Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilken rase blir dette?


Margrete
 Share

Recommended Posts

I forhold til rene lp øvelser er det vel fordeler og ulemper med ulike hundetyper. Det eneste som er et "must" er vilje til å lære, og lysten på å oppnå belønninger som er relativt enkle å dele ut (mat/lek)

Selv synes jeg jo canarioen(e) var en drøm å trene med, vanvittig mye lettere enn dobisene, kun jeg som var begrensingene der faktisk. Opp til kl 3 gikk jo kjapt og greit. Men om ikke helse hos hund og eier hadde stoppet det der, måtte jeg nok trent litt mer systematisk for å komme videre..

Ha ha, kanskje jeg må foreslå Canariedyr til ts, da :P Fra rette linjer fyller de jo faktisk (alle) kravene :D Bite, kan de og. Ikke bare polakker i rævva..... Men de bommer på helsekravet, da :P

Neeei, Riesen, Margrete, Riesen...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 292
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg kan prøve.. Skriver det nedenfor Nå er det omtrent INGEN av de egenskapene du har beskrevet som er viktig for c-arbeidet, som da er bitedelen i IPO/schutz. Jeg er såpass fordomsfull

Men det er jo nettopp det som er poenget? Hvis du ikke har ambisjoner om konkurranse og de høyere klassene så spiller det ikke så stor rolle hvilken rase du velger. Lapphund fungerer helt fint til lek

Mot betyr stort sett det motsatte av å løpe bort å bite. De som har mot, trygghet og selvstendighet trenger ikke å bite de, de bare holder stand og passer på til eier kommer. De som ikke har mot, de s

Posted Images

Dette er en bare løse tanker en tidlig mandag morgen. Hvilken rase vil jeg om jeg sier jeg ønsker meg:

- mentalt stabil hund

- en trenbar hund

- en førbar/førervar hund

- en hund som kan passe til hvilken som helst slags sportsgren.

- en hund som ikke ser ut som en firkant satt på 4 pinner

- en hund som likevel er vakker og stolt (i mine øyne :P )

- en hund som har minst mulige sykdommer

- en middels til stor hund, ala schæferen

Finnes denne? Raser som dukker opp kommer jeg til å plukke i filler med personlige meninger om det er noe å plukke på :P Så kom med gode argumenter for hvorfor akkurat denne rasen passer til meg.

Jeg antar at du ønsker å trene for å konkurrere med eiere og hunder av samme kaliber? Hvis du gjør det tror jeg ikke det er mulig å konkurrere med alle hunder av en viss størrelse i alle sportsgrener, til det mener jeg at rasene er for ulike.

Dersom du tenker på konkuransse i RIK/IPO vil jeg tro at malle, schafer elller evt hollender kan være blant de mest egnete.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OKEI??? Beklager at jeg som ikke er inne i akkurat denne grenen brukte feil begrep, men jeg tror du uansett forsto hva jeg skulle fram til.

Nei, siden RIK består av grener du finner overalt ellers :) Det lønner seg å lese alt, før du uttaler deg om noe, for jeg har allerede beskrevet hva RIK programmet inneholder av prøver, men tar det en gang til.

UHP: Utholdenhetsprøve (sykle 22 km, på forskjellige underlag)

FP: Ferdselsprøve, (lydighet og miljø)

SPH: Sporhundprøve (foregår i alle slags terreng og underlag)

RRP: Rundering, felt og lydighet (rundering og felt i skogen, lydighet)

RSP: Spor, felt og lydighet (spor og felt i skogen, lydighet)

SL : Lydighet og spor (jordespor og lydighet)

IPO: Lydighet, spor og bitearbeid. (jordespor, lydighet og bitearbeid)

Vil du lese mer av regler ol så finner du her Utførelsene av øvelsene er helt anderledes enn f.eks NBF.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, siden RIK består av grener du finner overalt ellers :) Det lønner seg å lese alt, før du uttaler deg om noe, for jeg har allerede beskrevet hva RIK programmet inneholder av prøver, men tar det en gang til.

