Gå til innhold
Hundesonen.no

Den store baby(og barne)tråden <3 2.0


Kaja
 Share

Recommended Posts

  • Svar 9.3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Da var vi blitt foreldre Lillegutt kom til verden klokken 11.45 i formiddag etter en litt dramatisk fødsel som endte i akuttsnitt. Han veier 3580 gram, er 49 cm lang og selvsagt helt perfekt Mor,

Siden nærmeste familie nå er informert så får jeg snike meg sånn litt småoffisielt inn her

03:22 kom verdens skjønneste tass. Han fikk det veldig travelt på slutten og kom ut med superheltarmen først. Veldig effektiv og grei fødsel. Lystgassen var noe drit, ble bare kvalm og svimmel, så da

Posted Images

Definitivt. vi skal jo bare være mammaer, med hele seg, døgnet rundt og det skal være greit - pappaer er kun pappaer når de er med ungen. :aww: Nå høres jeg bitter ut, og det er jeg IKKE for jeg legger opp til det slik selv, og får hvertfall muntlig forståelse når jeg sier jeg trenger Rakshatid, og ikke bare mammatid - men i praksis så er det ikke så lett å gjennomføre.

Neida, joda. Trøtt - satt opp med unge til halv fem i natt. *gjesp* Sortere tanker senere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jo jeg i praksis alenemor, så jeg vet ikke om jeg bør uttale meg for mye men.

Det er vel underliggende at jeg skal "ofre" meg mer for barnet enn barnefar.

Feks ble det ikke møtt med veldig stor forståelse at jeg ikke var klar for å få A hjem søndags morgen fordi han hadde glemt bort at han skulle på black Sabbath konsert , bare fordi jeg var på julebord og syntes det var litt sent å få beskjed om endring i planene kl 00:30 natt til søndag.

Det ble dårlig stemning, selv om mitt svar var ( ordrett ) : ehhm . passer litt dårlig siden jeg er på julebord nå, er det helt krise?

At mannen på forhånd ikke har tilbrakt en hel helg med ungen på 7 uker pga innflyttingsfest, plutselige helgvakter osv forringer på ingen måte inntrykket av han som den oppofrende helgpappaen. Selv ikke hos meg som måtte få en påminnelse av sambo om at jeg overhodet ikke hadde noe å få dårlig samvittighet for når det viste seg at A ble plassert hos en kompis av far.

Man forventer mer av mødre. Mødre forventer mer av seg selv. Jeg tror vi tar det litt som en selvfølge selv at det er vi som skal ta bøygen.

Jeg hører stadig gutta på jobb fortelle at de "har vært barnevakt i helga, fruen var på byen", jeg har ALDRI hørt en mor formulere seg sånn.

Men igjen: jeg vet ikke om mine erfaringer er veldig relevante for samfunnet ellers, jeg jobber med byggevaremenn og jeg er ikke sikker på om xn min er representativ for menn generelt , og muligens er jeg preget av at det alltid har vært mitt ansvar å ta seg av ungen når far har noe annet å gjøre . Selv om det er "hans helg".

Jeg ser venninnen min ( som er den mest karrierebevisste jeg vet om) som har en barnefar som tripper etter å få mest mulig ansvar også plutselig sliter mer med å gi slipp på ungen enn hun så for seg, så kanskje det er noe genetikk inni bildet? Hun trodde hun skulle rable etter 2 uker hjemme med baby, babyen er nå 3 mnd og hun må virkelig ta seg sammen for å gi far og barn alenetid. Heldigvis er hun bevisst på det :lol:

Edit: ødela quoten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser jo selv at jeg legger mye opp til det da, for jeg SPØR før jeg går ut og gjør noe annet og overlater baby til pappan - han sier jo alltid ja, med mindre det er noe krise - men likevel - jeg spør. Som om det er mer mitt ansvar en hans, og det er det jo egentlig ikke? Eller?

