Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva om alle hundene i en rase ble vist av samme handler?


Symra&Pippin
 Share

Recommended Posts

  • Svar 114
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg verken dobbelthandler eller faker pels, så jeg forbeholder meg retten til å synes begge deler er like patetisk og forkastelig .

Hvis det hdde blitt samme handler på alle hundene hadde det blitt enormt mye intriger om dette, drittslenging og rykter om hvem som kjenner handleren, hvem som har betalt under bordet og NKK måtte hat

Sånn litt på siden av debatten, men samtidig en stor del av den. Handling og ringtrening er faktisk viktig. Det nytter ikke å ha fin bikkje dersom den står som en sagkrakk, dør på seg når dommeren kom

Posted Images

Tuva har blitt vist av en profesjonell handler 1 gang, men C slo han i BIR/BIM :teehe:

Red: Handleren spurte selv om han kunne vise Tuva, så vi betalte ingenting for det. Grunnen var at han ville vinne med både tispe og hannhund, og det gjorde han jo.

Endret av Stine
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos schäfer tror jeg ikke farging er normalt, men det forekommer, og det er helt sikkert endel som farger vekk hvite flekker i brystet. Normalt sett har rasen greit pigment, annet enn for høy forekomst av lyse øyne, og det er det vel lite å gjøre med.

Teposer på hvite tær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

I hine hårde dager da jeg hadde kjøpt en schäfer hos en eksteriør oppdretter fikk jeg beskjed om at denne trengte ikke fores med gulerøtter eller beta caroten for den hadde så godt rød pigment.. Forøvrig samme oppdretter som ble avslørt med farget hund på nv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare tankespinn, da dette virkelig ikke er mitt felt :lol:

Men jeg tror det ville blitt urettferdig uansett vei, dommer, eier eller ei. Noen mennesker takler stressede hunder - andre ikke, noen takler èn type stress - noen en annen, noen finner akkurat dens hundens svakhet og sterkhet - andre den andre hunden osv osv. En god handler burde jo selvfølgelig kunne tilpasse seg enhver hund, ha gode verktøy tilgjengelig, men samarbeid er så individuelt at jeg tror det ville vært vanskelig å skulle jamføre alle hundene uansett.

Edit: Alt denne tråden har gjort for meg er å ville på schäferutstilling :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

15 handlere, kledd likt med like masker - 15 individer av en rase, deriblant hunder som hele tiden vinner - inn for et panel med dommere - det hadde vært spennende synes jeg. Om de ikke så handler, eier eller noe og måtte dømme hunden de så foran seg. Kunne vært en interessant kvalitetssjekk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men sitter folk virkelig igjen med følelsen av at det er handler og ekvipasje som utgjør alt som har med resultater på hunden å gjøre? Jeg mener, alle hunder har feil og mangler, noen dommere vektlegger feilen, andre ikke. Kan ta "stjernen" min som ett eksempel - cert samler av dimensjoner, stort sett bare fra nkk utstillinger, NKK rasevinner fra juniorklassen. Hun er ikke feilfri, jeg både ser og vet om hennes svake sider, OG jeg har hatt dommere som har kommentert det, og dommere som ikke har kommentert det. Mange raser har gjennomgående feil - altså feil som er typiske og vanlige for rasen - jeg tror at veldig mange dommere drar feilen på "sin" rase over på rasene de dømmer. Har de feks en rase hvor steil og fremskutt skulder går igjen - så vektlegges dette endel i bedømmelsen. Jeg har gjort litt research på dommerene som har dømt akkurat "stjernen" min, for å se hva som er svakheten på rasen vedkommende driver med selv - og i 90% av tilfellene, har dommerene som har poengtert feilen til "stjernen" også en rase som har mye av det samme problemet. - Altså har de "lært" å se den feilen ekstra godt. På de som ikke har dette, så kan de si at "frembensbevegelsene er litt løse" - uten at de kan gi meg en forklaring på HVORFOR de er løse. Jeg vet det jo selv - hunden er knapp i overarm, det gjør at hun ruller litt med frembeina når hun går. Så jeg tror personlig at vi ser endel feil på egne raser også i andre raser, jeg gjør i hvertfall det om jeg sitter å ser ringside, det er mye lettere å se de feilene jeg er veldig obs på på min egen rase, fordi jeg nettopp er obs på det. Vet ikke om det egentlig ga mening dette her :P

