Gå til innhold
Hundesonen.no

Baketråden!


ida
 Share

Recommended Posts

Her i England får man kjøpt fondant på supermarkeder og de fleste litt større matbutikker i alle fall. Ferdig og klar til bruk evt. kan man farge den. Det er sikkert mulig å finne det på større matbutikker i Norge?

Nå liker ikke jeg marsipan noe særlig da, men fondant smaker vel eller mindre sukker. Jeg synes ikke at det er fantastisk akkurat. Ser bedre ut enn det smaker. Avhengig av hva slags kake man lager, så tror jeg det er en del som bruker smørkrem etc. under for å få fondanten til å sitte bedre og får å gi mer smak/fuktighet.

Jeg baker nesten aldri, så det er sikkert noen av sonens superbakere som kan gi deg bedre svar. :)

Har aldri laget det selv, men ifølge en venninne av meg er det veldig enkelt. Hun er ingen superbaker, og jeg tror makroner er det eneste bakerelaterte hun lager. :P

Takk

Jeg liker nemlig heller ikke marispan, men så har jeg fått så lyst til å lage en kake og pynte den med Breton figurer (noe ale det som @ lagde for en en stund siden, om jeg ikke har drømt - det var vel dåpen til Jaran)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 200
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kaken ble en stor suksess, masse skryt for utseende og smak! Gøy.å lage kake når resultatet blir så bra  

Men den smaker godt selv om marengsen blir litt trist. I familien min heter kaka "verdens beste", så noen ganger får man servert "verdens beste takras"  om noen har plagdes litt med bakinga 

Jeg har lekt litt med konditorfarger i helga

Posted Images

Takk

Jeg liker nemlig heller ikke marispan, men så har jeg fått så lyst til å lage en kake og pynte den med Breton figurer (noe ale det som @ lagde for en en stund siden, om jeg ikke har drømt - det var vel dåpen til Jaran)

Jeg brukte fondant :) Veldig mye enklere å jobbe med synes jeg. Får kjøpt på jernia, kitch'n, tilbords og lignende. Smørkrem under er must, har hørt noen ganger om noen som har brukt vanlig krem også har hele fondanten bare smeltet sammen :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg brukte fondant :) Veldig mye enklere å jobbe med synes jeg. Får kjøpt på jernia, kitch'n, tilbords og lignende. Smørkrem under er must, har hørt noen ganger om noen som har brukt vanlig krem også har hele fondanten bare smeltet sammen :P

Er det vanskelig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det vanskelig?

Neida, bare ikke legg den i kjøleskapet. Da blir det noe herk. Fondant blir mykere når du knar det pga håndvarmen din. Skal du kle hele kaken syns jeg det er best å kjevle ut mellom to ark bakepapir, for da er du garantert at den ikke sitter fast :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@MonicaT

Det er veldig forskjell mellom de forskjellige fondantmerkene, så anbefaler deg å smake først før du trekker hele kaken med den. Noen nærmest en tyggegummikonsistens i munnen, så jeg foretrekker alltid å trekke kakene med marsipan (Bruker Pals ekstra hvit eller Funcakes og den smaker ikke så mye mandler som "vanlig" marsipan). Pynten lager jeg i begge deler, alt ettersom.

Ellers er det jo et alternativ å ta fondanten til side og bare spise kaken inni.. Man for øvrig ikke dekke hele kaken med noe heller, i USA er det vanligst å bare bruke smørkrem og man kan nesten ikke se forskjell (men regner med det krever litt trening ;) ).

Jeg bruker stort sett alltid pisket krem under marsipanlokket og det går helt fint så lenge den står tørt og kaldt. Fyller man med vaniljekrem og frukt e.l. så er det viktig at dette ikke kommer i kontakt med marsipan/fondanten, for da smelter den. Det er lettere å trekke kaken helt jevnt og pent med smørkrem under. Sørg for at den er helt glatt og fin og sett den kaldt en stund før du legger på marsipan/fondant.

Skal lage en dåpskake i morgen og har holdt på med pynt i hele dag.. Men ble søte ugler da synes jeg :)

2014-04-25165821.jpg

Har noen bilder av kaker jeg har laget på Instagramkontoen min Dj_une.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går det an å farge gulrotkake-glasuren med gulrotsaft?(en slik glasur med Philadelphia og smør) Noen som har prøvd det?

Det blir i beste fall bare en helt lys gulfarge, for man kan ikke bruke så mye væske før glasuren blir flytende. Hvis du vil farge den så kjøp fargepasta på Jernia/Panduro/Kitch'n e.l. Da trenger man bare tuppen av en tannpirker for å få sterke farger :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir i beste fall bare en helt lys gulfarge, for man kan ikke bruke så mye væske før glasuren blir flytende. Hvis du vil farge den så kjøp fargepasta på Jernia/Panduro/Kitch'n e.l. Da trenger man bare tuppen av en tannpirker for å få sterke farger :)

Æsj... håpte den geniale planen min kunne fungere. :lol:

Takk for tips. :-) Skal se etter det neste gang jeg er innom kitch'n.