UHP: Utholdenhetsprøve (sykle 22 km, på forskjellige underlag)

FP: Ferdselsprøve, (lydighet og miljø)

SPH: Sporhundprøve (foregår i alle slags terreng og underlag)

RRP: Rundering, felt og lydighet (rundering og felt i skogen, lydighet)

RSP: Spor, felt og lydighet (spor og felt i skogen, lydighet)

SL : Lydighet og spor (jordespor og lydighet)

IPO: Lydighet, spor og bitearbeid. (jordespor, lydighet og bitearbeid)

Vil du lese mer av regler ol så finner du her Utførelsene av øvelsene er helt anderledes enn f.eks NBF.

................................ Hvis alle skal være vanskelig så kan jeg også være det da. Så det vil si at i og med at en lapsk (OG HER VIL JEG UTHEVE AT JEG NEVNER LAPSK FORDI DET ER RASEN JEG HAR ERFARING MED, MEN INGEN RASE JEG HAR ANBEFALT TS) aldri vil bli en god RIK(?)hund, vil den heller ikke bli en god hund i ettersøk og bruksspor, siden dette også er med i RIK?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må jo forøvrig bare foreslå kleinspitz, da jeg har en venninne med en helt fantastisk lærevillig og motivert kleinspitz! Spretten som få, så den når nok opp til armen i bitearbeidet. Usikkert om den er stor nok i kjeften til å bite over armen, men pytt, pytt! :rofl:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

.... Hvis alle skal være vanskelig så kan jeg også være det da. Så det vil si at i og med at en lapsk (OG HER VIL JEG UTHEVE AT JEG NEVNER LAPSK FORDI DET ER RASEN JEG HAR ERFARING MED, MEN INGEN RASE JEG HAR ANBEFALT TS) aldri vil bli en god RIK(?)hund, vil den heller ikke bli en god hund i ettersøk og bruksspor, siden dette også er med i RIK?  

RIK er en samlebetegnelse på en del internasjonale prøver som kommer fra FCI. Programmene som inngår RIK er de Margrete nevnte..

Lapsk vil nok ikke være den beste rasen for RIK nei.. På grunn av at den mulig ikke har den utholdenheten som trengs.. Men så klart, noen av de laveste klassene kan man kanskje klare hvis føreren virkelig går inn for det.. Andre Mindre hunder vil være problematisk bare fordi hunden må apportere over et hinder på 1 meter..

Ettersøk mener folk som regel ettersøk etter skadet hjortevilt. Det kan nok gå greit. Men jeg ville nok heller ha satset på å gå blodsprøver en del først :)

Bruksspor kan den nok klare.. Men det finnes ingen grener der man bare går spor, utenom sporhund i RIK, og den er nok for tøff for en lapsk. Det er for tøft for de fleste..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vell større sannsynlighet for at en sch egner seg i agilit(i tillegg til det andre) enn at en labbe egner seg til ipo. Med en gang man tenker på ipo (uansett nivå) så ekskluderer man automatisk de fleste raser, i motsetning til en del andre sporter hvor de fleste kan gjøre det greit så er ipo en litt enten eller sport, det er også en sport som totalt sett krever veldig mye mer av både hund og fører enn en del andre og man er også avhengig av at andre mennesker bruker sin tid på å trene seg så det er ikke noe man gjør halvveis eller litt, som oftest. Av egne hensyn og av respekt for andre involverte.

Har man sett forskjell på malle, brukssch e.l. Og de fleste andre raser så skjønner man toyota/ferrari sammenligning. Det er ikke frekt eller nedlatende, det er sånn det er. Det er et helt annet kaliber. Raser skal være forskjellige og forskjeller er ikke negativt.

