Jump to content
Hundesonen.no

Rocket

Medlemmer
 • Content Count

  3103
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Rocket last won the day on August 29

Rocket had the most liked content!

Community Reputation

2182 Excellent

4 Followers

About Rocket

 • Rank
  Bow ties are cool
 • Birthday 06/21/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Rogaland
 • Hunderase
  Hundeløs
 • Mine dyr
  Pinglepusen Luna

Recent Profile Visitors

11003 profile views
 1. Rocket

  Akkurat nå august

  Kjenner 2 stykker som planlegger å søke seg inn i bodø neste år også! Gjerne dere havner i samme årskull da! Det kommer helt ann på. Hvis det er en ukastrert hannkatt så er det ikke uvanlig at de er bort lenge, spesielt på sommeren. Håper den dukker opp igjen. ❤️
 2. Rocket

  Vom Puppy til valp

  V&H til valp skal vel regnes annerledes enn til voksen. Mener å huske 3 - 4 % av nåværende vekt eller ca 1 - 2% av voksenvekt. Det begynner dog å bli lenge siden jeg leste meg opp på dette, så ville sjekket det ut nærmere hva som anbefales pr idag. Når jeg har fôret 50/50 med tørt/v&h så har jeg bare regnet ut hva hunden skulle hatt om jeg fôret 100% på hver av delene og så bare halvert mengden jeg kom fram til der. Med denne utregningen så er 5% av dagens vekt 140g EDIT: Ser dette står på V&H sine sider nå: "Ved fullfôring med PUPPY, gi ca. 4-5% av valpens nåværende kroppsvekt frem til den veier ca. 40% av forventet normal voksenvekt. Dersom valpen veier 4 kilo vil 5% tilsvare ca. 200 gram.Mellom ca. 40-80% av forventet voksenvekt gi ca. 3,5% av nåværende kroppsvekt daglig. Frem til hunden er utvokst trapper du ned til ca. 2% av kroppsvekten per dag.Kombinerer du PUPPY med annet valpefôr må du ta det med i betraktningen i den totale mengden som gis." Med denne utregningen så er 5% av dagens vekt 140g. Om jeg ikke tar helt feil. EDIT 2: Det vil si at skal du gi 50/50 % tørt og rått så skal du gi 70g v&h. Og ish 50g tørrfôr.
 3. Nå er det lenge siden jeg leste noe særlig om dem, men de kom ut på topp ifht hva jeg ønsket dengang da i en allergivennlig hund med litt størrelse. Jeg har bare møtt 1, en hannhund tror jeg det var, den var ganske ung enda så kan hende den var i spøkelsesalderen, men den var rimelig nervøs ovenfor meg, og ifølge eier generelt i nye situasjoner om dagen. Dette var dog bare 1 hund, og jeg aner ikke om den var fra bra linjer eller ei. Så ville ikke dømt rasen på bakgrunn av dette. Mener å huske portugiseren kom ut som en sterk nr 2. Heldigvis er allergien min stabil og jeg har ikke måtte kun vurdere de allergivennlige rasene mer enn det jeg gjorde da, så jeg har ikke noe mer input dessverre
 4. Rocket

  Linsorhund og Colliene 🐾

  Gratulerer så mye med flotte resultater!! Jentene dine er så fine!!! ❤️
 5. Jeg hadde "grisete" hannhund i 10 år, men det er ikke grunnen til at jeg vil ha tispe neste gang. Jeg tenker at sånt er så himla individuelt at det er vanskelig å forutse, så jeg legger ikke sånt til vekt når jeg velger kjønn. Rocky hadde jevnlig forhudskatarr, og det ble noen flekker her og der pga det. Om det er slufsa eller snoppen som det slafses på er irrelevant, lyd kan det lage uansett. Jeg kjenner tisper som markerer mye mer enn andre hannhunder osv. Jeg ønsker tispe fordi jeg ikke har hatt det før, og lenge hadde "alle" rundt meg tisper, og planer om å skaffe seg tisper, og da var det liksom enklest da mtp løpetid og sånn. Akkurat nå er det noen intakte hanner i "flokken", men det utgjør ikke noen forskjell for min del kjenner jeg. Jeg har pr idag ingen planer om avl, men man vet jo aldri om det dukker opp en oppdretterspire i meg også om rasen gir mersmak og hunden jeg ender opp med er så god at den burde avles på. Så får tiden vise om jeg er hannhund eller tispe menneske. I min omkrets er det flest tisper pr idag, men det er ofte helt tilfeldig. Noen har typ "siste valpen i kullet" og den var det kjønnet den var liksom. Andre har valper fra et uhellskull der det kom 3 valper, hvorav 2 var tisper. Annet uhellskull der det bare kom en tispe som de ikke klarte å gi ifra seg. Andre igjen har fått valp utdelt basert på egenskaper og ikke kjønn (brukshund), og noen har avlet selv og beholdt den valpen de likte best uavhengig av kjønn. (Også brukshund). 3 av hundene som det er blitt reist lengst for å hente har vært hannhunder, om det har noe å si.
 6. Rocket

  Jeg vil se!

