sham Skrevet 30. November 2014 Rapporter Skrevet 30. November 2014 Her kan vi legge inn oppskrifter på hjemmelaget godis/konfekt/mat/krydder what ever som man kan gi bort i gave evt trøkke i trynet selv 1 Siter
Pringlen Skrevet 30. November 2014 Rapporter Skrevet 30. November 2014 Prøvde meg nylig på konfekt. Med mørkt sjokoladetrekk og hvit sjoko/m tranebær inni. De ble gode. Men ville ikke slippe formen (silikon) så måtte pensle toppen med nytt trekk. Noen tips til å få greiene lett ut av formene?? Siter
Zitka Skrevet 30. November 2014 Rapporter Skrevet 30. November 2014 Prøvde meg nylig på konfekt. Med mørkt sjokoladetrekk og hvit sjoko/m tranebær inni. De ble gode. Men ville ikke slippe formen (silikon) så måtte pensle toppen med nytt trekk. Noen tips til å få greiene lett ut av formene?? Ren form og riktig tempering av sjokoladen må til.. Ta deg er googlesøk, står masse der Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Siter
Tabris Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Vi var på kurs i å lage konfekt med Pralin Sjokoladeverksted for et år eller to siden. Da fikk vi følgende gode tips for å smelte sjokolade til rett temperatur: Smelt 2/3 av sjokoladen i vannbad som vanlig. Når den er smeltet, legg så den siste tredjedelen oppi den smeltede sjokoladen. Da vil alt smeltes og sjokoladen vil få riktig temperatur (sjokolade smeltet ved riktig temperatur skal ikke behøve å settes i kjøleskap for å stivne). Jeg har tenkt å forsøke meg på hjemmelagde Ferrero Rocher til jul, blir spennende. Siter
laikamor Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Jeg skal lage fløtekarameller. Gi bort i gave, også må vi jo ha noen selv også. Noen som har en god oppskrift å dele? Siter
Gro Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Jeg skal lage fløtekarameller. Gi bort i gave, også må vi jo ha noen selv også. Noen som har en god oppskrift å dele? Jeg lagde karameller i helga, med sukker, lys sirup og fløte, 2dl av hver. Kok og kok og kok (oppskrifta sa mellom 20 og 40 min, men mine måtte koke mye lengre) og sjekk om de er ferdige ved å ta kuletesten Fant oppskrifta på godt.no. @Tabris Lærte du noe på sjokoladekurset om hvordan enklest mulig trekke ting med sjokolade? Jeg greier å smelte sjokoladen liksom, men det blir så klumpete og grisete etterhvert, så det er vanskelig å få det jevnt dekket. Har hørt at man kan tilsette noe fett av noe slag i sjokoladen? Sa de noe om det? Siter
Tabris Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Jeg tror de bruker ulike mengder kakaofett i sjokolade, alt etter hva det skal brukes til. F.eks er det mye kakaofett i sjokoladefontener (noe som etter min personlige mening gjør den sjokoladen lite god). Jeg vet ikke om de sa noe direkte om det, men jeg ser for meg at en god løsning kan være å sette en tannpirker i biten, dyppe den i sjokoladen også forsikig dra av overflødig sjokolade og sette den på bakepapir. Og evt gjenta en gang eller to. 1 Siter
Stine Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 I år skal jeg prøve meg på Troika sjokolade, hjemmelagd marsipan, Mozart kuler, kanskje Rocky road sjokolade, fløtekarameller litt konfekt av noe slag. Blir spennede å se om jeg får sjokoladen til å slippe formen, har fått tips om å vaske formene med zalo og gnikke med tørre. Tips til fin og blank sjokolade som er lett å jobbe med er visst å smelte litt delfia fett sammen. 1 Siter
Ingridhw Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Prøvde meg på konfekt i fjor, lagde med espresso, konjakk og triple sec. De ble fantastisk gode, men jeg fikk virkelig ikke til å lage kuler (to skjeer var ikke bra, brukte jeg hendene smeltet alt) og alle glassene ble fulle av fukt da de stod i kjøleskapet. En uheldig kar fikk et glass med én svær sjokoladeklump under juletreet. Hvilken sjokolade bruker dere når dere lager konfekt? Siter
