antonia Skrevet 9. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Mai 2014 Jeg skal lage desserten på 17mai, og vet nøyaktig hva jeg vil lage. MEN! Jeg har ikke oppskrifta og aner ikke hva den heter:o har aldri laget den selv, men fikk den servert i et selskap som barn;p Den består av bær, krem/vaniljekrem og marengs i allefall! Muligens mer? Det ligger lagvis og er pyntet med marengs og bær:p Noen som vet hva jeg mener? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
simira Skrevet 9. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Mai 2014 Sunnmørsgodt er et av sikkert mange navn på den. Marengs nederst, så bær, og pisket krem. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
monica_n Skrevet 9. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Mai 2014 Edit: Ikke kake nei! Verdens beste? http://dinmat.no/Kvaefjordkake/Verdens-beste Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Cloudberry Skrevet 9. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Mai 2014 Jeg tenker automatisk på en deconstructed pavlova, men det var vel neppe det? Men det går jo ut på det samme Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Baskerville Skrevet 9. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Mai 2014 Jeg tenkte Eton mess, men den er ikke lagvis. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Cloudberry Skrevet 9. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Mai 2014 Sunnmørsgodt er et av sikkert mange navn på den. Marengs nederst, så bær, og pisket krem. Jah, det er det jo sikkert. Dog har jeg fått opplæring at den er med kun rips, ikke andre bær. Og marengs og vaniljekrem, og serveres med råkrem. Veldig godt! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
simira Skrevet 9. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Mai 2014 Edit: Ikke kake nei! Verdens beste? http://dinmat.no/Kvaefjordkake/Verdens-beste Er jo ikke bær i den. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
antonia Skrevet 9. Mai 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 9. Mai 2014 Jeg tenkte Eton mess, men den er ikke lagvis. Jaaaaaa:D det var eton mess!!!! Hurra!! Godt mulig den ikke skal lages lagvis ja, er ca 17år siden jeg spiste den sist;D men husket hva den het så fort jeg så du skrev det! 17mai desserten er reddet;) 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
simira Skrevet 9. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Mai 2014 Jah, det er det jo sikkert. Dog har jeg fått opplæring at den er med kun rips, ikke andre bær. Og marengs og vaniljekrem, og serveres med råkrem. Veldig godt! Ja, vaniljekremen glemte jeg. Men i Romsdal bruker vi flere typer bær. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
monica_n Skrevet 9. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Mai 2014 Er jo ikke bær i den. Vi pleier å ha det på, så det så! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Cloudberry Skrevet 9. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Mai 2014 Ja, vaniljekremen glemte jeg. Men i Romsdal bruker vi flere typer bær. Jeg er opplært av en Romsdaling Men det fins sikkert et utall variasjoner av den der Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pringlen Skrevet 9. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Mai 2014 Pavlova? Marengs, eggekrem, fløtekrem og masse bær.. I den rekkefølgen 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Symra&Pippin Skrevet 9. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Mai 2014 Det må jo ganske enkelt være pavlova? Det er en typisk 17-maikake. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
TullBull Skrevet 10. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2014 Eton mess og pavlova er forsåvidt det samme, bare at eton mess er jordbær, marengs og krem blandet og pavlova er litt mer "ryddig" (og ofte har vaniljekrem og blandet frukt, kiwi er obligatorisk ). Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
antonia Skrevet 10. Mai 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2014 Ingen som fikk med seg at jeg jubla over badkervilles svar?;p Det var eton mess:D Jeg har fått den servert med jorbær, bringebær og blåbær:) så er nok litt variasjoner i hvordan den lages:) men såååå fantastisk godt:D 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anette Skrevet 10. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2014 Eton mess og pavlova er forsåvidt det samme, bare at eton mess er jordbær, marengs og krem blandet og pavlova er litt mer "ryddig" (og ofte har vaniljekrem og blandet frukt, kiwi er obligatorisk ). Har faktisk aldri hatt kiwi på Pavlova Ingen som fikk med seg at jeg jubla over badkervilles svar?;p Det var eton mess:D Jeg har fått den servert med jorbær, bringebær og blåbær:) så er nok litt variasjoner i hvordan den lages:) men såååå fantastisk godt:D Men da er det Pavlova haha :-P Pavlova.... Mhmm nam....... Tror jeg må lage marengs idag! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
