jeg tok kveldsstellet ;) Har 15 høns og 2 kalkuner :D

Jeg unngår helst å kjøpe kylling, og har nå 9 haner på ca 5 mnd fra egen produksjon i fryseren. Fine slakt på ca 2 kg. Men det er ikke gratis å fore opp disse i 5 mnd, så jeg skulle ønske det var mulig å få fram en mellomting mellom Ross som er slakteklar på 30 dager, og vanlige kyllinger som trenger 5-6 mnd... Men Ross egg er jo ikke lov å selge så...

 

men var det ikke noe om en App der man lett kunne finne fram til de som solgte "gardsmat" Het den ikke EPLE? Noen som har vært borti den?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

27 minutter siden, AussieAllTheWay skrev:

jeg trodde Ross  308/ rowan  var det samme jeg...

Jeg fikk mitt ferskeste egget ever i dag. Det ble lagt mens jeg tok kveldsstellet ;) Har 15 høns og 2 kalkuner :D

Jeg unngår helst å kjøpe kylling, og har nå 9 haner på ca 5 mnd fra egen produksjon i fryseren. Fine slakt på ca 2 kg. Men det er ikke gratis å fore opp disse i 5 mnd, så jeg skulle ønske det var mulig å få fram en mellomting mellom Ross som er slakteklar på 30 dager, og vanlige kyllinger som trenger 5-6 mnd... Men Ross egg er jo ikke lov å selge så...

 

men var det ikke noe om en App der man lett kunne finne fram til de som solgte "gardsmat" Het den ikke EPLE? Noen som har vært borti den?

Jo, jeg installerte den, men har ikke brukt den noe særlig. Men ser det ligger en del produsenter der, så det går jo ann å kikke om det er noen i nærheten av der man bor :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser jo at frittgående gris ser annerledes ut en de som er inne i  fjøs. Her i nærheten er det en som har frittgående gris som jeg vet om ellers vet jeg om en som har villsau som er økologisk. Ellers så er det valdres gris, fjellgris. Men ikke søren om jeg husker egg og kylling flere enn den gården jeg skrev om

Lenke til kommentar
Del på andre sider

25 minutter siden, AussieAllTheWay skrev:

jeg trodde Ross  308/ rowan  var det samme jeg...

Jeg fikk mitt ferskeste egget ever i dag. Det ble lagt mens jeg tok kveldsstellet ;) Har 15 høns og 2 kalkuner :D

Jeg unngår helst å kjøpe kylling, og har nå 9 haner på ca 5 mnd fra egen produksjon i fryseren. Fine slakt på ca 2 kg. Men det er ikke gratis å fore opp disse i 5 mnd, så jeg skulle ønske det var mulig å få fram en mellomting mellom Ross som er slakteklar på 30 dager, og vanlige kyllinger som trenger 5-6 mnd... Men Ross egg er jo ikke lov å selge så...

 

men var det ikke noe om en App der man lett kunne finne fram til de som solgte "gardsmat" Het den ikke EPLE? Noen som har vært borti den?

*misunnelig * 

Vi skulle gjerne hatt egne høns,  men med hunder,  jobb, unge, skogsturer etc så har vi ikke tid til å ta vare på de. 

Skal laste ned eple! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

34 minutter siden, Mud skrev:

Jeg har aldri påstått at den gjengse bonde driter i dyrevelferd.  Overhodet ikke. 

Jeg har hengt mer i fjøs enn de fleste  (jeg har en medfødt svakhet for spesielt kuer og griser :P Jeg fikk tilmed "egen" ku av en bonde ), og jeg VET at de fleste bønder gjør så godt de kan innenfor de økonomiske rammene de har. 

MEN, jeg velger allikevel å bruke tid og penger på å finne kjøtt og egg som er produsert på en mest mulig naturlig måte, både med tanke på dyrevelferd og smak. Kyllingen fra prior smaker ikke kylling. Det gjør ikke eggene heller. 

Man smaker også veldig god forskjell på kjøtt fra griser som har kost seg  ute  og den billige i kjøttdisken. Veldig.  Man skulle nesten ikke tro det var samme dyr...

 

@Pringlen : jeg forstår ikke helt hva du vil frem til? Jo, det er en forskjell på feks Landkylling fra Stangekylling og vanlig kylling fra Prior. Både i vekst , fóring og lysforhold . 

Den forskjellen utgjør mye i både smak og dyrevelferd.  