Ja, dette er jo hele poenget: schæferen kan faktisk brukes og fungere til det aller, aller meste. I motsetning til en del andre raser hvor en eller flere sportsgrener faller helt eller delvis bort pga disse rasenes grunnleggende egenskaper.

Selv om ikke schæferen er førstevalg om man er ute etter en jakthund, en gjeterhund eller en agilityhund, så kan man allikevel bruke schæferen til dette. Jeg vet om schæfere som har blitt benyttet som både jakt og gjeterhunder og vært gode til det. Her i Norge. Jeg vet ikke om golden som har gjort det bra i IPO. Rent fysisk er schæferen litt tung for å lett kunne hevde seg i agility, men de aller schæfere ville nok faktisk kunne hevdet seg i sin vektklasse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Edit: her har det skjedd mye siden jeg begynte å skrive..

OT, for spesielt interesserte:

Jeg kan ha vært veldig heldig med min lettrente Ferrari-hund. Alt jeg prøvde å lære ham tok han veldig lett, og akkurat slik jeg bad ham om det. Å klikkertrene LP-øvelser og triks var latterlig lett. De feilene han gjorde kom av at jeg ikke kjente øvelsene godt nok da jeg begynte å lære dem inn. F.eks. visste jeg ikke at skjev ligg kunne være et problem, jeg hadde aldri hørt om låste bein, jeg jobbet ikke med kassemetoden for bakpartskontroll, og jeg lærte hunden å gå på en halvmeters avstand ved FVF. Men det jeg hadde lært ham feil gikk det helt greit å rette opp i også. Han var så utrolig kjapp i hodet og så lett formbar. Å trene ham i LP og AG var lett. Barneskirenn!

Jeg kan forstå at folk som starter med en tregere hund ønsker seg en sånn når de ser hvor lett det er. Jeg går gladelig den andre veien fordi jeg for det første ikke kan ha noen av sportsbilene pga allergi. For det andre hungrer jeg etter en mindre stressa og mindre oppmerksomhetskrevende hund i hverdagen. Å plukke hverdagsgjetingen av en dedikert gjeter er, nest etter det å oppdra et menneskebarn, det mest tålmodighetskrevende jeg noengang har gjennomført.

Problemet med Ferrarien min, utover de helvetes gjeterefleksene som stakk så ****** dypt det første halvåret, var at han var dr. Jekyll og mr. Hyde på trening og tur. Det var virkelig ikke noe stas å kjøre denne bakhjulsdrevne sportsbilen uten bakseter og bagasjerom i dagliglivet. Denne spesifikke hundens bagasje (som vi ikke hadde plass til pga det manglende bagasjerommet :P) gjorde at han utenfor en treningsetting var i konstant angst for å bli angrepet av fremmede menn og hunder. I en treningssetting følte han seg av en eller annen grunn trygg, helt til han en dag ble "overfalt" av en testosteronhøy pubertetsdust der også. Etter det hadde han alltid et halvt øye i nakken, og et halvt til hver side.

En godt sosialisert Ferrari som ikke opplever at folk og fe kan være skikkelige drittsekker i ung alder er sikkert ok å hanskes med til hverdags, men jeg føler ikke lenger noe behov for å ha en sånn sportsbil. Jeg trenger bagasjerom, bakseter og firehjulstrekk, og tar derfor heller utfordringen i å prøve å få til et individ av en rase som alle sier jeg er heldig om jeg kommer forbi LP2 med.

Og ja, det er mine evner det står på, ikke hundens. Folk har fått til papilloner, pomme, staff og GD. Alle er hjertelig velkomne til å kritisere meg, ikke hunden, om jeg ikke får den til.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

RIK er en samlebetegnelse på en del internasjonale prøver som kommer fra FCI. Programmene som inngår RIK er de Margrete nevnte..