"kan du ha ho litt mens..." er ganske vanlig om jeg skal ut av huset - er det ting inne så bare gir jeg henne til han og sier jeg skal ditt og datt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@

Det var sånn her og, både mens vi bodde sammen og ellers. Den greia med at de passa ungene sine, disse fedrene, var noe av det mest provoserende jeg visste om. Nei, de PASSER ikke sine egne unger, for fader! Eksen tok også litt lett på dette med levering av unger (hentinga var han veldig flink på, og han har stort sett alltid hatt ungene de helgene/feriene han skal), gjerne noen timer før avtalt og sånt. Det gjorde han helt til jeg ikke var hjemme en gang og han ringte og lurte på hvor fader jeg var hen.. Vel, jeg fikk forklart han i rolige men tydelige ordlag at avtalen var en time seinere enn da han ringte, så jeg var ikke hjemme før det, jeg. Etter det så kom han som avtalt gitt.

Jeg er nok ikke en typisk mamma, jeg har faktisk aldri forventa mer av meg enn han. Jeg tror det er litt av grunnen til at det samarbeidet vi har vært nødt til å ha de siste 13 årene har gått såpass glatt som det har gjort. Han har halve ansvaret for de to, akkurat som meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det er en kjempeinteressant diskusjon! Jeg har akkurat skrevet en eksamensoppgave om menn og kvinners fordeling av ansvar for barn, tid i lønnsarbeid osv. i Norge, og dere er ikke akkurat alene om å føle det sånn ... For eksempel kan man si at likestillingspolitikken her til lands har fungert aldeles strålende - det er nesten ingen forskjell på menn og kvinner i arbeid utenfor hjemmet lenger. Det man "glemmer" å nevne er at 40% av kvinner jobber deltid (mot 13% av menn, i 2011, SSB) - og at blant mødre i par jobber nesten halvparten deltid. Det blir jo en litt annen side av det, og det er mange faktorer som ligger bak, men det ligger dypt begravet i samfunnet at omsorg for små barn i all hovedsak er mors hovedoppgave tror jeg.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

men det ligger dypt begravet i samfunnet at omsorg for små barn i all hovedsak er mors hovedoppgave tror jeg.

Definitivt. Ukjente reagerer med relativt stor overraskelse når de får vite at broren min er (tilnærmet, så godt som) alenepappa, mens ingen tenker to ganger over at søsteren min er alenemamma.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@. Jeg har kjøpt presanger til de små på søstrene Grene i år. Liten pappkoffer, byggeklosser, tegnesaker, all verdens dill og dall til en slikk og ingenting. Barn og svigerbarn får skikkelige ting, de andre får ræl. De voksne, også. Har ikke råd til dette tullet, jeg :)

Det er vel de samme mennene som er barnevakt for egne barn, som hjelper til når de gjør husarbeid i eget hjem :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår jeg er veldig heldig på den måten. Lars er pappa absolutt hele tiden, fra det sekundet Sophia var født. Før han fikk jobb som gjorde at han var mye borte om gangen så er jeg sikkert på at han har stått opp flere morgener med barna og skiftet fleier bleier enn meg. Men han forventer til gjengjeld også å bli inkludert i alt som har med ungene å gjøre. Han forventer at hver eneste avgjørelse jeg tar om ungene, små eller store så er han ikludert. (tuller ikke. Kjøpte strømpebukser og måtte ringe han for å finne ut hvilken jeg skulle kjøpe.) Han har alltid tatt det som en selvfølge at jeg skal kunne fortsette meg utstillinger, hundetrening, hunder, møter av diverse slag, ut med veninne eller whatever, så lenge han ikke har jobb så er ikke det noe jeg må spørre om. Vi samkjører bare så vi ikke finner på ting likt bare :)

Han er naturligvis mye borte nå pga av jobben, men tar det igjen når han først er hjemme. Han sover aldri lange morgener, fordi han vil være der klar når ungene står opp. S går sikkert bare 40% i barnehagen når han er hjemme fordi han tar masse fridager med henne, leverer sent og henter tidlig for å finne på ting. Legger opp helgene etter hva hun vil synes er morsomt, og tar henne med om det er en fotballkamp han vil se et se og inkluderer henne i sin fritid. Jeg har aldri møtte spørre om han kan stå opp med en av ungene, og jeg har aldri møtte spørre om han kan skifte på en av dem osv.

