Aya Skrevet 25. November 2013 Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 Har dere noen tips til hva jeg skal servere når jentene kommer til meg på julebord? Vi blir bare fem-seks stykker, så det er ikke noe stress å lage mat, men jeg vet ikke hva jeg skal lage ... Hadde tenkt på rådyrgryte, men det er så mektig, og vi skal feste etterpå Kanskje juletapas? Juleskinke? Hva ville dere satt pris på? Skal ha dessert også ... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
simira Skrevet 25. November 2013 Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 Meksikansk tapas? Mmm! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 25. November 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 Jeg elsker all slags tapas, men det er et poeng at middagen skal være litt julete Så hvis det blir tapas blir det f.eks. lefse med juleskinke, små ribbebiter osv. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ingvildoline Skrevet 25. November 2013 Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 Tapas er perfekt. Forrige "privatjulebordet" jeg var på tok alle med seg en tapasrett hver, det ble koordinert på Facebook-event, og det ble en stor suksess. Vi var vel 13 stk. om jeg ikke husker feil, og noen tok også med seg kake. Jeg og min daværende roomie var vert, så vi kjøpte inn potetgull og pynt. Også tok alle med seg egen drikke. Fordelen med tapas er at det er kjempelett å "justere hvor mett" man skal bli mtp. drikking etterpå. Om du vil lage noe selv er reinsdyrskav med potetstappe dritgodt og passelig "julete". Er vel ikke så vanskelig å lage heller, tror jeg. Det trenger jo ikke bli fryktelig mektig heller om folk styrer sine egne porsjoner og man ikke har noen dessert. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Krilo Skrevet 25. November 2013 Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 Mmmm, tapas, med masse godt! Edit: juletetapas burde funke bra det masse småretter man kan lage da. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 25. November 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 Jeg lurer på om jeg rett og slett lander på det jeg ... Det kan jo bli ganske rimelig også, samtidig som det føles veldig fint og godt! Og så kan jeg lage det meste i stand på forhånd ... Vil ha i alle fall: - Lefse med røkelaks og snøfrisk - Lefse med sylte/juleskinke - Små biter ribbe (kjøper bare i ferskvaredisken ) med tannpirker og sviske - Medisterkaker - Små medisterpølsebiter - Kanskje noe kalkun i skiver, hvis jeg finner noe ferdig stekt? - Waldorfsalat - Saltbakte poteter? Noe dere ville ønsket/savnet? Og hva slags dessert er godt? Hjemmelaget is? Med mandel i? Alle liker jo is, ikke alle liker riskrem, men jeg MÅ ha mandel i ett eller annet! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Garmen Skrevet 25. November 2013 Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 Julesylte, kanskje? Og flatbrød? 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ingvildoline Skrevet 25. November 2013 Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 Flatbrød, ja! Og godt smør som man kan ha på. Kokt egg er veldig julete for meg (kan du posjere? I så fall er kanskje det enda litt mer "classy"). Ha majones som folk kan ha på maten om de vil. Gode rundstykker. Til dessert kan du ha is med multer til, kanskje? 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mokken Skrevet 25. November 2013 Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 Juletapas, og multekrem til dessert 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Krilo Skrevet 25. November 2013 Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 Multekrem med kromkaker! Åååå, det er nam det! Evt. Bringebær krem til de som ikke liker multer 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fillerya Skrevet 25. November 2013 Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 Juletapas hørtes godt ut. Evt pinnekjøtt, men det er kanskje litt tungt om dere skal ut etterpå? Nå ble jeg sulten Om besøket ikke liker riskrem, så liker de vel ikke multekrem heller? Hva med creme brulee eller panacotta? 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
soelvd Skrevet 25. November 2013 Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 Har ingen gode middagsforslag. Men har dessertforslag, nemlig fruktspyd med sjokolade. Det er så vanvittig, fantastisk godt og man kan spise maaasse med god samvittighet https://www.google.no/search?q=fruktspyd&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=DqCTUt_IBYqEtQbfzoHgBA&sqi=2&ved=0CC0QsAQ&biw=1278&bih=702#q=fruktspyd+med+sjokolade&tbm=isch Når jeg lager sånne til forsjellige tilstelninger lager jeg aldri nok, de blir slukt! 