Gå til innhold
Hundesonen.no

Fommle

Medlemmer
  • Innholdsteller

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Fommle

  1. Ser du har endt opp med et nydelig resultat, bra jobba! Ellers vil jeg tipse om at du absolutt ikke trenger krølltang el.l., bare søk opp sock curls på YouTube. Enkel og fin løsning, selv om det ser rart ut i starten.
  2. Jeg har ikke så mye kunnskap om andre, men forrige hunden vår var en cairn terrier med et snev av papillon. Hva som menes med førerorientert vet jeg ikke, men han passet inn med resten av kravene dine i det minste. En behagelig fyr som var med på alt før han ble gammel...
  3. Det er så mange forkortelser når det kommer til utstillinger og konkurranser at jeg har ikke sjans til å Google alt. I tillegg forkortes jo rasenavn her og der og, tror jeg har kontroll på mamge nå da men det er litt jungel det ute. Hva med en liten innføring for en stakkars newbie på forumet? Nå har jo jeg blandingshund nå da så utstilling er ikke akkurat aktuelt for oss, men kanskje konkurranser med tiden? Vi får se hvordan hun utvikler seg... Men altså, hva betyr alle disse forkortelsene dere bruker? BIM, CERT osv, kan ikke ramse opp alt. Og fortell meg gjerne litt generelt om hvordan utstillinger og konkurranser foregår? Hva ligger i lydighet, rally, agility osv? Jeg er bare nysgjerrig og vet at en dag skal det en hund nr 2 i hus og da kanskje? Og jeg leser mye i trådene på Min hund og forstår ikke alt...
  4. Gjør de? Hører til i samme område og er veldig klar for å få truffet andre hunder...
  5. Takk, kjipeste svaret man kan få som ny på forum er "søk det opp/det er tatt opp før"... Gjerne like etter at man har blitt oppfordret til å høre aktiv for å bli kjent med resten av brukerne Takk for gode svar, vi skal prøve oss frem.
  6. Vi jobber med samme sak her, foreløpig er børsten fienden. Men vi bare børster, litt hver dag. Kloklipp tok et par dager så fikk jeg plutselig klippe samtlige klør uten en eneste reaksjon eller lyd... Da hadde jeg klippet en klo hver dag frem til da.
  7. Jeg veide mi i dag, hun har jaggu lagt på seg og strekt seg disse to ukene. Så jeg trenger visst ikke bekymre meg for om hun spiser lite...
  8. Aha, takk. Det har jeg hørt er veldig populært.
  9. Jeg prøvde å ta bort leverposteien i dag og hun spiste opp porsjonene sin, det gjorde hun ikke sist uke med samme mat. Hun får valpefor, husker ikke merket i farten men tror det er royal canin. Hva er V&H som dere snakker om?
  10. Hvilke godbiter anbefaler dere?
  11. Det skal jeg notere meg, hun fikk det hos forrige eier så jeg har fulgt regimet derfra nå de første ukene for å ikke gi magen sjokk. Men nå er hun jo over på bare vårt valpefor f eks så jeg kan jo fint redusere leverposteien. Ser at vi fint kan gå ned til 3 måltider her da, synes ikke hun er så interessert i de to midt på dagen egentlig.
  12. Ja overskriften sier det meste, men si gjerne litt lm str på hunden og alder. Nani er 9 uker, tibetansk terrier (for det meste) og ca 3 kg vil jeg tro. Hun spiser vel 4 ganger til dagen, og ganske små porsjoner føles det som. Men jeg følger det som står på pakken med tørrforet og blandet inn litt vann og litt leverpostei. Hun får og skive med leverpostei til frokost, knødd ut i vann til grøt nesten. Det elsker hun.
  13. Takk for tipset, det var lurt! Det har gått fint siden, jeg fikk meg en støkk men Nani hefter seg ikke og var i full rulle senere på kvelden. Så all is well!
  14. Ja, og så glemte jeg jo å si at vi er forelska, hele familien. Hun passer godt inn og til og med tenåringen som ikke liker dyr går og leker med henne og passer på henne. Det er nydelig å se, det har aldri hendt før med ham og dyr. Han koser med henne... Og jeg får ikke nok, jeg nyter det. Til og med med det dårlige været vi har så er det greit å gå ut når jeg har henne med meg.