antonia Skrevet 10. Mai 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2014 Ja det er kanskje litt som en krasja pavlova! Men jeg liker ikke pavlova;p har bare smakt mamma sin da, og hun har appelsin, kiwi og andre sure ting på! Samt at hun har en dæsj sitron i kremen:s Eton mess lages i forskjellige versjoner, og den jeg skal lage har 50/50 krem og vaniljekrem:D namnamnamnam:D med jordbær, bringebær og blåbær(jeg vil ha rips i også, men får ikke tak i:/) 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helianthus Skrevet 10. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2014 Ja det er kanskje litt som en krasja pavlova! Men jeg liker ikke pavlova;p har bare smakt mamma sin da, og hun har appelsin, kiwi og andre sure ting på! Samt at hun har en dæsj sitron i kremen:s Eton mess lages i forskjellige versjoner, og den jeg skal lage har 50/50 krem og vaniljekrem:D namnamnamnam:D med jordbær, bringebær og blåbær(jeg vil ha rips i også, men får ikke tak i:/) Rips er jo i skogbærblandingene, men det blir jo frossent, da :-/ Moren din sin Pavlova høres kjempegod ut! Surt er godt, og bedre med modne, sure frukter enn kjipe importerte jordbær og blåbær Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Baskerville Skrevet 10. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2014 Jaaaaaa:D det var eton mess!! Hurra! Godt mulig den ikke skal lages lagvis ja, er ca 17år siden jeg spiste den sist;D men husket hva den het så fort jeg så du skrev det! 17mai desserten er reddet;) Så gøy at jeg kunne hjelpe, Eton mess er kjempegodt! Tradisjonelt lages den vel med jordbær, men kan jo bruke all slags bær! Kos deg med dessert! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tm100020 Skrevet 10. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2014 Dette er en tråd for meg (for å huske alle navna), for jeg eeeelsker disse dessertene.. Forøvrig kalles de bare flykræsj-kake her Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anette Skrevet 10. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2014 Ja det er kanskje litt som en krasja pavlova! Men jeg liker ikke pavlova;p har bare smakt mamma sin da, og hun har appelsin, kiwi og andre sure ting på! Samt at hun har en dæsj sitron i kremen:s Eton mess lages i forskjellige versjoner, og den jeg skal lage har 50/50 krem og vaniljekrem:D namnamnamnam:D med jordbær, bringebær og blåbær(jeg vil ha rips i også, men får ikke tak i:/) Morsomt for det er slik min Pavlova er og alle jeg kjenner. Marengs bunn, krem og vaniljekrem blandet sammen. Bringebær, blåbær, skogsbær og jordbær oppå. Nam! Sure ting låt ekkelt ut :-P 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Symra&Pippin Skrevet 10. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2014 Morsomt for det er slik min Pavlova er og alle jeg kjenner. Marengs bunn, krem og vaniljekrem blandet sammen. Bringebær, blåbær, skogsbær og jordbær oppå. Nam! Sure ting låt ekkelt ut :-P Akkurat sånn er min også, og den er absolutt ikke sur. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
antonia Skrevet 10. Mai 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2014 Morsomt for det er slik min Pavlova er og alle jeg kjenner. Marengs bunn, krem og vaniljekrem blandet sammen. Bringebær, blåbær, skogsbær og jordbær oppå. Nam! Sure ting låt ekkelt ut :-P Din pavlova hørtes kjempe god ut! Mamma sin er fysj;p Frosne bær er uaktuelt! Håpet er å få tak i norske, men går ikke det så må det bli importert:/ rips og blåbær har jeg i frysern fra i fjor(selvplukka), så får ta 50/50 i allefall;D Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 11. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 11. Mai 2014 Morsomt for det er slik min Pavlova er og alle jeg kjenner. Marengs bunn, krem og vaniljekrem blandet sammen. Bringebær, blåbær, skogsbær og jordbær oppå. Nam! Sure ting låt ekkelt ut :-P Sånn er min også, og sånn må den være. Ikke no kiwi!! Bare bær Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Alzenas Skrevet 11. Mai 2014 Rapporter Share Skrevet 11. Mai 2014 Kiwi, jordbær og blåbær..... Det er bare herlig på pavlova :-D 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.