Men aller helst ville jeg kjøpt helt vanlig høner eller haner som har hakket rundt på tunet som de gjorde på den ene gården ved der jeg vokste opp :aww: 

Jeg var livredd for hanen forøvrig *grøsse* Onde kreet... 

 

Første innlegget var til pippin & symra, som sa de brukte en helt annen kyllingtype, ikke fôret med kraftfôr osv. Jeg påpekte kun at fullt så fantastisk er det ikke. Men, ja, det er klart en forskjell til det bedre. Ikke minst at de slipper transport ved slakting. Det er nesten det aller beste!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, ida skrev:

Når man er småforbruker av kjøtt og egg, er det enklest å kjøpe økologisk fra butikken. 

Nei, det er liksom det som er litt av problemet. 

Vi hadde muligens spist langt mer egg om vi hadde fått kjøpt i større kvanta.  

Men vi spiser ca like mye kjøtt i måneden som en normal familie spiser på en dag... sannsynligvis mindre :P 

Derfor blir det vanskelig å kjøpe gris etc ( men det var en link lengre oppe til en gård i lier som solgte kjøttdeig etc ), men det må jo være mulig å få kjøpt noe fjærkre. 

Hver man sin høne osv...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her i området er det flere økologiske gårder som har små gårdsbutikker. Jeg spiser jo ikke kjøtt, så har ikke forhørt meg om det heller. Men vet at de har egg iallefall, så det bør ikke være noe problem å få tak i.  Det er utrolig hvor mye mer smak grønsakene har, enda mer smak en de økologiske man får i butikken. Så om det er det samme med kjøtt er det virkelig en helt annen verden :D 

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk folkens!  

Da har jeg fått masse å sjekke ut. 

Jeg innser at det er nærmest umulig å finne kylling /fjærkre,  tipper det har noe med mattilsynets bestemmelser å gjøre. Det blir muligens altfor dårlig butikk.. 

Men egg skal vi få tak i.  Og kanskje noe annet kjøtt :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

48 minutter siden, Mud skrev:

Og kanskje noe annet kjøtt :P 

Viltkjøtt kunne jo kanskje vært et alternativ - det er jo nesten garantert veldig økologisk og naturlig :) . Bare se opp for oppdrettshjort - det finnes det vel også noe av (har et hjorteoppdrett rett i nærheten av her jeg bor). Jeg kjøpte jo en halv hjortekalv av en kompis som hadde vært på jakt i høst :) 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Mud skrev:

Javel.  

Men siden kylling og kjøtt er en forsvinnende liten del av vårt budsjett og vi er veldig opptatt av dyrevelferd er det ikke bønders såre følelser som avgjør hvor vi handler.  

At kylllingindustrien har en LANG vei å gå mtp dyrevelferd er ingen hemmelighet.  

Man skulle faktisk tro at bønder satte pris på at folk var villig til å betale mer for best mulig dyrevelferd?  

 

@Meg

Å tukle med døgnrytmen til kyllingene for at de skal spise mer er vanlig praksis.  Mulig de ikke har lys 24/7 , men de får ikke ha normal døgnrytme.  Langt derfra.  

 

Edit: hvis du leser lovdataen ser du at slaktekylling er unntatt fra regelen om døgnrytme.

 "Lysprogrammet skal etter de første dagene med tilvenning følge en 24 timers syklus og med unntak for slaktekylling inkludere en uavbrutt mørkeperiode på minst 8 timer."

du må jo lese resten av avsnittet. de skal ha døgnrytme som følger 24 timers syklus og mørkeperiode på minst seks timer eller 2 x 4 timer i løpet av døgnet. 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

57 minutter siden, Mud skrev:

Takk folkens!  

Da har jeg fått masse å sjekke ut. 

Jeg innser at det er nærmest umulig å finne kylling /fjærkre,  tipper det har noe med mattilsynets bestemmelser å gjøre. Det blir muligens altfor dårlig butikk.. 

Men egg skal vi få tak i.  Og kanskje noe annet kjøtt :P 

Men finner du noen som driver litt "stort" med høns/oppdrett av rasehøner så får man alltid haner til overs og da kan det jo hende at dere kan få avtale å kjøpe en hane eller to til å ha i fryseren, lage kjøttdeig av osv.
For at det skal bli lovlig må dere da kjøpe den levende og få de evnt til å hjelpe dere med slaktingen om dere ikke vil gjøre det selv da ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 minutter siden, Pixie skrev:

Jeg burde ikke lastet ned Eple, for nå vet jeg at to bønder i området selger slakt av kjekjøtt. Det er beste kjøttet man kan få... og vi har ikke sjans å finne plass til en halv skrott i fryseren. 

