Gå til innhold
Hundesonen.no

Er du kresen? Finnes det mat som er absolutt "no go" for deg?


Synnikken
 Share

Recommended Posts

*snip*

Tror du endte med å spise tørre brødskiver hos meg den ene gangen jeg dristet meg til å invitere deg på lunsj, for det var ikkeno av pålegget i mitt kjøleskap som passet din gane :P

Nyrer, det fikser jeg ikke (har smakt). Og jeg tror ikke jeg hadde fikset Haggis.

Sånn ellers tror jeg at jeg er som en søplekvern, alt går i grisen ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 135
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dere tradisjonelle: Jeg er vokst opp i en tid der pizza var eksotisk, liksom Dere må nok spesifisere litt bedre hva dere ikke liker!

Hellstrøm hadde hatt en jobb med "lære sonen å spise litt av hvert".

Jeg vil heller ikke høres frekk eller fordømmende ut, men jeg må bare lure på dette med folkeskikk jeg og. Jeg er vokst opp med at om jeg fikk servert mat jeg ikke likte så skulle jeg forsyne meg med

Jeg kan spise det aller meste av høflighet.

Sopp kommer nok som nr 1 på lista over ting jeg ikke liker. Det noe med konsistens kombinert med merkelig smak :/

Sushi har jeg forsøkt meg på to ganger og det er bare virkelig ikke særlig godt. Jeg er sikker på at mange fler mener som meg, men de spiser det for at det er kult og hipt :P

Ellers så er jeg glad i det aller meste, og det vises på vekta...

Jeg syntes sushi er møkk, men kun fordi konsistensen av rå fisk ødelegger. Men jeg tvinger det i meg fordi det er sunt og håper at det går over :) Men sushi med fritert scampi/fisk/kylling - dét er godt! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går ann å venne seg til endel smaker man intuitivt ikke har likt. Det har jeg måtte gjøre med

- oliven

- rå fisk (elsker sushi, men foretrekker laks..)

- rucculasalat (?! spiser nesten ikke annen salat nå)

- myk- og muggost.

Sistnevnte er in working progress, men jeg spiser milde oster, eller salte med honning/fikenmarmelade etc. på :drool:

Jeg er også oppdratt til å smake på og spise det meste. Husker en gang i barneskoleårene jeg ble invitert inn til nabokona, og fikk servert lever :x . Pliktskyldig spise jeg så mye jeg orket, men jeg har ikke spist det siden.

Jeg har i grunnen blitt særere med årene, etter å ha innsett at man ikke alltid spise opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og jeg tror ikke jeg hadde fikset Haggis.

Jeg har smakt haggis! Det må jeg få skryte av, synes jeg. Var på ferie i Skottland, og jeg følte at jeg bare MÅTTE smake siden jeg nå var der.

Til info så ser det ut som høgg, og tanken på hva det var jeg spiste gjorde at jeg mistet matlysten, men det smakte ikke spesielt ille. Smakte egentlig ingenting. Minnet litt om morrpølse med sennepsmak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er forresten også vanskelig når det kommer til sjømat. Jeg spiser ingen skjell, da jeg synes de har en utrolig vemmelig konsistens og utseende. Jeg liker egentlig smaken på krabbe og reker er sånt sett greit nok. Men tanken på at krabben blir kokt levende og at man skal sitte og rive av lemmer og kroppsdeler, det er så grotesk... det samme gjelder hummer, kreps og alle andre slike sjødyr. I tillegg minner krabbe meg altfor mye om en svær edderkopp, så det er så mye som er feil når det kommer til sjømat for meg.

Alt annet enn smaken, egentlig. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom på et par ting til jeg ikke liker, fått rare kommentarer for begge:

Ost som ikke er smeltet. Hvis jeg kjøper ferdigsmurte baguetter tar jeg alltid av osten... I tillegg stinker den osten de bruker på slike baguetter. Men, spiser ikke ost hjemme heller, utenom smeltet på diverse mat.

Mais.. klarer ikke smaken og konsistensen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg innbiller meg liksom at jeg stort sett er altetende, men det er jo enkelte ting jeg helst IKKE spiser....

- sylteagurk

- oliven

- grønne erter

- sildeting

- potetsalat

- kokte gulrøtter (rå er snadder da)

- blåmuggoster

:lol: Det syns jeg var litt morsomt, for jeg har luktet mye funky ost i kjøleskapet ditt :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anser ikke meg selv som kresen egentlig, men er allikevel ting jeg ikke takler, da har det gjerne med konsistens å gjøre.