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Gråtass Skrevet 25. November 2013 Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 (endret) Kalkun får du ferdig i skiver som pålegg naturelle. Rull sammen en skive på en pirker med en eplebit og stangselleri. Edamer ost er julete, rødbetsalat med sylte i lefse, til dessert så anbefaler jeg multesorbet om dere skal drikke mye etterpå, det er ikke så tungt som multekrem, men veldig godt. Jeg har laget med lakka (multelikør) men kan lages med ren sprit, sitron likør eller hva enn man måtte like- eller ha i barskapet. Edit: men om du bestemmer deg for noe annet enn tapas, så er det usannsynlig enkelt og veldig godt å lage ribbe... Endret 25. November 2013 av Gråtass Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 25. November 2013 Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 Juletapas såklart - Kjøttboller med smak av kanel (en slager her i heimen.. Heter kebabspyd på matprat, men smaker deilig og litt julete. Serveres normalt med tzatziki til, men man kan sikkert servere med andre ting også, f.eks. waldorf.) - Baconsurrede dadler (NAM!!!) - Spansk tortilla (omelett). Det kan egentlig lages på uendelig mange måter. Ha oppi noe "julete"? - Ost og kjeks med honning og nøtter 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Renate A Skrevet 25. November 2013 Rapporter Share Skrevet 25. November 2013 Jeg liker godt rødbeter og sylteagurker i skiver til julemat, da har du litt til garnityr, eller du legger de i egen skål Du kan også kjøpe edamerost og dele den opp i små biter, ost er alltid godt. Var på juletapas ifjor og der hadde verten kuttet opp appelsiner, og lagt det på et fat ved siden av og det var skikkelig godt og friskt. ...nå fikk jeg lyst på jule tapas, bra vi er på vei inn i jula. Lykke til med festen, ta bilder av bordet??? Jeg syntes alltid det er så koselig og se bilder av pyntede bord med god mat (kanskje jeg er litt rar??? ) 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 26. November 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet 26. November 2013 Tusen takk for så mange gode forslag, nå gleder jeg meg!! Bilder skal tas!!! 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mokken Skrevet 21. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 21. Januar 2014 Håper det er greit at jeg låner tråden din @Aya Innspill til tapasretter trengs! Vi skal ha "januarbord" ed jobben og alle skal ha med 2 stk tapasretter hver. Vi skal først ha fagdag også blir det mat litt senere på kvelden så det må være noe som enten kan lages dagen før og varmes opp, eller noe som kan lages på kort tid. Jeg ble med i siste liten fordi jeg egentlig skulle jobbe så da er jo alle slagerne tatt. Lurte på å lage guacamole, men det må jo passe sammen med noe da Evnt lefse med snøfrisk, laks, rødløk og paprika + noe annet? Dette skal andre ta med: potetsalat kyllingvinger bacondadler foccacia iskake fruktsalat spekefat spanske kjøttboller brød pastasalat ris potetbåter lefse med spekeskinke vårruller aioli minipizza Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Gråtass Skrevet 21. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 21. Januar 2014 Jeg syns det er veldig godt med skiver av tomat (gjerne cherry tomat) frisk basilikum, mozerella, rødløk og litt olivenolje. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Caroline Skrevet 22. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 22. Januar 2014 Noe med fisk i seg, siden ingen andre har det med. Lakseruller er jo kjempegodt, ellers er jo cabaret veldig lett å lage på forhånd, og trenger heller ikke å varmes opp. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maysofie Skrevet 22. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 22. Januar 2014 Saltbakte poteter og empanadas er fantastiske tapasretter i tillegg til lakselefser Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 22. Januar 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 22. Januar 2014 Lefser med kremost og laks? Saltbakte poteter? Fersk asparges surret i spekeskinke? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tabris Skrevet 22. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 22. Januar 2014 Som andre har nevnt - baconsurret dadler. Skikkelig godt! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mokken Skrevet 22. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 22. Januar 2014 Jeg syns det er veldig godt med skiver av tomat (gjerne cherry tomat) frisk basilikum, mozerella, rødløk og litt olivenolje. Det har jeg ikke tenkt på nei, det tar jeg med! Takk! Noe med fisk i seg, siden ingen andre har det med. Lakseruller er jo kjempegodt, ellers er jo cabaret veldig lett å lage på forhånd, og trenger heller ikke å varmes opp. Veldig praktisk med det som ikke trenger varmes ja. Går for lakseruller jeg, så får vi dekket inn litt omega 3 ved siden av vinen Saltbakte poteter og empanadas er fantastiske tapasretter i tillegg til lakselefser Empanadas må jeg finne ut hva er for noe! Lefser med kremost og laks? Saltbakte poteter? Fersk asparges surret i spekeskinke? Lakselefse it is! Som andre har nevnt - baconsurret dadler. Skikkelig godt! Veldig godt ja, men det skal en annen ha med _______________ Tusen takk for innspill allle sammen! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maysofie Skrevet 22. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 22. Januar 2014 Empanadas er tertedeig med fyll (kjøtt, tomat, oliven og løk med mere, vi brukte også kikerter som vegetar), ser ut som små innbakte pizza. Nydelig! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.