Sent fra min GT-I9295 via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bakt i dag - gulrotmuffins i flaggfarger fordi mamma har bursdag og fordi det er mai! :D De ser veldig nam ut, så gleder meg til å smake! Laget noen store cupcakes og disse små muffinsene. Brukte rød fargepasta i glasuren. Er litt sucker for sånt med farge må jeg innrømme. Ser jo så moro ut! post-43-1399134304,6947_thumb.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@TullBull

Tusen takk for godt svar

Kanskje noen har noen andre gode ider.

Det jeg har lyst til er å bake en kake og så ha en hundefigur (pepperkake form) som pynt, gjerne oppå og evt rundt.

Vet ikke om man kan lage sjokoladekake og så smøre glasuren pent og jevnt utover og så kanskje ha hundefiguren som smeltet sjokolade eller marsipan/fondant?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje noen har noen andre gode ider.

Det jeg har lyst til er å bake en kake og så ha en hundefigur (pepperkake form) som pynt, gjerne oppå og evt rundt.

Vet ikke om man kan lage sjokoladekake og så smøre glasuren pent og jevnt utover og så kanskje ha hundefiguren som smeltet sjokolade eller marsipan/fondant?

Jeg lagde cupcakes nå, hvor jeg kjøpte spiselig dekorasjon på eBay. Jeg festet de litt feil, så de ikke ble så myke og medgjørlige som de skulle, men de gikk ned.

10329186_10154014278945136_1678677476029

(Jeg skulle ha gøret de mer ned i glasuren, så de kunne tiltrekke seg væsken og dermed bli lettere å tygge en bit av)

Det er mange, mange motiv å finne der, i tillegg til firmaer som lager det motivet du vil om du sender inn bilde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så stilig @SFX

Hva søker jeg på når jeg skal finne slike?

Edible cake image / cake toppers. Man kan bestille her i Norge også fra for eksempel http://www.kakeboksen.no hvis man vil ha dem raskere, men er mye dyrere da ;)

Du kan også søke på rice paper, da det er det de er laget av, i hvert fall disse. De smaker egentlig ikke noe, omtrent som oblatene i kjerka, om jeg husker rett fra konfirmasjonstiden. Men det ser stilig ut.

Jeg betalte en slikk og ingenting for disse, og det tok ikke altfor lang tid før de kom i posten - på eBay står det gjerne estimert i hvilken tidsperiode de kommer, og hos meg kom de første dag i angitt tidsperiode til tross for at påska kom oppi det hele. Jeg skulle ha det i tide til innflyttingsfest 30. april, og det sto at de kom mellom 24. april og 2. mai - så de kunne kommet for sent, og derfor gadd jeg ikke kjøpe dyrest mulig heller. Men de kom altså fram i god tid, og jeg bestilte 15. april. Jeg vil dog tro at custom made tar lenger tid, med produksjon osv.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Torsdag var det bakedag.

65 stk skinkemuffins, test av ny oppskrift og små størrelser, forhåpentligvis for å servere i 60-årsdag om noen uker. Smaksprøve godkjent.

3 stk honningkake av oldemors oppskrift. Jeg kan virkelig ikke motstå denne, det er det beste jeg vet i hele verden! Og spiste en halv kake før de kom så langt som ned i fryseren... :innocent:

2 stk sitronkake av en oppskrift jeg fant på nettet for en tid siden og som så utrolig god ut. Den ble litt lite stekt, men ifølge mannen absolutt spiselig.

Skulle egentlig bake en bunn til marsipankaken til nevnte 60-årsfeiring også, men da var det tomt for bakepulver. :P Og i dag ble det visst ikke tid, så da får det bli neste helg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Et helt annet spørsmål. Når man lager skolebrød, hvordan får man bra "hull" til vaniljekremen? Jeg synes mine blir så små og lite krem

Jeg tar mine med bånnen av et (lite) ikeaglass. Da blir de perfekte synes jeg :)

Synes ikke så godt her, fordi jeg er så glad i glasuren :drool:https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/p843x403/1012277_10152131932370256_1422651323_n.jpg men blir plass til masse god vaniljekrem :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et helt annet spørsmål. Når man lager skolebrød, hvordan får man bra "hull" til vaniljekremen? Jeg synes mine blir så små og lite krem

