Gå til innhold
Hundesonen.no

Bestemmer bikkja når du må stå opp?


Guest Klematis
 Share

Recommended Posts

Pappa står opp og slipper ut hundene nesten hver eneste natt. Han mener de må, og da kan jo han gå på do i samme slengen også... Det er bare en uvane han/hundene har, når jeg passer hundene hans sover de hele natten, helt til jeg våkner. De sover også selv om jeg står opp på natta for å gå på do.

Har også en bekjent som står opp slik du beskriver, klokken 7 hver eneste dag, hele året, fordi hunden skal ut på tur...

Hos meg soves det til jeg våkner og gjerne litt til. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 82
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg føler meg som en tenåringsmor med Milo i hus. Har jeg fri, så vimser jeg fram og tilbake i leiligheta for å rydde og vaske, samtidig som jeg stikker innom soverommet for å dra av Milo dyna og si i

Her er hundene alltid de siste til å dra seg ut av senga

Nei, aldri. Om de noen gang har prøvd seg så har de fått hva enn lill-i-halvsøvne har funnet i armsrekke kastet på seg

Nei det gjør de ikke, og det har de heller aldri gjort og kommer ikke til å gjøre. Vi står opp når jeg skal stå opp.
Unntaket er valper som ikke klarer å holde seg en hel natt eller morgen, eller noen er dårlige.
Kooikeren var morgenfulg i 06 tiden i helgene, og det var det bare ikke snakk om altså. Med en gang det ikke var snakk om doflying lenger, så måtte han pent vente til a mor skulle opp. Og da ble det til at han satt klint inntil sengekanten og ventet. Åpnet jeg øynene så så jeg rett inn i et par digre øyne og et duggfriskt fjes som endte i hvining av glede fordi mamsen endelig hadde våknet.
Mer trening, og så fant han ut at det egentlig var superdigg å bare slaske seg.

Og resultatet er at mine hunder blir soveslakt til jeg skal opp :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Melvin synes ikke frokosten kan serveres særlig lenge etter kl 9, da står han opp og piper litt. Men det er ikke værre enn et "gå og legg deg" for å få han til å slutte. Evt står jeg opp og gir han mat, da kan han sove frem til det er tid for neste måltid :teehe: Så det er ikke lufting som er tema her, heller mat :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine er vant til å stå opp senest 8 i helger/ferier, da jeg uansett må ut å fore hestene. Og etter morgenforing starter enten dagen, eller så sniker vi oss i seng igjen og da får hundene være med.

Denne rutinen kan de, og elsker, så jeg trenger ikke klokke på fridager for å våkne å fore hestene, hundene gir beskjed om jeg ikke våkner til rett tid :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, ikke med mindre de er dårlig i magen.

Harly er veldig håpefull når jeg begynner å våkne om morgenen da, han prøver gjerne å få litt fortgang i ting ved å bruke meg som trampoline. Etter 3 1/2 år har han enda ikke skjønt at det ikke virker... :lol:

Lykke står opp etter at jeg har stått opp, hun kommer tuslende når jeg går mot ytterdøren eller mot stuen. Fin B-hund! :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei.

Han sier fra om han må ut ila natta, og det er greit, men det skjer kanskje en gang i kvartalet eller halvåret. Ellers så er han ute siste gang mellom 2330 og 0100 oftest, og klarer seg da fint til 0900 om han må. Som regel står jeg opp noen gang mellom 0630 og 0800, men det kommer an på barna om jeg får tid til å lufte ham med en gang. Haster det når jeg står opp, så viser han det tydelig, og da må han selvfølgelig ut, ellers så ligger han bare og drar seg til han får tilbud om ut :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

No way om jeg står opp tidlig når jeg ikke må for og ut med bikkja, nei... bortsett fra den første uken eller så hvor vi er ute på natten ved behov og unntakstilfeller jeg kan telle på en hånd i løpet av 7 år som hundeeier, med dårlig mage så har ikke mine hunder hatt noe som helst behov for og opp tidlig, heller tvert imot, de protesterer høylydt, drar skrotten inn på stua og kolapser i sofaen med et tungt sukk når jeg drar de med opp tidlig når jeg skal på jobb..De blir somregel luftet siste gang etter kl 10 på kvelden og holder seg glatt 12 timer (om de må). De steinsover, og har det på ingen måte travelt hverken med og stå opp eller komme seg ut.

Varga var litt på tuppa etter hun kom hit (hun var jo da 2,5 år), og hoppa oppi sengen og vekte meg bare jeg snudde/rørte på meg i søvne, men det var pga at hun var vant med og ligge i bur og hadde aldri lært og beherske seg/slappe av utenom buret så det var litt vanskelig i starten, men med en eier som er serdeles lite fornøyd med og bli vekt midt på natten og en stk hundevenn som ihvertfall kan og slappe av tok det vell maks en uke før hun klarte og beherske seg frem til jeg var våken og gjorde tegn til og ville snakke/kose og etter enda en uke eller to så var hun på samme nivå som den andre, så nå ligger hun på ryggen og snorker til jeg sier vi skal stå opp og da vil hun bare kose og sove litt til.

