Helianthus Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Hvilke 1. dagstradisjoner har dere? 1. juledagsfrokosten har alltid vært viktig i vår familie. Den starter i 12-13-tiden og varer hele dagen. Da tas alt julepålegget frem for første gang, samt kalde ribberester fra julaften (i praksis betyr det at det stekes en egen ribbe utelukkende til 1. juledag). Det serves julebrus, øl og akevit til. I Nord-Norge var 1. dagsmiddagen veldig viktig, til min store fortvilelse Men i år skal vi ha skikkelig julefrokost 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingvild Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Felles frokost litt utpå formiddagen med alt det deilige brødet og pålegget vi har i hus - og akevitt! På ettermiddagen har vi som tradisjon å spise en middag med fisk, for da har vi hatt tunge og fete middager to dager på rad. De siste årene har vi derfor spist bacalao på første juledag. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingidano Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Minst mulig Som regel blir det en julelunsj med godt brød og pålegg, ingen middag. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Belgerpia Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Julefrokost - med alt som hører til, og selvsagt kald ribbe stekt ene og alene til frokosten. Ingen middag! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Artemis Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Tuuuuuuurkeeeeey! Med roasted potatoes, stuffing, brussel sprouts og masse god saus laget fra kraften av skroget! Namnamnam! Til dessert er det verdens beste trifle som gjelder. Min mor lager verdens beste kalkun. Bare så dere vet det. Om morgenen på 1. juledag har vi alltid fått julestrømpe, og så har vi en god julefrokost med masse godt pålegg. Ellers så er det ut på ski og kose seg med de få timene med dagslys. Må jo skape litt plass til kalkunen. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ceccy Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Vi har ikke noen tradisjon om felles frokost, men til middag har vi alltid kalkun! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Siri Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Har aldri hatt noen særlig lang frokost på 1. juledag, da var det å få i seg mat og ut på ski eller annen type tur med hunder. Til middag har vi "alltid" hatt sodd - med det som hører til. Enkelt å lage og ikke så himla feit mat som julemiddagen - og greit å servere når man er mange til bords . Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mokken Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Frokost/lunsj (sånn en gang mellom 11 og 13), med rundstykker, godt pålegg, og eventuelle rester. Middag - sent og lett, feks ovnsbakt laks med agurksalat og rømme. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MorBilly Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 1.juledag er det frokosten som gjelder. hjemstedet mitt har en del spesialiteter som må på bordet. Rengakaka feks. Alt av julepålegg kommer på bordet, kakao med krem også sitter vi der da. I tiiimesvis! For meg er nok dette det viktigste måltidet i året kanskje. Men til middag (når vi feirer hjemme da) har vi det vi ikke hadde på julaften. Altså har vi ribbe på joualften er det pinnekjøtt på 1. juledag og omvendt. Siden vi skal til Sunnmøre i år aner jeg ikke hva det kan bli. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Stine Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Vi spiser selvfølgelig en god frokost med rundstykker, brød og lefser med alt det pålegget vi har kjøpt inn (som pleier å være altfor mye for 2 personer selvfølgelig!) også drar vi til en i familien til C, i år er det svigermor sin tur Der er det koldtbord med masse snadder til middag og en haug med kaker og ting til dessert Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tabris Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Vi har alltid hatt pinnekjøtt og ribbe på juledagene. Dvs at hvis vi har pinnekjøtt julaften, så har vi ribbe 1. juledag - eller omvendt. Men i år blir det ikke slik - det blir kjip julefrokost hos en perifer slektning og ingen middag. Ja, jeg er bortskjemt og priviligert - og skuffet. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Jonna Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Julefrokost. Også klipp/lutefisk. Vi lager begge deler med samme tilbehør. