Gå til innhold
Hundesonen.no

Boikott av Peppes Pizza - støtter dyremishandling


Gjest
 Share

Recommended Posts

http://www.dagbladet.no/2013/06/14/nyheter/innenriks/peppes_pizza/dyrebeskyttelse/dyrevern/27712917/

Foie gras er en av de styggeste formene for industriell utnyttelse av dyr. Jeg klarer ikke se videoer fra fuglegårdene som produserer foie gras, men husker fra min barndom de groteske bildene av stålbjelker som blir tvunget ned halsen på fuglene og den uetiske behandlingen av dyrene.

Her har vi som forbrukere makt til å si i fra. Lag pizza hjemme i stedet for å handle hos Peppes Pizza.

For de som er usikker på foie gras, her er en artikkel som ikke er direkte knyttet til en dyrevernsside, kun 2 dager gammel:

http://www.huffingtonpost.com/2013/06/12/undercover-foie-gras-video-hudson-valley_n_3429492.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 64
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Det at folk reagerer så kraftig på peppes nå er jo med på å gjøre alt som er kritikkverdig i forhold til gåselever synlig, og forhåpentligvis vil dette gi ringvirkniger hos andre som tilbyr dette prod

Høres egentlig ganske likt ut som den norske kyllingindustrien, minus dette med metallstangen. Eller hva med hvordan vi behandler gris her i landet? Blir ikke mer peppes her i gården iallefall

Det er bra å se at det fungerer å engasjere seg. Man kan ikke avkaffe ALL urettferdighet her i verden, og man kan heller ikke sette seg ned og la vær å gjøre noe fordi andre har det verre. Da kan man

Urk. Og et av mine favorittsteder.

Og så er jeg litt usikker på hva jeg mener. Altså, jeg er ikke i tvil om at produksjonen av foie gras er ganske stygg. Men hvordan har de andre kjøttbitene det før de havner på pizzaen? Er det så himla mye bedre?

Nå kommer jeg nok uansett ikke til å bestille noe gåseleverpizza, og kommer nok til å ha dette i bakhodet neste gang jeg skal handle ingredienser eller spise pizza ute. Men tenker litt at om jeg skulle gjøre det "ordentlig" så burde jeg jo ikke spise annet kjøtt enn det jeg evt. aler opp og slakter selv, så jeg vet at dyrene har hatt det bra...

Etikk er vanskelig. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Urk. Og et av mine favorittsteder.

Og så er jeg litt usikker på hva jeg mener. Altså, jeg er ikke i tvil om at produksjonen av foie gras er ganske stygg. Men hvordan har de andre kjøttbitene det før de havner på pizzaen? Er det så himla mye bedre?

Nå kommer jeg nok uansett ikke til å bestille noe gåseleverpizza, og kommer nok til å ha dette i bakhodet neste gang jeg skal handle ingredienser eller spise pizza ute. Men tenker litt at om jeg skulle gjøre det "ordentlig" så burde jeg jo ikke spise annet kjøtt enn det jeg evt. aler opp og slakter selv, så jeg vet at dyrene har hatt det bra...

Etikk er vanskelig. :P

Jeg regner med Peppes Pizza ikke importerer kjøtt utenlandsifra (for i så fall hadde jeg slutta å spise der either way :lol: McDonalds og Burger King bruker iallefall norsk kjøtt). Og ja, de kjøttskivene du får f.eks hos McD og BK er en milliard ganger bedre behandla enn foie gras. Det er litt som ... eh.. Hva skal man si. Vet ikke hvordan jeg kan lage en faktisk sammenlikning. Men frittgående kuer på et jorde i Norge er liksom ikke helt det samme som fugler som lever hele livet i små bur, blir tvangsfora høykonsentrert for med en metallstang som trøs voldsomt ned i halsen på dem og kjører vanvittige mengder mat nedi magen med trykkluft omtrent, mens fuglene vokser en lever som er så stor at de utvilsomt har smerter på høyde med mennesker som får kreftsvulster i magen. Det er himmel og *******, selv om man dreper et dyr for mat er det jo snakk om hvordan man har behandlet det på vegen.... That's my issue.

Foie gras er ulovlig å produsere i Norge, og det må importeres fra utlandet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men frittgående kuer på et jorde i Norge er liksom ikke helt det samme som fugler som lever hele livet i små bur, blir tvangsfora høykonsentrert for med en metallstang som trøs voldsomt ned i halsen på dem og kjører vanvittige mengder mat nedi magen med trykkluft omtrent, mens fuglene vokser en lever som er så stor at de utvilsomt har smerter på høyde med mennesker som får kreftsvulster i magen. Det er himmel og *******, selv om man dreper et dyr for mat er det jo snakk om hvordan man har behandlet det på vegen.... That's my issue.

