Gå til innhold
Hundesonen.no

Fommle

Medlemmer
  • Innholdsteller

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Vestlandet
  • Hunderase
    Tibetansk terrier mix
  • Mine dyr
    2 oransje/hvite katter som er mor og sønn: Plomme og Isa.

    RIP Orion våre kjære cairn terrier som måtte avlives i sommer.

Fommle's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

25

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ser du har endt opp med et nydelig resultat, bra jobba! Ellers vil jeg tipse om at du absolutt ikke trenger krølltang el.l., bare søk opp sock curls på YouTube. Enkel og fin løsning, selv om det ser rart ut i starten.
  2. Jeg har ikke så mye kunnskap om andre, men forrige hunden vår var en cairn terrier med et snev av papillon. Hva som menes med førerorientert vet jeg ikke, men han passet inn med resten av kravene dine i det minste. En behagelig fyr som var med på alt før han ble gammel...
  3. Det er så mange forkortelser når det kommer til utstillinger og konkurranser at jeg har ikke sjans til å Google alt. I tillegg forkortes jo rasenavn her og der og, tror jeg har kontroll på mamge nå da men det er litt jungel det ute. Hva med en liten innføring for en stakkars newbie på forumet? Nå har jo jeg blandingshund nå da så utstilling er ikke akkurat aktuelt for oss, men kanskje konkurranser med tiden? Vi får se hvordan hun utvikler seg... Men altså, hva betyr alle disse forkortelsene dere bruker? BIM, CERT osv, kan ikke ramse opp alt. Og fortell meg gjerne litt generelt om hvordan utstillinger og konkurranser foregår? Hva ligger i lydighet, rally, agility osv? Jeg er bare nysgjerrig og vet at en dag skal det en hund nr 2 i hus og da kanskje? Og jeg leser mye i trådene på Min hund og forstår ikke alt...
  4. Gjør de? Hører til i samme område og er veldig klar for å få truffet andre hunder...
  5. Takk, kjipeste svaret man kan få som ny på forum er "søk det opp/det er tatt opp før"... Gjerne like etter at man har blitt oppfordret til å høre aktiv for å bli kjent med resten av brukerne Takk for gode svar, vi skal prøve oss frem.
  6. Vi jobber med samme sak her, foreløpig er børsten fienden. Men vi bare børster, litt hver dag. Kloklipp tok et par dager så fikk jeg plutselig klippe samtlige klør uten en eneste reaksjon eller lyd... Da hadde jeg klippet en klo hver dag frem til da.
  7. Jeg veide mi i dag, hun har jaggu lagt på seg og strekt seg disse to ukene. Så jeg trenger visst ikke bekymre meg for om hun spiser lite...
  8. Aha, takk. Det har jeg hørt er veldig populært.
  9. Jeg prøvde å ta bort leverposteien i dag og hun spiste opp porsjonene sin, det gjorde hun ikke sist uke med samme mat. Hun får valpefor, husker ikke merket i farten men tror det er royal canin. Hva er V&H som dere snakker om?
  10. Hvilke godbiter anbefaler dere?
  11. Det skal jeg notere meg, hun fikk det hos forrige eier så jeg har fulgt regimet derfra nå de første ukene for å ikke gi magen sjokk. Men nå er hun jo over på bare vårt valpefor f eks så jeg kan jo fint redusere leverposteien. Ser at vi fint kan gå ned til 3 måltider her da, synes ikke hun er så interessert i de to midt på dagen egentlig.
  12. Ja overskriften sier det meste, men si gjerne litt lm str på hunden og alder. Nani er 9 uker, tibetansk terrier (for det meste) og ca 3 kg vil jeg tro. Hun spiser vel 4 ganger til dagen, og ganske små porsjoner føles det som. Men jeg følger det som står på pakken med tørrforet og blandet inn litt vann og litt leverpostei. Hun får og skive med leverpostei til frokost, knødd ut i vann til grøt nesten. Det elsker hun.
  13. Takk for tipset, det var lurt! Det har gått fint siden, jeg fikk meg en støkk men Nani hefter seg ikke og var i full rulle senere på kvelden. Så all is well!
  14. Ja, og så glemte jeg jo å si at vi er forelska, hele familien. Hun passer godt inn og til og med tenåringen som ikke liker dyr går og leker med henne og passer på henne. Det er nydelig å se, det har aldri hendt før med ham og dyr. Han koser med henne... Og jeg får ikke nok, jeg nyter det. Til og med med det dårlige været vi har så er det greit å gå ut når jeg har henne med meg.
  15. Jepp, vi hentet henne forrige søndag og begynner å finne rytmen sammen nå. Hun er rolig og grei å ha med å gjøre, rensligheten svinger litt fra dag til dag. Første nettene var det ut en tur rundt 04, men da hadde hi vært ute en siste gang veldig sent og. Og opp kl 0630. Helt ok, men de par siste nettene har hun vært helt rolig hele natta og heller bare ruslet bort til kladden og tisset på den og lagt seg igjen uten en lyd... Hun er flink til å bruke kladdene når vi ikke er raske nok til å tyde henne nemlig. Så i natt vurderer jeg alarm og lufting, men jeg vet ikke helt. Hun er veldig avhengig av meg, står jeg ved spisebordet f eks og bretter tøy så sover hun under en av stolene. Sitter jeg i sofaen så et hun i samme sofa som meg. Hun holder seg i samme som som meg hele tiden, utenom hvis andre er hjemme for da er hun der det er folk rett og slett, men helst meg... Jeg har hatt pass til henne et par ganger, typisk at det kom noen møter og legitimer på dagtid like etter vi fikk henne, jeg som vanligvis er hjemme 90% av tiden. Det har gått fint, men nå øver vi på å være alene. Jeg lukker døren når jeg går på do eller på badet, vaskerommet osv. Men det er jo ikke lenge, bare minutter. Så i dag skal vi øve på at jeg rett og slett går ut en tur i stedet, men først lufting og lenking selvsagt. Vi øver på innkalling, det går sånn noenlunde - hvis ikke katten er der for da leker de... Jada, hun går så godt overens med katten at de leker sammen som to valper, fantastisk show. Hun kan "sitt" etterhvert, men får ikke til "ligg". Hun bare setter seg... Hun rusler i båndet, jeg har lokka med litt godteri og da kom det seg betraktelig når hun skjønte at det var mer behagelig å gå der jeg går enn å slite i båndet. Men jeg gleder meg til selen kommer i posten, det er mye kjekke med sele enn bare halsbånd. Men snacks/belønning: hvilken anbefaler dere? De jeg har nå sluker hun ganske rått, tar seg ikke tid til å tygge (det så vi når hun kastet opp i helgen gitt). Skulle hatt noen små, litt myke slik at vi godt kan ta 5 rep av en øvelse uten at jeg føler at hun har spist mengder liksom.
×
×
  • Opprett ny...