  15. Jepp, vi hentet henne forrige søndag og begynner å finne rytmen sammen nå. Hun er rolig og grei å ha med å gjøre, rensligheten svinger litt fra dag til dag. Første nettene var det ut en tur rundt 04, men da hadde hi vært ute en siste gang veldig sent og. Og opp kl 0630. Helt ok, men de par siste nettene har hun vært helt rolig hele natta og heller bare ruslet bort til kladden og tisset på den og lagt seg igjen uten en lyd... Hun er flink til å bruke kladdene når vi ikke er raske nok til å tyde henne nemlig. Så i natt vurderer jeg alarm og lufting, men jeg vet ikke helt. Hun er veldig avhengig av meg, står jeg ved spisebordet f eks og bretter tøy så sover hun under en av stolene. Sitter jeg i sofaen så et hun i samme sofa som meg. Hun holder seg i samme som som meg hele tiden, utenom hvis andre er hjemme for da er hun der det er folk rett og slett, men helst meg... Jeg har hatt pass til henne et par ganger, typisk at det kom noen møter og legitimer på dagtid like etter vi fikk henne, jeg som vanligvis er hjemme 90% av tiden. Det har gått fint, men nå øver vi på å være alene. Jeg lukker døren når jeg går på do eller på badet, vaskerommet osv. Men det er jo ikke lenge, bare minutter. Så i dag skal vi øve på at jeg rett og slett går ut en tur i stedet, men først lufting og lenking selvsagt. Vi øver på innkalling, det går sånn noenlunde - hvis ikke katten er der for da leker de... Jada, hun går så godt overens med katten at de leker sammen som to valper, fantastisk show. Hun kan "sitt" etterhvert, men får ikke til "ligg". Hun bare setter seg... Hun rusler i båndet, jeg har lokka med litt godteri og da kom det seg betraktelig når hun skjønte at det var mer behagelig å gå der jeg går enn å slite i båndet. Men jeg gleder meg til selen kommer i posten, det er mye kjekke med sele enn bare halsbånd. Men snacks/belønning: hvilken anbefaler dere? De jeg har nå sluker hun ganske rått, tar seg ikke tid til å tygge (det så vi når hun kastet opp i helgen gitt). Skulle hatt noen små, litt myke slik at vi godt kan ta 5 rep av en øvelse uten at jeg føler at hun har spist mengder liksom.
  16. Og det er min feil... I dag har det vært en fin dag egentlig, vi var ute tidlig og lekte og trente bittelitt på innkalling og sitt. Skikkelig leken valp en god stund, ivrig og ville mer. Men jeg var obs og gikk inn så vi fikk hvilt litt så ikke hun skulle bli utslitt men gi seg på topp. Prøver å passe på slikt, prøver så godt jeg kan å lese henne og ikke overdrive. Så kom naboen over, lykkelig valp hilser og lekte igjen. Viste sitt nye triks "sitt" og litt innkalling igjen, bruker 3-5 repetisjoner og så gir vi oss. Slik har vi jobbet hele uka. Vi ble sittende ute i fine været, Nani løp litt rundt og lekte selv. Hvilte seg under en busk og under stolen min, akkurat som vi gjorde en dag tidligere i uken uten problemer. Igjen litt belønning for noen repetisjoner. Jeg husker på små økter tenkte jeg. Så ville hun tydelig inn, jeg sendte naboen avgårde og tok henne med inn. Lagde mat til henne, det var jo middagstiden hennes. Hun ble glad og begynte å spise, men bare noen få munnfuller så gikk hun på gangen og kastet opp. Masse. Jeg kunne se godbitene og innser at jeg har gitt henne altfor mange i dag. Jeg har glemt meg ut og ikke fulgt godt nok med og hun tygger dem tydeligvis ikke skikkelig. Så jeg tar henne opp, hun blir helt slapp, helt utslitt. Jeg vasker henne forsiktig med en klut på snuten og pakker henne litt inn i et håndkle (det liker hun) og legger henne på favorittplassen mens jeg vasker gulvet på gangen. Kommer inn i stuen og hun har flyttet seg og kastet opp mer på gulvet og bæsjet litt. Hun orker knapt løfte hodet, jeg får i henne litt vann og får mannen min til å komme inn og ta seg av vaskingen så jeg kan ta med av Nani. Nå sitter vi her da, i sofaen. Hun sover tungt ved siden av meg, helt utslitt. Det er min feil. Lite gjennomtenkt lot jeg tiden gå, passet ikke godt nok på at hun fikk hvile. Men hun har drukket godt, hadde vann tilgjengelig hele tiden og mat like før vi gikk ut heldigvis. Jeg har nok overstimulert henne og vært uoppmerksom, hun har sikkert gitt beskjed om at hun var trøtt og uten at jeg fikk det med meg. Jeg lot meg distrahere. Nå har jeg verdens svarteste samvittighet. Føler meg selvsagt mislykket selv om mannen min sier at alle kan gjøre feil og at jeg nok har lært nå. Håper virkelig det, jeg skal passe bedre på fremover. Det har jo gått veldig fint frem til nå, vi har trent miniøkter hver dag, hvilt mye, lekt, spist osv. Fulgt "boken" og hatt en lykkelig hund. Noen tips til hva jeg kan gi henne når hun våkner, regner med det er som med oss at hun trenger væske og salt?