sham Skrevet 1. Desember 2014 Forfatter Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Spennende spennende! Tenker jeg prøver meg på fløtekarameller og troika iallfall Siter
Snøfrost Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Hvordan blir de fløtekaramellene? Altså blir de harde eller mer bløte? Jeg vil gjerne prøve meg på noen som ikke blir spesielt harde... Siter
ida Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Dere må da legge ut bilder og oppskrift av alt dere snakker om så en stakkar kan få prøve seg 3 Siter
sham Skrevet 1. Desember 2014 Forfatter Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Hvordan blir de fløtekaramellene? Altså blir de harde eller mer bløte? Jeg vil gjerne prøve meg på noen som ikke blir spesielt harde... Har aldri prøvd det før, men de jeg fikk av min søster ble iallfall myke og deilige! Siter
Snøfrost Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Har aldri prøvd det før, men de jeg fikk av min søster ble iallfall myke og deilige! Har du tilfeldigvis den oppskriften? Siter
sham Skrevet 1. Desember 2014 Forfatter Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Har du tilfeldigvis den oppskriften? http://matmons.net/visoppskrift.asp?id=252 Hun kokte de lenger slik jeg skjønte det Siter
Benedicte Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Noen som har gode oppskrifter på sarah bernhard? Uten ferdigkjøpt bunn! Siter
Siri Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Hvordan blir de fløtekaramellene? Altså blir de harde eller mer bløte? Jeg vil gjerne prøve meg på noen som ikke blir spesielt harde... Hardheten avhenger av hvor lenge man koker dem. Kort koketid = myke karameller, lengre koketid = harde karameller... forskjellen på myk og hard går ett eller annet sted som man fort mister . Jeg greier alltid å lage harde karameller fordi jeg er livredd for å få slike som bare blir ekkelt myke . Men oppskrift aner jeg ikke... fant noe på nett i fjor som fungerte finfint i hvert fall. Men jeg kokte dem ikke særlig lenge liksom? maks 15-20 minutter tror jeg 2 Siter
Zitka Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Er det noen her som har noen gode oppskrifter på sursild og evt andre sildeoppskrifter?Jeg blir så forvirra på nettet.. Jeg trodde at når man la spekesildi lake og satte på tett lokk, så var holdbarheten lang. Men mange steder står det at det er Max ei uke. Andre steder igjen står det at silda bør stå 14 dager før man begynner og spiser av den.. Sent from my iPhone using Tapatalk Siter
Gro Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Hardheten avhenger av hvor lenge man koker dem. Kort koketid = myke karameller, lengre koketid = harde karameller... forskjellen på myk og hard går ett eller annet sted som man fort mister . Jeg greier alltid å lage harde karameller fordi jeg er livredd for å få slike som bare blir ekkelt myke . Men oppskrift aner jeg ikke... fant noe på nett i fjor som fungerte finfint i hvert fall. Men jeg kokte dem ikke særlig lenge liksom? maks 15-20 minutter tror jeg Enig med deg! Er alltid et eller annet sted i midten der som hadde vært perfekt Men de er nå tullete gode uansett, så det går jo ned Jeg har brukt denne oppskrifta og de ble veldig gode, men for myke til å begynne med. Kokte de en gang til jeg, rett og slett, og det ser ut til å ha funka Ellers så har jeg akkurat lagd en porsjon med mint, bortsett fra at mine er finere enn de i lenken Også har jeg prøvd meg på peanøttpraliner, som består av peanøttsmør, litt smør, melis og knust cornflakes, også skal de dekkes med sjokolade. Helt tullete godt! Siter
Stine Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Også har jeg prøvd meg på peanøttpraliner, som består av peanøttsmør, litt smør, melis og knust cornflakes, også skal de dekkes med sjokolade. Helt tullete godt! Og da må jeg lage sånne og! Det hørtes helt tullete godt ut 1 Siter
