Gå til innhold
Hundesonen.no

Er det viktig at V&H er rått?


Lisatittine
 Share

Recommended Posts

Har en fryktelig matlei jente på 9 måneder her, og hun gidder ikke røre V&H lenger. Tørrfor er ikke noe interessant heller. Hun liker å tygge maten sin, og liker at den er fast, så jeg prøvde å koke "kjøttboller" av V&H, og hun elsker det! Endelig kaster hun seg over matskåla igjen. Er det dumt å koke maten en periode for å bygge opp matlysten igjen?

Ekstrajobben er mye mindre med koking enn med lokking, luring og andre "spennende" foringsmetoder. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du vurdert å bare tilby mat i 5-10 min, og fjerne om hun ikke rører? Tilby i såfall ikke mat før neste dag/måltid. Etterhvert blir hunden sulten, og da spiser den. Det fungerer ikke med alle hunder, noen er hobbyanorektikere, men det fungerer med de aller fleste. Så lenge hunden din er i normalt hold (om en slank), kan du fint kjøre denne metoden en god stund. Min erfaring er at den metoden bygger veldig matlyst, fordi mat er godt når man er sultne, og etterhvert blir det en vane for hunden å sluke maten når den får den.

Det er forøvrig veldig normalt at hunder i den alderen blir matleie, faktisk helt vanlig at valper får perioder de er matleie gjennom hele oppveksten. Det har å gjøre med utvikling, vekst, osv. I perioder der utvikling og vekst har en rolig periode trenger hunden mindre mat, og man opplever dem som matleie.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun her er hobbyanorektiker. Kan godt la være å spise i mange dager, og er totalt likegyldig når vi fjerner maten hennes. Men nå kaster hun seg over maten, og det er helt tydelig at dette er ikke mat, det er DIGG. Og det vil hun ha. :ahappy:

Hun har vært undervektig siden vi hentet henne, og vi jobber hardt for at hun skal legge på seg litt. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min yngste har også hatt sine perioder, og folk som kjenner oss har ledd godt av mine kreative "al bondigas" til Imouto hvor jeg har rulla kjøttboller av halvfrossen vom og sluppet en og en oppi skåla. :icon_redface: Poenget er at det godt kan hende at bikkja di liker halvfrossent vel så godt, og det tar i alle fall ikke lang tid. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en unghund på 18 mnd som sultestreiker for tiden og alt er ekkelt.

Funker på henne som sagt over her å bare ta bort maten, så spiser hun når hun er sulten.

Men, om det funker å koke maten så ser jeg ikke på det som ett stort problem :)

Red: Mocca synes faktisk at helfrossent er mye bedre enn tint mat, så det går jo an å prøve det også!

Endret av Cavalierflat
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville ikke varmebehandlet akkurat det, men ingenting i veien for at du gir litt kokt, beinfritt kjøtt ved siden av.

Har du prøvd å variere i typene fra VogH? Storfevommen er nok ekstra smakelig, dvs. lukter ikke godt for oss. :)

Så kan du også prøve å eventuelt koke opp litt kjøtt/organ med mye smak (som du kan bruke til godbiter, som koteletter eller lever, eller rett og slett bein som du uansett ville kastet) og bare blande kraften i VogH.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Er så festlig med hunder som rygger og rynker på nesa ved matskåla, noen ganger ser det ut som om min har lyst til å kaste opp.. :blink:

Og får han noe i munnen som han ikke liker, så spytter han det ikke ut, bare står å gaper til det faller ut av seg selv..

Så jeg hadde kjørt på med kokte "kjøttboller" om jeg var deg :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, jeg håper ikke min valp får sånne unghundnykker. Jeg synes det er helt grusomt slitsomt med hunder som ikke spiser. Det gjør vondt i mitt mammahjerte. Heldigvis har alle mine slukt maten sin (og gjerne alt annet godt de kommer over) til nå, men jeg tror jeg hadde lagd kjøttboller i din situasjon. Men altså...jeg synes ikke v&h lukter spesielt vondt, men jeg ser for meg at det ikke kan lukte så veeeeeldig deilig hvis det blir oppvarmet? Tar jeg feil?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Min blir lei i perioder, da gidder han ikke spise før han må.

Så jeg varierer, gir V&H en periode til han begynner å miste interessen, så gir jeg Orijen en periode, og tilbake til V&H igjen når han blir lei av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
    • Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først.  vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂  Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 
    • Han fikk vite det når vi hadde hilsa på valpene! 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...