  17. Takk for gode svar, akkurat slike tips jeg trenger! Hvilken linse bruker du AnnetteH?
  18. Jeg har et Canon EOS 550D med standardlinsen og en 75-300. Jeg har fått tatt mange gode bilder, men jeg er som mange andre flinkest med auto eller auto uten blits som er min "favoritt"... Det er jo bare dumt å ikke ha lært seg mer, jeg prøvde en stund men så fikk jeg liksom ikke det til. Og det har jo generet blitt mange gode bilder da, altså mer enn gode nok til oss i familien. Og jeg har tatt mye av aktive unger bl.a. Men en kjapp valp i fullt firsprang mot meg klarer jeg ikke få fine bilder av. Vil så gjerne ha de flagrende ørene osv, få noen glimt av hva som bor i henne når hun ikke sover. For hun er virkelig et fyrverkeri til tider, en herlig jente. Noen som har tips til innstillinger, hva må jeg tenke på? Jeg har jo bare sekunder på meg så jeg må tenke fort. Bør jeg ha noen andre linser? Jeg ønsker meg en mellomting av de jeg har og en F50 fra før. Bør jeg få meg stativ?
  19. Ok, da bare tok jeg det på og hun heftet seg ikke et halvt minutt med det en gang. Så i kveld tar vi en tur med bånd, så kanskje hun blir litt sliten til natta og.
  20. Jeg har bare halsbånd klart, har bestilt sele i helgen, måtte se hvor stor hun var blitt. Takk for svar, altså enda mindre hokus pokus enn jeg tenkte, herlig. Jeg må slutte å fundere så mye.
  21. Nettopp, når begynte dere tilvenningen til halsbånd og bånd? Nani er 8 uker, hun går fritt i hagen med oss og går aldri langt unna oss. Følger oss når vi sier "kom" og virker som hun begynner å ane at hun faktisk heter Nani. Det er ikke noe hokus pokus med dette heller? Bare la henne snuse litt på halsbåndet først og så prøve det løst på inne. Litt lengre for hver gang osv? Så koble på og ha båndet veldig løst og ta det derfra? Høres logisk ut for meg, men så er det greit å bare høre og... Har en tendens til å overtenke helt banale ting når jeg sitter sånn og funderer mens snuppa sover..
  22. Nå er jeg helt forelsket... Hele dagen i går var litt aktiv gitt, og Nani var mest opptatt av guttene i huset. Jeg fikk liksom ikke helt kontakt i starten, selv om hun muligens skjønte at jeg er lederen i flokken. Hun nekter nemlig å gå inn eller ut døren før jeg har gjort det. Men så gikk gutta til sengs, jeg satte meg på gulvet ved siden av henne og vi koste, lekte, "pratet" og ble litt kjent. Og vi fikk den der gode kontakten jeg lengtet etter, det ble helt rett liksom. Så skuldrene er senket, dette skal gå fint!
  23. Virker spennende, er det noe for valper og?
×
×
  • Opprett ny...