Jeg kjevler bollene flate, et par centimeter tykke, legger på vaniljekrem og lar de etterheve rundt kremen. Da unngår du at kremen blir liggende oppå!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I disse dager baker jeg cacepops, gulrotcupcakes med glasur i rødt, hvitt og blått samt surdeigsbrød. Nå har a Maria fritidsproblemer igjen :P Spent på hvordan de to førstnevnte blir. Skal bake til 15 (klassefest), 16 (sambos bursdag) og 17 mai :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Haff, jeg sliter med de luksusproblemene vi har med casual turgåing. Altså, de er luksusproblemer ifht hvordan den gjennomsnittlige hunden i gata oppfører seg på casual tur - men ikke i gata vår. Våre nærmeste naboer er Midt-Norsk kompetansesenter for hund, så vi har en litt annen standard å måle oss etter, hence min følelse av å slite med hva folk flest synes er luksusproblemer, gitt den gjennomsnittlige hunden i andre sine gater. Med unntak av ved veldig spennende lukter så trekker ikke Ede i det hele tatt. Aldri vært hans greie. Han stopper og snur seg og venter på meg om båndet blir stramt. Foretrekker selv å ha det slakt. Han hører på meg når jeg ber han om noe og er ivrig på vakt etter oppgaver. Går omtrent halvparten av tiden pent ved min side som frivillig adferd. Har noen byks etter løv i vinden og drar LITT etter interessante lukter innimellom, og mister fokus og blir vimsete og tenderer mot raptus mot slutten om vi går for langt, men som energisk 6 mnd gammel (i dag, gratulerer med dagen, Edeward 🐾) er jeg ikke veldig bekymret for at sånt vil vedvare som problem i voksen alder. Han er stort sett flink gutt, MEN han er langt fra så veloppdragen som jeg helst vil ha ham. Han ploger og han går foran meg, han vimser til siden og han krysser foran meg. Det er irritasjonsmomenter. Vil gjerne ha en sånn robothund som bare går pent ved min side og følger med på hver minste bevegelse jeg foretar meg, altså.  Har på råd fra de langt mer kompetente naboene begynt å fase ut godbiter for å få bedre kontakt og kontroll. Belønner nå med lek og godsnakk og tempovekslinger istedenfor godis. Bygge relasjon. Han skal fokusere på meg, ikke på hva jeg har i hendene og lommene. Det er en omstillingsprosess. Gamle damer kan lære nye triks, men det tar tid. Fant ut det å belønne en fin turfot med hurtig gange og jogging fungerer som bare det. Ingen problemer å veksle tempo heller. Ede synes det var spennende med vekslinger mellom jogge, løpe og gå fort eller sakte. Spennende i seg selv, så lenge det er nytt, antakelig. Han er typen som liker variasjon og alt nytt er mer gøy enn det vi har gjort før. Med unntak av å sitte, ligge eller stå for å få kastet en apportleke, så surner han og protesterer om jeg ber om for mange repetisjoner av det samme. Temmelig nøyaktig fire rep av noe synes han er nok og nekter gjerne på den femte fordi han heller vil gjøre noe annet. Ikke Border Collie, m.a.o. Trenger mer variasjon i trening på øvelser.  Vi faser ikke fullstendig ut godisen enda. Mamsen er som en gammel hund med innarbeidede vaner og trenger tid på å finne tillit til at det skal gå an å få til. Har sluttet belønne fin turfot med godis, nå får han godprat, flere øvelser underveis og belønnes med lek for de istedenfor. Øvelsene blir da en sekundær forsterker. ..eller tertiær, for jeg tør ikke la være belønne gode 'slipp' med godis iblant. Han liker IKKE å slippe kampelekene sine  Akkurat på det punktet der har jeg svært lav tillit til fullstendig godisfrie metoder ennå. Vi får se.  Inntil videre lønnes også passeringer med godis. Dette fordi han har sterk byttedrift, spesielt på syklister som kommer bakfra og farer fra oss - de som kommer andre veien er han mer nonchalant om, da de innbyr ikke til jakt fordi de skal feil vei – helt motsatt av border collie, altså – og han har så sterke impulser til å hilse på forbipasserende mennesker, sladretrening med godis av høy verdi må vi bare fortsette med, fordi det fungerer.  I likhet med BC-blandingen jeg hadde, så trigger han her også frykt for å miste ham i en påkjørsel. Han har forstått at det sitter mennesker inni bilene, som han gjerne vil hilse på, og han har ikke NOEN konseptforståelse av mekanisk fysikk. Masse og fart i forbindelse med trafikk er ikke noe det går an å lære ham kløktig på den harde måten, så sladretrening på passerende biler er helt nødvendig med han her.  