Siri Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Enig med deg! Er alltid et eller annet sted i midten der som hadde vært perfekt Men de er nå tullete gode uansett, så det går jo ned Jeg har brukt denne oppskrifta og de ble veldig gode, men for myke til å begynne med. Kokte de en gang til jeg, rett og slett, og det ser ut til å ha funka Ellers så har jeg akkurat lagd en porsjon med mint, bortsett fra at mine er finere enn de i lenken Også har jeg prøvd meg på peanøttpraliner, som består av peanøttsmør, litt smør, melis og knust cornflakes, også skal de dekkes med sjokolade. Helt tullete godt! Hahhaaa, ja alt går jo ned bare det heter karameller (men jeg foretrekker at de er så faste at man slipper å sleike dem av papiret liksom ). Jeg så at i den oppskriften skulle karamellene stå himla lenge før de ble faste - det har jeg aldri hatt problem med med mine - de stivner omtrent før jeg har fått dem ned i formen jo . Åååååå... de mintgreiene så jo himla gode ut. DET skal testes i år tror jeg. Jeg elsker jo slik mint . 1 Siter
ida Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Jeg fikk veldig lyst til å lage det som het negerboller da jeg var liten, men det er skrekkelig lite politisk korrekt, så nå vet jeg ikke hva de heter. Sjokolade, delfiafett og puffaris, men jeg sliter litt med det delfiafettet. Kan jeg smelte en blanding av melkesjokolade og kokesjokolade i stedet? Siter
Gro Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Nå sjekka jeg akkurat karamellene mine, og det funka ikke... De er himla gode ja, men aaaaltfor mjuke! Bare smelter utover. Skjønner ingenting jeg, for jeg kokte dem jo kjempelenge! Ja, ja, da blir de ikke sånne fine som kan ligge framme på kaffebordet i jula, men må nok sakte, men sikkert fortæres til "etter-middag"- kaffen min gjennom adventstida. Å, så synd 2 Siter
SFX Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Jeg fikk veldig lyst til det som het negerboller da jeg var liten, men det er skrekkelig lite politisk korrekt, så nå vet jeg ikke hva de heter. Sjokolade, delfiafett og puffaris, men jeg sliter litt med det delfiafettet. Kan jeg smelte en blanding av melkesjokolade og kokesjokolade i stedet? De har alltid hett risboller hos oss. Det var mitt mest konstruktive innspill Jeg skal bake en del i år, som i fjor - elsker å bake, forsøker å ikke lage for store porsjoner, så kan jeg heller ha flere sorter. 7 sorter? Jeg er oppvokst med nærmere 14 enn syv, i hvert fall Så mye godt... Forhåpentligvis blir det mange besøk for å titte på valper, så jeg ikke må spise alt selv På agendaen står pepperkaker, julemenn, kransekakestenger (så mye enklere enn kransekake...), lussekatter til Luciadagen, sandkaker, mormorkaker (julekaker som mormor lagde, selvfølgelig), mammas iskake (bruker den som dessert til de ulike julemiddagene i år, tenker jeg, for den er innmari god, og enklere å ta seg et kakestykke enn å mekke dessert hver dag), risboller, delfiakake, Sarah Bernhard, marsipankonfekt, kokosmakroner, også fikk jeg litt lyst på den mintsaken lenger opp. Også vet jeg mamma kommer med en sort til når hun kommer på valpebesøk neste gang. Jeg bare lurer på om jeg skulle begynt å bake NÅ, framfor å vente til nærmere jul - egentlig spiser jeg ikke sånt før tidligst 23. desember, det er litt helligbrøde. Men om det blir mye valpekjøperbesøk framover, er det jo praktisk å ha slikt til servering. Jeg har også mer tid nå som valpene enda er unge. Men hvor lenge holder ting seg vanligvis? 1 Siter
Stine Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Skrevet 1. Desember 2014 Hvor lang holdbarhet har ting egentlig? Når kan jeg begynne å lage det som skal oppi juleposene til folk (dvs at det ikke blir spist før tidligst 24) hjemmelagd marsipan, karameller og noe konfekt skal oppi posene. Siter
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.