Jump to content
Hundesonen.no

Hva putter dere i kong'en?


Krimman
 Share

Recommended Posts

Jeg putter leverpostein i kongen, men bør kanskje ikke ha for mye av det til hverdags pga saltinnholdet (hun får som regel kong hver dag, og har tenkt å bruke det ved hjemme alene-trening).

Hva putter dere i kongen? :) Har prøvd ostebiter, men de limte seg bare fast helt innerst...

Og hvor mye putter dere inni? har foreløpig en liten en til valpen. Har gitt kanskje to teskjeer leverpostein foreløpig.

Link to comment
Share on other sites

Bruker fryst v&h til hverdags.

I starten av hjemme alene treninga ble det også brukt noe peanøttsmør, går fint så lenge man ikke overdriver.

Om hunden tømmer kongen for fort er det gjerne ett tegn på at den er for liten... det skal være litt jobb å komme seg helt inn.

En slager var også å ta en svensk kjøttbolle og stappe inn, pga konsistens og størrelse kommer den ikke så lett ut, men hunden er veldig motivert til å prøve :)

Link to comment
Share on other sites

Min er ikke så glad i kong'en faktisk tiltross for at han er matvrak, virket som om han synes det var ekkelt å tygge på den. :P

Men brukte VogH eller rå kjøttdeig når jeg testet den ut.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker maten hans, Vom og Hundemat. Fyller kongen til randen, presser gjerne det hele sammen for å få plass til mer, også fryser jeg det. Kjempestas for ham og få når han f. eks er alene hjemme.

Akkurat det samme her :)

Jeg tenker at jeg ville tenkt litt på saltnivået på det man putter i kongen om man gir hver dag, men det er helt sånn lekmannsmening altså ;)

Link to comment
Share on other sites

Alt som kan stappes inni :P Bløte tørför, v&h annet.. og kaste i frysen. Også har jeg hatt noen hundekjeks som har gått inni, men er vanskelig å få ut. Tror det var Eucanuba sine kjeks.

Link to comment
Share on other sites

V&H, leverpostei, boksemat, tørrfor, godbiter, peanøttsmør, tubeost. :) Ofte legger jeg et lag med supergodbiter innerst, slik at motivasjonen er på topp hele veien. Hverdagskonger er enkle, men "superkonger" kan være fylt lagvis av forskjellige digge ting.

Link to comment
Share on other sites

Hvilke våtfôr til hund bruker dere i kongen? Er det bare å velge uansett?

Tenkte å kjøpe en kong eller to (Keiron sin kong fra når han var valp er blitt borte og er nok for liten uansett nå) for å bruke i hjemme alene settinger og også når det skjer lite her sånn som nå. Så har jeg forhåpentligvis alltid en av dem i frysen liksom :)

Om noen kunne tipse til hvilken størrelse hadde vært best for en hund på 21kg hadde jeg blitt kjempe glad :)

Link to comment
Share on other sites

Om noen kunne tipse til hvilken størrelse hadde vært best for en hund på 21kg hadde jeg blitt kjempe glad :)

Jeg tror jeg har Large til Keo på 22kg, han får godt tak inni til å få ut alt etterhvert, men ikke for mye av gangen. Han har godt tak på den i munnen i tillegg slik at vi kan bruke den i treningssammenheng :)

10462904_10152517897852597_1918690381906

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg tror jeg har Large til Keo på 22kg, han får godt tak inni til å få ut alt etterhvert, men ikke for mye av gangen. Han har godt tak på den i munnen i tillegg slik at vi kan bruke den i treningssammenheng :)

10462904_10152517897852597_1918690381906

Jeg kjøpte XL da jeg mener å huske at den Keiron hadde som valp var den som var L, den er nok mindre enn den du har, vi får se når jeg får mine i posten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...