Liker svært, svært lite helfabrikert kjøtt, da heller ikke ferdige hamburgere, kjøttboller osv. Pølser går helt fint, men er ikke særlig glad i å spise det heller alene (i pastasaus og slik liker jeg det godt derimot, de kjøttpølsene).

Og liker helt klart best filetkjøtt, men liker også kyllinglår/vinger dersom det er stekt slik at skinnet blir sprøtt, ellers synes jeg ikke det er direkte godt akkurat.

Blåskjell og kokte reker er jeg ikke fan av, stekte reker og stekt scampi går derimot helt fint.

Så kommer jeg ikke på en eneste grønnsak jeg ikke liker, men jeg takler ikke konsistensen av de med mye vann varmebehandlet, som ananas og squash (men liker begge deler rå).

Red: Pålegg er jeg derimot veldig kresen på igjen, igjen kommer vel det inn med helfabrikert kjøtt, da.

Tror faktisk dette er det eneste jeg liker av pålegg:

Hamburgerrygg.

Kalkunskinke.

Enkelte typer salami (langt i fra alle).

Roast beef.

Spekeskinke.

Smøreoster som Philadelphia og skinkeost.

Syltetøy. Uten klumper. :D

Ost/brunost.

Honning, og sjokoladepålegg evt, da.

(Ikke alt her som er "no go" nå, da)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg klarer vel å få ned det meste dersom jeg er i selskap. Men det er to ting jeg virkelig har problemer med.

Det ene er oliven, som jeg gjerne skulle ha likt - spiste det så og si hver dag den tiden jeg bodde i Italia bare for å kanskje like det en dag.

Det andre er østers. Jeg får det ned, men det er bare noe med å drikke slimete sjøvann jeg ikke helt takler.

Kom på en ting til! Dette skal sies at jeg smakte på før jeg visste hvordan det ble laget og at jeg fikk det servert da jeg aldri velger noe slags lever frivillig.

Gåselever. Det er faktisk noe av det ekleste jeg har spist. Fett og kvalmende.

Heldigvis sier jeg lett nei takk til det selv i selskap og gir en liten leksjon om hvordan produksjonen foregår i samme slengen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Tror jeg står over å skrive hva jeg ikke liker, sånn for at folk skal slippe hjerteinfarkt. Jeg er så kresen at jeg skjemmes, og at jeg hater å dra på middag til folk, for det blir alltid pinlig rundt middagsbordet :innocent:

Edit: Tror lista er kortere om jeg skriver hva jeg faktisk liker, og ikke hva jeg ikke liker..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hater majones dypt og inderlig. Det er så vannvittig ekkelt, og klarer knapt se andre spise det. Dermed utgår også alt som inneholder majones og ellers alle dressinger som ser ut som de inneholder majones. Liker heller ikke ketchup.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg anser meg ikke for å være kresen, men det er et par ting jeg ikke liker:

- Innmat

- En god del sjømat

- Riskrem

- Reker

- Tjukt bacon

- Lutefisk

- Rakfisk

- Blåmuggost

- Karamelpudding

- Farris

- Smalahåve

- Fårikål

- Kaviar

- Sushi

- Sursild

- Rå fisk, f.eks røkelaks

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er superkresen.. Fikk beskjed av samboer å skrive en liste over ting jeg ikke liker, men vi fant ut at det var lettere å skrive ned det jeg liker, den ble ikke like lang.

Men det jeg absolutt ikke liker er:

Sjømat

Mais

Tomat

Sopp

Ananas

De meste av grønnsaker.. Kan dog spise gulrot om den er rå, agurk går ned, men velger å ikke spise det

Blåbær

Mye mat jeg liker og, men velger å ikke spise hvis der er blandet med noe annet ;p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan spise det meste, men jeg blir veldig kvalm av å spise kjøtt fra ekle deler, så det unngår jeg :P

Feks, jeg spiser salami helt til jeg leser at det inneholder oksetunge, oksekinn, grisehjerte osv

Klarer ikke konsistensen av rogn, verken hel eller i kaviar

Spiser jeg reker må jeg ta ut bæsjestrengen. Det tar veldig lang tid om man må gjøre det på alle rekene, dermed spiser jeg aldri reker.

Østers

Paprika

Papaya

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...