Lapsk vil nok ikke være den beste rasen for RIK nei.. På grunn av at den mulig ikke har den utholdenheten som trengs.. Men så klart, noen av de laveste klassene kan man kanskje klare hvis føreren virkelig går inn for det.. Andre Mindre hunder vil være problematisk bare fordi hunden må apportere over et hinder på 1 meter..

Ettersøk mener folk som regel ettersøk etter skadet hjortevilt. Det kan nok gå greit. Men jeg ville nok heller ha satset på å gå blodsprøver en del først :)

Bruksspor kan den nok klare.. Men det finnes ingen grener der man bare går spor, utenom sporhund i RIK, og den er nok for tøff for en lapsk. Det er for tøft for de fleste..

Sent from my iPhone using Tapatalk

"Lapsk vil nok ikke være den beste rasen for RIK nei.. På grunn av at den mulig ikke har den utholdenheten som trengs.. Men så klart, noen av de laveste klassene kan man kanskje klare hvis føreren virkelig går inn for det.. Andre Mindre hunder vil være problematisk bare fordi hunden må apportere over et hinder på 1 meter.." - Ja, dette har jeg da aldri kranglet på.

"Ettersøk mener folk som regel ettersøk etter skadet hjortevilt. Det kan nok gå greit. Men jeg ville nok heller ha satset på å gå blodsprøver en del først" - Har jeg sagt at ettersøk er noe annet? Selvfølgelig må man gå blodsporprøver først! Man får ikke en godkjent ettersøkshund uten å bestå blodsporprøver.

"Men det finnes ingen grener der man bare går spor, utenom sporhund i RIK" - Så bruksspor og blodsporkonkurranser ol teller ikke? For å delta i NM i blodspor må de altså ha en hund som også er på høyt nivå i RIK?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

RIK er en samlebetegnelse på en del internasjonale prøver som kommer fra FCI. Programmene som inngår RIK er de Margrete nevnte..

Lapsk vil nok ikke være den beste rasen for RIK nei.. På grunn av at den mulig ikke har den utholdenheten som trengs.. Men så klart, noen av de laveste klassene kan man kanskje klare hvis føreren virkelig går inn for det.. Andre Mindre hunder vil være problematisk bare fordi hunden må apportere over et hinder på 1 meter..

Ettersøk mener folk som regel ettersøk etter skadet hjortevilt. Det kan nok gå greit. Men jeg ville nok heller ha satset på å gå blodsprøver en del først :)

Bruksspor kan den nok klare.. Men det finnes ingen grener der man bare går spor, utenom sporhund i RIK, og den er nok for tøff for en lapsk. Det er for tøft for de fleste..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lapsk vallhund er en reingjeter. Den brukes til å flytte rein over store avstander. Utholdenhet er jeg ganske sikker på den har.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk har fått til papilloner, pomme, staff og GD. Alle er hjertelig velkomne til å kritisere meg, ikke hunden, om jeg ikke får den til.

Det handler vel ikke om hva folk får til som engangsfenomen. De fleste som trener for å konkurrere velger raser som er best egnet for den konkuransseformen de velger. Det er de færreste konkuransseinteresserte som legger stor vekt på å få fram en hund som kanskje er for gammel når den har nådd de ferdighetene som kreves og heller ikke har en fysikk som er egnet for formålet.

De fleste av oss har sett videoer av små terriere gjennomføre IPO-C uten at det betyr at rasen er en rase som er egnet for IPO. Noen har sett bilder av en chi trekke en slede på størrelse med en sigareske. Det betyr ikke at rasen chihuahua er en trekkhundrase.

Men som tidtrøyte for spesielt interesserte - bevares :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, dette er jo hele poenget: schæferen kan faktisk brukes og fungere til det aller, aller meste. I motsetning til en del andre raser hvor en eller flere sportsgrener faller helt eller delvis bort pga disse rasenes grunnleggende egenskaper.