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen ganger skulle jeg ønske at visse personer ikke kunne lese her inne så man fikk luftet seg skikkelig :P

@soelvd Vi har ikke babysvømming her, men det er eget oppvarmet barnebasseng i svømmehallen. Hvordan går man frem med å tilvenne små barn i vann på egenhånd? Gå etter intuisjonen bare? :P Man skal vel ikke dukke under første gangen? *clueless*

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen ganger skulle jeg ønske at visse personer ikke kunne lese her inne så man fikk luftet seg skikkelig :P

@soelvd Vi har ikke babysvømming her, men det er eget oppvarmet barnebasseng i svømmehallen. Hvordan går man frem med å tilvenne små barn i vann på egenhånd? Gå etter intuisjonen bare? :P Man skal vel ikke dukke under første gangen? *clueless*

Det er bare å ta henne med på bading det :) De blir fort slitne i begynnelsen og ikke bli overrasket om dere ikke er i vannet mer enn 15-20 minutter før hun er sutrete og kjempesliten :)

Personlig hadde jeg ikke dukket henne uten å ha noen kyndige til stede. Ikke alle barn har en like god lukkerefleks og selv synes jeg det er vanskelig å se det. Men på noen ser du det veldig tydelig. Det du gjør i så fall er å bruke en bøtte med vann. Hell i jevn strøm fra bak hodet og fremover, om du forstår. Så ser du på nesen om den "lukker" seg. Om den gjør det tydelig kan man fortsette med bøtta en god stund (type noen ganger hver bading) og etterhvert når dere er trygge på det kan dere gjøre det samme med bøtten, og i det hun lukker nesen og sånn så kan man dykke henne rolig rett ned og rett opp igjen (hold henne under armene :) ). Ikke lenge, men ikke fort heller, man skal være rolig og vise at det ikke er farlig. Gi henne skryt eller en gøy leke når hun kommer opp igjen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen ganger skulle jeg ønske at visse personer ikke kunne lese her inne så man fikk luftet seg skikkelig :P

Jeg tror at det er en akkurat passe sensur for hva vi egentlig vil dele på nett at vi har noen nære her inne ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herregud for en vittig alder dette er. Sophia underholder oss og seg selv på bilturer med hvordan vi må kjøre fort så ikke trollet kommer og tar oss, om hvilken fjell hun ser fra veien trollet bor i, om hvordan nissen måtte oppdra trollet til å være snill og hvordan mamma ikke må kræsje bilen :lol:

Vi har fått oss høner og kaniner. Hun er utrolig stolt av det første egget vi fikk her hjemme :D599736_10151993540420256_1997723769_n.jp

Hun begynner å klare å høre etter og har konsentrasjon lenger enn nesetippen sin også. Deilig :P Hun har også bestemt at hun må få seg skjørt, så hun også kan stille ut sammen med mamma <3 og er ivrig på å trene! (Sheltie neste år :whistle: ) Kanskje hun skal få gå barn og hund i romjulen :)

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen ganger skulle jeg ønske at visse personer ikke kunne lese her inne så man fikk luftet seg skikkelig :P

@soelvd Vi har ikke babysvømming her, men det er eget oppvarmet barnebasseng i svømmehallen. Hvordan går man frem med å tilvenne små barn i vann på egenhånd? Gå etter intuisjonen bare? :P Man skal vel ikke dukke under første gangen? *clueless*

Lov ventilere på pm og sånt altså. :aww:

Mente ikke å stille Bonden i et dårlig lys altså - han er fantastisk med lillemor, akkurat nå sover hun i armene hans. Og tidligere idag da jeg ikke fikk til å roe henne what so ever så rakte jeg henne til han og sa "din tur" han tar i mot, vugger ungen og ungen blir stille. :aww::lol: Men det er et veldig tradisjonelt kjønsrollemønster her i huset. Jeg fikser inne, han ute, ungen er "min" om morgen og natt (men akkurat det er jo mest fordi jeg ikke får sove om hun gråter, mens han sover uansett) han skifter, bader og mater, men jeg må somregel spørre om han kan bade henne. Mating og skifting går automatisk, den som har henne skifter. :aww:

Vi har borrelåsunge som stort sett henger på en av oss :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nok en milepæl i dag, Tuva har spist en hel brødskive (okei, ikke skorpen) alene! Før har hun bare klasset og tullet og vært mest interessert i tallerken, men nå spiser hun altså en og en bit og vi øver på å tygge mellom hver bit. Koselig morgenstund :ahappy:

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flinke Tuva! :wub:

Ida har funnet ut at å ligge på rygg og sprelle og vri på seg gjør at hun klarer å vri seg rundt "med klokka" mens hun ligger på rygg. Det er litt artig! så jeg kan faktisk legge henne fra meg et par minutter uten at det blir katastrofe! Tro om hun finner ut at hun kan vri seg andre veien etterhvert?

