Jump to content
Hundesonen.no

Trekkhundtråden


Heidihj
 Share

Recommended Posts

Tenkte vi kunne ha en egen trekkhundtråd der vi kan diskutere, spørre, dele og bare skravle om alt som gjelder trekkhunder.

I denne tråden er en trekkhund en hund som trekker, om det er snakk om de tradisjonelle sledehundrasene, de moderne sprinterne og alt annet.

Kjør på!

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 1.8k
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Som regel klarer ikke jeg med mine kameraferdigheter å fange den fine stemningen av å kjøre hund med hodelykt. Men så.. har man flaks! Bilde fra treningstur i går- Tatt uten blits og på slutten av tre

SE på dette fantastiske spannet fra Vikerfjell-løpet da (mine hunder. Klippet vekk meg selv, er ikke meg som er viktig her) Kari Hope har tatt bildet.

Om han trekker og dere har tenkt å la han trekke så bør han jo ha en sele som er egnet for det synes jeg. Vet noen synes at trekkselen er bare for jobb (spann, sykkel, ski etc) men her i huset brukes

Posted Images

Denne helgen er det NM i barmarksløp! Både klasse A, B og C er representert. Spennede! Selv følger jeg spesielt med på klasse B, der flere malamutekjørere deltar. Bl.a. skal kullsøster, halvsøster og annen slekt av Mayah delta. Oppdretter til begge mine stiller med 2-spann sykkel, samt endel andre malamutevenner. Gøy! :)

Link to comment
Share on other sites

Klasse A: alle hunder (som oftest alaskan husky og stående fuglehunder)

Klasse B: Alle renrasede hunder som ikke er siberian husky eller stående fuglehunder

Klasse C: Siberian husky

Det er ikke alltid det er delt inn sånn. Ofte går det ikke an å delta i noe annet enn klasse A. Der er jo fuglemixene og ah'ene, så det er ikke lett for andre hunder å hevde seg. Malamute, grønlandshund og samojed er de vanligste klasse B hundene, men det hender andre raser glimter til å møter opp også :-)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Er det lov å være med selv om man bare er på hobbynivå? :)

Hvor tidlig kan man la en valp bli med å løpe? Er det best å ha den løs ved siden av, eller koblet til "resten"? Resten i hermetegn, da min gruppe ikke er spesielt homogen, en dvergpinscher og en whippet :P Planen er å ha de to whippetene festet sammen når de begge er voksne.

Vi kjører ikke veldig langt, alt fra 2-3 km, til 10 km maks.

10729339_886929124650885_1944882962_n.jp

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vi vil også :-D

Noma har litt husky i seg (1/7 raser... dvs... vi vet ikke hvilken type husky, så kan godt være flere raser). Noe man merker godt ved trekking. Har hatt myye moro med henne.
Jeg har både kickbike og kickspark, og synes det er noe av det morsomste jeg kan gjøre... Noen ganger har jeg blitt forbikjørt av hundespann der jeg pleier å trene selv... får frysninger langt inn i margen - er så kult! :drool:
post-11727-0-98571900-1413568370_thumb.j

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Denne helgen er det NM i barmarksløp! Både klasse A, B og C er representert. Spennede! Selv følger jeg spesielt med på klasse B, der flere malamutekjørere deltar. Bl.a. skal kullsøster, halvsøster og annen slekt av Mayah delta. Oppdretter til begge mine stiller med 2-spann sykkel, samt endel andre malamutevenner. Gøy! :)

Så spennende! Hold oss gjerne oppdatert :)

Fin tråd!

Mine "trekkhunder" er bare til hobbybruk, og de trekker så mye som 15,7 og 17,2 kg tillater :P

Men jeg liker å gi de variert trening, både fysisk pg psykisk, så da blir det sykling, fjellturer, kløving, kjettingtrekk og skiturer alt etter vær og årstid :ahappy:

post-838-0-40011600-1413571020_thumb.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg drømmer om trekkhunder :P

Har 6 hunde, men dessverre så tror de at stram line betyr stopp. Har noen vintre forsøkt å få iallefall noen av de gira på å trekke men ikke hatt så stort hell. Jeg har drevet med kjettingtrekk (og skal ta opp igjen det nå) og har en liten slede, eller jeg har to, men den siste skal jeg forsøke å selge. Har gått litt på ski, men jeg er dårlig på ski, og siden hundene ikke trekker så er det ikke noe gøy om de ikke kan løpe løse ved siden av, og det er vanskelig i oppkjørte løyper.

Kunne virkelig tenkt meg en god trekkhund om vinteren, men de skal jo aktiviseres på sommeren også og det har jeg ikke tid til da all tid går til lydighet/bruks.

Link to comment
Share on other sites

Trekking er gøy :D Kickbiker (kickspark om vinteren) endel med min dalmatiner, han synes det er stor stas. Ble ikke noe denne sommeren/høsten pga. ryggskade, så får se når (eller om) det blir mer trekking. Han er ikke superintens (i den første videoen bruker han endel tid på snøspising :P ), og hender jeg må hjelpe til litt selv, men finfin trim både for meg og for ham.

