Gå til innhold
Hundesonen.no

Varme opp mat flere ganger?


Aya
 Share

Recommended Posts

Jeg personlig hadde ikke tatt sjansen. Det hender at jeg lager store porsjoner med mat og da kan jeg spise det i 2 dager. Men hvis det stående på kjøkkenet, så synes jeg det begynner å lukte på 3 dagen :) Men hvis du er usikker, så er det jo bare lukte og se om det fortsatt ser bra ut :)

Men jeg pleier å spise det opp på 2 dager da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lukt! Blir det godkjent: La det koke/gjennomvarmes ordentlig før du spiser det :)

Har maten i tillegg til flere oppvarminger blitt stående i romtemperatur osv, da hadde jeg nok vært mer skeptisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vel lært at ting aldri skal varmes opp mer enn 1 gang etter at det ble tilberedt. så la oss si jeg har kjøttkaker. Spiser det dagen de lages, varmer opp dagen etter å spise da også, men etter det er det slutt. Hvorvidt det er riktig eller hva aner jeg jo ikke men JEG hadde ikke gjort det for jeg er så redd for å bli dårlig :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som regel varmer jeg bare det jeg skal spise når det er rester, men det har hendt flere ganger at jeg har varmet opp alt og dermed måtte varme flere ganger. Har enda ikke opplevd at det har vært et problem. ikke har jeg blitt dårlig og ikke har det vært usmak på maten..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det er mye så trenger du jo ikke varme opp alt dagen etterpå heller. Legg av det du ikke trur du/dere blir å spise og ha det til lunsj dagen etter ;) Jeg har hatt burritos i flere dager nå, smaker (nesten) like godt som førstedagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Pasta og ris skal man være forsiktig med, og om gryten inneholder en av disse tror jeg ikke at jeg ville gjort det. Om det ikke gjør det, og det såklart har vært oppbevart i kjøleskapet med en gang det har blitt kjølig nok til det, hadde jeg prøvd.

Men micro fra nå av er veldig lurt, ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Hmm...... så dere varmer bare fårikålen en gang da eller?

Det lukter jo som om noen har dødd i utgangspunktet - skikkelig ugrei rett og dømme deretter, men jeg varmer da villig vekk fårikålen dag to og tre og har enda ikke dævva.

Lapskaus og fersk suppe også - går så fint atte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Neh, har gjort det noen ganger uten å ha dødd av det. Hallo, man overlever ikke uten om man er fattig student :lol: Men stort sett prøver jeg å varme opp kun porsjonsvis, særlig ting med kjøtt i, men er ikke sånn 100% på det. Lever enda!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
    • Ja, det ble tre dager av 2025 det... Så her må det oppdateres med nye mål for 2025 for frøken Lilje: Blodspor: - Starte AK Nosework: - LGT - Merkeprøve(r) Kurs: - Passering - Nesearbeid (spor/søk) - Apport for moro skyld?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...