  Eldre bildet igjen, men beste hoppebildet i arkivet xD Johan den flyvende JRT. Jeg vil se en hund som svømmer!
 7. Rocket

  Jeg vil se!

  Milo, whippeten til ei venninne som jeg passet noen dager. ❤️ Jeg vil se en hund på fjelltur!
 8. Rocket

  Jeg vil se!

  Eldre bilde, men det har jeg! 😛 Mer snø enn bikkjer i dette bildet dog xD Jeg vil se hunder ved vann/sjø
 9. Rocket

  Akkurat nå august

  Så bra!!! Uff. Det hørtes kjempekjipt ut! Jeg er heldig sånn sett. Har hele loftsetasjen for meg selv hos pappa, og bor gratis her. Så sånn sett har jeg ikke hastverk, men har bodd her i 3,5 år nå og er rimelig lei.
 10. Ja helt enormt mye fint! Tror jeg har 15 halsbånd i ønskelisten
 11. Rocket

  Har du blitt bitt av hunden din?

  Ja har absolutt blitt en rift her og der av valpetenner. Største skaden jeg derimot har fått var en ivrig border collie på 5 mnd rett i leppa slik at jeg beit meg selv. Uhell skjer, og som nevnt, valpetenner er sylskarpe. Det kan gå hardt utover både hud og klær. Når Rocky var liten var det fort gjort at han plutselig hang fast i en fot f.eks når man gikk forbi.
 12. Rocket

  Akkurat nå august

  Ja det er også et mareritt! Herremin så dyrt!!! Jeg og søs leide ut 82 kvm til 8500... Vel og merke i Volda det da, studentby, men et helt annet boligmarked enn her i Sandnes/Stavanger f.eks Ikke sant!!!! Huskjøp bringer plutselig ut en annen side av folk 😂 Er et hus som ligger på markedet jeg har lyst på, men husbanken sier nei pga oppussingsbehovet. Skikkelig kjipt for jeg har et greit stort nettverk med folk som er mer en villige til å hjelpe meg med det. Men de ser jo bare uføre meg, så jeg forstår det jo veldig godt. De må jo sikre seg selv. Boligen er jo allerede et tvangsalg som har vært husbank finansiert så. Folk her omkring hater tydeligvis dyr. Har funnet noen fine leiligheter, men så står det forbud mot f.eks utekatt i vedtektene. (Jeg forstår at det ikke er ønskelig med et tonn katter altså, men kjipt for meg uansett. )
 13. Rocket

  Akkurat nå august

  Håper testen er negativ! ❤️ Høres ut som den beste underholdningen da! Jeg har såvidt sett noen episoder med 12 før jeg ramlet av. Gleder meg til å se alt jeg ikke har sett enda da! Husjakt på våren og i fellesferien er noe dritt! Må snart snakke med husbanken og få forlenget finansieringsbeviset mitt jo... Kommer svært lite på markedet og av det jeg har bydd på så har jeg enten vært for lav i pris og fått avslag på bud eller bare ikke vunnet budrunden. Er en del nytt som kunne vært aktuelt, men det er stort sett ikke ferdig før sent 2021/2022. Begynner sterkt å vurdere det dog. Får se hva høsten bringer med seg.
 14. Tenker du på toll? Isåfall nei, jeg tenker ikke på det i det hele tatt. Tenker det er verdt det uansett. Et tips er å bli med i Collar Mania Maniacs gruppa på facebook. Jeg fikk 20% av på disse iom hun hadde salg for medlemmene i gruppa i helga som var. Hun har også egne giveaways der på halsbånd med småfeil innimellom osv.
 15. Rocket

  Kan man konkurrere med kastrert hund?

  Det er vel over et år siden han ble chippet og de er ikke konkurranse klare på en stund enda så de kommer ikke til å bryte noe doping reglement hvis hun bestemmer seg for å starte noe. 😅
×