Jump to content
Hundesonen.no

netpuppy

Medlemmer
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

42 Excellent

About netpuppy

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Schipperke

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Schipperken er lettlærte og arbeidsvillige. Det er gjeterhunder og elsker å få en jobb å gjøre og å bruke hodet de ønsker å være nær flokken og har en forholdsvis liten radius når de går løse. De har en værbestandig pels der skitt og rask bare preller av så fort det tørker og som generelt trenger veldig lite stell. Men, de har ofte et velutviklet jaktinstinkt og de vokter hus og hjem som den viktigste Job i verden. Det er mulig å både gå med de løse og begrense bjeffingen mye, men det krever en del trening. Spesielt det med bjeffingen. De passer utmerket til både lydighet og agility
 2. Hva med Schipperke? Svarer ikke til alle kravene dine og blir kanskje for liten (?), men tenkte på den siden du vurderte Sheltie. Har ganske mange av de samme egenskapene som Sheltien bare mindre (og selvrensende) pels, og at de er hakket skarpere i lynnet.
 3. Så vi har fått valp igjen! Skjønn liten krabat på bare 10 uker. Han er tøff, livlig, trygg, selvsikker og megasøt! Spørsmålet mitt handler om at han blir så sur når han ikke får lov å bite oss og hva som er best å gjøre da. Jeg tror det er fordi han får litt overtenning og blir litt for giret eller stresset så det beste er vel å prøve å unngå situasjonen i det hele tatt. Men hva gjør vi når vi først er der? Typisk så prøver han å bite oss eller barna i klær/ankler/hender og når vi stopper han klikker han helt. Knurrer skikkelig og viser tenner, sånn skikkelig sinna. Hva gjør vi da? Det ny
 4. Helt ærlig fordi jeg blir stresset av tanken på en en så stor valp/unghund sammen med så små barn. Et slag med halen kan sende en ettåring flygende, liksom ?. For ikke å snakke om at vi måtte kjøpt minibuss eller noe, de er jo større enn barnevogna omtrent! Ser ikke bort fra at det blir Ulvehund en gang, men det blir nok ikke nå.
 5. Tusen takk for mange gode svar! Samboer har eeegentlig lyst på en Irsk Ulvehund så det er mulig jeg har en litt forskjøvet skala i forhold til hva jeg regner som medium og stor hund. ? Da har vi kommet frem til 4 som vi tror kunne passet oss veldig bra: Finsk Lapphund, Shetland Sheepdog, Puddel og Lagotto Romagnolo. Og her står vi litt fast ?. Vi går frem og tilbake over hvilken av de vi liker best da vi føler alle har de egenskapene vi ser etter. Er det noen som har noen tanker om disse fire?
 6. Jeg følte at du beskrev en Schipperke her helt til du nevnte at du ikke ønsket bjeffing... Det er mulig å trene det noenlunde bort, iallefall gneldringen, varsle vil nok en Schipperke alltid gjøre. Vi bodde ihvertfall i mange år i leilighet med vår uten problemer, men vi la også ned arbeidet for det. Ellers er det en liten hund med stooor personlighet, førerorientert, lærevillig, kvikk, spretten og frisk.
 7. Takk for gode svar! Jeg kjenner bare til en Engelsk Springer Spaniel og det er kanskje den kjedeligste hunden jeg har møtt... Nå kan det jo hende at akkurat den hunden har usedvanlig lite personlighet og at det ikke er representativt for rasen, det er liksom den eneste jeg har møtt, men jeg er litt usikker på om det er den rette typen hund for oss. Finsk Lapphund og Collie hørtes veldig aktuelle ut! Det høres ut som den kan ha veldig nært den kombinasjonen av egenskaper vi er ute etter. Hadde vært fint å høre mer om den om noen har erfaring.
 8. Hei! Vi mistet hunden vår for en tid tilbake og har så smått begynt å tenke på en ny. Men så var det det med rase da... Vi vil nok absolutt ha en Schipperke igjen, men de kan jo være litt krevende, spesielt som unghunder (tenk Jack Russel Terrier med gjeteregenskaper), så vi lurer på om vi skulle ventet med en ny til barna er litt større (4 mnd og 2,5 år). Men vi har veldig lyst på hund og ønsker gjerne at barna skal få vokse opp sammen med hund, så da lurer jeg på om noen har tips om et alternativ til oss. Jeg vil også legge til at vi ønsker en veloppdragen, lydig hund som får det den tr
 9. Har du sett på Irsk Vannhund? Jeg har ikke noen erfaring med de selv, så du må nesten undersøke om de passer til kriteriene dine, men jeg så noen som la ut et bilde av noen på en side og de var kjempefine! Vet de ikke er så veldig vanlige så tenkte jeg skulle nevne i tilfelle du ikke hadde hørt om de og det kunne være noe å se på ?.
 10. Men hva er forskjellen på dette og pelsdyroppdrett? Sånn fra myndighetene sin side?
 11. Det var vel den samme som tidligere hadde bitt ett barn i ansiktet? Men omplasseres skulle den!
 12. Blir det sendt noe sted så man kan følge med uten å reise dit?
 13. Hvis det som står her stemmer, og jeg har ingen grunn til å tro det motsatte, er det jo helt hårreisende! Rett og slett skammelig
×
×
 • Create New...