Fikk løst "krype nedover i senga" problemet med å legge en stor tung putesak i fotenden, oppå dyna, da kommer hun ikke så langt ned at hun får dyna over hodet. :) Og vi har en skravlebøtte - i natt lå hun i 40 min og sprella og skravla før jeg plukket henne opp og hektet henne på pupp for å se om hun sovnet av det. Det gjorde hun, etter enda mer sprelling og skravling :lol:

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I natt da jeg (som vanlig) lå våken et par timer kjente jeg plutselig at babyen bevgde seg på utsiden av magen. Jeg vekte Bøllemannen og flinke babyen bevegde seg enda mer sånn at han også fikk kjenne :wub: Jeg tror at jeg endelig begynner å skjønne at det kan gå bra denne gangen :D

  • Like 16
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I natt da jeg (som vanlig) lå våken et par timer kjente jeg plutselig at babyen bevgde seg på utsiden av magen. Jeg vekte Bøllemannen og flinke babyen bevegde seg enda mer sånn at han også fikk kjenne :wub: Jeg tror at jeg endelig begynner å skjønne at det kan gå bra denne gangen :D

:D :D :D

Forresten. Sorry jeg ikke svarte, vært superbusy her :P Men ja, jeg er hjemme sånn ca hele tiden, så kom når det passer deg best :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herregud for en vittig alder dette er. Sophia underholder oss og seg selv på bilturer med hvordan vi må kjøre fort så ikke trollet kommer og tar oss, om hvilken fjell hun ser fra veien trollet bor i, om hvordan nissen måtte oppdra trollet til å være snill og hvordan mamma ikke må kræsje bilen :lol:

Vi har fått oss høner og kaniner. Hun er utrolig stolt av det første egget vi fikk her hjemme :D599736_10151993540420256_1997723769_n.jp

Hun begynner å klare å høre etter og har konsentrasjon lenger enn nesetippen sin også. Deilig :P Hun har også bestemt at hun må få seg skjørt, så hun også kan stille ut sammen med mamma <3 og er ivrig på å trene! (Sheltie neste år :whistle: ) Kanskje hun skal få gå barn og hund i romjulen :)

Det er så gøy å få innblikk i den utrolige verden de lever i, jeg blir nesten misunnelig på Ask noen ganger :lol:

Søteste Soph :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I natt da jeg (som vanlig) lå våken et par timer kjente jeg plutselig at babyen bevgde seg på utsiden av magen. Jeg vekte Bøllemannen og flinke babyen bevegde seg enda mer sånn at han også fikk kjenne :wub: Jeg tror at jeg endelig begynner å skjønne at det kan gå bra denne gangen :D

åh, det er sånn en magisk følelse! Helt utrolig <3 nyt det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt kommer på en gang her. Først var jeg dårlig en ukes tid, så ble Emilie dårlig og har vært det siden torsdag kveld. I går ble samboeren dårlig, så mamma tok seg fri fra jobben ( :heart: ) for å passe E. Jeg har en eneste sykedag igjen som kan brukes for å bestå praksis. Har heldigvis bare 8 vakter igjen, men likevel. Skal hente E nå, og hvis hun ikke er bedre så skal jeg hente ut penicillinen vi fikk resept på. Håper de blir friske snart begge to...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg skjønner. Jeg synes på en måte ikke at 3/6 med C (uten forkalkninger) er så ille, men jeg har sett på fryktelig mye hunder i det siste. Mulig jeg har sett meg blind og at jeg må stikke fingeren i jorda
    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
    • Du kan sikkert litt om massasje og sånt allerede? Vi hadde regelmessig fysioterapeut på våre, en gang i mnd. Lakseolje, og etterhvert Cartrophen (lite effekt) og Librela (heller ikke mye effekt, men startet antageligvis for sent). Greia med disse smertebehandlingene for artroser er visst at man skal begynne å bruke dem før det har fått utviklet seg noe særlig. Pass på at hunden er varm såklart, back on track kan hjelpe (tantes gamle hunder har hatt det over natten, med opptrening). 6 tenner! Au!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...