Gå til innhold
Hundesonen.no

Julemiddag - hva er deres tradisjon?


Nirm
 Share

  

99 stemmer

  1. 1.

    • Ribbe
      33
    • Pinnekjøtt
      47
    • Kalkun
      7
    • Medisterpølser/kaker
      9
    • Nøttestek
      3
    • Annet
      13
    • Pizza Grandiosa
      0
    • Sosisser
      5


Recommended Posts

Jeg har faktisk veldig lyst til å komme med forslag om GrøstadGris ribbe i heimen. :) Jeg synes at Grøstad pølsene smaker 110 ganger bedre enn vanlige pølser, de er liksom så mye mere smakfulle og saftige *sikle*, så da er vel kanske ribba det samme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 123
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Sosisser. Er aldri jul uten sosisser.

Man orker da alltid dessert

Dumt man bare kan velge ett alternativ, vi har både pinnekjøtt og ribbe Og alt av "vanlig tilbehør" som medisterkaker, sossiser, rabbestappe osv ååååh jeg gleder meg til julaften, jeg fikk fri ali

Ikke jul uten pinnekjøtt :wub:
Når det kommer til pinnekjøtt kan jeg sammenlignes med denne her:




Vanligvis har vi en salig blanding, mye å velge i med andre ord. Pinnekjøtt er et must, medisterkaker, vossakorv, julepølse, kjøttkaker osv finner man også på bordet.
I år blir det nok stusselig utvalg, tradisjonelt pinnekjøtt og svineribbe thaistyle. Samt skal vi innom svigers en tur og der blir det kalkun. Så joda, blir jul i år også :P
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva, er jeg den eneste sonisen som skal spise lutefisk på julaften? Den har ikke fått vært med i pollen en gang den, det sier vel sitt :P

Men altså, lutefisk med lompe, meierismør, potet og bacon -NAM!!!

Hva jeg spiser på julaften kommer an på hvor jeg er. Om det ikke er lutefisk er det ribbe med medisterkaker, sosisser, potet og saus. Spiser ikke rødkål eller surkål...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Pinnekjøtt med kålrabistappe og til nød en potet. Man kaster nemlig ikke bort plass på noe så kjipt som potet når det er annet godt på bordet :P

Dessert kommer helt an på hvor vi er. Mamma lager stort sett multekrem, min "favoritt" - nei jeg er ikke dessertmenneske.

Svigermor serverer riskrem med rød saus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er himla konservativ i mine juletradisjoner (mamma og pappa har i år kjøpt plasttre; jeg begynte nesten å gråte), og julemattradisjonene er for meg temmelig hellig.

Lille julaften: Møsbrømlefse

Julaften: Pinnekjøtt med kålrabistappe

Førstedag: Mamma og pappa spiser ribbe, jeg spiser pinnekjøttrester

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ribbe, såklart! Med medisterkaker, sosisser og annet tilbehør. :) Pinnekjøtt ellers i jula :P Er det virkelig noen som bare spiser medisterkaker og sosisser? :|

Haha, jeg! Liker ikke ribbe, julepølse eller sosisser, så har alltid bare spist medisterkaker siden jeg var liten. :P I år feirer jeg hos mor og får for første gang kalkun på julaften i tillegg til kakene mine! :D

Har aldri smakt pinnekjøtt, men ser ikke for meg at jeg liker det. Spiser ikke kjøtt med synlig fett og liker ikke salt mat :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er jo dansk, så vi får andesteg med kogte poteter, brun saus, brune poteter (poteter vent i sukkerlage), rødkål, ribsgele og potetgull… Til dessert får vi altid ris'ala'mande, som er riskrem med mandler i og kirsebærsaus til :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ribbe på julaften(med alt tilbehør) :)

Også kom jeg på en litt artig greie vi har til dessert. Vi har riskrem(ikke så artig), men siden ingen i familien egentlig liker riskrem så lager mamma bare 5 små porsjoner hvor hun gjemmer en mandel. Også stokker hun om på porsjonene på kjøkkenet, før pappa henter de(så ingen skal vite hvor mandelen er). Og siden ingen i familien liker marsipan(søtsaker generelt) og alle er over 18 år, så har vi bestemt at premien er en flaske vin. :P

Noe utradisjonelt, men dog en premie vinneren setter pris på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ribbe på julaften(med alt tilbehør) :)

Også kom jeg på en litt artig greie vi har til dessert. Vi har riskrem(ikke så artig), men siden ingen i familien egentlig liker riskrem så lager mamma bare 5 små porsjoner hvor hun gjemmer en mandel. Også stokker hun om på porsjonene på kjøkkenet, før pappa henter de(så ingen skal vite hvor mandelen er). Og siden ingen i familien liker marsipan(søtsaker generelt) og alle er over 18 år, så har vi bestemt at premien er en flaske vin. :P

Noe utradisjonelt, men dog en premie vinneren setter pris på :)

En familie etter min smak! :P Riskrem er ikke godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herlig å se at ikke det bare er oss @Mardina! Riskremen ble fortært etter et par klagerunder på hvor kvalmende det var, uten at noen hadde fått mandelen..