Lurer faktisk på om en nabo nedi veien her kanskje selger kjekjøtt... De har i hvert fall hatt geiter på beite i sommer (og jeg holdt på å kjøre på ei som var på vift ute på veien nå i dag :lol:). 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Pringlen skrev:

Første innlegget var til pippin & symra, som sa de brukte en helt annen kyllingtype, ikke fôret med kraftfôr osv. Jeg påpekte kun at fullt så fantastisk er det ikke. Men, ja, det er klart en forskjell til det bedre. Ikke minst at de slipper transport ved slakting. Det er nesten det aller beste!

Beklager feilinformasjon, jeg var sikker på at Holte og Stange gård brukte en helt annen kyllingrase enn Prior og de andre kyllingprodusentene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

30 minutter siden, AussieAllTheWay skrev:

Men finner du noen som driver litt "stort" med høns/oppdrett av rasehøner så får man alltid haner til overs og da kan det jo hende at dere kan få avtale å kjøpe en hane eller to til å ha i fryseren, lage kjøttdeig av osv.
For at det skal bli lovlig må dere da kjøpe den levende og få de evnt til å hjelpe dere med slaktingen om dere ikke vil gjøre det selv da ;) 

Det måtte jo ha vært et perfekt prosjekt for Ask :D 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Krutsi skrev:

Nei, det er fint med forbrukere som er bevisste.. Det som derimot er fornærmende er at det høres som at den gjengse bonde driter i dyrevelferd.. 

Drite i dyrevelferd gjør den gjengse bonde kanskje ikke, men det forutsetter at den gjengse bonde har et helt annet syn på hva god dyrevelferd er enn det mange andre har. Det er umulig å drive kommersiell kjøttproduksjon og fremdeles inneha god dyrevelferd, punktum. Det vil alltid være kompromisser mellom økonomi og dyrevelferd, og dyrene er den tapende parten.

Det er fantastisk at mennesker etterspør kjøtt og egg fra dyr som har levd under bedre forhold og det er helt hårreisende at dette i det hele tatt skal bli møtt med kritikk...

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Elisabeth00 skrev:

Drite i dyrevelferd gjør den gjengse bonde kanskje ikke, men det forutsetter at den gjengse bonde har et helt annet syn på hva god dyrevelferd er enn det mange andre har. Det er umulig å drive kommersiell kjøttproduksjon og fremdeles inneha god dyrevelferd, punktum. Det vil alltid være kompromisser mellom økonomi og dyrevelferd, og dyrene er den tapende parten.

Det er fantastisk at mennesker etterspør kjøtt og egg fra dyr som har levd under bedre forhold og det er helt hårreisende at dette i det hele tatt skal bli møtt med kritikk...

Det som er hårreisende, er at det er bøndene som kritiseres, ikke forbrukerene, som heller kjøper ihjelvanna fabrikkylling på svenskegrensa enn økologisk frittgåene høns fra små-produsenter, basert på pris alene. Matproduksjon er levebrødet til bønder, ikke hobby, og de kan ikke ta mer for det de produserer enn hva vi forbukere gidder å betale - det er så ****** enkelt som det. De samme forbrukerene har forøvrig stemt frem en regjering som er allergiske mot små-produsenter og subsidier, så det er ikke bærekraftig å drive dyrevennlig. Sleng på at vi får færre slakterier og kjøttforedlere, og færre butikkjeder, som tar en større og større bit av fortjenesten, så er dert blodig urettferdig at bønder fremstilles som den store synderen som ikke bryr seg døyten om dyrevelferd - det ansvaret ligger på oss forbrukere først og fremst, vi vil ikke betale mer enn en 50 - lapp pr kg kjøtt, samme hvordan det blir produsert. 

--

Det er rett nok noen år siden jeg hadde om høns, men jeg trodde lysregulering var for verpehøns først og fremst, i og med at de legger mer egg i sommerhalvåret enn vinterhalvåret. 

Endret av 2ne
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oi ! 

Her har det skjedd mye :P 

Viltkjøtt hadde vi tilgang på , men nå har vi bare tilgang på hare og det liker jeg ikke så godt :P 

Prøver å påvirke poden til å begynne å jakte da, men det ligger uansett 10 år frem i tid liksom :lol: 

Jepp, det er forbrukerne sin "skyld" at bøndene er presset økonomisk,  folk flest tror jo helt oppriktig at det er nærmest en menneskerett å ha kjøtt på bordet hver dag og at det er innafor at kjøtt og kylling har en lavere kg-pris enn mye grønt, men det handler også litt om å være ærlig om konsekvensene for bønder og regjeringen sin del.  