Selv om ikke schæferen er førstevalg om man er ute etter en jakthund, en gjeterhund eller en agilityhund, så kan man allikevel bruke schæferen til dette. Jeg vet om schæfere som har blitt benyttet som både jakt og gjeterhunder og vært gode til det. Her i Norge. Jeg vet ikke om golden som har gjort det bra i IPO. Rent fysisk er schæferen litt tung for å lett kunne hevde seg i agility, men de aller schæfere ville nok faktisk kunne hevdet seg i sin vektklasse.

Det er jo en sannhet med store modifikasjoner. Vel kan en schäfer brukes som bandhund på jakt, det kan alle raser. Men noen brukbar jakthund til spesialiserte oppgaver blir den aldri. Ikke littegrann en gang ;)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Nei, siden RIK består av grener du finner overalt ellers :) Det lønner seg å lese alt, før du uttaler deg om noe, for jeg har allerede beskrevet hva RIK programmet inneholder av prøver, men tar det en gang til.

UHP: Utholdenhetsprøve (sykle 22 km, på forskjellige underlag)

FP: Ferdselsprøve, (lydighet og miljø)

SPH: Sporhundprøve (foregår i alle slags terreng og underlag)

RRP: Rundering, felt og lydighet (rundering og felt i skogen, lydighet)

RSP: Spor, felt og lydighet (spor og felt i skogen, lydighet)

SL : Lydighet og spor (jordespor og lydighet)

IPO: Lydighet, spor og bitearbeid. (jordespor, lydighet og bitearbeid)

Vil du lese mer av regler ol så finner du her Utførelsene av øvelsene er helt anderledes enn f.eks NBF.

Totalt OT, men jeg har hørt om noen som har tatt FH1 og FH2, er det det samme som SPH?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

"Lapsk vil nok ikke være den beste rasen for RIK nei.. På grunn av at den mulig ikke har den utholdenheten som trengs.. Men så klart, noen av de laveste klassene kan man kanskje klare hvis føreren virkelig går inn for det.. Andre Mindre hunder vil være problematisk bare fordi hunden må apportere over et hinder på 1 meter.." - Ja, dette har jeg da aldri kranglet på. 

 

"Ettersøk mener folk som regel ettersøk etter skadet hjortevilt. Det kan nok gå greit. Men jeg ville nok heller ha satset på å gå blodsprøver en del først" - Har jeg sagt at ettersøk er noe annet? Selvfølgelig må man gå blodsporprøver først! Man får ikke en godkjent ettersøkshund uten å bestå blodsporprøver. 

 

"Men det finnes ingen grener der man bare går spor, utenom sporhund i RIK" - Så bruksspor og blodsporkonkurranser ol teller ikke? For å delta i NM i blodspor må de altså ha en hund som også er på høyt nivå i RIK?  

Man kan også ha en "ettersøkshund" for å lete etter savnede mennesker. Derfor er det veldig greit å være konkret i det man skriver, slipper man å være usikker hva andre mener.. Jeg vet også hva som kreves for å ha godkjent ettersøkshund, jeg har utdannet flere hunder. Det kreves 1 blodsporprøve, jeg sa flere..

Hva mener du er bruksspor da? Blodspor er ikke bruksspor da i den sammenheng. Bruksspor er typ NBF-spor.

Blodspor er heeeelt annen type spor enn de sporene som har blitt nevnt i den tråden her.. Alle hunder kan gå blodspor ;)

Lapsk vallhund er en reingjeter. Den brukes til å flytte rein over store avstander. Utholdenhet er jeg ganske sikker på den har.

Mental utholdenhet, ikke fysisk..

Totalt OT, men jeg har hørt om noen som har tatt FH1 og FH2, er det det samme som SPH?

Ja..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan også ha en "ettersøkshund" for å lete etter savnede mennesker. Derfor er det veldig greit å være konkret i det man skriver, slipper man å være usikker hva andre mener.. Jeg vet også hva som kreves for å ha godkjent ettersøkshund, jeg har utdannet flere hunder. Det kreves 1 blodsporprøve, jeg sa flere..