Høres egentlig ganske likt ut som den norske kyllingindustrien, minus dette med metallstangen. Eller hva med hvordan vi behandler gris her i landet?

Blir ikke mer peppes her i gården iallefall. Men jeg kunne ønske folk var like villige til å boikotte den dyremishandlingen som foregår i dette landet også, det er ikke fryktelig vanskelig å f.eks velge økologiske egg fremfor såkalte "frittgående"... ett par kroner mer liksom. Koster ikke stort, men folk gidder bare ikke.

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her synes jeg at Peppes begår et feiltrinn. Produksjon av foie gras er forbudt i Norge og flere andre land (Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Finland, Storbritannia, Nederland etc.) av dyrevernsmessige årsaker. Det er ikke noe de har gjort for moro skyld. Her kan man ikke en gang bruke unnskyldningen at "i Norge har dyrene det så mye bedre", for foie gras som selges i Norge er importert fra utlandet. Jeg synes at det er flere produksjonsdyr som burde fått mer fokus på velferd, men det rettferdiggjør ikke denne formen for produksjon av gåselever.

Her er en informativ video som følger produksjonen fra klekking til slakt:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De får mountains of hell served på facebooksiden sin iallefall. Min indre dyrevenn blir så glad for å se så mange som sier i fra! :)

Og jeg kjenner jeg blir irritert over standarsvaret.

" Denne typen tilbakemeldinger er vi veldig glade for. Gåselever er noe vi tilbyr på én pizza på våre restauranter, og når vi nå igjen skal gå gjennom hele menyen vil vi også vurdere dette konkrete spørsmålet.

For menyen på Peppes er stadig i forandring. En viktig grunn til det er tilbakemeldingene vi får hver eneste dag fra kunder i restaurantene våre over hele Norge. Stort sett handler det om ting de vil vi skal ta inn på menyen. Vi lover å komme tilbake med hva vi gjør i løpet av sommeren-"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men altså: GÅSELEVER på pizza? Jeg kan ikke tenke meg noe mer grouse. Det smaker jo høgg og fandens avlat liksom...

... og ja, jeg er også sterk motstander av måten dette produseres på. Det er så forkastelig og grusomt at jeg ikke engang orker å se noen video eller bilder av det *stikke hodet i sanden*. Ja, jeg har smakt dette en gang - som en del av en 6 retters middag jeg selv ikke hadde bestemt (og man smaker jo liksom på alt)... den smaken hang i hele den dagen og den neste, og jeg kjenner jeg blir kvalm bare ved tanke nå også.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri: Jeg har aldri smakt på, men lurer på - hvis det ikke var noe klanderverdig med måten det ble produsert på, hadde du da spist det igjen? Eller var smaken alene helt ******?

Hehhehee, nei, jeg hadde aldri i verden stappet det der i kjeften igjen. Det smakte noe så aldeles ekkelt - både konsistens og smak var bare ekkelt - særlig sammen. Kan man si at noe har silkekonsistens? Det var i alle fall det som slo meg: silke :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri: Jeg har aldri smakt på, men lurer på - hvis det ikke var noe klanderverdig med måten det ble produsert på, hadde du da spist det igjen? Eller var smaken alene helt ******?

Jeg har spist det på sånn fancy mange-retters middag , og det var grusomt! Smakte helt motbydelig.

(Og jeg var ikke klar over hvordan de ble behandlet før nå).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir ikke mere peppes her heller :no: La også inn en kommentar på siden deres og ser at mange allerede har gjort det.

Og til lolas kommentar angående økologiske egg tidligere i tråden. Her kjøpes det kun økologiske egg, og kylling spises ikke. (Ikke meningen å gå helt OT her)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Hei Mikkel.


Menyen på Peppes er stadig i forandring. En viktig grunn til det er tilbakemeldingene vi får hver eneste dag fra kunder i restaurantene våre over hele Norge. Stort sett handler det om ting de vil vi skal ta inn på menyen. Nå er det noe dere ber oss ta vekk.

Denne typen tilbakemeldinger er vi veldig glade for. Gåselever er noe vi tilbyr på én pizza på våre restauranter, og når vi nå igjen skal gå gjennom hele menyen, vil vi også vurdere dette konkrete spørsmålet.

Vi lover å komme tilbake med hva vi gjør i løpet av sommeren, og vil gjøre det kjent både gjennom oppdatert meny på peppes.no og vår Facebook-side.

Med vennlig hilsen

Fredrik
Salgsleder
Peppes Pizza Salgskontor"

Raskt svar. Enda de sikkert har nok å gjøre der i dag! Kom igjen folkens, send inn skjemaer på Ris og Ros på hjemmesiden deres!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...