Gå til innhold
Hundesonen.no

Varme opp mat flere ganger?


Recommended Posts

Skrevet

Fredag lagde jeg kyllingkjøttboller, som ble varmet opp i går (i kjele, det småkokte en ti minutter). Vi har mer igjen, men kan det varmes opp i dag? Eller er det dårlig?

Skrevet

Jeg personlig hadde ikke tatt sjansen. Det hender at jeg lager store porsjoner med mat og da kan jeg spise det i 2 dager. Men hvis det stående på kjøkkenet, så synes jeg det begynner å lukte på 3 dagen :) Men hvis du er usikker, så er det jo bare lukte og se om det fortsatt ser bra ut :)

Men jeg pleier å spise det opp på 2 dager da :)

Skrevet

Lukt! Blir det godkjent: La det koke/gjennomvarmes ordentlig før du spiser det :)

Har maten i tillegg til flere oppvarminger blitt stående i romtemperatur osv, da hadde jeg nok vært mer skeptisk.

Skrevet

Jeg har vel lært at ting aldri skal varmes opp mer enn 1 gang etter at det ble tilberedt. så la oss si jeg har kjøttkaker. Spiser det dagen de lages, varmer opp dagen etter å spise da også, men etter det er det slutt. Hvorvidt det er riktig eller hva aner jeg jo ikke men JEG hadde ikke gjort det for jeg er så redd for å bli dårlig :P

  • Like 1
Skrevet

Lukter på det og varmer.

Hadde blitt kastet mye mat om jeg ikke gjor det og bor alene. Men stortsett så er det borte (jeg lei maten) etter 3 dager.

Skrevet

Som regel varmer jeg bare det jeg skal spise når det er rester, men det har hendt flere ganger at jeg har varmet opp alt og dermed måtte varme flere ganger. Har enda ikke opplevd at det har vært et problem. ikke har jeg blitt dårlig og ikke har det vært usmak på maten..

Skrevet

Om det er mye så trenger du jo ikke varme opp alt dagen etterpå heller. Legg av det du ikke trur du/dere blir å spise og ha det til lunsj dagen etter ;) Jeg har hatt burritos i flere dager nå, smaker (nesten) like godt som førstedagen.

Guest Yellow
Skrevet

Pasta og ris skal man være forsiktig med, og om gryten inneholder en av disse tror jeg ikke at jeg ville gjort det. Om det ikke gjør det, og det såklart har vært oppbevart i kjøleskapet med en gang det har blitt kjølig nok til det, hadde jeg prøvd.

Men micro fra nå av er veldig lurt, ja.

Skrevet

Oppvarming er jo ikke noe farlig, annet enn at det muligens blir tørt. Det er eventuelle timer maten står i romtemperatur som er skummelt. Lukter/smaker det humbug, hiv det, hvis ikke, spis det, er min filosofi

  • Like 3
Guest Belgerpia
Skrevet

Hmm...... så dere varmer bare fårikålen en gang da eller?

Det lukter jo som om noen har dødd i utgangspunktet - skikkelig ugrei rett og dømme deretter, men jeg varmer da villig vekk fårikålen dag to og tre og har enda ikke dævva.

Lapskaus og fersk suppe også - går så fint atte.

Skrevet

Neh, har gjort det noen ganger uten å ha dødd av det. Hallo, man overlever ikke uten om man er fattig student :lol: Men stort sett prøver jeg å varme opp kun porsjonsvis, særlig ting med kjøtt i, men er ikke sånn 100% på det. Lever enda!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...