Jeg har enda ikke vært borti en eneste hund som MÅ ut kl halv 7 altså, og ihvertfall ikke om de blir luftet etter 10 på kvelden. Selv min lille blære klarer jo og holde seg en 10-12 timer om jeg sover. Bortsett fra unntak (dårlig mage, drukket kjempe mye kvelden før e.l.) så går nok slike (u)vaner kun på eier og vane, at hunden har fått lov til og mase på morgenen og dermed bygd seg opp en forventning om at det skal være slik. Evt at den kanskje er litt understimulert og dermed har et behov for og ut og bruke energi(?), eller en kombo. Men hver sin smak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, i grunnen ikke, men hottie spesielt er vanedyr, så har bonden lufta dem kl 7 en uke i strekk så kan hun finne på å begynne å sutre kl 7 om han har fri, fordi vanen sier at nå skal hun ut. Men er bare å be henne holde kjeft, så gir hun seg og sover til vi står opp. :) ellers er det kun når det "er noe" at de vekker oss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eloy som jeg fikk 2,5 år gammel, vekket meg hver morgen i grålysningen. Akkurat i det fuglene begynte synge. Jeg liker å sove lengre på søndagen. Men glade slikk på nesen og logrende hale, er å fortrekke. Målet vårt var at han skulle ha det som plommen i egget.

Imidlertid... lot han seg kjøpe. Kosestund i senga på morgenkvisten likte han. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mjæ, Bonnie er slik som sover i uendeligheter, hun må aldri på do før vi går tur eller jeg lemper henne ut. Vi har fint sovet fra 21-15 flere ganger, hun ligger i fotenden (armkroken under dyna når nedklipt) eller den andre senga på rommet helt til jeg spør om vi skal 'opp og hoppe', da er hun lysvåken, strekker seg, så inn i armkroken for kos. Hun reagerer ikke om andre i husstanden står opp :)

Keo derimot er et lite kapittel for seg selv. Han klagde aldri når han var valp og måtte tisse, han satt seg bare ned. En smule sen i husrenheten gjorde at jeg går ut med en gang han gir noe tegn for å måtte tisse den dag i dag, dog ikke midt på natta om han ikke er syk. Han sover gjennom hele natta, men når resten av folket står opp rundt 07-09 så er han også oppe og vil gjerne ha oppmerksomhet fra meg etter de har luftet han, ofte medbærer det en labb eller to i ansiktet (ikke på den gode måten) og rundsleiking. Beskjed om å gå å legge seg eller litt kos, så sover han gjerne flere timer til. Nå er jeg er menneske med veldig varierende søvnmønster og -behov, de periodene jeg ligger fra 21-12 eller 03-15 så er det kjekt jeg har noen andre som er våken med han når jeg og Bonnie sover, selv om han hadde fint klart det han også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kunne aldri falt meg inn å godta at ei bikkje vekte meg med mindre den var syk.

Heldigvis har alle hundene ( lånehunder, som egne) instinktivt forstått det umiddelbart.

Jeg står ikke opp med valper heller jeg.

Jeg er hverken empatisk eller omsorgsfull når jeg sover, alle som prøver å forstyrre risikerer livet, med unntak av eget avkom heldigvis.

Til gjengjeld har alle mine valper sovi søtt hele natten fra første dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mammas hunder vekket henne og insisterte på frokost klokka seks uansett hvilken dag det var, så hun måtte opp og legge seg igjen.

Sånn har jeg det heldigvis ikke. De har skjønt at jeg sover, og da skjer det ikke noe annet.

Dessverre, jeg skulle ønske X'en sa fra de få gangene i løpet av et år at hun må på do før jeg står opp, i stedet for at jeg våkner til lyden og lukten...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

HAr stått opp hvis dem ahr trengt å komme seg ut for å gjøre sitt. Etterpå har vi sovet videre. Normalen er at vi sver til klokka bråker okke som va klokka er når en skal opp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I ukedagene står jeg opp før hundene våkner i 0530 tiden, så da hører jeg ingenting før det. Men har fri på fredagene og da slipper samboer hundene ut på do når han går på jobb og legger dem igjen, og da får jeg sove til ca 0830-0930 ca, før de blir urolige og piper litt og vil opp. Det samme i helgene, så begynner de å bli rastløse i den tiden. Men like greit å komme seg opp :P

De maser mer etter at jeg har stått opp, for de vil ut. Så etter frokost, så er det bare å komme seg ut, for det er ikke fred å få! :ermm:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...