Hadde det vært opp til meg hadde det vært et mye strengere dyrevelferdsmessig lovverk samtidig med en massiv og ærlig opplysningskampanje. Spesielt hos svin og fjerkre,  kuer og sauer har jeg inntrykk av at har det generelt mye bedre. 

 Prisene hadde jo fyki i været selvfølgelig,  men jeg er så naiv at jeg tror mange hadde fortsatt å kjøpe Norsk kjøtt, FORDI det er Norsk, ville smakt mye bedre og fordi dyra hadde hatt det bedre. 

Folk flest tenker ikke så mye på velferden til dyrene de spiser , de er ikke oppdratt til det. 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Tar gjerne i mot deres beste tips/erfaringer med å forebygge varsling/vokting! Da tenker jeg på det å bjeffe om fulle folk roper i gaten om natten, om det smeller i bildører utfor huset, om naboen går nært husveggen og liknende. Har lest litt om temaet, men finner ulike teknikker og vet ikke helt hva som er best. Begrense hunden/valpens muligheter til å se og høre det som skjer utenfor? Eller tvert i mot, la vindu stå på gløtt så den blir vant med at det er masse lyder utenfor? La den se hva som skjer ute? Belønne når den ikke varsler, eller belønne når den varsler kort, så den forstår at jobben er gjort og det holder med ett bjeff? HVordan reagerer man om hunden bjeffer masse på en lyd utenfor? Skal man si ting som "hysj" "gå og legg deg", avlede og liknende når den varsler, eller vil det forsterke hundens oppfattelse av at det er viktig å varsle?  Mange tanker her - åpen for alle innspill! Vil være konsekvent fra valpen er liten, så jeg vet hvordan jeg skal løse problemet når det kommer.
    • Støtdempende innleggssåler i potesko er et alternativ for å redusere belastningen på leddene. Om du finner sokker eller sko som sitter godt og får til å feste sålene så de ikke sklir inni. Ulike materialer har ulik komfort å løpe på. Noen typer materialer absorberer all energi uten å gi noen bounce back. Gir en bedre treningsøkt, men er sikkert vanskeligere å få hunden til å akseptere fordi det føles rart og er mye tyngre å løpe med. Jeg kan lage såler av det beste som er av shock absorption per måleenhet, men for egen business vil jeg ikke si hva materialet er. Yttersålene fra to par gode maraton racingsko kan også forvandles til gode løpesko for hund, med litt kreativitet og fingernemhet. Lunar Lite såler fra Nike var en personlig favoritt å løpe på. Tynne, passe harde, perfekt balanse mellom støtdemping og feedback energi. ..for meg med min kroppsvekt. En må sikkert ta hensyn til at hunden legger mindre vekt i hvert steg. Racingsko for barn er kanskje et bedre alternativ for et upcycling prosjekt. 
    • Vi har hatt noen fine dager. Av bra ting kan nevnes flere lykketreff i sosialisering og miljøtrening, bl.a. en slags flashmob av studenter med ski og snowboard og bager i former og farger, med ulike språklyder, som plutselig rundet hjørnet og befolket bussholdeplassen med et tett kaos. Det var helt kewlt, men å entre støyete rushtidsbuss med sterke lukter av parfymer fra kælvete unge voksne i en læringsfase, det var han mer skeptisk til, og måtte bæres ombord for logistic flow. Der inne, mellom føtter og ski og bager og skrålete skrål av både lyd og lukt og visuelle inntrykk - en intens stank - der tok det nesten et halvt minutt før han ville ha mat igjen, etter å ha forsøkt redde oss to ut derfra da døren åpnet seg på neste holdeplass. Et whiff av frisk luft var den forsikringen han trengte for å slappe av med viten om at denne situasjonen ikke var evig, og snack tray åpnet seg for påfyll. Mange røy ut på en holdeplass et par minutter senere og vi benyttet anledningen til å bevege oss gjennom midtgangen til en annen dør med mer kaos. Avslappet og ok med det da, etter å ha blitt desensitivert for den sterke multi sensory stanken av unge homo sapiens i den mest intenste delen av parringssesongen. Hva de homoene ruller seg i for å frastøte potensielle partnere så de får studere i fred, det er en effektiv repellant ikke bare mot unge sapiens hunkjønn, men også mot Canis lupus familiaris. Den initielle aversjonen mot stanken ble allikevel overdøvet av