Hva mener du er bruksspor da? Blodspor er ikke bruksspor da i den sammenheng. Bruksspor er typ NBF-spor.

Blodspor er heeeelt annen type spor enn de sporene som har blitt nevnt i den tråden her.. Alle hunder kan gå blodspor ;)

Mental utholdenhet, ikke fysisk..

Ja..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nå skrev du "Ettersøk mener folk som regel ettersøk etter skadet hjortevilt" - Hvis folk som regel mener dette, hvorfor skulle jeg mene noe annet. Beklager, men det lyste ikke akkurat igennom at du hadde utdannet så mange i kommentaren din. Det er vel en fordel å ha gått flere spor før man deltar på en prøve? Eller, i og med at du må påpeke det, er det vanlig å bare gå rett ut på en blodsporprøve uten å ha trent først? Ikke som jeg har erfart iallefall. Nei, jeg har aldri sagt at bruksspor og blodspor er det samme, men begge kan konkurreres i uten å drive med rik. Grunnen til at jeg trakk fram disse var at du sa at det ikke finnes noen grener man bare kan gå spor annet enn sporhund i rik. Å nei, ikke alle hunder kan gå blodspor, iallefall ikke et godkjent ett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå skrev du "Ettersøk mener folk som regel ettersøk etter skadet hjortevilt" - Hvis folk som regel mener dette, hvorfor skulle jeg mene noe annet. Beklager, men det lyste ikke akkurat igennom at du hadde utdannet så mange i kommentaren din. Det er vel en fordel å ha gått flere spor før man deltar på en prøve? Eller, i og med at du må påpeke det, er det vanlig å bare gå rett ut på en blodsporprøve uten å ha trent først? Ikke som jeg har erfart iallefall. Nei, jeg har aldri sagt at bruksspor og blodspor er det samme, men begge kan konkurreres i uten å drive med rik. Grunnen til at jeg trakk fram disse var at du sa at det ikke finnes noen grener man bare kan gå spor annet enn sporhund i rik. Å nei, ikke alle hunder kan gå blodspor, iallefall ikke et godkjent ett.

Jeg skjønner ikke helt hvorfor du gneller om blodspor? Det er jo virkelig en aktivitet med lave krav til hund og fører. Har bikkja fire bein og en halvt fungerende nese, så går den blodspor! Selv kanindachser som er redde for både skauen og sin egen skygge, greier å karre til seg premieringene sine. Og nei, man behøver normalt ikke trene stort. I det bikkja skjønner poenget, og ønsker å finne sporslutt, så går den et prøvespor. Erfaringsmessig krever det fra et til fem treningsspor :ahappy: Går ikke bikkja sporet, er det kun fordi den ikke gidder/finner andre ting mer interessant :)

Og nei, bikkja blir ikke en brukandes ettersøkshund kun av å dille seg gjennom noen blodspor :wink:

OT slutt...

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner ikke helt hvorfor du gneller om blodspor? Det er jo virkelig en aktivitet med lave krav til hund og fører. Har bikkja fire bein og en halvt fungerende nese, så går den blodspor! Selv kanindachser som er redde for både skauen og sin egen skygge, greier å karre til seg premieringene sine. Og nei, man behøver normalt ikke trene stort. I det bikkja skjønner poenget, og ønsker å finne sporslutt, så går den et prøvespor. Erfaringsmessig krever det fra et til fem treningsspor :ahappy: Går ikke bikkja sporet, er det kun fordi den ikke gidder/finner andre ting mer interessant :)

Og nei, bikkja blir ikke en brukandes ettersøkshund kun av å dille seg gjennom noen blodspor :wink:

OT slutt...

