Gå til innhold
Hundesonen.no

Når begynne med halsbånd/kobbel?


Fommle
 Share

Recommended Posts

Nettopp, når begynte dere tilvenningen til halsbånd og bånd? Nani er 8 uker, hun går fritt i hagen med oss og går aldri langt unna oss. Følger oss når vi sier "kom" og virker som hun begynner å ane at hun faktisk heter Nani.

Det er ikke noe hokus pokus med dette heller? Bare la henne snuse litt på halsbåndet først og så prøve det løst på inne. Litt lengre for hver gang osv? Så koble på og ha båndet veldig løst og ta det derfra? Høres logisk ut for meg, men så er det greit å bare høre og... Har en tendens til å overtenke helt banale ting når jeg sitter sånn og funderer mens snuppa sover..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Hmm..... tja - jeg heiv på halsbånd når jeg hentet henne jeg, og hun har vært med på tur sammen med de to eldste siden dag 1. Ingen tilvenning eller noe, bare tredde det på å gikk - gikk helt fint. Har gjort det med alle mine valper - aldri tenkt på å lage en sak ut av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For oss gikk det helt av seg selv. Vi hentet Ozu med bil, og hadde på ham halsbånd og kobbel når vi stoppet for tissing i grøfta. Dagen etter vi kom hjem så tok jeg på ham halsbånd og kobbel og gikk en liten luftetur rundt kvartalet. Et par dager etterpå skiftet jeg til sele. Var aldri noen issue med verken halsbånd, sele eller kobbel.

Dette er første turen dagen etter vi hentet ham. Han var jo så opptatt av alt spennende som var ute at han ikke enset verken bånd eller kobbel som noe problem.

post-11567-0-16443000-1407760020_thumb.j

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her satte jeg på sela med det samme vi hentet, og han hadde den på jevnlig både inne og ute, utenom natta, fordi jeg var avhengig av å kunne stoppe han om han var på vei mot pus i full fart ;)

Han mente såklart at selen var en kløende pest og plage, og han klør seg litt enda, men ikke værre enn det :)

Jeg syntes i alle fall det var veldig greit å bare starte først som sist, så det ikke ble noe issue utav det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk bare med utstillingsbånd på papillonen, det gikk hun i frem til jeg kom meg på dyrebutikken og kjøpte et vanlig halsbånd. Uansett så var det ikke akkurat noe jeg tenkte på, bare slang det på og tok henne med ut.

Huskyen kom uten halsbånd, men vi tok på ett andre dagen uten videre tanker om det, "bare gjorde det" og lagde ikke fuss. Valpen lærer at det ikke er så ekkelt etter en liten stund uansett :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok det på med en gang (valpen var vant til valpehalsbånd fra før av, men ikke å gå i bånd), og lokket valpen med meg i stedet for å dra den avgårde (da stritter de som regel bare i mot i begynnelsen). Mine har skjønt rimelig raskt at det bare er å følge med og da er man over den kneika. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På med halsbånd og kobbel, også går vi avgårde, ikke i raskt tempo først, men såpass tempo at den ikke skjønner at det er rom for å stoppe og protestere, ha et litt bestemt kroppspråk så går det som regel veldig greit.

Det er som du sier ikke alltid like lurt å overtenke ting, da vil du virke usikker ovenfor valpen og valpen blir usikker på om du har kontroll på hva du driver med ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg slenger på halsbånd med en gang :) Og dette har de på hele tiden... Sistemann var en noe sprelsk valp, spesielt de første ukene før han skjønte dette med kobbel. Han kunne ta fart fra en side og så stupe salto i andre enden!! Han fikk derfor ha på seg sele i kombinasjon med kobbel de første ukene for å unngå å rive av han hodet :P hehe!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...