glupskhet. Minner meg om et gammelt amerikansk visdomsord: — If Hitler had coke, there'd be jews in the bathroom with him. (Dennis Leary) Vi fikk også jackpot mens vi varmet oss litt i gangen på kjøpesenteret etter å ha fryst ute sammen med valpepasser mens muttern handlet mat. Der i den deilige varmen kom det en speedfreak (=amfetamin, med lukten av høyt adrenalin og mye bevegelse) som ville prate (mye og fort) og hilse på fysisk, og som plutselig kom tilbake inn døren med en diger, vilter og enda mer energisk rottweiler i puberteten, som kom rett opp i ansiktet på Ede for å snuse og sniffe og synes han var såååå nuskesnusk. I wow you ører og det 😍 blikket mens han sniffet og sniffet og sniffet seg høy på valpelukten av den lille krabaten som liknet hans tidligere og forsvunnede riesen bestekompis. Rottisen hadde adoptert Ede på flekken om han kunne. Ede var mer skeptisk. Den merkelige og utenfor normalområdet høye energien fra både hund og eier, plutselig inn i intimsonene - en helt ny og sterk opplevelse, den var gull å få for første gang nå, og ikke senere.  Ellers er pelsstell en interessekonflikt. Her må bare trenes og trenes og trenes om han ikke vil se ut som en forvokst labradoodle med samme lengde maskinklipp over det hele. Har ennå ikke vært oppi ansiktet hans med saks. Maskin på kinnet var helt i grenseland for han ville tolerere mens han gomlet. Veien til å kunne bruke begge hender mens han tålmodig står helt stille for å få refill av snacktray, den veien er LANG. Kanskje klarer vi catwalk stylish frisyre for å supporte de terrorutsatte deltakerne i Pride i juni, men til ski-VM-arrangementene som kommer snart får han bare stille som labradoodle imposter.  Ellers tror jeg han har tjuvlyttet til diskusjoner om IGP og ringsport. Muttern mener nemlig at C-arbeidet i IGP er både for kjedelig, for lite omfattende og av feil karakter for sin egen smak. Ring kunne muttern derimot gjerne trent, fordi det er mer omfattende, mer variert og mindre kjedelig, og hunden lærer mer selvkontroll. Jeg har ytret at jeg ikke gidder trene IGP C-arbeid, men er ivrig med dersom ring blir lovlig i Norge. Helgekurs med biting i drakt i Sverige og Danmark er jeg derimot motstander av. Det er farlig om en ikke trener det grundig. Som å lade et våpen uten sikring. Å trene med bitepølse istedenfor drakt eller arm her i Norge er en mulighet. Oppe til vurdering dersom noen byr på en regelmessig treningsgruppe i dugnadsånd. Ede må ha overhørt DELER AV samtalene, for han har begynt trene biting i drakt med determination og stolthet. Ikke har han fått med seg at det er kriminelt. Ikke har han fått med seg at ringtrening i hovedsak handler om å IKKE bite. Han gikk rett på den delen av treningen han oppfattet som essensen i sporten, for å gjøre muttern stolt av ham. Fjällräven-buksene mine i rollen som ring figurant bitedrakt, med muttern inni.. Rumpa, leggene, lårene - og fordi ros uteble ved de dype, gode, fulle grepene som skulle medført anerkjennende nikk og refill av snacktray for pen utførelse  - den tynne huden på baksiden av knærne mellom fortennene. Stakkaren skjønner ikke hvorfor muttern brøler og blir sint på ham og avviser ham når han bare gjør sitt ytterste for å leve opp til forventninger og krav og i tillegg er kreativ og tilbyr nye og innovative adferder for klikkertrening. Oh well. Snart fulladet, så muttern må fylle tanken for å klare nye eventyr. 
    • Å løpe så mye på asfalt er ganske belastende på kroppen til hunden, så ville først av alt prøvd å ha større prosent av turene på mykere underlag.    For å ellers unngå skader og overtrening er det lurt med en hviledag innimellom hvor dere går kortere tur eller gjør noe annet. Også er det viktig med oppvarming, nedtrapping og å gå over kroppen i ny og ne og følge med på at han ikke blir stiv ol.  jeg har ikke så peil på opptrening av trekkhund, men ville kanskje tenkt hviledag hver 4. dag isch? 😊 er sikkert noen her inne som har mer peil på trekkhunder enn meg. 
    • Bunnpris på Lade,Sirkus shopping og Valentinlyst senteret.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...