Link to comment
Share on other sites

Guest bikkje1

Simba (9 kg) er trekkhund på ski og når vi jogger. :) Vi sliter litt med motivasjonen hans når han "bare" skal trekke meg, siden han mener det går fort nok fra før.. :P

@Elisabeth00

Hvordan er det å bruke minipina-selen til trekk på dvergpinscheren? :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Nå begynte jeg å glede meg til dette :

Hehe ja, Ekko er en latsabb som bare løper ved siden av meg. Han går fram og drar i motbakkene når det blir tungt og tempoet går ned da, men på flata ligger han ved siden av så lenge Ymse er med og drar opp tempoet. Snart vinter nå :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg gleder meg skikkelig til det blir snø nå :D Snørekjører litt med varga både sommer og vinter, men hun er ikke akkurat noen supergod trekkhund, hun har blitt bedre og hun trekker en del da, men ikke akkurat konkuransenivå :P Men en gang i fremtiden med en annen (eller to) hund(er) så har jeg veldig lyst til å prøve meg på barmark eller nordisk eller noe slikt. Og drømmen er jo å ha et slags lite spann som duger greit nok til turkjøring i fjellet, det ser så deilig ut. :) Blir neppe huskyer eller noe slikt, blir nok å ta det man har så blir sikkert et merkelig blandingsspann med malle/hollender og kanskje noe annet :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Åh, jeg savner "fart og spenning". Men denslags er nok slutt for min del. Jeg kan ikke ta tjangsen på å "tryne" med høy fart (høyenergiskade) og skade det ille jeg har igjen av vev i ansiktet. For tiden rydder jeg ut av garasjen og planlegger hvem jeg skal overlate diverse utstyr til.

Link to comment
Share on other sites

Ingen god trekkhund for tiden, men deltok engang i tida på lysløyperenn på 3km med phalenen Tinka. Deltok også med mors Munster og en lånt trekkhund (AH). Storkoste meg og i fremtiden har jeg plan om fuglehund igjen og om jeg får med trekkegenskaper på kjøpet blir jeg veldig glad.

Link to comment
Share on other sites

Eg snørekøyrer med sheltie. Ho trur ho skal vinne Finmarksløpet når som helst. Veldig morsomt, men er begrensa kva den vesle kroppen klarar drage. Blir nok bra når kvalpen veks opp!:-) Kjekk tråd å følge!

Link to comment
Share on other sites

Teller det med ung BC som trekker matmor opp alle bakkene og veldig mye ellers også? hehe :P

Har planer om å begynne kjettingtrekk i vinter, om 2-3 år skal jeg få ordnet skikkelig vinterklær og ski til meg selv, så vi kan snørekjøre på vinteren, ikke sikker på hvordan det foregår på sommeren? Oo Men akkurat nå har vi litt andre prosjekter å jobbe med.

Kickbike og/eller kickspark har vi også veeeldig lyst på. Hvordan er den på steinete fjellveier? Eller burde man holde seg til grus veier (er ikke skog her)?

Link to comment
Share on other sites

Må slenge meg på denne og følge .. ikke fordi jeg driver med hundekjøring, men fordi jeg har begynt å innse i det siste at jeg muligens burde det.

Har to blandingshunder på nå drøyt 1,5 år, kullbrødre (!). De er blanding av schæfer, boxer, setter, border collie, og ymse annet. Såvidt vi vet. Omplasseringsprosjekt, Dyrebeskyttelsen .. de er halvstore, drøyt 20 kg, og noen ordentlig solide energibunter. Spekulerte fælt i sommer på hvordan vi skulle få "brukt" noe av denne energien vi ante at bygde seg opp, og prøvde meg bl.a. på å jogge. Det holdt på å ende skikkelig dårlig - jeg hadde ikke sjans i havet til å holde dem igjen. Så, det ble sykkelen her for noen uker siden, spente dem foran og nå er det gjort. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er naturtalenter for trekking. Har allerede nesten slitt ned et sett bremseklosser på sykkelen fordi jeg må holde igjen på farta (vi må jo varme opp og sånt, men det skjønner jo ikke disse to, det er helst bånn pinne fra start til slutt..)

Poenget - det virker som bikkjene digger det, og jeg koser meg. Så nå ser vi på kickbike og mer skikkelig seletøy, og jaggu synes vi ikke det virker fristende å prøve oss på et barmarksløp av noe slag utpå neste sommer/høst en gang. Nå vet jeg ikke så innmari mye om nivået på slikt, men med den ubehagelig høye farta disse to legger opp til så forestiller jeg meg at det kunne være noe å hevde seg med om vi fikk trent riktig. Akkurat nå er det ikke helt under kontroll da for å si det sånn..

Skal se om ikke vi også kan få lagt ut en skrytevideo her etter hvert, men tør ikke vise fram det kjipe "oppsettet" vi bruker nå med seler og bånd og slikt, det er ikke helt godt.. :P

(For ordens skyld, det blir nye saker de nærmeste dagene ..)

Uansett, følger med litt her for tips og inspirasjon, men slenger ut et spørsmål også; er det noe lesestoff å anbefale på emnet eller er det greit å bare kjøre på og prøve seg fram på egen hånd? Kanskje da spesielt i forhold til inntrening av enkle kommandoer når vi er ute i skauen; høyre, venstre, slike ting - hva er greit å ha på plass og hvordan gjør dere / de det? Vi er litt grønne her nå, og veien har blitt litt til underveis, og vi er i alle fall ikke særlig elegante når vi flyr bortover skogsveien her men vi koser oss nå i alle fall ;)

Tenker da også litt på at det vil nok være en forskjell på det å løpe alene i skauen og det å evt delta i et løp - om vi skulle bestemme oss for å faktisk prøve det en gang. Hvordan bør man liksom forberede seg til noe sånt?

Skulle vært på Hamar og fulgt litt med i helga, men det kræsja dessverre..

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
  • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
  • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
  • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
  • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...