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lica Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Vi har alltid hatt pinnekjøtt og ribbe på juledagene. Dvs at hvis vi har pinnekjøtt julaften, så har vi ribbe 1. juledag - eller omvendt. Samme tradisjon, bare at vi alltid har pinnekjøtt på julaften Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AstridN Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Hjemme hos foreldrene mine er det stor frokost med ribberester som gjelder, og enten kalkun eller laks til middag. I år skal vi feire hjemme hos oss selv, og siden mannen min er fransk blir det kalkun med kastanjer og stuffing... Og champagne og snegler og masse andre delikatesser Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helianthus Skrevet 18. Desember 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Vi har alltid hatt pinnekjøtt og ribbe på juledagene. Dvs at hvis vi har pinnekjøtt julaften, så har vi ribbe 1. juledag - eller omvendt. Men i år blir det ikke slik - det blir kjip julefrokost hos en perifer slektning og ingen middag. Ja, jeg er bortskjemt og priviligert - og skuffet. NEEEI! Julefrokost er jo det beste med hele julen! Middagene er jo så feite og kjedelige. Vi skal ha and på julaften i år (og ribbe ), og da trenger vi ikke noe annet enn en pinnekjøttmiddag i løpet av julen, så er alle fornøyde. Jeg synes julepålegget er best, og kan gjerne spise godt brød med edamerost og tunge (på hver sin brødskive, gjerne loff) , begge med god sennep! Skjønner godt at du foretrekker det du er vant til da .. tradisjoner er koselige, og de finnes jo av en grunn (som at de som utøver dem faktisk liker maten ) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Michellus Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Samma som @ Men her er det jeg som lager middagen Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Wachita Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Samme som @Tabris. Middagen kommer litt ann på hvem som kommer når etc. Men vanligvis er det pinnekjøtt på julaften og ribbe 1.juledag. Dette er riktignok hos min mor. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Julefrokost/lunsj med brød og pålegg, svenskeskinke, varm leverpostei og bacon, lakseruller (sånn i lefse), hummer med tilbehør +++ Og så blir det ribbe i år, senere på ettermiddagen. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mollymor Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 1. juledag har vi kalkun. Vi har ikke noen fast plass vi samles, det kan være hos foreldrene til mannen min eller meg, eller hjemme hos oss selv med gjester. I år skal alle mine søsken med barn samles hos mamma. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Shlush Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 1 juledag har vi ribbe, andre juledag har vi kalkun :-D Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Tror vi pleide å ha motsatt av det vi hadde på julaften. Dvs ribbe om det var pinnekjøtt på julaften og omvendt. I svigerfamilien tror jeg det er julefrokost og så pinnekjøtt/ribberester. Ikke helt sikker. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Teserere Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Vi har gedigent etegilde som starter ca kl 13, og der sitter vi resten av dagen Det er mye forskjellig julemat, kald ribbe, oksetunge, god drikke osv, men det viktigste for meg er rakfisk Det er det desidert beste med jula! Går over til te og julekaker, og desserten kommer litt an på hvor vi er, det er flere i familien som rullerer på å ha frokosten. Tuuuuuuurkeeeeey! Med roasted potatoes, stuffing, brussel sprouts og masse god saus laget fra kraften av skroget! Namnamnam! Til dessert er det verdens beste trifle som gjelder. Min mor lager verdens beste kalkun. Bare så dere vet det. Om morgenen på 1. juledag har vi alltid fått julestrømpe, og så har vi en god julefrokost med masse godt pålegg. Ellers så er det ut på ski og kose seg med de få timene med dagslys. Må jo skape litt plass til kalkunen. Trifle Det har vi til dessert på julaften vi Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ingvildoline Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Ribbe til mamma og pappa, pinnekjøtt til meg, rundt kl 14-15. Fra 17-18 samles hele familien med tanter og onkler og diverse unger og litt sånn hos oss, til godt brød og rundstykker med pålegg, kaker, kaffe osv. På kvelden blir det gjerne vin og brettspill med de som blir lenge igjen Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Cavalierflat Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 1. Juledag har vi alltid restemiddag fra dagen før. Det pleier alltid å være en del siden vi lager ekstra Restemiddagen er nesten det beste Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
marjea Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Første juledag er det ørret eller laks hos mormor Fordelen med at det er hos mormor er at middag er seinest 14, og det passer bra siden det er høy vinføring og bytur den kvelden Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.