Gå til innhold
Hundesonen.no

Ruben Gilja

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ruben Gilja

  1. Jeg tror ikke du trenger å være redd for det. Hunder er flinke å gi beskjed til hverandre. Ofte høres det veldig mye verre ut når de kjefter på hverandre, enn det faktisk er. Jeg har en Schäfer hannhund på 11 mnd ca, og vi går der hver eneste dag. Og jeg kommer til å fortsette med det en stund, spesielt gjennom perioden der det kan komme litt bøllete oppførsel. Det finnes flere voksne hunder som går der som er flinke å gi beskjed til unghundene som må dempe seg litt, og det er også en fin mulighet for deg som eier å dempe din egen hund dersom du ser den er litt bøllete. Min hund har blitt korrigert og satt på plass noen ganger av andre hunder, og det syns jeg er kjempeflott! :-)
  2. Det er mange gode triks man kan prøve for å få slutt på bitingen. Vi hadde et stort problem med det vi også, men nå er bitingen kun når jeg og valpen lekesloss. Når leken er over, er det ikke lov å bite lenger, og det har den forstått. Vi prøvde følgende: 1. Presse tannkjøttet litt inn slik at når den biter, biter den seg selv. Det er jo ikke så gøy hvis valpen får vondt selv. 2. Skrike "au" høyt når den biter, slik som Ane foreslår. 3. Du kan forsøke å sette den i "skammekroken" ved å binde den fast med et kort bånd. Prøv å finn en plass som ikke er nær dere, men fortsatt slik at valpen kan se dere. (Vi kunne ikke bruke denne metoden da den lille schäferen vår ble veldig sterk etter hvert. Så møblene begynte å flytte på seg) 4. Prøv å få oppmerksomheten bort fra bitingen. Gjerne ved å gi en leke. Dersom oppmerksomheten ikke går over på leken, kan du prøve å SNAKKE VELDIG ENGASJERT OG MED HØY OG LYS TONE SLIK AT DEN TROR AT LEKEN ER VEEEERDENS KULESTE LEKE. Det fungerer alltid for oss :-) Egentlig vet jeg ikke hva som gjorde at han sluttet å bite, men vi prøvde kombinasjonene ovenfor.
  3. Vår schäfer på 9mnd er helt lik. Han er supernysgjerrig på alt og alle. Vi går stort sett i en skog der det er masse hunder som er løse, så det kan ha noe med det å gjør også, at han vil hilse på alle når vi er på tur. Når vi går på tur med bånd, pleier jeg å se litt an på hunden og eieren om de har lyst å hilse. Dersom de vil hilse, stopper vi også, og det tror jeg min hund har snappet opp. Jeg tror han merker når jeg og de vi møter har lyst å hilse, for han er veldig flink til å gå forbi de som ikke ønsker å hilse :-) Det kan for all del være tilfeldig altså, men det virker som om det er noe i det.
×
×
  • Opprett ny...