Gå til innhold
Hundesonen.no

Fantastiske Hundeskogen!


Trixie
 Share

Recommended Posts

Endelig fikk vi tatt en tur i Hundeskogen. For en fantastisk plass det er! Slike steder skulle det vært overalt. Mange flotte hunder, og ikke minst koselige folk. Lykken var stor hos hunden min. Han fikk faktisk lov å hilse! Samme hva en sier, så tror jeg faktisk hunder har utbytte av å hilse og leke med " ukjente" hunder. Rett og slett et perfekt sted. Så utrolig deilig å senke skuldrene, og ikke være redd for å treffe hundehatere eller hunder som ikke skal hilses på.

Dessverre bor jeg ikke lenger i Sandnes, så det blir sjelden vi får gått der. Hjemme har vi masse skog å springe i, men der treffer vi sjelden hunder eller folk:(

Til info: Hundeskogen ligger rett sør for Sandnes, og er en skog med grusveier, stier, "fjelltopper", elv og tjern der det i alle år har vært alment akseptert med løse hunder. Nå er det tilogmed kommet skilt fra hovedveien!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hørtes ut som en fin ordning :) Ikke noe for min hund, men om man har hunder som går godt overens med alt og alle og folk respekterer det og ikke slipper bøllehunder der så fungerer det jo sikkert kjempebra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig fin plass, går der når sjangsen byr seg. Men du skal ikke være 100% sikkert på at du bare møter vennlige hunder. Kjenner flere som har hatt uheldige møter og sluttet selv gå der en periode for noen år siden pga en skummel labbis som jeg møtte hver gang som alltid var truende. Samt man kan alltid være uheldig og møte en hund som din absolutt ikke klaffer sammen med, selv om begge i utgangspunktet er snille gode hunder.

Er stort sett bare gode møter der da heldigvis :) Og vær obs, selv om alle slipper hundene sine er man ikke unntatt båntvangen i skogen der, politiet er der av og til å bøtlegger. (Har aldri møtt dem selv, men kjenner andre som har)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken basenji @Rocket?

Aner ikke! Lurer på det selv! Fikk ikke snakket med eieren dessverre.

De var utrolig fine :wub:

Han er så kul, ser ut som det er mye liv i den kroppen :hyper::wub:

Han er så kul også! Kjempemasse liv! Fyyyyker rundt i skogen og virkelig STORkoser seg! Også er han snill med alt og alle :wub: Og holder seg alltid i nærheten! Fiiiine voffsen! Låner han med meg på tur hver gang jeg får sjangsen. :D Skikkelig gladgutt den der :wub::bananas::hyper: Og så logrer han med heeeeele kroppen sin, sånn seriøst, lurer av og til på om han har ryggrad i det hele tatt, slår rumpa i sitt eget tryne jo!

Har jeg nevnt at jeg likern? :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh,morsomt! :) Kjenner henne ikke personlig,men har hatt en del med noen av hennes hunder å gjøre :) Og møtt en del fra det oppdrettet :)

Så gøy da :) Kjenner jo samtlige hunder og linjene veldig godt selv. Synd hun bor så langt unna oss. Men er på besøk og ligger over og litt sånt innimellom. :) Vi har sommersted i Egersund så vi er alltid innom Sandnes da også!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så gøy da :) Kjenner jo samtlige hunder og linjene veldig godt selv. Synd hun bor så langt unna oss. Men er på besøk og ligger over og litt sånt innimellom. :) Vi har sommersted i Egersund så vi er alltid innom Sandnes da også!

Så praktisk at dere har sommersted så nær da! :)

Det var da jeg ble kjennt med Blaze jeg forsto hvor mye fart og driv det er i disse hårete greiene! :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Jeg har vært flere ganger og gått tur med oppdretter og hennes portiser både med min egen og med bare hennes hunder. Kjempefin plass der vannhunddyra har masse steder å boltre seg på - også vann :D

Du må si fra neste gang du er i nærheten!! :) Så kan vi gå en tur :D

Tar meg friheten til å legge inn noen bilder fra skogen også :)

277760_10151137325850423_279873990_o.jpg

FOR en stilig hund!!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bor rett ved hundeskogen, men tør ikke gå der selv. Eller andre steder med frislipp av hunder. Jeg er så altfor redd at det skal bli smell. Ozu er midt i unghundperioden, og kan være litt bøllefrø selv, og det siste i verden han trenger nå er dårlige erfaringer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Jeg bor rett ved hundeskogen, men tør ikke gå der selv. Eller andre steder med frislipp av hunder. Jeg er så altfor redd at det skal bli smell. Ozu er midt i unghundperioden, og kan være litt bøllefrø selv, og det siste i verden han trenger nå er dårlige erfaringer.

Jeg tror ikke du trenger å være redd for det. Hunder er flinke å gi beskjed til hverandre. Ofte høres det veldig mye verre ut når de kjefter på hverandre, enn det faktisk er.

Jeg har en Schäfer hannhund på 11 mnd ca, og vi går der hver eneste dag. Og jeg kommer til å fortsette med det en stund, spesielt gjennom perioden der det kan komme litt bøllete oppførsel. Det finnes flere voksne hunder som går der som er flinke å gi beskjed til unghundene som må dempe seg litt, og det er også en fin mulighet for deg som eier å dempe din egen hund dersom du ser den er litt bøllete. Min hund har blitt korrigert og satt på plass noen ganger av andre hunder, og det syns jeg er kjempeflott! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...