Jeg "gneller" om blodspor fordi Krutsi sa at det var ingen andre grener man konkurrerer i bare spor annet enn sporhund i rik. "Går ikke bikkja sporet, er det kun fordi den ikke gidder/finner andre ting mer interessant" - ja nemlig, da kan vel ikke alle gå blodspor da. Motivasjonen må jo være der. Og jeg har aldri sagt at en hund blir en brukendes ettersøkshund av å dille seg igjennom noen blodspor, det er dine ord.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg "gneller" om blodspor fordi Krutsi sa at det var ingen andre grener man konkurrerer i bare spor annet enn sporhund i rik. "Går ikke bikkja sporet, er det kun fordi den ikke gidder/finner andre ting mer interessant" - ja nemlig, da kan vel ikke alle gå blodspor da. Motivasjonen må jo være der. Og jeg har aldri sagt at en hund blir en brukendes ettersøkshund av å dille seg igjennom noen blodspor, det er dine ord.

Med "spor", mener ikke bruksfolk blodspor :sleep: Jo, ALLE hunder kan gå blodspor. Vi snakker ikke skyhøy motivering som skal til :wink: Altså; jeg hadde til og med en hest som gikk blodspor....

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel ikke for ingenting at NVCH er å regne som det "billigste" championatet :)

Har selv gått til 1.pr (nr 2 av 14 startende) i desember for lenge siden med en hund som hadde trent totalt 3 ganger det siste året :P

Ellers synes jeg sammenligningen med treski vs preparerte ski var helt strålende, men husker ikke hvem som skrev det :)

Selv om det finnes fantastiske eksemplarer av en rase så ønsker man jo å ha gjennomsnittet av en rase når man har konkurranseambisjoner, ikke avviket av rasen.

Jeg ser liksom ikke helt for meg noe annet enn schæfer til deg @Margrete, men mulig jeg er blind ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med "spor", mener ikke bruksfolk blodspor :sleep: Jo, ALLE hunder kan gå blodspor. Vi snakker ikke skyhøy motivering som skal til :wink: Altså; jeg hadde til og med en hest som gikk blodspor....

Vel, det har egentlig ingenting med saken å gjøre hva bruksfolk regner som spor, det er fortsatt spor og det er fortsatt noe man konkurrerer i. Det var det jeg skulle frem til ved å nevne blodspor. Å nei, jeg er fortsatt uenig med deg, uansett hva hesten din måtte finne på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et blodpropp er mye kraftigere enn et menneskespor da. Det kreves mye og gradvis trening for å få en hund til å gå ettersøk etter mennesker. Se på hvor mye arbeid som skal til for å få godkjent redningshund. Dog: utradisjonelle raser fungerer der også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, jeg har aldri sagt at bruksspor og blodspor er det samme, men begge kan konkurreres i uten å drive med rik. Grunnen til at jeg trakk fram disse var at du sa at det ikke finnes noen grener man bare kan gå spor annet enn sporhund i rik. Å nei, ikke alle hunder kan gå blodspor, iallefall ikke et godkjent ett.

Man kan ikke bare gå et bruksspor heller - det hører med et lydighetsprogram til den grenen også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil bare skyte inn fra sidelinja at dette er en fryktelig lærerik tråd for meg som ikke har filla peiling på RIK og det som hører med. Tusen takk til dere som kan dette for at dere tar dere tid til å forklare med t-skje både hva sporten går ut på og hva som kreves av hundene :flowers:

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel ikke for ingenting at NVCH er å regne som det "billigste" championatet :)

Har selv gått til 1.pr (nr 2 av 14 startende) i desember for lenge siden med en hund som hadde trent totalt 3 ganger det siste året :P

Ellers synes jeg sammenligningen med treski vs preparerte ski var helt strålende, men husker ikke hvem som skrev det :)

Selv om det finnes fantastiske eksemplarer av en rase så ønsker man jo å ha gjennomsnittet av en rase når man har konkurranseambisjoner, ikke avviket av rasen.