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Men sitter folk virkelig igjen med følelsen av at det er handler og ekvipasje som utgjør alt som har med resultater på hunden å gjøre? Jeg mener, alle hunder har feil og mangler, noen dommere vektlegger feilen, andre ikke. Kan ta "stjernen" min som ett eksempel - cert samler av dimensjoner, stort sett bare fra nkk utstillinger, NKK rasevinner fra juniorklassen. Hun er ikke feilfri, jeg både ser og vet om hennes svake sider, OG jeg har hatt dommere som har kommentert det, og dommere som ikke har kommentert det. Mange raser har gjennomgående feil - altså feil som er typiske og vanlige for rasen - jeg tror at veldig mange dommere drar feilen på "sin" rase over på rasene de dømmer. Har de feks en rase hvor steil og fremskutt skulder går igjen - så vektlegges dette endel i bedømmelsen. Jeg har gjort litt research på dommerene som har dømt akkurat "stjernen" min, for å se hva som er svakheten på rasen vedkommende driver med selv - og i 90% av tilfellene, har dommerene som har poengtert feilen til "stjernen" også en rase som har mye av det samme problemet. - Altså har de "lært" å se den feilen ekstra godt. På de som ikke har dette, så kan de si at "frembensbevegelsene er litt løse" - uten at de kan gi meg en forklaring på HVORFOR de er løse. Jeg vet det jo selv - hunden er knapp i overarm, det gjør at hun ruller litt med frembeina når hun går.Så jeg tror personlig at vi ser endel feil på egne raser også i andre raser, jeg gjør i hvertfall det om jeg sitter å ser ringside, det er mye lettere å se de feilene jeg er veldig obs på på min egen rase, fordi jeg nettopp er obs på det.Vet ikke om det egentlig ga mening dette her :P

Enig i denne betraktningen. Etter at jeg begynte å stille selv, så har jeg blitt veldig obs på min hunds eksteriøre svakheter (og rasens generelle svakheter), og det er det første jeg legger merke til på andre hunder (dersom de har tilsvarende svakheter). Og jeg er jo bare hobbyutstiller, så som dommer hadde jeg sikkert vært et lite h... *ler*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

PC'n min vill ikke sitere... Men til svar til Belgerpias innlegg ovenfor her:

Hva med om man hadde trukket lodd over hvilken handler som skulle stille hvilken hund i rasen? LOL

Da hadde man kunnet se førstegangsutstilleren fått vise fram multi-hutti-championen mens den superproffe handleren/oppdretteren fikk gleden av å stille blåsløyfe-hunden til sin værste fiende... Ha ha ha!

Mistenker det uansett ville vært lettere at hunden som har vært på 100 utstllingen tidligere å likevel vise seg bra fram uansett hvem som henger i andre enden av båndet... Men blåsløyfehunden hadde kanskje kommet unna den blå ved at handleren greier å handle bort det mest åpenbare feilene?

Men moro hadde det vært!

Susanne

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenkte feil da jeg så overskriften og trodde at alle hunder av alle raser skulle bli handlet av samme person. Det hadde vært spesielt morsomt om det var eks en schäfer handler som plutselig skulle stille en Lhasa Apso eller noe :lol:

Eventuelt springe rundt ringen med en fotball festet på en fiskestang! Det var jo kjempefint at dh prøvde å hetse opp hunden i ringen som selv ikke hadde noen interesse av ball, dh eller fiskestang. For øvrig var det jo veldig kjekt for meg som satt med en schæfer som skulle inn i ringen og som virkelig lot seg påvirke av klovnen med fiskestang. Nettopp fordi denne hunden forbandt den type hetsing med trening og ikke utstilling.

Hahah, er du seriøs nå? :lol: Fantastisk!

Seriøst, jeg må kjøpe meg fiskestang, for en forbanna genial idé!!

:lol: Gjør det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Å fy j***** kommer aldri til å glemme det der. GRUSOMT.

Mest bråkete jeg har vært på var schafer utstilling. Men alle hundene var rolige og litt lei bråket. Men eierene løp og skrek og pep og hylte og trykte på tåke lurene. Personen som satt i 30 min inni standen vår med en kråke skremmer drømte jeg litt om å bruke den på han selv :P

Er en artig ting å overvære da :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...