Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Soniser, jeg trenger litt innspill. I helga skal jeg på passeringskurs, og det varer 10-16 både lørdag og søndag. Vi må ta med lunsj selv. Stedet vi skal være på har verken kjøleskap eller oppvarmingsmuligheter.

Så hva kan jeg ta med som er godt, enkelt, mettende og holder seg i romtemperatur i et par-tre timer? :) (Er litt lei skive med gulost, liksom, men ender jo opp med noe enkelt smørbrød hvis jeg ikke kommer på noe bedre).

Skrevet

Pai er godt kaldt og, om du lager på fredag holder den fint til både lørdag og søndag. Salat skal vel holde seg fint i lufttett boks noen timer selv om den ikke er i kjøleskap. Frukt som mellomåltid/snacks :)

  • Like 1
Skrevet

Wok :) lager ofte ekstra porsjoner når jeg har wok til middag og tar med på jobb som lunsj. Godt og enkelt. Tar du den ut av kjøleskapet når du drar så er den fin og temperert til lunsj og ingenting galt med den.

  • Like 1
Skrevet

Mange gode forslag! Middagsrester fra fredag er et godt tips - vil den holde seg til søndag også? Wok eller salat må nesten ha kjøtt i seg for å mette - vil det holde seg i romtemperatur i flere timer?

Varm suppe hørtes veldig godt ut, siden det nok blir en kald dag med utetrening også. Men tror ikke vi har termos.

Skrevet

Du trenger ikke bekymre deg så veldig for det der med romtemperatur altså, det er jo bare noen timer. Noen ting (spesielt sjømat) mister fort holdbarhet i romtemperatur, men det betyr jo ikke at det blir dårlig med en gang, bare at det blir fortere dårlig enn f.eks best før dato tilsier. Dessutten skal det jo oppbevares i luftett boks antar jeg?

Skrevet

Må ikke ha kjøtt i salaten for at den metter, når jeg bare lager middag til meg selv lager jeg alltid denne salaten fordi jeg synes den er såå god og veldig enkel. :)

Mye pennepasta, gjerne fullkorn.

Ruccola.

Tynne skiver rødløk.

Apetina fetaost.

Men kan jo lages med andre ingredienser.

Ellers er jo rundstykker med skinke/hamburgerrygg, gulost og salat godt, synes jeg, da.

Skrevet

Mange gode forslag! Middagsrester fra fredag er et godt tips - vil den holde seg til søndag også? Wok eller salat må nesten ha kjøtt i seg for å mette - vil det holde seg i romtemperatur i flere timer?

Varm suppe hørtes veldig godt ut, siden det nok blir en kald dag med utetrening også. Men tror ikke vi har termos.

Jeg har ihvertfall alltid kjøtt i min wok. For det første er jo kjøttet varmebehandlet, noe som sper på holdbarheten, for det andre så blir jo ikke maten varm i det sekundet du tar den ut av kjøleskapet, ergo vil den faktiske tiden i romtemp ikke bli spesielt lang. Og kjøtt tåler fint en del timer i romtemp, spesielt etter det er stekt eller kokt, det er vell vanskeligere og finne middager som det frister og spise uten og varme først, men wok synes jeg er godt, blir omtrent som en salat. Middagsrester holder fint mange dager i kjøleskap så du kan uten problem lage både til lørdag og søndag på fredag.

Termos er jo billig og skaffe om du vil ha suppe eller varm drikke. :) Tror jeg betalte 70 kr eller noe for min.

Skrevet

Spis god og fiberrik frokost, fiber metter lenge og er i tillegg sunt :) Jeg ville spist en fin dose havregryn med melk og frukt, rosiner el. Så tatt med noe (feks. den pastasalaten nevnt over) og frukt! Drikk også en del vann da det kan virke mettende :)

  • Like 1
Skrevet

Hm. Ja, det var det da. Jeg har pleid å kjøpe sånne poser med brødblanding etter ønske. Velg den du liker best. Noen liker fint andre grovt. Lag deigen etter henvisning på pakken og kjevle den i flate sirkler, som en pizza. Skjær ut trekanter ved å dele deigen i ca 6 med et pizzahjul. Legg på ønsket fyll, jeg bruker strimlet kokt skinke eller pepperoni og revet ost samt krydder jeg liker. Mais og løk kan man ha i om man liker. Eller paprika. Fyllet skal ligge i en haug i den tykkeste delen av trekanten. Så ruller du trekanten mot den smale spissen mens du klemmer så fyllet holder seg inne i mellom deigen. Pensle tuppen på trekanten med egg (på innsiden) og klem til så den fester seg. Så former du "pølsa" du nå har i en halvmåne. Klem litt på begge endene av pølsa så fyllet ikke renner ut. Stek som rundstykker. Voila! :) Bruker du lys deig er det sinnsykt godt å pensle hornene med melk og strø på valmuefrø <3 mmmmm. Man kan også pensle innsiden av hornene med margarin for en litt saltere smak og litt mer heftig god deig. Her er en oppskrift fra matprat: http://m.matprat.no/oppskrifter/kos/ost-og-skinkehorn

  • Like 4
Skrevet

Det var du som snakket om kald bil og hund i AN-tråden mens du er på kurs? For da kan vel maten holde seg kjølig i bilen, om du ønsker alternativ til kjøleskap.

  • Like 1
Skrevet

Tusen takk for mange tips! Den pastasalaten hørtes veldig god ut, og passet inn i planene jeg har begynt å forme meg. Tenker jeg lager den salaten også kjøper jeg inn såpass med kylling at jeg kan bruke noe av det til godbiter under kurset også. Tenkte også å spise havregrøt til frokost, slik at det metter en stund.

Regner med at om jeg lager en stor batch med den pastasalaten i kveld, så holder den seg også søndagen?

@SFX - veldig sant, tror jeg lar den ligge i bilen. Hvis ikke lukten vil være en evig kilde for fristelse for Ozu stakkar, der han ligger. Trenger ikke torturere ham heller. :P

  • Like 1
Skrevet

Den holder seg garantert lenge. Har holdt seg lenge her og, når jeg har laget nok til at det ikke blir borte så fort. :whistle:

Laget stor batch nå i kveld, laget såpass mye at det ble nok til middag til oss begge i kveld, samboer kan ta med på jobb i natt - OG jeg har nok til hele helga. :whistle:

Ble skikkelig godt, da!

2014-01-24%2019.56.22.jpg

  • Like 3

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...