Jeg ser liksom ikke helt for meg noe annet enn schæfer til deg @Margrete, men mulig jeg er blind ;)

Blir nok det serru :P Litt mer enn Nix og litt mindre en den som vinner vm :P Det har jeg vist gjennom hele tråden. Så fort alle disse fargene er ute av huset av alderdom blir det en enkel men akk så dårlig farget Schæfer og en illsint bortskjemt jrt!

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Du kan sikkert litt om massasje og sånt allerede? Vi hadde regelmessig fysioterapeut på våre, en gang i mnd. Lakseolje, og etterhvert Cartrophen (lite effekt) og Librela (heller ikke mye effekt, men startet antageligvis for sent). Greia med disse smertebehandlingene for artroser er visst at man skal begynne å bruke dem før det har fått utviklet seg noe særlig. Pass på at hunden er varm såklart, back on track kan hjelpe (tantes gamle hunder har hatt det over natten, med opptrening). 6 tenner! Au!
    • Du kan prøve Kim Salomonsen på facebook. Det er den eneste oppdretteren av rasen i Norge. Det er en litt større rase i Sverige.
    • Hei og hopp, alle sammen! Nå trenger jeg hjelp av det såkalte "sonen-orakelet".  Noen som har erfaring med hund med artrose her? Hvordan utartet det seg hos din hund(er)? Hvilke tilskudd anbefales? Hva bør ett godt fortilskudd inneholde? Tenker da spesifikt tilskudd til ledd. Han får laksolje i maten hver dag, og får nå Fish4dogs laks  Jeg mistenker at Alvin har begynnende artrose i høyre framlabb. Mer spesifikt i de to mellomste tærne på høyre frambein. Jeg har sett at han har vært små-halt, av og på over en 7 - 10 dagers periode nå. Spesielt når vi går på vei med grus. Etter en helt ordinær, rolig morgentur i morges gikk han på tre bein, etter at han hadde slappet av på sofaen ett par timer. Jeg har klemt og strukket, massert og sjekka beinet/skuldra på nevnte bein, og det er først når jeg legger press på de midterste tærne, spesielt underfra og innimellom de to midterste tærne, han hyler i smerte..  Han fikk en tissetur i stad, og da gikk han så og si normalt. Når jeg prøvde å spre tærne på labben hylte han, og begynte med haltinga igjen.. Han brukte alle fire beina men halta tydelig.  For cirka tre uker siden begynte jeg å gå mye turer i skogen, noe som muligens ble en brå overgang fra årets vinter"dvale"? (han har vært i aktivitet gjennom hele vinteren, bare ikke turer i ulendt terreng). Kan disse turene utløst en eller annen infeksjon eller "starta" artrosen? Søndag for to uker sida gikk vi 15km tur i ganske heftig terreng og jeg så null tegn til at han hadde vondt.. På søndag gikk vi over 1km spor i ulendt terreng, merka ingenting. Han vil være med ut på tur. Spiser som normalt. Slikker seg ikke (annet enn rengjøring). Tygger ikke på beina. Roer seg fort på natta. Er ikke hoven i leddene.. Hva tenker dere dette kan være?  Alvin er en amerikansk bulldog, han blir ni år til høsten. Fri for AD/HD. Forholdsvis nylig operert i munn, trukket ut seks tenner. Sist operert 11.04.24. Ellers frisk og rask. Skal selvfølgelig kontakte dyrlege 
    • jeɡ tror beɡɡe deler kan bli et problem. Det er mye avel på nevnt rase, så kommer sikkert et alternativ, men tidsmessig hadde dette vært optimalt
    • Det er jo ikke en veldig vanlig rase, og meg bekjent ingen på forumet som har hatt det noen gang. Jeg møtte én i mitt gamle nabolag. Jeg ville prøvd raseklubb (enten om det finnes i Norge, eller fra hjemlandet) eller rasegrupper på facebook.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...