Vi pleier også å skrive på lapp hvem vi tror får mandelen, også tipper vi penger =P utrolig morsomt, men desto utradisjonelt! I år fikk ingen pengepremien fordi ingen tippet riktig på hvem som fikk den. Så det er mulig at potten går videre til neste år..(?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raringer, riskrem er jo kjempegodt! :no::P Trikset er å lage den med mye grøt og lite krem, og så ha over en rød saus som ikke er så søt... Men med masse smak. Vi pleier å lage saus av hjemmelaga solbærsaft, men jeg skjønner jo at ikke alle har tilgang til akkurat det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I år hadde vi ribbe, pølse, medisterkaker, kalkun, stuffing, potetstappe, mandelpoteter, rosenkål, surkål, brun saus, sjy, kalkunfløtesaus, tyttebær, øl, akkevitt, julebrus og solo. Fatene var pyntet med sherrytomater.

Til dessert var det rosa hjerteiskake fra isbilen, riskrem med rørt jordbærsaus, småkaker og sjokolade.

Hvis noen er sultne, er de veldig velkomne til å raide kjøleskapet mitt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raringer, riskrem er jo kjempegodt! :no::P Trikset er å lage den med mye grøt og lite krem, og så ha over en rød saus som ikke er så søt... Men med masse smak. Vi pleier å lage saus av hjemmelaga solbærsaft, men jeg skjønner jo at ikke alle har tilgang til akkurat det.

Nei..... :x Ikke er jeg særlig glad i grøt, ikke begeistra for krem og de to i kombinasjon med hverandre, gjør det for søtt for meg...

I dag blir det endelig pinnekjøtt til middag her. Åhhh, som jeg gleder meg :D :D Vi spiste ribbe i går, men for å være helt ærlig så var ikke den ribba noe god (svoren var ikke skikkelig sprø heller) og jeg synes det meste av maten var litt lunken..... Men jeg ble mett allikevel da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg personlig har ikke noe jeg må ha, men spiser det jeg får servert, og hjemme er det ribbe på julaften. Pappa har ofte ribbe, sossiser og medisterkaker, mens hos mamma så er det fiskeboller i hvit saus i et "shell" med reker på toppen til "forrett" og ribbe til hovedrett. Fiskebolle greia begynte da mamma fant seg ny mann for det har de alltid hatt til forrett i hans familie. Også er det fast 2. juledag middag til morfar og da er det alltid pinnekjøtt på menyen, mens vi bodde hjemme og feira nyttår der så var kalkun nyttårsmiddag. Synes det er en grei meny, liker alle 3, men aner ikke om jeg kommer til og fortsette med det når jeg en gang skal arrangere, kommer vel litt an på hva andre vil også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raringer, riskrem er jo kjempegodt! :no::P Trikset er å lage den med mye grøt og lite krem, og så ha over en rød saus som ikke er så søt... Men med masse smak. Vi pleier å lage saus av hjemmelaga solbærsaft, men jeg skjønner jo at ikke alle har tilgang til akkurat det.

Jeg liker riskrem kjempe godt! Liker til og med den ferdig-greien jeg, med ferdig-saus.. Hehe. Sausen er best da, mmm. Spiste tre porsjoner på julaften. :ChristmasTree:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
    • Ser at det er nesten 6 år siden noen har skrevet her, men jeg prøver likevel:  Har et par spørsmål om whippet som jeg lurer på. 1) Leser her og der at det er veldig lett at de får overflatiske skader på kroppen, pga av full fart under "fri leik". Hvordan er det å kombinere tur  i typisk norsk skog med en løs whippet?  2) Whippet har jo jaktlyst. Er det mange som har erfaring med at naboens katt har fått en ublid skjebne? 3) Når det gjelder jaktlyst; er det helt "på trynet" å sette munnkurv på en whippet som skal få rase fra seg i fritt løp? Bare noen spørsmål fra en som har whippet på lista over "hunder jeg kanskje kunne tenkte med, når den hunden jeg har nå rusler til de evige jaktmarker"...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...