Strømgjerder derimot, det kan han lære på den vanskelige måten, så minner meg selv på å få det gjort. Trenger få narret ham borti gjerdet på en tom luftegård snarest, fordi en hest ville hilse på ham her om dagen. En vi har vært på nikk med ved passeringer en stund, han kom ivrig løpende til gjerdet for å si hei til oss, og Ede ble henrykt og ville borti for å hilse snute mot mule, som hesten innbød til. Ble en kjip opplevelse, fordi Ede har ingen anelse om hva strømgjerde er, og forstod ikke hvorfor jeg var så teit og holdt ham tilbake fra den nye kompisen sin. Han trenger finne ut hvorfor. Spørsmålet er hvordan narre han borti gjerdet på sitt eget initiativ når det ikke står en hest der. Vil jo ikke at han skal bæde på hester, for det kryr av dem her. Det er viktig å gi ham forståelsen av at det er gjerdet som er farlig og gjør vondt, ikke hestene. Fører opp på listen over to dos. 
    • Nå skal ikke jeg skryte på meg å kunne kjempemasse om hverken Malle eller hollender, men mitt inntrykk og det andre sier er at det er så store variasjoner innenfor begge rasene at du kan få begge type hunder (f.eks. mer skapt vs mer sosial, osv)  i begge rasene.   Men basert på de individene jeg kjenner av begge raser (som stort sett da er avlet for IGP ol) så vil jeg ikke si at hollender er noe mer krevende eller noe skarpere enn malle. Heller ikke mer energiske. Av de jeg har sett har hollendere litt lavere terskel for stress og lyd, men jeg er nok farget av hun jeg har selv 😂 og jeg har jo sett 10x fler maller enn hollendere.   Og hun jeg har er ikke spesielt selvstendig. Eller altså, hun kan fint være selvstendig og der det kreves, men hun henger jo etter meg som en skygge i typ alle situasjoner vi er i 😂 hun vil helst gjøre ting sammen med meg dagen lang 😂    Men den typen du beskriver høres ut som en typisk KNPV hund, hunder avlet mot bruk i politiet i Nederland osv. og de er nok sånn. Men min oppdretter av hollender blander KNPV linjer med sportslinjer, hvor hundene ikke er fult så skarpe, mer sosiale og ikke så selvstendige. De fleste i Norge er mer sportsavla.  Ble  langt svar ja 😄 I og med at det er så mange fler malle oppdrettere enn hollender tror jeg det er lettere å finne en bra malle. Jeg er heldig og kjenner flere som kan masse om både schæfer og malle til IGP bruk, så jeg må spørre og grave litt rundt 🧐😊  
    • Tatt bilder av pliktfølelse i dag. Han pleier være flink til å bli sittende/stående/liggende når jeg står oppreist, ter seg som et skolelys, men somehow har han tolket det at jeg setter meg ned på huk som: "Kom!" Forståelig nok. Et ekstra håndsignal mens jeg setter meg ned var alt som skulle til for å fikse den, men når jeg tar frem mobilen virker det som han er redd den skal fange mamsen, og han klarer ikke holde posisjonen, men haster inn for å redde turen fra den gledesdreperen der.  En real tålmodighetsprøve for begge å få lov til å ta bilder av de flotte sitt/dekk/stå han vanligvis har, da vi ikke snakker samme språk og har vidt forskjellige oppfatninger av hva den der svarte, flate greia er for noe, men vi fikk det da til etterhvert. Tjue bilder av naturskjønne omgivelser forsøplet av en lilla gummisnor, noen av dem også med hale og rumpestump på lagt i søpla, og så presenterer vi oss som om vi har litt fotoskills og hverdagslydighet sånn noenlunde på stell. Å få tatt fine bilder med langlina skjult eller litt penere dandert får være neste mål.    BTW, han har fått seg en praktisk custom klipp. Korrekt riesen frisyre drar nemlig inn sånne MENGDER med sand, en blir tullerusk. Fra å være vant med korthårede hunder på asfalt og gress i bymiljø, ble jeg virkelig smågal av all sanden de nydelige riesenbeina dro inn fra gårdsveiene her. Dessuten er flared jeans silhuett SÅ 90's. Vi gikk for en 2020 women's jeans fashion silhuett istedenfor. Praktisk. Ørene klarer jeg ikke klippe før det blir virkelig varmt, for han er så nuskesnusk kosemose søt med sånn spanielpels på dem. Litt sånn Lady og Landstrykeren hybrid look nå. Gen Z synes sikkert han ser ut som en skikkelig kjekkas hen/them/they. 
    • Dette albumet har flere låter han liker. Artisten har gitt ut flere: https://music.youtube.com/playlist?list=PLQKkIV10JKf_ZFZxjvkB-LUc00Kyiifhz&si=Hc2-qFcJVQEsqZ_G
    • Om økonomien er stram låner man bøker på biblioteket. 100% positiv hverdagslydiget (eller Hverdagslydighet fra valp til voksen som den nye versjonen heter), På talefot med hunden, eller andre gode hundebøker. Men ta en titt på fra Bølle til bestevenn-seriene, Maren bruker mye metoden der med å få hunden til å legge seg og være trygg i sengen sin.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...